Brian Tyler interjú + AVPR filmzene kritika

    – Térjünk rá aktuális projektedre, az „Aliens vs. Predator – A Halál a Ragadozó ellen 2.”-re. Hogyan kaptad meg a munkát?
    – Nagy rajongója vagyok mind az Alien-, mind a Predator-filmek zenéinek. Amikor megtudtam, hogy egy újabb hasonló film készül, tudtára adtam a 20th Century Fox vezetőinek, hogy nagyon érdekelne a dolog. Kiderült, hogy az új produkció rendezői, Carl és Greg Strouse már akkor foglalkoztak a zenéimmel, amikor még a film készítésébe bele sem kezdtek. Ismertek pár tételt a „Constantine – A démonvadász”-ból és „A sötétség leplé”-ből, s úgy érezték, hogy olyan nagyerejű, szimfonikus zenék ezek, amelyek a régi Alien-, és Predator-zenéket idézik…

A Brian Tyler-rel készült teljes interjú elolvasható a www.filmzene.net-en!

    „Nehéz elfogultság nélkül hozzálátnom ehhez az ismertetőhöz, hiszen a kemény húsúakat (vagyis az alieneket) és a vadászokat (azaz a predatorokat) éppúgy kedvelem, mint a hozzájuk kapcsolódó filmek többségét és azok aláfestéseit, ezáltal jelen írásomban előfordulhat, hogy objektivitásomat helyenként rajongásom váltja majd fel – persze azért igyekszem a realitás talaján maradni.”

A teljes filmzene kritika elolvasható a www.filmzene.net-en!