Alien3 – A Végső Megoldás: a Halál (Az Út Végén, a Halál)

NEMO Könyvkiadó (1992)

Fiorinán még a szél is sikolt. Elhagyatott gépezetek rozsdásodnak a fakószürke ég alatt. Sötét, szennyes vízű tenger nyaldossa a sziklás partokat. S egy napon mentőhajó csapódik a hullámok közé. A roncsban ott szunnyad Ripley, egy törékeny nő, aki két ízben nézett szembe az idegen iszonyattal. A rém az első alkalommal űrhajós társait pusztította el. Másodjára egész osztagnyi elit kommandóssal végeztek a hozzá hasonlóak. Most e kopár börtönbolygón, ahol csupán maroknyi, nekikeseredett férfi él, Ripley ismét küzdeni kényszerül a borzalommal. Mielőtt az végképp elemészti…

NEMO Könyvkiadó (1992) 
Alan Dean Foster: ALIEN3 (1992) 
ISBN 963 8147 00 8 

Galaktika Fantasztikus Könyvek (1993)

A Föld felé tartó óriási Sulaco űrhajón elektromos tűz üt ki, és az automatika egy mentőkabinban kilövi a fedélzeten hibernálva fekvő utasokat: egy sebesült katonát, egy kislányt, egy széttépett androidot és egy nőt, Ripleyt.
Nem véletlen, ha ismerõs a név, ő az, aki A nyolcadik utas a halálban és A bolygó neve a halálban kétszer is megküzdött az emberekben csak táplálékot látó idegenekkel. Most itt a harmadik rész, a rémálom folytatódik.
A mentőkabinban ugyanis rajtuk kívül ott szunnyad egy földönkívüli tojása is, és áldozatra vár. Ripleyék egy börtönbolygón landolnak, ám a szerencsétlenséget csak a nő éli túl.
Ezen a fegyvertelen, lezüllött büntetőtelepen indul ismét útjára a halál, ezúttal megállíthatatlanul. Az életüket féltő elítélteknek Ripley vezetésével csupán egyetlen reményük maradt: hátha az emberi lelemény képes megfékezni az idegen mindent elsöprő erejét.
A könyvet az amerikai sikerfilm forgatókönyve alapján Alan Dean Foster írta, aki nem ismeretlen már a hazai közönség előtt. Remek stílusban megírta, izgalmas regényei önállóan, a filmtől függetlenül is megállják a helyüket.

  • A borítón látható Jantner János festménye egy az egyben Denis Beauvais munkáján alapul, mely eredetileg az ALIENS: Volume Two képregénysorozat negyedik részéhez készült:
Galaktika Fantasztikus Könyvek (1993)
Alan Dean Foster: ALIEN3 (1992)
fordította: F. Nagy Piroska
borító: Jantner János
ISBN 963 11 7040 3

Agave Kiadó (2015)

A Fiorina 161 bolygó nyomorúságos egy hely, fémfeldolgozó üzemként működő kolóniája a világ legerőszakosabb embereinek börtöne. Ide csapódik be a Sulaco mentőkapszulája, és úgy tűnik Ellen Ripley a hajó egyetlen túlélője… de egyszer csak valami elkezdi brutálisan meggyilkolni a rabokat. Az idegen most azonban nem vadászik Ripleyre, aki kétségbeesetten próbál rájönni a magyarázatra, hogy végül olyan válaszra leljen, amelynél borzasztóbbat elképzelni sem tud.

A végső megoldás: Halálban Alan Dean Foster ismét visszatér e különös és félelmetes földönkívüli világba, hogy felfedje Ellen Ripley és örök ellensége, az idegenként ismert földön kívüli létforma végzetét. A korábbi részektől eltérően ez a kötet nem csupán regényadaptáció, Foster több helyen is kibővítette a történetet. Az olvasó az eredeti regény újraszerkesztett, napjaink nyelvezetéhez és az azóta hatalmas méretűre nőtt Alien-univerzumhoz pontosabban illeszkedő kiadását tartja a kezében

  • Az Agave kiadó 2015-ös Alien Tetralógia névre keresztelt, mind a négy filmregényt magában foglaló sorozatának kiadása során figyelembe vette a Titan Books 2014-es megjelenéseit, hogy egységes univerzuma legyen a négy könyvnek.
  • Az első és harmadik rész komoly átszerkesztésen ment keresztül, a második és negyedik rész teljesen új fordításban jelent meg!
  • A sorozat kötetei egyenként és díszdobozban is megjelentek.
  • Az Agave „Végső megoldás…” kötetének borítójára rossz idegen-farok került, nyomdába adás előtt cserélték le!
    A baloldali a tervezett, melyen egy Alien Resurrection/AVP-féle idegen farka látható, a jobboldali a végleges, immár az ALIEN3 szörnyének farkával:
Agave Kiadó (2015)
Alan Dean Foster: ALIEN3 (1992)
fordította: F. Nagy Piroska
borító: Pintér László és Kuszkó Rajmund
ISBN 9789634190387