Aliens: Colonial Marines 2009-ben!

[2008.02.15.] Közeledünk ahhoz a kellemes tavaszi időszakhoz, amikor a játékfejlesztők előszeretettel kezdik felfedni eddig titokban tartott prodzsektjeiket. Azt, hogy a Gearbox a Sega megbízásából Aliens játékot csinál már régóta tudjuk (azt is, hogy az Obsidian Aliens RPG-t! készít), de eddig túl sok érdemlegeset nem tudtunk róla. A Game Informer legújabb számával azonban végeszakad a hallgatásnak, annyi már kiderült a felvezetésből, hogy csapatorientált taktika FPS lesz, valószínűleg a Brothers in Arms játékok nyomdokain.
Forrás: Hardwired

[2008.02.15.] Már elég régóta tartja magát egy pletyka a játékvilágban, miszerint a Sega egy, az Alien-franchise-t felhasználó játékot készít.
A világ egyik legolvasottabb játékos magazinja, a Game Informer márciusi számában a kiadó fellebbentette a fátylat a készülő játékukról, mely már most nagyon ígéretesnek tűnik. A címe Aliens: Colonial Marines lett, mely már végleges, ez változni nem fog. A legörvendetesebb infó azonban kétségkívül még csak most jön. A sztori a James Cameron rendezte második filmet vette alapul, a fejlesztést pedig a Brothers is Arms-ot is készítő Gearbox végzi. Ebből már az is egyértelműen következik, hogy FPS lesz a drága.
A PS3 és X360 tulajok biztosan kézbe vehetik a játékot, ám a PC-s változatot hivatalosan még nem jelentették be. A hírek szerint az Aliens: Colonial Marines még az idén megjelenik.
Forrás: SG


[2008.02.14.] A legsikerültebb sci-fi horror univerzum lényei újfent elszabadulnak monitorainkon, s csak rajtunk múlik, ki győz.
Hónapok hosszú sora telt el azóta, hogy a SEGA sajtóközleményben jelentette be, hogy megvásárolta az Alien jogait, s két tapasztalt csapatot bízott meg játékok fejlesztésével. Az egyik a Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords ill. a Neverwinter Nights 2 és annak Mask of the Betrayer címre keresztelt kiegésztő lemezéért felelős Obsidian. A kaliforniai stúdió egy szerepjátékon dolgozik, melyről még semmit sem árultak el.
A másik megbízott a Half-Life kiegészítők és pc-s portok után a Brothers in Arms révén híressé vált Gearbox, kik jelenleg a BiA harmadik felvonásán túl egy poszt-apokaliptikus játékon (Borderlands), s jelen hírünk tárgyán ügyködnek.
A Game Informer következő számának címlapjára költöztek hát Giger alienjei, s hogy mindenki elégedett legyen, több forrás szerint is egy-másfél éven belül el is készül a nagy mű, s PC mellett PS3-ra és X360-ra is megjelenik.
Forrás: Gamestar

Reménykedjünk, hogy ez az A:CM, nem jut a PS2-re pár éve fejlesztett hasonló című játék sorsára, és tényleg megjelenik…
Köszönet a hírért Áronnak és Kevinnek!