Új Fejlődési Ciklus az AVPR-ben

Meglepő és szokatlan életciklus veszi majd kezdetét az Aliens vs Predator: Requiem-ben. A Chet becenévre hallgató PredAlien ugyanis egy átalakulóban lévő királynő lesz, méghozzá nem is akármilyen. A kezdetekben nem lesz tojócsöve, és a tojásrakást is el lehet felejteni, ugyanis szájon át történik majd a megtermékenyítés. Az embriókat azon peches emberek torkába helyezi majd el, akikkel épp kontaktusba kerül. Az egyik rendező, Colin Strause a következőképp képzeli el eme bonyolult folyamatot:

„Még sohasem láthattuk azt a szaporodási ciklust, amely a fiatalból ivarérett királynővé válás alatt történik. Ez az állandósult folyamat, nemcsak, hogy jelen lesz, de ki is lesz bővítve.
A PredAliennek kezdetben ki kell alakítsa saját kis hadseregét, akik megvédik őt és a fészket. Ez azért is szükséges, nehogy védtelenné váljon miközben elkezd tojásokat rakni. Mi most lerakjuk ennek a fázisnak az alapjait. Ezért ilyen összetett lények az Alienek, és nem csak sima mezei bogarak.
Az Aliens-ben látottak alapján képzeltük el ezt a szaporodási fázist. Ott ugyebár egy domináns harcos alakult át királynővé. Viszont azt a folyamatot, ahogy átalakult, még sohasem láttuk egyik Alien filmbe sem. Mi most megmutatjuk!
Az Idegenek nagyon összetett és bonyolult felépítésű lények, mindig megtalálják a szaporodás különleges formáit a legszokatlanabb körülmények között is. Ezért is tökéletes organizmus maga az Alien.
Az egyik legjobb jelenet lesz a filmben az alábbi fázis, nagyon sötét és egyben gonosz. Legyetek megértőek, mert a filmben minden világos lesz és érthető.”