Milyen idegenek lesznek a Prometheusban?

Londonban levetítettek összesen kb. negyedórányi részletet Ridley Scott Prometheus-ából, a vetítés után pedig a rendező, Noomi Rapace, Charlize Theron és Michael Fassbender válaszolt a nézők kérdéseire. Több filmes site szerzője is jelen volt az eseményen, legrészletesebben talán Anne Thompson és az Empire számolt be róla. Úgy tűnik, magáról a sztoriról nem derült ki sokkal több, mint amit már az előzetes is felfedett. Kiderült viszont, hogy a film nagy része a 2090-es évek elején játszódik, tehát körülbelül harminc évvel az Alien előtt. Mint a korábbi klipből is kiderült, Guy Pearce valóban Peter Waylandet alakítja, a Wayland nagyvállalat egyik alapítóját, azonban ő a film idején már halott, de azért egy hologramon (ronda öregmaszkkal) megjelenik a Prometheus-űrhajó legénységének, és buzdítja őket küldetésük végrehajtására.

Wayland a Michael Fassbender által megformált, David nevű android atyja, és a beszámolók szerint David a legkülönösebb figura a filmben, aki kifejezetten komikus a modorosságával és fura mozgásával. Egy blogger szerint leginkább David Bowie-ra emlékeztet az énekes thin white duke-korszakából. Az alienekkel kapcsolatban konkrétan még csak annyi derült ki, hogy a forgatókönyv a rajongók által „space jockey”-nak elkeresztelt figurából indult ki. A levetített részletekben felbukkant valamilyen kisméretű élőlény, aminek a szája állítólag női nemiszervhez hasonlít, és a szerző szerint, aki beszámolt erről, nem azonos egyik korábban megismert aliennel sem.

Megkérdezték Charlize Theront, aki a Weyland vállalat kőkemény alkalmazottját alakítja, hogy nem félt-e Sigourney Weaver nyomdokaiba lépni, mire a színésznő azt felelte, hogy ezt sokkal inkább Noomi Rapace-tól kell megkérdezni, mert az ő figurája jobban emlékeztet Ripleyre. Rapace azzal intézte el a kérdést, hogy tényleg van némi hasonlóság Ripley és az ő figurája közt. Scott beszámolt a 3D-s forgatásról is, ami szerinte a világ legegyszerűbb dolga, és semmiféle plusz nehézséget nem jelentett számára. [origo]