Melyik filmben van a legtöbb hulla?

„A Machete az év egyik legerőszakosabb filmje, mégsem ér nyomába olyan filmeknek, mint a Titanic vagy a Mennyei királyság. Tudta, hogy az első Rambóban és Sátántangóban ugyanannyian halnak meg? És hogy az Egri csillagok lepipálja Kelly hőseit? Már ha nem számoljuk a felrobbant Halálcsillagokat, persze.

A filmes hullaszámlálásnak szép hagyománya van a neten, a Movie Body Counts című oldal kimondottan erre szakosodott. Szigorú alapelvek szerint, jelenetre lebontva határozzák meg a halottak számát jelző body countokat: csak a filmekben látható hullákat vagy elhalálozásokat veszik figyelembe. Bemondásra nem hiszik el, hogy amikor az első Halálcsillag felrobbantotta az Alderaant, kétmilliárd ember lett az enyészeté, és ugyanezért nem játszik a Galaxis útikalauz stopposoknak filmváltozatában a vogon útépítők sittjévé váló Föld sem. A honlap számaiból kiindulva (és azokat helyenként felülbírálva) megnéztünk több rajongói oldalt, blogot és az IMDB spoileroldalait, majd magunk is számolgatni kezdtünk, hogy megtudjuk, melyik filmben látható a legtöbb halál, egyszersmind el tudjuk helyezni a Machetét méltó módon a filmművészetben. … ”

… Az Aliens- és Predator-filmeknek külön grafikont szenteltünk – és jelentős kutatómunkát, ugyanis a Movie Body Counts oldalon komoly hiányosságok voltak mindkét sorozatnál. Ezeket a hézagokat az úgynevezett „megnézzük a filmet és strigulázunk, ha valaki meghal” nevű, roppant tudományos és összetett statisztikai elemző módszerrel töltöttük ki, de komoly dilemmák elé kerültünk eközben. Bishop például hullának számít? És ha igen, a második részben, ahol kettészakad, vagy a harmadikban, ahol még bekapcsolják pár percre? (Végül a harmadikhoz írtuk.) És a még ki nem kelt tojások hullának számítanak? (Végül nem számoltuk annak, csak a kikelt arctámadó szörnyeket.) Egyébként ha átlagolni akarunk, messze a predatorok bírják legjobban a strapát: sokat ölnek, keveset halnak. …”

A teljes cikk elolvasható az indexen.

Köszönet mindenkinek, aki beküldte a hírt!