Sigourney Weaver az Alien 5-ről

Vajon mi történt az Alien 5-tel? Jó kérdés, bár kár lenne tagadni a nyilvánvalót: valahol a Jean-Pierre Jeunet-féle Feltámad a Halál tehető felelőssé azért, hogy a széria jó időre jégre került, s 13 évet kellett várnunk arra, hogy egyáltalán felvetődjön egy új epizód ötlete, ha nem is folytatás, de legalább egy (mit egy, mindjárt kettő) előzményfilm képében. Ez persze azt jelenti, hogy nem számíthatunk a legendás Ellen Ripley feltűnésére Ridley Scott következő, 2011-re ígért Alien filmjében. Ettől függetlenül Sigourney Weaver még emlékszik az 5. résszel kapcsolatos elképzeléseire.

Október 26-ára várható a The Alien Anthology Blu Ray-megjelenése, s javában zajlik a gyűjtők és rajongók számára kihagyhatatlan kiadvány népszerűsítése, amiből Sigourney Weaver is kiveszi a részét. Pár nappal ezelőtt egy ilyen promo-interjú során idézte fel az akkor még lehetségesnek tűnő Alien-folytatás részleteit.

  “Izgalmasnak hangzott a kései Ripley megformálása. Meggyőződésem, hogy a közönség is elégedett lett volna ezzel az eredménnyel. Megmutathattuk volna, hogy miként érvényesül egy idősebb személy a szorult helyzetekben, keményebb szituációkban. A karakter miatt nagyszerű lenne egy Ripley-hez hasonló nőt alakítanom az én koromban, bár elképzelésem sincs, hogy megfelelnék-e a kihívásnak. Lehet, hogy tényleg jó ötlet a friss kezdet, az előzményfilm.”

Akik nem emlékeznének, a harmadik rész záróakkordjában feláldozta az életét annak érdekében, hogy végezzen a mellkasában növekvő alien-palántával, a Feltámadásban viszont 200 évvel később a tudósoknak sikerült valahogy a fennmaradt DNS-ből egyfajta Ripley-Alien hibridet klónozniuk. Az újjászületett Ripley végül eljutott az évszázadok során kiszipolyozott Földre, s innen számos irányba tovább folytatódhatott volna a történet.

  “Sokáig töprengtünk, s végül arra jutottam, nem szeretném, hogy a Földön játszódjon az ötödik rész. Így végül befejezetlen maradt a történet. […] Mindig is úgy éreztem, hogy amikor egy science fiction a Földre érkezik, akkor általában… *ásít* El akartam jutni arra a bolygóra, ahonnan az űrzsoké eredetileg hozta az első részben látott tojásokat, meglátogatni egy idegen világot, ahelyett, hogy mondjuk az Eiffel-torony árnyékában hajkurásszam az idegeneket. […] Részben talán én is felelős vagyok azért, hogy véget vetettek az előkészületeknek. Négy különböző interpretáció után több időt akartam szentelni a lehetőségeink felmérésére. Nagyszerűnek tartom, hogy végül Ridley lesz az, aki elkészíti az előzményfilmeket, s már tudom, milyen sok ötlet maradt kihasználatlanul. Mindig üdítő új szemlélettel feleleveníteni a jól ismert világokat.”

Forrás: sf.blog.hu

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

9 Hozzászólások

 1. predator

  Tetszik Ripley/Weaver hozzáállása! Nyitott az előzmény filmre és a folytatásara is. Helyesen döntöttek,hogy nem lett ötödik rész,már legalábbis onnan folytatva,ahonnan a negyedik abbamaradt. Köszönjük Ripley éleslátásának! Az már tényleg az Aliens mítosz megcsúfolása lett volna sokak szerint,már negyedik is az.(nekem mondjuk tetszett)
  Viszont a másik oldalról nézzük a dolgot,akkor csinálhatták volna jobbra a negyediket és akkor már nincs értelme előzményfilmről beszélni.

 2. Az a szitu hogy Weaver hiába nem szeretné hogy alienek legyenek a földön, már a spájzban, illetve az antarktiszon vannak régóta (AVP1). És még egy békés amcsi kisvárost is feldúltak (AVP2). Az alien sorozat szerintem a 3. résszel érte el a mélypontját, a 4 már rendben volt. Személy szerint bármilyen alienes filmnek örülnék, és nem bánnám, ha mondjuk Ridley Scott, vagy James Cameron lenne a rendező :-). Weaver is legyen benne hiszen az Alien hozta meg neki a hírnevet, nélküle üres lenne kicsit. Szerintem eleve jó színész, eddig minden filmje amit láttam tetszett.

 3. fakanal

  Szerintem abban az egyben nincs igazad paci, hogy ha láttad a Alien 3 rendezői változatát is, nem lett az rossz film. Sőt nekem mióta láttam a speciális változatot kifejezetten tetszik a Végső megoldás. Jobban meg lehet érteni. Bár szerintem mindegyik Alien filmből jobban sikerültek a rendezői változatok.
  Egy James Cameron féle filmnek én is örülnék. =)

 4. ragathol

  A harmadik részen szerintem is hatalmasat dobott az újravágás. A négyet sem tartom éppen rossznak , de szerintem egy kicsit már túlerőltették a Ripley-témát vele. Az elevenen szülő királynő meg egyenesen felért egy istenkáromlással :)
  Ettől függetlenül lehet, hogy össze tudtak volna hozni egy erősebb folytatást.

 5. Igazatok van, a rendezői sokkal jobb.. Nyugodtan kövezzetek meg :P (mentségemre szóljon rég láttam, tehát épp ideje újra megnézni). Ugye azzal lett a 3. elQrálva, hogy Ripley-nek meg kellett halnia a végén.. ez egy kicsit rányomta a bélyegét a 4.-re is :-) Mindettől függetlenül minden részt szeretek, és mindenféle érdekel, ahol valakinek a fogai mögött is van állkapcsa ;-). Szóval jöhet az 5… illetve 0. rész :-) És persze könyvben is kell. Kölökkoromban rongyosra olvastam a Bolygó Nevét, és haragudtam, hogy a filmben nincsenek robotfegyverek. De a rendezői kiadás kárpótolt =)

 6. Josef

  Nekem nem jön be a 4. rész egyik verziója sem. A rendezôi verzióban az az idegen fejû légy (vagy szúnyog?) nagyon übergagyi… amikor azt a részt megláttam felért egy pofánrugásnak. Az elsô és második része mellett a 3. nekem is nagyon tetszik újravágva. Szerintem százszor biztosan láttam… :)
  Jó lenne még ha Ripley/ Weaver feltûnne a folytatásban (vagy elôzményben is), teljesen egyetértek vele amikor az AVP-t kritizálja.

 7. Ripley

  Simán lehetne a 4. rész folytatni.

 8. XenoReD

  Sztem ez a film 1 nulla lessz hogyha nem Ridley az eredeti rendező csinálja meg jó a többi rész is a következő 3 de az eredeti részben a legjobb a tervezés , valaki nem tudja hogy magyar szinkronnal rendezői változatot adtak e ki ? mert eddig csak felirattal tudtam meg nézni :S

 9. Borzalmakkal nem foglalkozunk, a 4 seggtitánok filmje:D

Vélemény, hozzászólás?