AvP2 Hírek, Érdekességek

[Darkoo] 2006. december 10-én véget ért az Alien vs Predator 2 forgatása, és azóta nagy a csend a film körül. A sztori továbbra is ismeretlen, valamint a karakterek többségét még nem is hozták nyilvánosságra. De a rendezõk, hogy megtörjék a nagy csendet, pár érdekes információval szolgáltattak nekünk fanoknak!
Klikk tovább a részletekre!

Colin Strause nemrégiben felbukkant az imdb fórumán, és egy kíváncsi érdeklõdõnek megosztotta a film látványvilágát:
„A jelenetek többségét éjszaka vettük fel, a természetes fényekhez igazodva rendeztük be a háttérvilágítást, amely a mély kontrasztú lényeket elrejti a háttérben, az emberi karaktereket pedig jól láthatóvá teszi. Mikor a mozgalmas akciójeleneteket vettük fel, használtunk állványra szerelt kamerát, de legtöbbször kézi kamerák kerültek bevetésre, hogy a nézõközönség igazán átérezze eme izgalmas pillanatokat, valamint az akciók intenzitását. Az atmoszféra, amiben forgattunk, a régi filmek látványvilágát idézi. Volt itt esõ, köd, pára, gõz stb. a sort folytathatnám a végletekig.”

December közepe óta lázas munka folyik a vágószobában, hisz a film utómunkálatai elkezdõdtek. Colin Strause más fórumokon is megosztott egy-két hasznos információt a kíváncsiskodóknak. Megígérte, hogy csak olyan effekteket használnak a lényeknél, amely nem piszkít bele a látványba, és megvalósítható. Elmondta azt is, hogy a predatoroknál gyakran kellett alkalmazna CGI dublõrt, mert lesznek olyan jelenetek, amit hagyományos kamerával nem lehetett megoldani. A rendezõk január közepétõl látnak hozzá a kemény speciális és vizuális effektek munkálatainak.
Azonban nem kell aggódni amiatt, hogy nem lesz a film tele trükkökkel, hiszen Colin és Greg Hollywood egyik legismertebb számítógép animációval és effektekkel foglalkozó cégével rendelkezik.
Az idei Oscar díj ceremóriára is hivatalosak, hiszen két alkotással is jelölték õket a „Legjobb Vizuális Effektusok” kategóriában (X-Men 3 valamint Posseidon). Sok sikert nekik, hogy bezsebeljék az áhított díjat;)

A külföldi fórumokon nagy a nyüzsgés, mindenki kíváncsi a film történetére, valamint a szereplõkre. Ezért Greg Strause, az AvP2 másik rendezõje lecsillapította a kedélyeket az imdb-n ;)
„Nem áll szándékunkban kiadni a sztorit, valamint az összes karaktert stb. Mindenki vésse az eszébe, hogy ACIN oldalon még a nyáron feltûnt forgatókönyv ( Texas-féle sztori, amiben Scarból kikelt predalien visszazuhan a Földre az egész bagázzsal;) ) egy nagyon régi piszkozat. Olyan régi, hogy soha el se olvastuk azt. Amint elkészülünk az elsõ elõzetessel, kiderül pár részlet a moziról. A film 18-as besorolású lesz, ez biztos, egyelõre ennyivel tudok nektek szolgálni.”

Az imdb-n a stáblistán feltûnt egy érdekes személy neve:
Ian Seabrook … underwater camera operator (víz alatti felvételek készítésére specializálódott operatõr)
Megvan az esélye annak, hogy esetleg látunk a filmvásznon majd víz alatt készült jeleneteket. Talán egy kocsi vagy bármilyen jármû belezuhan egy folyóba, vagy netalántán szemtanúi lehetünk egy látványos víz alatti összecsapásnak az alien és predator között ;)
Ahol forgattak Port Mody-ban, a közelben található egy öböl valamint folyó, szóval bármi megtörténhet.
Ian Seabrook az X-Men filmek, és a Smallville-nál is aktívan kapta lencsevégre a víz alatt történõ cselekményeket.
Forrás: avpgalaxy.net

Végére egy kis információ arról, hogy a ragadozók milyenek lesznek majd a moziban. Biztos forrás, hogy magasabbak és vékonyabbak, valamint realisztikusabb kinézetûekké válnak.

Köszönet az avpuniverzum.extra.hu –nak!