AvP – Hírfelvágott

Még nincsenek dedikált szerverek az AVP-ben – Az Észak-Amerikában már kapható Aliens vs. Predator PC-s verziójából kimaradtak a dedikált szerverek!
Persze arról szó sincs, hogy Rebellion megszegte volna a korábbi ígéretét, csupán az a helyzet, hogy a fejlesztők nem lettek kész a dedikált szervereket intéző kódsorokkal, de a jó hír az, hogy már dolgoznak az ügyön. A Steamen közölt helyzetjelentés szerint napokon belül érkezik a dedikált szerók béta változata, amit az elkövetkezendő hetekben különböző hibajavítások követnek majd, melyek nem csak a béta rejtett funkcióit oldják fel, de javítanak is a bevallottan bugosan érkező rendszer működésén.
Természetesen a dedikált szerverek hiánya ellenére lehet multiplayer játszmákat vívni, de ekkor az IWNet-hez hasonló peer-to-peer alapú rendszert kell igénybe venni. (pcguru.hu)

Korábbi hírfelvágott:

[2010. február 4.] AVP DEMO!!! KLIKK A KÉPRE és indulhat a telepítés!!!

[2009. december 6.] Ausztrália exkommunikálta az országból a Rebellion csapata által készített Aliens vs. Predatort. A film és irodalmi ítélőszék – Office of Film and Literature Classification – nem kívánta korhatárba sorolni a játékot, amely BAN-nal egyenlő.

Érthetetlen, mitől sokalltak be, hacsak attól nem, hogy a Predator emberi koponyákat tép ki gerinccel együtt az emberek testéből és gyűjtögeti őket, mint más a bélyeget. Az emberfejek teljesen 360 fokban megcsavarhatóak. Szemek szúrhatóak ki, melyek után csinos, vériszamos, sötétvörösen ásító szemüregek lélekemelő látványa fogad. ALIEN barátaink pedig tárt karokkal várnak.. Hiába kedves OFLC, a keménységet bírni kell! (hardwired.hu)

[2009. november 20.] Az AvP-sorozat eddig két zseniális FPS játékot élt meg, és bár a fejlesztő Rebellion nemrégiben kiverte a biztosítékot a Shellshock 2-vel, az új részt most is őrjöngő rajongók milliói várják. Most pedig már az is biztossá vált, hogy a PC-s játékosokat sem éri semmilyen hátrány.
A nemrég megjelent Modern Warfare 2 dedikált szervereinek hiánya sokakat bosszantott fel (mondjuk ez nem látszik az eladásokon), és arra késztette a különböző konkurens fejlesztőcégeket, hogy foggal-körömmel kiálljanak a számítógépek mellett. Először a DICE csapott az asztalra a Battlefield: Bad Company 2-vel kapcsolatban, most pedig a Rebellion főnöke, Jason Kingsley öntött tiszta vizet a pohárba az alábbi nyilatkozatával:
„A Rebellion mindig is azon az állásponton volt, hogy az Aliens vs. Predator PC-s változatában benne kell lennie a dedikált szerverek támogatásának. Nekünk fontosak a játékosok.”
Egyelőre tehát úgy néz ki, hogy az AvP hiába jelenik meg minden erősebb gépen, PC-n lesz az igazi — nem csak a szabad szerverek, de a DirectX 11 támogatáa miatt is. (pcguru.hu)

[2009. október 28.] A Rebellion fejlesztőbrigád bejelentette, hogy az Aliens vs Predator kihasználja a DirectX 11 nyújtotta lehetőségeket. A PC verzióban a Shader Model 5.0 effektek közül főleg az élethűbb árnyékok és a depth of field technológia teszi tiszteletét. Multi-threading alapú feldolgozás nagyobb részletességgel jeleníti meg a karaktereket, hátteret, tárgyakat, fegyvereket. Természetesen mindemellett a sebesség DX11 videokártyán maximális marad!
Hardware tesselation is lesz, azaz modellek polygonos sürítése. Méghozzá framenként, úgy tűnik, FPS kamerától távolabbra kerülő modelleket automatikusan alacsonyabb tesszelációs módba kapcsolja a 3D motor, WOW!: Látványos videó (HardWired):

Egyre több játék készül DirectX 11 technológiával; a hardverek fejlődésével mind realisztikusabb grafikákat tudnak a fejlesztők monitorainkra varázsolni. Az Aliens vs. Predator univerzumnál a látvány különösen fontos, hiszen az nagyban hozzájárul a sorozatra jellemző félelemérzethez, rettegéshez. A Rebellion is beállt sorba, így DX 11-gyel készíti el következő játékát. A hivatalos sajtóbejelentést alább olvashatjátok.
„1999-ben a Rebellion egy olyan játékot készített, mely méltán érdemelte ki helyét a játéktörténelemben egyedülálló játékmenetével, és félelmetes játékélményével. Most, 10 évvel később a Rebellion még mindig együttműködik a Twentieth Century Fox-szal az Aliens vs. Predator franchise-ban, és a DirectX 11 bevonásával újra kitágítja annak határait.
A DirectX 11 lehetővé teszi a Rebellion számára, hogy megragadja az Aliens vs. Predator filmek lényegét, és azt a franchise történetében a legjobb játékélménnyel nyújtsa át a játékosoknak.
Chris Kingsley, a Rebbelion vezető technikusa elmondta: „A DirectX 11 lehetőséget teremt soha nem látott grafikus fejlesztésekre: a Shader Model 5.0 jobb árnyékokat és részletesebb karakter- és környezetmegjelenítést eredményez, a frame rate problémákat kizárva. Biztosak vagyunk abban, hogy olyan játékot tudunk átadni a rajongóknak, amilyenre mindig is vágytak, és amelyre büszkék lehetünk.”
Chris Southall, a SEGA Europe technikai vezetője hozzátette: „A DirextX 11 PC-n való megjelenése és az új DirectX 11-es grafikai hardverek, a megnövelt sebesség, realizmus és valósághű renderelés azt jelenti, hogy sokkal többet tudunk elérni egy videojátékkal, mint bármikor ezelőtt. A SEGA örül annak, hogy együtt dolgozhat a Rebellionnal és az AMD-vel ezen új technológia használhatóságának kialakításában az Aliens vs. Predator című játékban. Érezzük, hogy a partnereink igen különleges dolgot készítenek. Az Aliens vs. Predator a SEGA valaha elkészült legjobb címe lesz, és boldogok vagyunk, hogy ez az első DirectX 11 játékok egyike lesz.”
Gary Rosenfeld, a New Media for Fox Licensing alelnöke pedig megjegyezte: „A Rebellion tudja, miről szól az Aliens vs. Predator univerzum, ahogy mi is. Alig várjuk, hogy a játékosok láthassák, hogy hogyan néz ki a program ezen a magasabb megjelenítési szinten. Nagyszerű lesz.” (PcGuru)

[2009. szeptember 23.] Az ATI a mai napon mutatta be hivatalosan a DirectX 11-et támogató 5800 szériájú kártyáit. … A 11-es verzió többek között jobb párhuzamos feldolgozást, hardveres tesselationt és GPGPU azaz használd processzorként a grafikus célprocesszort megoldásokat vonultat fel. … ami támogatja az új DirectX-et: … az Aliens vs. Predator. (HardWired)

[2009. április 24.] Megjelentek az első infók a Rebellion által fejlesztett Aliens vs. Predator játékból. A spanyol PlayMania magazin hasábjairól lefejtett infómorzsák alapján 30 évvel az Aliens filmben történtek után játszódik egy olyan bolygón, ahol egy maréknyi tengerészgyalogosnak kell szembenéznie egy teljes alien kolóniával. Minden fajnak egy-egy kampányt rittyentettek a készítők és természetesen többjátékos módban is nyúzhatjuk egymást. A megjelenést 2010-re datálják és természetesen a Predatorok is kérnek egy szeletet a hentből. (Hardwired)

[2009. február 11.] A Sega bejelentette jövőre megjelenő Aliens vs. Predator játékát, melyről szinte semmit sem volt hajlandó elárulni.
Jövőre keményen megdolgoztatják a Sega vállalatának kezeiben összpontosuló Aliens jogokat, legfrissebb bejelentésükben dagadó mellekkel tudatták országgal-világgal, hogy az elkövetkezendő esztendőben vadonatúj Aliens vs. Predator játékkal kívánják meglepni a játékosokat.
Hivatalos közleményükből kimaradtak az igazán borzongató médiaanyagok, így kénytelenek vagyunk beérni az alapvető információkkal. Egyelőre Aliens vs. Predator munkanéven hivatkoznak a Rebellion fejlesztette alkotásra (nekik köszönhetjük az 1999-ben ugyanezen néven napvilágot látott lövöldözős témázást), mely feltehetőleg folytatása lesz a korábbi Aliens vs. Predator produktumoknak.
Támogatott platformokról nincsenek információk, alapvetően kaptunk egy szellemjátékot, melyhez remélhetőleg hamarosan pumpálni fogják a friss infókat. Közleményükben továbbá megemlítették, hogy az újonnan bejelentett Aliens vs. Predator kerül először kiadásra, ennek fényében többi Aliens játékuk (Aliens: Colonial Marines és Aliens RPG) borzalmasan sokat fog csúszni. (gamestar.hu)

Valamikor réges-régen írtunk már róla, hogy a SEGA két Aliens világra épített játékon szorgoskodik. Ebből az egyiket, a szerepjátékot úgy fest, hogy szanálták (az Obsidian Entertainmenten átok ül) a másik pedig egy Aliens vs. Predator játék lesz, amit az első részt is készítő Rebellion Studios pátyulgat. A megjelenésre valamikor 2010 elején számíthatunk.
Jönnek az árctámadók, azaz mindenki garantáltan a gatyájába csinál, úgyhogy készítsétek a pelenkákat. (hardwired.hu)

Jövőre érkezik az Aliens versus Predator-széria következő része, de sajnos ugyanennyit kell várnunk az Aliens: Colonial Marinesra is.
Nemrég beszéltünk a Gearbox Software újabb sikervárományos játékáról, az Aliens: Colonial Marinesről, amiben a fejlesztők megpróbálják összeházasítani a csapatalapú taktikai FPS-esek minden szépséget az Alien-univerzum lebilincselő történetével. A játéknak idén tavasszal kellett volna megjelennie, de a kiadó Sega sajnos elhalasztotta a megjelenést — nem is kicsit, hiszen 2010 elejére helyezték át a debütálás napját.
Idén tehát már nem találkozunk az idegenekkel, de jövőre rögtön két alkalmunk is lesz erre, hiszen a Sega a halasztással egyidőben bejelentette, hogy 2010-es megjelenéssel készül az Aliens versus Predator-széria következő darabja. A folytatást az 1999-es első részt elkészítő Rebellion csapata fogja tető alá hozni, de ezenkívül más információt még nem tudtunk, ám erős a gyanú, hogy nagyon szép látványvilágot és ehhez passzoló játékmenet kapunk. (pcguru.hu)