ALIENS versus PREDATOR: Vadászok Bolygója

Egy bolygó, ahol a születés és a halál egyet jelent.
Machiko Noguchi, a Ryushi kolónia túlélője elhagyta saját világát, és beavatott Vadászként csatlakozott a Ragadozókhoz, ám két év elteltével visszatér, hogy folytassa munkáját.
Livermore Evanston, a gátlástalan milliomos létrehozta a tökéletes vadászparadicsomot, ám nem számol az odaszállított idegenekkel.
Amikor elszabadul a pokol, Evanston rádöbben, hogy csak egyvalaki fékezheti meg a Ragadozókat, egy nő, aki ismeri őket…

David Bischoff: ALIENS versus PREDATOR: Hunter's Planet (1994)
1. kiadás - Szukits Könyvek - HYDRA science fiction (1997)
ISBN 963 9020 45 1
2. kiadás - Szukits Könyvek - HYDRA science fiction (1997)
ISBN 963 9020 66 4
3. kiadás - Szukits Könyvek - HYDRA science fiction (2000)
ISBN 963 9278 38 6
4. kiadás - Szukits Könyvek - HYDRA science fiction (2001)
ISBN 963 9344 57 5
5. kiadás - Szukits Könyvek (2007)
ISBN 978 963 9344 57 0

ALIENS versus PREDATOR: Vadászok Bolygója (ekultura.hu ajánló)

A történetből (ami könnyen olvasható és nem túl bonyolult) kiderül néhány, eddig még ismeretlen részlet a ragadozó (yautja vagy Predator) viselkedéséről, szellemiségéről, szokásairól. Például arról, hogyan lehetséges az, hogy ezek a barátságosnak egyáltalán nem nevezhető lények együtt vadásznak egy emberrel.

Márpedig a hír igaz, hiszen Machiko Noguchi két évet töltött közöttük beavatott Vadászként (aki nem hiszi, járjon utána). Ez éppen elég lenne ahhoz, hogy õ kapja a legjobb melókat, ám ehelyett egy droid társaságában vegetál egy bányászbolygón.

Aztán egy nap a multimilliomos Livermore Evantson meghívja magához, hogy megbízza néhány szabadon kószáló idegen (Alien) levadászásával, ami úgyis testhezálló feladat egy ilyen tapasztalt harcos számára.
Pláne, hogy Evantson magánbolygója maga a vadászparadicsom. De mit keres ott egy klóngyár? És mit „termelnek” ott? Hihetetlen, hogy minden kor kitermeli azt a magát istennek tekintõ egyedet, aki létre akar hozni valami újabbat, szebbet, jobbat vagy tökéletesebbet, mint ami már létezik – persze általában mindenféle erkölcsi aggodalom nélkül. És egyáltalán: mi a fenét keres a szigeten egy szabadon randalírozó T. Rex?

Machiko, miközben megpróbál válaszokat találni az egyre gyakrabban felbukkanó kérdésekre, szövetséget köt a bolygón vadászó ragadozókkal. A történet végére a bûnösök elnyerik méltó halálukat, a harcosok pedig mennek tovább a saját útjukon. Kicsit olyan ez, mint egy western, ahol a hõsök jönnek, megteszik, amit kell, aztán folytatják útjukat.

www.ekultura.hu – Galgóczi Tamás (2003. november 26.)