• AOL
  • 2019.05.6.

Alien 40 emlékprogram és vetítés a Pólus Moziban

40 évvel ezelőtt, 1979. májusában mutatták be Ridley Scott sci-fi-horror klasszikusát, az Alient.
Az évforduló tiszteletére május 10-én 19 órától emlékprogramot tartanak a Pólus Mozi Nagytermében, ahol a résztvevők megnézhetik A nyolcadik utas: a Halál digitálisan felújított rendezői változatát is.

Az 1979-ben a fiatal brit rendező, Ridley Scott megalkotta a filmtörténet és egyben pályafutása egyik legjelentősebb alkotását.
„Az űrben nem hallatszik a sikoly” – szól a sokak által minden idők legfélelmetesebb filmjének titulált Alien szlogenje, amelynek címszereplőjét és az idegen világot a 2014-ben elhunyt svájci szürrealista képzőművész H. R Giger, a „biomechanikus” művészet nagymestere álmodta meg.
Az Oscar-díjjal jutalmazott látványvilágnak, a rendező által mesterien alkalmazott feszültségkeltésnek, a jól felépített sztorinak köszönhetően a filmet a mai napig nagy népszerűség övezi.

2019-es, újravágott előzetes:

A film kultikus státuszát mutatja az is, hogy amikor öt évvel ezelőtt limitált vetítésszámban újra bemutatták a mozikban az akkor 35. születésnapját ünneplő Alien digitálisan felújított változatát, világszerte és Magyarországon is elárasztották a mozikat a rajongók, hogy nagyvásznon láthassák viszont a Xenomorph kíméletlen pusztítását és a Sigourney Weaver által alakított Ripley hadnagy küzdelmét a túlélésért.

Erre most egyetlen alkalommal ismét lehetőség nyílik: a Pólus Mozi „Klasszik Filmklub” nevű programsorozatának következő eseménye az Alien 40 Emléknap lesz május 10-én 19:00 órától.
Az évfordulós program részeként egy felvezető beszélgetést hallhatnak a nézők, amelyen Csákvári Géza filmkritikus és további meghívott szakértők az Alien máig tartó popkulturális hatásairól osztják meg gondolataikat, majd az esemény résztvevői 120m2-es vásznon nézhetik meg A nyolcadik utas: a Halál rendezői változatát, eredeti nyelven, magyar felirattal. Az emléknap kísérőprogramja egy kiállítás lesz a mozi előterében, a film vizuális világát megálmodó H.R. Giger grafikáiból.

Az Alien Emléknapra jegyek kaphatók a Pólus Mozi jegypénztárában és honlapján, részletek: poluscentermozi.hu

Esemény a Facebookon: facebook.com

Jó szórakozást!