Képregények

Egy kis történelem…

1988-ban az első rövid Aliens képregény, Az Idegenek Szaporodáselmélete (Theory Of Alien Propagation) teljesen új korszakot nyitott a Dark Horse-on belül.

Két évvel előtte (amikor bemutatták az Aliens – A Bolygó Neve Halál-t) kereste meg Mike Richardson és Randy Stradley a Dark Horse-ot, hogy a költségvetés engedi-e megszerezni a jogokat a Fox-tól, mert szeretnének egy ALIENS történet csinálni.

”Természetesen, miért ne?” – hangzott a válasz.

”A Godzillából indultunk ki és elhatároztuk, hogy utánajárunk az Aliensnek. Nem találkoztunk senkivel aki ellenezte volna…”- Stradley

Az első részt (Theory…) és sorozatot (Book One) és Mark Verheiden írta és Mark A. Nelson rajzolta (még fekete/fehérben), de a szakmában így is nagy áttörést és óriási sikert hozott.
Az ALIENS keresett lett, és most, több mint 10 évvel később az egyik legsikeresebb magazin az olyan Dark Horse kiadványok mellett, mint a Godzilla, Star Wars, Predator…

Előforduló rövidítések:

  • 1st, 2nd – első, második kiadás
  • TPB – Trade Paper Back, azaz (füzeteket egy kötetbe gyűjtött,) gerinces, puhafedeles képregénykötet.
  • HC – HardCover, azaz (füzeteket egy kötetbe gyűjtött,) gerinces, keménytáblás képregénykötet.
  • Prestige – kevés oldalt tartalmazó, füzetnyi képregény, mégis van gerince és vastagabb fedlapja, mint egy puhafedeles képregénykötetnek.