Ridley Scott az Alien 5-ről

Miközben a hazai Alien-rajongók rettegnek, milyen magyar címet fognak kitalálni a kreatív elmék a sorozat ötödik részének, hogy most éppen mi lesz „a Halál”, addig az óceánon túl csigalassúsággal bár, de elkezdtek szállingózni a hírek a filmről.

Ridley Scott, miközben lányát, Jordant kísérte el első filmjének, a Cracks-nek a londoni premierjére, elejtett pár szó a közelgő Alien-filmről, melyet ő fog rendezni. Eddig arról szóltak a pletykák, hogy az előzményfilm azt ismerteti meg a nézőkkel, hogy a lények miképp kerültek az LV-426-ra, azonban a Scott által elmondottak után már ez sem vehető biztosra.

„Teljesen új módon közelítjük meg a mítoszt”, kezdte Scott, majd megemlítette, hogy már nagyvonalakban tudja, miről fog szólni a film, mint ahogy a forgatókönyv írását is megkezdték már. Elmondása szerint az előzményfilm jóval a többi előtt fog játszódni, de nem egyszerű a filmekre évszámot aggatni, így körülbelül 30 éves differenciát lát az 1. és az 5. rész között.

Az elmondottakból az szűrhető le, hogy Jon Spaihts sztorija nem annyira az idegenekre fog koncentrálni, hanem inkább az emberek oldaláról közelíti meg az eseményeket. De minden kiderül a filmből, melynek egyelőre még nem tudni mikor kezdik a forgatását.

Forrás sg.hu – Kösz Bálint!