Megjelenhet az A:CM!

Mint azt bizonyára a legtöbb olvasónk tudja, a Rebellion fejlesztette Aliens vs. Predator egyszerre három, jelenleg meg nem jelent játék sorsát befolyásolta.

A Sega ugyanis egyszerre csak egy alienes játékra akart koncentrálni, így a Gearbox által évek óta készülő Aliens: Colonial Marines és az Obsidian Aliens RPG-je is kényszerpályára került és szüneteltették a fejlesztéseket. Szerencsére az Aliens vs. Predator minden vonalon szépen szerepel (megjelenésekor a Steam lista első helyén kezdett), így a negyedik rész mellett a fent említett két másik játék is zöld utat kaphat.

És amint arról a mai napon a Gearbox vezetője, Randy Pitchford beszámolt, a Sega és a 20th Century Fox is zöld utat adott az Aliens: Colonial Marines számára. Pitchford nem ment bele a részletekbe, de annyit elárult, hogy „ez lesz karrierje csúcspontja” és „egész életében ezt a játékot akarta elkészíteni”.

Annyit elárult, hogy egy csapat alapú FPS lesz az új rész és hamarosan további részletekről is beszámolhat. Sajnos az Obsidian még nem jelentette be hivatalosan az Aliens RPG fejlesztésének újrakezdését, pedig elméletileg május 28-án végre megjelenik az Alpha Protocol. (sg.hu)