A Marvel/Aliens történetről röviden…

Amikor 2019-ben a Disney felvásárolta a 20. Century Fox-ot, már egyértelmű volt, hogy előbb utóbb az Alien(s), Predator és az Alien(s) vs Predator képregények jogai is átvándorolnak a Dark Horse Comics-tól a Marvelhez.

Azonban mégis bombaként robbant a hír június közepén, hogy 2021. januárjától már csak a Marvel adhat ki A, P és AvP képregényeket, és ezzel fenekestül felforgatta a járványhelyzet miatt amúgy is csúszásban lévő, 2020-ra tervezett Dark Horse megjelenéseket.

Lássuk, jelenleg mit tudunk:

  • Az AVP: Thicker Than Blood #3-4 részei már nem jelennek meg, viszont a gyűjteményes kötet igen, amiben természetesen teljes lesz a történet!
  • A Predator Hunters III #3-4 részei szintén nem jelennek meg, viszont a gyűjteményes kötet ez esetben is igen, amiben természetesen teljes lesz a történet!
  • FRISSÍTÉS (2020.09.27.): Az Alien: The Original Screenplay #1-5 részei is megjelennek, és a szűkös határidő miatt az utolsó füzet a TPB-vel egy napon várható majd! Az Alien: The Original Screenplay #1-4 részeinek és gyűjteményes kötetének még mindig jelzik mindenhol, hogy megjelennek, viszont a történet 5 részes, és erről egyelőre nincs infó. Szóval vagy megjelenik, vagy nem, de az előbbi kettőhöz hasonlóan a TPB-ben teljes lesz a történet!
  • A Predator: The Original Screenplay sajnos sosem fog megjelenni, törölték minden számának a megjelenését.

A Marvel a bejelentéshez két David Finch (nem, nincs rokonság az Alien3-at jegyző David Fincherrel :) ) rajzot is mellékelt, melyekből sokan egyből arra gondoltak, hogy az idegenek és a ragadozók egyből bevetik magukat a Marvel Univerzumba, de a kiadó csitította a kedélyeket, miszerint erre egyelőre (?) nem fog sor kerülni, a rajzok csak annak lehetőségére alapoznak:

Augusztusban bejelentették az első Marvel logóval ellátott gyűjteményt (2021 április), ami klasszikus történeteket tartalmaz majd. Az Aliens Omnibus Volume 1-ról részletesen itt olvashattok. A bejelentést mindenki nyugtázta, sőt van aki örömmel fogadta, hiszen az eddig csak játékfigurák mellékleteként ismert Space Marines és a soha egyben ki nem adott Countdown igazi csemegének számít.

Az újabb bomba akkor robbant, amikor bemutatták a kötet Greg Land által rajzolt borítóját, amiről részletesen itt olvashattok.

Újabb fejleményekig aludjatok párat…