Ismét mozikban a klasszikus Alien filmek!

Március második felétől április közepéig a Pannónia Movie Kft. vásznain ismét meg lehet majd tekinteni Ellen Ripley első három kalandját!

A Pannónia Entertainment annak idején még 2014 szeptemberében és 2015 januárjában hozta vissza limitált ideig az Alien franchise első két felvonásának rendezői változatait, most azonban újabb lehetősége nyílik a filmkedvelőknek arra, hogy nagyvásznon élhessék át az alkotásokat, igaz ezúttal még limitáltabb ideig, kiegészülve a 3. résszel. A vetítések a GoBuda Moziban és a Pannónia Movie Kft. láncához legutóbb csatlakozott Lurdy Moziban lesznek megtartva 1-1 hétig felújítva.

Az 1979-es A NYOLCADIK UTAS: A HALÁL március 23-29 között kerül műsorra felújított 4K-ban, ami a rendezői verzióhoz készült. Eredeti hazai bemutatására 1981 januárjában került sor és az év legnézettebb hollywoodi filmje lett, csak a Vuk és néhány Bud Spencer – Terence Hill klasszikus előzte meg, de még a 2014-es újránál is 10 ezer néző fölötti nyitóhétvégével mutatták meg a magyarok a nagy érdeklődést. Már csak ezekből a számokból is leszűrhető, hogy érdemes lesz jó előre jegyet vásárolni, vagy foglalni ezúttal is Ridley Scott pár perc híján 2 órás sci-fi/horrorjára.

Scott után jött James Cameron és a horror helyett az akciózás. A BOLYGÓ NEVE: HALÁL 1986-ban debütált kint, hozzánk pedig 1988 áprilisában érkezett. Mivel ezt már szinkronnal hozták be eleve, így ehhez hamarabb készült magyar nyelvű hangsáv, mint elődjéhez. Ugyan egy jóval zsúfoltabb hazai bemutatónaptárban találta magát az alkotás (többek közt az első Terminátor és a Szárnyas fejvadász is akkor indult hazánkban), végül így is az esztendő 4. legnézettebb címe volt a honi filmszínházakban, ami ilyen téren javítás, hisz az Alien 5. volt. A 2015-ös újrabemutató már visszafogottabban zajlott, de a mostani maratonjelleg miatt ennél sem érdemes habozni a jegyszerzéssel. A már alapból is jó 20 perccel hosszabb folytatás március 30-tól április 5-ig lesz elcsíphető, de a rendezői változat digitális felújítása kerül vetítésre még bővebb játékidővel.

Az ezt követő műsorhéten, április 6-12 között pedig jön az esemény zárásaként a már nálunk is eredeti évében, 1992-ben nyitó A VÉGSŐ MEGOLDÁS: HALÁL, amelyből szintén a bővített vágás felújított verziója kerül terítékre, aminek viszont nincs köze rendezőjéhez. David Fincher eredetileg nagyjából 2 órás mozis bemutatkozása is tartotta magát a hazai mozikban, hisz az év végét ez is 4.-ként zárta a nézőszámi ranglistán és mivel ebből korábban nem volt újrafutás, ilyen „csomagban” most lesz látható először a 31 évvel ezelőtti forgalmazása óta, szóval a helyek előreláthatólag itt is gyorsan fogyhatnak majd.

A filmek főképp szinkronizáltan futnak majd, azonban a hétvégék folyamán minden részből lesz 1-1 feliratos lehetőség is a két moziban, így ha valaki úgy kívánná megnézni, figyelmesen fussa át a műsort a neki kedvezőbb helyszín weboldalán.

A Középfölde és a Harry Potter maratonokkal ellentétben ez a franchise ezúttal nem fut majd végig minden epizódjával, azonban a Pannónia Movie Kft. már készül a következő hasonló vetítéssorozatára egy ’80-as évekből származó, ikonikus filmszériával. Várunk minden kedves érdeklődőt sok szeretettel a GoBuda és a Lurdy mozikba március 23. és április 12. között, aki átélné Sigourney Weaver feszültséggel teli arcát ott, ahová alkotói is tervezték annak idején: a nagyvásznakon.

MŰSOR

GoBuda Mozi:

Lurdy Mozi:

ELŐZETES