Marad az ‘R’!

Rendezőcsere a Hitman utómunkálatainál
A Fox a Hitman utómunkálatai alatt felfüggesztette a rendező Xavier Gens-et, mert a direktor túl véressre és erőszakosra vágta a filmet. A stúdió azonban maximum PG-13-as besorolást szeretne, így lecserélte a férfit.
A Hitman film már a kezdetek kezdetén komoly vitákat váltott ki a rajongók és a filmszerető közönség körében. Kezdődött a főszereplő kiválasztásával, majd folytatódott Luc Besson produceri feltűnésével, ám egy elég hangulatos trailer kezdett komoly reménnyel kecsegetetni.
Mikor már tényleg azt hinné az ember, hogy jön egy talán jól sikerült filmadaptáció egy méltán híres játékból, akkor érkezik a következő csapás. A Fox ugyanis az utómunkálatok során leváltotta az eddig nyeregben lévő rendezőt, Xavier Gens-et, mivel az első verzió alapján túl véres lett a film.
Mondjuk nem tudom mit gondoltak, hiszen maga a játék sem fukarkodott brutalitásban és vérben. Mindenesetre a stúdió a PG-13-as besorolást szeretné megszerezni, ami azonban nem egyezik Xavier elképzeléseivel, így a Hitman vágási munkálatait egy másik, jelen pillanatban még meg nem nevezett direktor végzi el. (sg.hu)

Ez minket csak annyiba érint, hogy a Hitman az AVPR-rel együtt csupán azért nem szerepelt az egyik nyári amerikai képregényfesztiválon, mert mindkettő a legmagasabb R besorolást kapta, és ezért a stúdió visszalépett, miszerint nem akarták a túl fiatal közönségnek reklámozni.
Az AVPR persze továbbra is R szinten mozog, tehát nekünk nincs mitől tartanunk!