Charlize Theron lángszóróval gyilkol az új Alienben

Ridley Scott Prometheus című új Alien-filmjéről eddig nem sok információt árultak el, de csütörtökön a Comic-Conon levetítettek egy rövid klipet a filmből, és Charlize Theron személyesen is megjelent, a jelenleg Izlandon forgató Ridley Scott pedig videokapcsolaton keresztül jelentkezett be. A filmrészletről különböző helyeken megjelent leírások megemlítik, hogy kinézetre az új film erősen idézi Scott eredeti Alien-jét, és kiderül az is, hogy Charlize Theron egy ponton lángszóróval hamut csinál egy másik szereplőből.

A sztorit persze továbbra is titkolják, csak annyit meséltek el, hogy az eredetileg előzményfilmnek készülő Prometheus a forgatókönyv fejlesztése során eltávolodott ettől a koncepciótól, és már csak „DNS-ében azonos” az Alien-nel. Theron figurájáról derült ki a legtöbb: a színésznő elmesélte, hogy a naprendszeren kívüli kolóniákat fenntartó Weyland-Yutani vállalatnak dolgozó kemény üzletasszonyt alakít, aki aztán felfedi valódi természetét. A főszerepet Noomi Rapace játssza, a kiszőkített Michael Fassbender valószínűleg egy androidot alakít – bár Scott megjegyezte, hogy az uncsi androidokon és replikánsokon túl valami egészen újat is felvonultatnak – és szerepel a filmben Idris Elba is.

A Prometheus 3D-ben készül, amitől Scott teljesen el van ájulva, és kijelentette, hogy soha többet nem forgat másképp. Szó esett arról is, hogy a 20th Century Fox szeretné, ha a film 13-as korhatár-besorolást kapna, de Scott nem zárja ki azt sem, hogy felnőtt korhatár-besorolása lesz végül. A Prometheus 2012. június 8-án kerül az amerikai mozikba. [origo]