A Ragadozó egy hétre visszatér a Cinema MOM mozivásznaira!

A rendezői sorozatok végeztével a Cinema MOM minden nap műsorra tűz két széles körben ismert filmklasszikust. Szeptember 15.-e és 21.-e között, csütörtöktől szerdáig 18:00-kor kezd a Volt egyszer egy vadnyugat, míg 19:30-kor a Ragadozó. Mindkét film digitálisan felújított változatban lesz látható.

A nyár folyamán debütált a Predator franchise legújabb, ötödik szóló darabja, a Préda, amely közel 250 évvel játszódik a szériát nyitó, 1987-es Ragadozó előtt. Bizonyára sokaknak kedve jött az új, mozit elkerült epizód miatt nosztalgiázni. Ezt a vágyat most egy hétig mozivásznon is alkalom lesz kiélni, ugyanis John McTiernan második rendezése műsorra kerül.

A 107 perces alkotás történetét aligha kell bemutatni: az Arnold Schwarzenegger és az első négy Rockyban Apollo Creedet játszó Carl Weathers mémmé vált parolája mögött egy dél-amerikai mentőakciónak induló bevetés válik túlélési küzdelemmé, hisz hamar kiderül: a dzsungel mélyén nem hiába nem adtak életjelet a kommandósok. Dutch (Schwarzenegger) egységének és a CIA révén melléjük szegődött Alnek (Weathers) – aki Dutch vietnámi társa volt – egy sportból vadászó, láthatatlan lény ellen kell helytállnia, ami közel sem egyszerű…

A Rocky kapocs nem csak Weathers miatt van meg, hanem mert a Rocky IV idején terjedt el a viccelődés, hogy mivel az ökölvívásban már nem maradt ellenfele, legközelebb egy földönkívülivel kéne ringbe szállnia Balboának. Jim és John Thomas írók ebből inspirálódva gondolták tovább a témát, amit aztán Stan Winston keze munkája segített ikonikussá tenni. Eredetileg Jean-Claude van Damme játszotta volna a nindzsaként is harcoló idegent, el is kezdték a munkát, azonban amikor a magas izomkolosszusok csatlakoztak, túl kistermetűnek bizonyult a belga, akinek amúgy se esett nehezére kilépni a számára problémás forgatásból.

Vetítési időpontok…