Alien mustra 2. rész: Folytatáspokol

Folytassuk az Alien mustrát egy aktualitással, hisz az írás apropója a Május 18-án érkező új film; Alien: Covenant címmel. Most egy hónapig valószínűleg egymást fogják érni az új szpotok, képek és egyéb anyagok, s pár napja kijött az Empire magazin legújabb számának Alienes borítója és egy nemzetközi filmplakát is. Ők:

A Prometheus poszt még elvileg kettővel odébb van, de elöljáróban is; elsősorban az igazán kemény Giger-i vonalat hiányoltam a filmből. Ám a remény még Ripley-nél is tovább él… bízok benne, hogy a Covenant kialussza a Prometheus gyermek(?)betegségeit. Ez az új kép a xenomorphról viszont nem győz meg. Az a kéz!

Nem mondom, hogy a borítón látható Alien dizájn bármelyik részétől is elalélnék, de a Gigeri világ lényege az a fajta EGYEDISÉG, amivel a humán biológiát elidegeníti. Nyilván mai trendek szerint kicsit túltolták a Photoshoppot, meg a fenszit, ezt elnézzük… de ez a kéz… Értem én, hogy más, de miért úgy más valami klasszikus, hogy közben identitását veszti? Ez a kéz semmit nem mutat az egyedi, (majdnem) csak erre a világra jellemző stílusjegyekből.

Az írás folytatása itt olvasható: roliszerint.blog.hu