A:CM – A királynő él!

Túlélte az Aliens: Colonial Marines! A SEGA megerősítette a hírt, hogy él és virul a mesteri Gearbox Software fejlesztette ALIENS FPS! Annyira jól vannak a fejlesztők, hogy még nyárig ki is adják a játékot, mely két dolgot jelenthet:

1. Annyi embert kirúgtak a Gearboxtól, hogy értelmetlen tovább húzni a fejlesztést és a meglévő halovány csapattal valamennyire futtathatóvá akarják tenni a játékot. De utána tutibiztosan ultravérgázos beszakadás lesz a cucc, és gyorsan elhaló sikolyokkal tűnik el a Feledés Setét Szakadékában.

2. Kirúgták a kevésbé tápos dolgozókat és az igazi művészi meg technikai tehetségekkel rákoncentráltak az ALIENS-re. Ennélfogva VÉRMEGABRUTÁL világbüntető alkotásra számíthatunk, amire remegő izgalommal, csapzottan hajszoljuk magunkat álomba, hogy majd reggel korán újra elkezdjük a kooperatív multit a haverokkal!!

Középút és más lehetőség nincsen. Lázadók kivetetnek az idegenekkel teli folyosókra, ahol vagy a karmok vagy az automata gépágyúk végeznek velük. Randy Pitchford meg jól teszi, ha világrengető fícsőrökről és tartalomról rántja majd le a királynői fátylat az elkövetkezendő hónapokban.

Forrás: hardwired.hu

Aliens: Colonial Marines – Hamarabb itt lesz, mint gondolnánk

Nem is olyan régen, még arról is szó volt, hogy leállítják a legújabb Aliens játékot.

Ezzel szemben hirtelen egy megjelenési dátumot kapott a játékos társadalom. Arról már szóltunk, hogy a játék fejlesztése nem állt le,viszont egy kicsit talán egyszerűbb lesz, mint azt a Gearbox eredetileg eltervezte. A Left 4 Dead szerűre átalakított játékmenetről keringő pletykákat erősíti a megjelenési dátum is. Elvileg 2009 első negyedévében számíthatunk majd a megjelenésre. Ez azt jelenti, hogy április és június között kell keresgélni, ez az időszak fedi le ugyanis a Sega pénzügyi első negyedévét. A megjelenésnek ugyan örvendezni kell, de azért egy kicsit be is parázhatunk, hiszen a legtöbb rajongó egy AVP szerű, erős egyjátékos kampánnyal rendelkező alkotásra számított. Tény, hogy a Left 4 Dead is pompás kis gamma, de kétséges, hogy az Aliens: Colonial Marines hasonló sikereket érne el, ha egy az egyben lemásolja annak játékmenetét, és csak a szereplőket változtatja meg. A Gearbox ugyan nem szokta elsietni játékai piacra dobásást, viszont elképzelhető, hogy jelen esetben a Sega emberei is „odahatottak” kicsinyt. Személy szerint nagyon bánnám, ha nem lenne erős single player része a játéknak, de az is kétségtelen, hogy egy Left 4 Dead szerű multi-móka is jól hangzik az Aliens világában.

Forrás: gamestar.hu