‘Texas script’, avagy túl sok a hasonlóság?

A folytatásban elolvasható a AVP2 legelső forgatókönyvének összefoglalója, amit ‘Texas script‘-nek becéztek.
Ez még valamikor 2006-ban készülhetett és ugyanaz a szerzője, mint az AVPR forgatókönyvének: Shane Salerno.
Az Aliens vs Predator: Requiem rendezői, Colin és Greg többször is hangoztatta, hogy a Texas scriptet azóta rengetegszer átírták. Olvassátok el az összefoglalót és majd január végén döntsétek el, hogy mennyire hasonlít rá a film…!

Texas script

A történet pontosan ott kezdődik, ahol az előző film befejeződött. Scar – a megölt Predator az AvPből – teste egy tiszteletet követelő helyen fekszik a Ragadozó csillaghajó fedélzetén. A teste megremeg, majd egy Chestburster robban ki belőle. Másodpercek kérdése és 9 láb magasra nő meg, és ekkor megpillanthatjuk a PredAlient. Fényes, hosszúkás Alien fej, Predator agyarakkal védett száj, Alien állkapocs, Predator test, Alien farok.

A PredAlien vérengzést folytat a hajón, megöl sok Predatort a hibernátorukban, majd éles küzdelemben leterít 3 Predatort. A csata alatt egy lyuk keletkezik a hajó oldalában és az űrhajó visszakerül a Föld atmoszférájába. A harc folytatódik a fedélzeten, és a hajó lezuhan. Mélyen a fák között ér földet láthatatlan állapotban, és a fedélzeten minden elpusztul.

Majdnem… Egy Predator életben marad és elküld egy segélykérő jelet, majd azt láthatjuk, hogy 2 Facehugger hiányzik. Amint az utolsó életben maradt Predator elküldte a vészjelzést, valahonnan megjelenik egy szintén életben maradt Alien és végez a Predatorral. Ezután kilép a hajóból, és a 2. oldal ezzel a sorral zárul: „Először hagy nyomot egy Alien lába Amerika homokjában”.

Úgy tűnik, azok a fák egy kis texasi kisváros mellett taláhatóak. És ezt a kisvárost olyan emberek lakják, mint Dallas Howard, aki most szabadul a börtönből, Ricky Howard, Dallas öccse, aki pizzafutár. Morales seriff Dallas haverja volt, de most 33 éves seriffként próbál meg bizonyítani számos helyettessel és emberrel az oldalán. Itt van még Tim O’Brien a 7 éves lányával, Mollyval és elhidegült feleségével, Kellyvel, aki éppen most tért haza iraki bevetéséről.

Egy apa és fia, akik együtt vadásznak, belebotlanak a még mindig láthatatlan Predator hajóba, és ahogy vizsgálgatják a hajót, a Facehuggerek megtámadják őket. Az ő eltűnésük indítja el a cselekményt.

Kelly ad Mollynak egy infraszemüveget ajándék gyanánt, amikor hazatér:
Molly: „Ha egy szörny is megpróbálna elkapni ma éjjel, előbb fogom meglátni, mintsemhogy az utcánkba érne.”
Kelly: „Szörnyek nem léteznek, angyalom.”

A segélykérő jel egy magányos Predatort csalogat Texas fái közé, és minthogy a seriff keresőcsapatot indít az eltűnt apa és fia után, a Predator levadássza őket, mivel észleli a fegyvereket a keresőcsapat tagjainak övén.

A 40. oldalig nincs semmi, ami Alien vs. Predatorra utalna. Ezután a Predator meglátogatja a lezuhant láthatatlan hajót. Megnézi a feketedoboz hologramjait és így látja, mi történt a hajón. Majd észreveszi az Alien lábnyomait, amik kivezetnek Texas fái közé, és rájön, hogy utána kell mennie. Tudatában van annak is, hogy 3 Alien kószál szabadon, akiket el kell kapnia.

A Predator megtalálja az Alien gubókat a vadász és fia holtteste mellett, akiknek mellkasa szét van robbanva.

Az Alienek közben szaporodnak, több és több Facehugger kap el embereket és a 60. oldalon találkozhatunk az első egy-az-egy elleni küzdelemmel. Predator – Alien 1:0.

Kb. 60 oldalt kell várni, amíg az emberek észreveszik, hogy valami nem mindennapi dolog történik velük. Egyszer csak meglátják az Alient és a Predatort, és akként reagálják le a helyzetet, hogy a városba rendelik a hatóságot…a Nemzeti Gárdát.

Mindenki úgy dönt, hogy be kell szerezni a megfelelő felszerelést ahhoz, hogy harcolni tudjanak az Alienek és a Predator ellen, ezért elindulnak a lehető legjobb helyre, ahol ezt megtehetik… a Super K-Martba (szupermarket).

Séta a csatornában, aztán jelenet a kisváros közepén levő egyik úton is.

A film záró akciójelenete: a megmaradt 2 Alien megtámadja és könyörtelenül elpusztítja a Predatort, elégtételt véve az antarktiszi incidensért, és viszonzásul az évezredek alatt lezajlott vadászatokért.

Dallas Howard megszerzi a Predator fegyverét és Alieneket írt vele.

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

15 Hozzászólások

 1. Darkoo

  Csak annyiban pontosítanék, hogy 2005 márciusa körül lett ez megírva. Nagyon régi piszkozat már..

 2. Oké, bocsa…a megszületés dátumában nem voltam biztos. Köszi a pontosítást! :-)

 3. rivike

  Hát a vége remélem nem ilyen lesz mer szeretnék már egy olyan filmet megélni ahol a Predator végre megmarad és nem az utolsó pillanatba hirtelen vlkik ráugranak vagy hátulrol keresztul dofik vagy nemtommi… Szóval ennek szerintem nagyon ócska vége van…

 4. LángVágó

  “Másodpercek kérdése és 9 láb magasra nő meg” “Dallas Howard megszerzi a Predator fegyverét és Alieneket írt vele.” MICSODA HÜLYESÉGEK EZEK ??? Remélem nagyon nem ez lesz a filmben. Meg facehuggerek alienek csak úgy a semmiből :S WTF ???

 5. A 9 láb másodpercek alatt tuti nem lesz. Dallas viszont használja a predi pisztolyát, ez a Red Band Trailerben is benne van (“Fuck you!” jelenet). Sőt, még Ricky kezében is látható, mikor egy alien ledöfi.
  De azért sok dologban eltér. Jelentős dolgokban. A predalien a Földön fog grasszálni, és Wolffal is megküzd. Nem lesz szupermarket. Kelly a trailer alapján nem lesz elhidegülve (legalábbis ott nagyon vidám). Na meg az anomáliák, mint gazdatestek mellett gubók…

 6. LángVágó

  Nem érzem úgy hogy az első részt kéne folytatni storylineilag. Amit ez Salerno irogat nem igazán illik bele az AVP univerzumba. Valszeg nem olvasta a könyveket. Na mind1 majd meglássuk csak ne kelljen 2szer csalódni.

 7. e.norby

  A facehuggerek miért csak embereket kapnak el?A földön vannak még más élőlények is amikben ki tud fejődni egy alien

 8. Brand Tibor

  Szerintem lesz szupermarket, a kártyákon amiket ki fognak adni a predator mögött látható cipők amelyek gondolom nem egy cipősboltból származnak,

 9. alien

  Meg kell néznem a filmet!!!

 10. Aram

  Remélem egy icipici hanonlóság sem lesz a film és e között.

 11. pedig a trailerek alapján elég sok van(sztem).habár ennek a vége elég gagyi.
  Egyat értek Norbyval,egy városba szinte mindenkinek van kutyája legallábbis,vagy más hasonló háziállatok,meg az erdőben is vannak vadak……megnéznék egy barázdáltfejű dogalient is.

 12. csutkakoma

  Colin számtalanszor leírta az AvPgalaxyn, hogy a scriptet sohasem olvasták el és hatalmas nagy újraírások voltak rajta, szval senki se aggódjon.

 13. ..::_Lacee_::..

  Hát szupermarketet nem tudok, de sport üzlet lesz benne :)

 14. csutkakoma

  “pedig a trailerek alapján elég sok van(sztem).habár ennek a vége elég gagyi.”

  Természetesen van hasonlóság, de ahogy Colin fogalmazott, más az eleje, más a vége és más a közepe a filmnek.

 15. Schweki

  Egyet kell értenem néhány előttem szólóval, nagyot dobna afilmen, ha meglátnánk néhány olyan példányt is, ami nem emberből fejlődött ki. Nagyon tetszene, ha visszaköszönne a képernyőről egy dogalien akár. Erre kevés esélyt látok, de szerintem tényleg nagyon jó lenne.

Vélemény, hozzászólás?