Alien Resurrection – Feltámad a Halál

Tintahaal Könyvek

Eddig túlélhetted! Eddig bízhattál!
Odalent, az Auriga pokoli gyomrában, Ripley még mindig az undorító hálóban vergődött.
A Királynő egyre hangosabban sikoltozott. Gediman, az őrült tudós elégedettségével figyelte a jelenetet. Ripleyt a szenvedés sokkal mélyebben érintett: ő is éppen úgy vergődött és nyögött, mint a Királynő.
Az anyaszörny hasfala megrepedt, s a nyíláson át szörnyű lény emelkedett ki a külvilágra. Félig idegen félig ember. Halálfejét lüktető, áttetsző erek hálózták be. Győzedelmesen tornyosult anyja hasán.
Gediman élvezettel felnyögött.
– Az újszülött! Milyen gyönyörű kis bogárka!
A Királynő fájdalmas hörgése elégedett nyöszörgéssé szelídült. Újszülöttje felé hajolt. A lény hidegen végigmérte anyját. Kimászott a hasából, és a feje felé kúszott. Óvatosan nyújtózott felé, mintha meg akarta volna csókolni. Aztán kitátotta száját, kivillantak borotvaéles fogai.
Ordítása egybeolvadt a Királynő halálsikolyával.

HAAL Kiadó - Tintahaal Könyvek (1998)
Terry Bisson: Alien Resurrection (1997)
fordította: Bulyovszki Csilla
ISBN 963 85553 2 7 

Szukits kiadó

Az út végén Ellen Ripley a végső megoldásként a halált választotta, hogy megvédje az emberiséget a Gonosztól.
Akadtak azonban néhányan, akik nem örültek annak, hogy magával vitte a pusztulásba az idegen lények utolsó királynőjét. Voltak akik bíztak abban, hogy a Gonosz idomítható, tökéletes fegyverré változtatható.
Ripley halála után hosszú évekig hajók kutatták az űrt, abban a reményben, hogy találnak legalább egy mintapéldányt. Hiába: az idegenek eltűntek a világegyetem ismert részéből. Nem maradt belőlük egyetlen tojás, egyetlen sejt, egyetlen gén Sem, amiből újra lehetne teremteni őket.
Vagy mégis? A Fiorina börtönbolygón Ripleyből vért vettek. Ripleyben pedig akkor már ott lüktetett az idegen élet.
Klónozás. Több mint kétszáz évvel a halála után Ellen Ripley újra él. Él és életet ad… a halálnak.

  • E kötet hivatalosan az „Alien Resurrection Junior Novelization” nevet kapta, ennek megfelelően alig 140 oldal, és eléggé le van benne egyszerűsítve a történet, viszont 8 oldalon összesen 12 színes fotót is tartalmaz…
Szukits Könyvek - HYDRA science fiction (1998 és 2000)
A.C. Crispin és Kathleen O'Malley: Alien Resurrection (1997) 
fordította: Szántai Zsolt
ISBN 963 9020 88 5
ISBN 963 9278 09 2

Agave

A naprendszer legtávolabbi részén, a USM Auriga fedélzetén megtörténik az elképzelhetetlen: Ellen Ripley magához tér. A legutolsó emléke épp saját halála a Fiorina 161 börtönkolóniáján, ám most mégis életben van, ráadásul megváltozott. Erősebb és agresszívebb lett.
Nem sokkal később megtudja, hogy nem csak őt támasztották fel: katonai tudósok rájöttek hogyan lehet kitenyészteni az idegenként ismert földön kívüli létformát, amellyel immár ő is valamiféle empatikus kapcsolatban áll. Az a tervük, hogy elvigyék őket a Földre…

A Feltámad a Halál ékes bizonyítéka annak, hogy az Alien-univerzum népszerűsége még a kilencvenes évek végén, közel húsz évvel az első rész után is töretlen maradt. A nagy sikerű mozifilm regényadaptációját a Star Wars és Star Trek irodalomban is gyakran megforduló A. C. Crispin írta, az olvasó az eredeti regény újrafordított, napjaink nyelvezetéhez és az azóta hatalmas méretűre nőtt Alien-univerzumhoz pontosabban illeszkedő kiadását tartja a kezében.

  • Az Agave kiadó 2015-ös Alien Tetralógia névre keresztelt, mind a négy filmregényt magában foglaló sorozatának kiadása során figyelembe vette a Titan Books 2014-es megjelenéseit, hogy egységes univerzuma legyen a négy könyvnek.
  • Az első és harmadik rész komoly átszerkesztésen ment keresztül, a második és negyedik rész teljesen új fordításban jelent meg!
  • A sorozat kötetei egyenként és díszdobozban is megjelentek.
Agave könyvek 2015
fordította: Farkas Veronika
ISBN: 9789634190394