AVP2 – SHC #2

[Darkoo] …azaz Spoileres HírCsomag! Ismét jelentkezem friss Spoileres információkkal, mint ahogy megígértem nektek. Az alábbi hírcsomagban többek között megismerkedhettek a forgatási helyszínnel, új szereplõkkel valamint újabb hírmorzsákat olvashattok a sztoriról és kulisszatitkokat tudhattok meg. Csakis azoknak ajánljuk elolvasni, akik le akarják lõni a poénokat!
Klikk tovább a második adaghoz!

Szeptember 25-én ugyebár megkezdõdött a közel 3 hónapig tartó forgatás, méghozzá a kanadai British Columbiában a Vancouveri Film Stúdióban. A munkálatok elsõ fázisa a Stúdió B-ben kezdõdtek meg. Külsõ helyszíneken is forgat buzgón a stáb, hisz javarészt nyílt környezetben fog játszódni. Port Moody, illetve Port Coquitlan a kiválasztott forgatási helyszínek. A kanadai filmstúdió az egyik legkorszerûbb és legmodernebb komplexum a világon, ahol többek között számtalan képregény film (X-men filmek , Fantasztikus Négyes, Elektra), és sci-fi sorozatok készülnek. Az AvP2 már igényesebb alkotásnak készül, mint az elsõ rész személyes véleményem szerint.
Forrás: alienexperience.com

Lassan az összes szerep elkel a stáblistán. Nem meglepõen többnyire ismeretlen színészek kapnak lehetõséget sikongva menekülni a két ûrbéli szörnyeteg elõl. Az elsõ szereplõ Shareeka Epps. Szerepe szerint Kendrat, egy fiatal lányt alakít, akinek meg kell védenie szeretett öccsét. John Ortiz (Miami Vice, American Gangsters) egy frissen megválasztott seriffet alakíthat, aki elsõ napjaiban rögtön két idegen fajjal kerül szembe. És természetesen itt lesz Ricky, a szokásos bajkeverõ srác, aki minden helyzetbõl rosszul kerül ki. Õt Johnny Lewis (Smallvile) kelti „életre”.
Forrás: sg.hu

Az operatõri feladatokat a veterán Daniel Pearl látja el, ki a texasi láncfûrészes filmekkel aratott világsikert szakmai körökben. Kiváló kamerakezelési technikájának köszönhetõen a félelemkeltés jó kezekbe került. Dan Zimmerman lesz a film vágója, ki ezidáig az Omen 2006-os remakejében bizonyított,de azt jól oldotta meg. Produceri feladatokat John Davis, Paul Deason (A Karib tenger kalózai producere) valamint Walter Hill látja el.

Egyes pletykák szerint a lehetséges predalien így fog kinézni.
Ha jól megnézzük, a pofára itt is rákerült a ragadozók szájnyúlványa, míg a fej hátsó része a ragadozók durva csontkinövéses, koronás formáját vette át. Viszont a fej elülsõ része az Alien Resurrection (Feltámad a halál) és az Alien vs Predator alienjeinek fejébõl lett kialakítva. És most jön az, ami igazán nagy szám ebben a lényben. A tervezõ a testnél visszatért a klasszikus H. R. Giger formára (ugye eredendõen õ találta ki a lényt, és egészen az Alien 4-ig õ is tervezte meg õket – kivéve a királynõt, azt James Cameron álmodta meg.) Tehát, ahogy az Alien és az Aliens, valamint kis részben az Alien3 lényei, ez is biomechanikus jelleget kapott. Ez leginkább a nyakon, a karokon és a lábakon lévõ csõszerû mintákon tetten érhetõ. A lábfej teljes egészében a klasszikus alienekrõl került át, míg a kézfej hajaz a klasszikusokra, de azok között nem volt négyujjú (illetve a dogalien az volt, de annak nem ilyen a mancsa). A háti nyúlványok viszont teljes mértékben az AR és AVP filmekben látható kreatúrákról lettek átemelve.

Jeff Habberstad mint az AVP2 rendezõasszisztense, jó hírekkel szolgált mindazoknak akik minõségi akciójelenetekre vágynak a filmben.
Összegezve a rendezõi tapasztalatát, Jeff 1984 óta dolgozik kaszkadõrökkel (mint Kaszkadõr Koordinátor) filmeknél és televíziós produkcióknál. Ilyen pl. a The Lost Boys (Az Elveszett fiúk – 1987), Missing in Action III (Ütközetben Eltûnt 2 – 1985), Shocker (1989), Tremors (1990), Delta Force 2 (1990), Point Break (Holtpont – 1991), Terminal Velocity (Végsebesség – 1994), Broken Arrow (Rés a Pajzson – 1996), The Relic (A Bestia – 1997), Face/Off (Ál/Arc – 1997), Men in Black (Sötét Zsaruk – 1997), Mission Impossible: II (2000), Vanilla Sky (Vanília Égbolt – 2001), Minority Report (Különvélemény – 2002), Spiderman (Pókember – 2002), Walking Tall (Emelt Fõvel – 2004), Jarhead (Bõrfejûek – 2005), és legutóbb a 'Shooter” -ben dolgozott együtt Mark Wahlberg -el és Danny Glover -el. Olyan televíziós sorozatokon dolgozott mint pl. a Magnum P.I. (Magnum – 1980) , és az eredeti kaszkadõr show, Fall Guy! (Kényszerû kaszkadõr – 1982).
Jeff, ismertebb nevén a 'repülõs kaszkadõr specialista', 1985 -ben megnyerte a Lejobb Repülõs Kaszkadõr díjat. Elismerték még 4 Emmy díjátadón is mint pl. Kiváló Kaszkadõr Koordinátor az Alias (2001) nevû méltán népszerû sorozatban, ezt a díjat még egyszer elnyerte 2003 -ban szintén az Alias nevû sorozatért.
Mondanom sem kell, hogy ezek után nem kell aggódnunk, hogy minõségi akciókat látunk -e az AVP2 -ben. A stáblistába még bekerült Linda Yip (mint Helyi Menedzser Asszisztens) és Tom Watson (mint Mechanikus). Forrás: alienexperience.com

A végén egy kis kulisszatitok. Az imdb fórumán egy szemtanú ismételten megosztott a nagyérdemûnek pár forgatási apróságot. Az õ szavait idézem: „Épp egy jelenetet vesznek fel egy utcával fentebb mikor ezeket a sorokat írom (Langely, BC, Canada).
Odasétáltam és a stáb egyik tagját kérdeztem a filmrõl aki azt mondta, hogy „R” besorolást kapott.
Kérdeztem, hogy olyan rossz lesz -e mint az elsõ rész, de azt mondta, hogy ne aggódjak mert forgattak erdõben, csatornákban és lesz néhány jelenet zöldebb övezetben is.
Épp egy jelenetet vettet/vesznek fel egy étteremben ahol néhány csávó (nem tudom kik) beszélgettek valakirõl (úgy gondolom, hogy az az õ fia) aki eltûnt/hiányzik.”

A végére egy örömhír! Egyes források ( többek között az Alienexperience ) állítja , hogy pár napon belül látható lesz az elsõ teaser trailer a filmrõl!