Női főhős lesz az Alien előzményfilmben

Ridley Scott két 3D-s Alien-előzményt akar – Ridley Scott a Robin Hood promókörútján jelentette be, hogy nem is egy, hanem rögtön két Alien-előzményfilmben gondolkodik. „Természetesen 3D-sek lesznek” – nyilatkozta, de a sztoriról csak annyit mondott, hogy 2085-ben, 30 évvel Ripley születése előtt fog játszódni. A főszereplő ezúttal is női karakter lesz, és megtudjuk majd, hogy ki volt a 79-es első részben látott Space Jockey, az elefántszerű, halott idegen az Alient rejtő hajóroncsban. Az első előzményfilm Ridley Scott tervei szerint 2011-ben vagy 2012-ben kerülhet a mozikba. (index)

Női főhős lesz az Alien előzményfilmben – Mint ismeretes az első Alien film rendezője, Ridley Scott ismét a kezébe vette a savas vérű űrszörny sorsát és maga fogja dirigálni a franchise következő darabját, amely nem közvetlen folytatás lesz, hanem egy előzményfilm. Scott nemrég az MTV-nek nyilatkozott a produkcióról. „Mellettem van éppen egy rakat lap, ami már a forgatókönyv negyedik vázlata. Immár nem álmodozunk a filmről, hanem dolgozunk is rajta. Kitaláltuk a történetet is” – mondta Scott, aki megnyugtatott mindenkit, hogy az előző filmekhez képest sokkal jobb karaktereket fogunk látni és olyan jól haladnak, hogy nem is lehet kérdéses, hogy belátható időn belül hozzá fognak látni a forgatáshoz.

A történet 2085-ben fog játszódni, 30 évvel azelőtt, hogy Ellen Ripley karaktere megszületett volna. A nyolcadik utas: A Halálban a Nostromo legénysége egy kihalt bolygón rálel egy elhagyott űrhajóra, amiben nem csak több alien tojást találnak, hanem a pilótafülkében egy nem emberi tetemre is rábukkannak. Ez a figura is szerepet fog kapni az alkotásban. Kiderült továbbá, hogy a főhős egy nő lesz. Scott elárulta, hogy anno mikor az első rész forgatókönyvén dolgoztak még úgy volt, hogy Ripley fickó lesz és nem nő. Aztán a szereposztásnál felmerült benne, hogy miért is ne lehetne hölgy a központi karakter.

A nagy kérdés, hogy mikor kerül a mozikba a kész film? Scott reméli, hogy 2011 végén már látható lesz a produkció, de szerinte sokkal reálisabb egy 2012-es időpont. (filmdroid.blog.hu)