• AVP
  • 2017.04.29.

Alien mustra 3. rész: Emberbogár kontra Pankrátoroszlán

A gyanútlan moziközönség 2004-ben találkozhatott első ízben a két földönkívüli faj összecsapásával, ám a civakodó felek története jóval régebbre nyúlik vissza. Az még rendben van, hogy 1987-ben egy újabb idegen faj látogatott közénk, hogy a földiek legkiválóbbjából, Arnold Schwarzeneggerből is kiverje a szuszt, de mégis hogyan jött létre e keserű légyott, két ily’ mufurc entitás között?
bap5b.pngMeglepő módon a Predator sem maradt folytatás nélkül, és az 1992-es második részben a film végén Kesztyűs Dani által betekintést nyerünk egy Ragadozó űrhajó belsejébe. Itt a már megszokott emberi trófeákon kívül mindenféle intergalaktikus vad maradványa tűnik fel, s közülük egy már ismerős: az alien koponya. Hogy lehet, hogy ebben a világban is élt ilyen?
Az ötlet egy képregényből sarjadt, amit 1989-ben a Dark Horse kiadó jó húzásnak vélt. Valóban az volt, s a képregényt az évek során egy tucat másik követte, nem beszélve a videojátékokról, és egyebekről… és ettől mi szörnyszeretők boldogok is voltunk…

Roli teljes írása ide klikkelve olvasható…