‘Texas script’, avagy túl sok a hasonlóság?

A folytatásban elolvasható a AVP2 legelső forgatókönyvének összefoglalója, amit ‘Texas script‘-nek becéztek.
Ez még valamikor 2006-ban készülhetett és ugyanaz a szerzője, mint az AVPR forgatókönyvének: Shane Salerno.
Az Aliens vs Predator: Requiem rendezői, Colin és Greg többször is hangoztatta, hogy a Texas scriptet azóta rengetegszer átírták. Olvassátok el az összefoglalót és majd január végén döntsétek el, hogy mennyire hasonlít rá a film…!

Texas script

A történet pontosan ott kezdődik, ahol az előző film befejeződött. Scar – a megölt Predator az AvPből – teste egy tiszteletet követelő helyen fekszik a Ragadozó csillaghajó fedélzetén. A teste megremeg, majd egy Chestburster robban ki belőle. Másodpercek kérdése és 9 láb magasra nő meg, és ekkor megpillanthatjuk a PredAlient. Fényes, hosszúkás Alien fej, Predator agyarakkal védett száj, Alien állkapocs, Predator test, Alien farok.

A PredAlien vérengzést folytat a hajón, megöl sok Predatort a hibernátorukban, majd éles küzdelemben leterít 3 Predatort. A csata alatt egy lyuk keletkezik a hajó oldalában és az űrhajó visszakerül a Föld atmoszférájába. A harc folytatódik a fedélzeten, és a hajó lezuhan. Mélyen a fák között ér földet láthatatlan állapotban, és a fedélzeten minden elpusztul.

Majdnem… Egy Predator életben marad és elküld egy segélykérő jelet, majd azt láthatjuk, hogy 2 Facehugger hiányzik. Amint az utolsó életben maradt Predator elküldte a vészjelzést, valahonnan megjelenik egy szintén életben maradt Alien és végez a Predatorral. Ezután kilép a hajóból, és a 2. oldal ezzel a sorral zárul: „Először hagy nyomot egy Alien lába Amerika homokjában”.

Úgy tűnik, azok a fák egy kis texasi kisváros mellett taláhatóak. És ezt a kisvárost olyan emberek lakják, mint Dallas Howard, aki most szabadul a börtönből, Ricky Howard, Dallas öccse, aki pizzafutár. Morales seriff Dallas haverja volt, de most 33 éves seriffként próbál meg bizonyítani számos helyettessel és emberrel az oldalán. Itt van még Tim O’Brien a 7 éves lányával, Mollyval és elhidegült feleségével, Kellyvel, aki éppen most tért haza iraki bevetéséről.

Egy apa és fia, akik együtt vadásznak, belebotlanak a még mindig láthatatlan Predator hajóba, és ahogy vizsgálgatják a hajót, a Facehuggerek megtámadják őket. Az ő eltűnésük indítja el a cselekményt.

Kelly ad Mollynak egy infraszemüveget ajándék gyanánt, amikor hazatér:
Molly: „Ha egy szörny is megpróbálna elkapni ma éjjel, előbb fogom meglátni, mintsemhogy az utcánkba érne.”
Kelly: „Szörnyek nem léteznek, angyalom.”

A segélykérő jel egy magányos Predatort csalogat Texas fái közé, és minthogy a seriff keresőcsapatot indít az eltűnt apa és fia után, a Predator levadássza őket, mivel észleli a fegyvereket a keresőcsapat tagjainak övén.

A 40. oldalig nincs semmi, ami Alien vs. Predatorra utalna. Ezután a Predator meglátogatja a lezuhant láthatatlan hajót. Megnézi a feketedoboz hologramjait és így látja, mi történt a hajón. Majd észreveszi az Alien lábnyomait, amik kivezetnek Texas fái közé, és rájön, hogy utána kell mennie. Tudatában van annak is, hogy 3 Alien kószál szabadon, akiket el kell kapnia.

A Predator megtalálja az Alien gubókat a vadász és fia holtteste mellett, akiknek mellkasa szét van robbanva.

Az Alienek közben szaporodnak, több és több Facehugger kap el embereket és a 60. oldalon találkozhatunk az első egy-az-egy elleni küzdelemmel. Predator – Alien 1:0.

Kb. 60 oldalt kell várni, amíg az emberek észreveszik, hogy valami nem mindennapi dolog történik velük. Egyszer csak meglátják az Alient és a Predatort, és akként reagálják le a helyzetet, hogy a városba rendelik a hatóságot…a Nemzeti Gárdát.

Mindenki úgy dönt, hogy be kell szerezni a megfelelő felszerelést ahhoz, hogy harcolni tudjanak az Alienek és a Predator ellen, ezért elindulnak a lehető legjobb helyre, ahol ezt megtehetik… a Super K-Martba (szupermarket).

Séta a csatornában, aztán jelenet a kisváros közepén levő egyik úton is.

A film záró akciójelenete: a megmaradt 2 Alien megtámadja és könyörtelenül elpusztítja a Predatort, elégtételt véve az antarktiszi incidensért, és viszonzásul az évezredek alatt lezajlott vadászatokért.

Dallas Howard megszerzi a Predator fegyverét és Alieneket írt vele.