Ridley Scott új sci-fi-je

Ridley Scott visszatér a sci-fihez. A legendás és rengeteget dolgozó rendező szinte minden műfajban megmutatta már, milyen sokat tud, de a Szárnyas fejvadász óta nem forgatott tudományos-fantasztikus filmet. Hamarosan nekikezd következő munkájának, a Prometheus-nak, amelyről keveset tudni ugyan, de a bemutatója időpontja már biztos: 2012. március 9-én kerül a mozikba. A film alapötlete Ridley Scott-tól származik, ebből Jon Spaihts, Damon Lindelof (ő a Lost – Eltűntek és a Star Trek írója is) és Scott együtt készítette el a forgatókönyvet. A szereposztás még nem végleges, az öt főszereplőből csupán egyet találtak meg az alkotók: Noomi Rapace svéd színésznőt, akit az elmúlt évek sikerkrimije, a Tetovált lány főszerepének eljátszása tett híressé. Az alkotók megfogadták, hogy a lehető legkevesebbet árulnak el a történetről, Ridley Scott mégis megosztotta néhány gondolatát a Prometheus-ról. – Eredetileg az Alien – A nyolcadik utas a halál volt a kiindulópontunk, de miközben a forgatókönyvön dogoztunk, fokozatosan formát kapott egy új, hatalmas univerzum, egy mindent átfogó mitológia. A rajongók persze fel fogják fedezni benne az Alien örökségét, de a lényeg egészen más: az új, egyéni és igen provokatív. Az a fajta sztori, amit mindig is el szerettem volna mesélni, és nagyon örülök, hogy ezzel térek vissza az egyik kedvenc műfajomhoz. (intercom.hu)

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

12 Hozzászólások

 1. Facehugger

  Jah, már egy csomó helyen olvastam, hogy semmi nem lesz az Alien előzményfilmből, hanem egy teljesen más story lesz, amiben éppen felbukkannak majd a xenok. Hát nemtom, számomra nagyon negatív, hogy mondjuk úgy: “beetették” a rajongókat egy új Alien film készülésével és helyett kapunk vmi mást, aminek köze nincs hozzá :S Érdekes lett volna látni honnan is származnak / mi az eredetük megfilmesítve.

 2. praetorian

  ezt én könyedén megválaszolom neked Facehugger a xenomoprh-okat az űrutas(elefántember)-ek hozták létre mert ők maguk terméketlenek és így próbálták meg fenn tartani saját fajtájuk létezését csakhát balul sült el a dolog mert a xenók kiszabadultak.

 3. Facehugger

  Nem azt írtam, hogy nem vágom, hanem hogy jó lett volna látni :D

 4. praetorian

  Értem akkor sry de mondjuk tényleg jó lenne ha megfilmesítenék mert azok akik nem olvassák az alien történeteit hanem csak megnézik ők is tudnák tovább növelni ismereteiket a Xenomorph okkal kapcsolatban

 5. Facehugger

  Nah, még van remény :D Most olvastam, hogy az egyik főszereplő
  (Michael Fassbender) nyilatkozta:
  “egyértelmű kapcsolat lesz [az eredeti filmekkel]”

 6. Serius Ben

  Preatorian… ha jól gondolom, vagyis emlékszek, az eredendő bűnből volt ez a kis szöveg igaz? Na csak annyit, hogy az egy olyan retek könyv lett, hogy én azt inkább felejteni próbálom.
  Az, meg hogy nem készül Alien film, helyette jön egy új kultusz. Szerintem nem hülyeség. hagyjuk meg inkább ezeket a filmeket és jöjjenek az értelmes könyvek.
  james Cameron sem nyúlt mellé, hogy meg csinálta az Avatart, nem pedig egy aliens vs Predatort…persze az is biztos ütött volna.

 7. Várjuk ki az Alien előzményfilmet, aztán szétszedjük.

 8. XenoReD

  El árulnátok nekem honnan tudjátok az ( űrutas rejtélyeit ) ? Mert én még soha nem hallotam erről a dologról. Szerintem amit ti tudtok azt fanok írták ki következtetésből… Egyébként várhatunk az Alien 5-re semmi nem lessz belőle 2009 óta jönnek a hírek hogy készítik… Én röhögök már rajta… Ha meg csinálnak is 1et és nem Ridley vagy James Cameron csinálja akkor az is 1 wc lessz mint az AVPR vagy még ide sorolható a Ressurection is… Ja meg ez az oldal olyan mintha meg lenne halva :D Havonta jön 1 hír vagy 2 havonta… Na mind1 írjatok komit pls a kérdésemre :D

 9. ragathol

  Nyilván tényleg sok a rajongói spekuláció, de az infó egy részét össze lehet kaparni innen-onnan. Szerepeltek legalább két képregényben (Idegenen a Földön és Aliens: Alien – ezen a címen érdekes módon több kiadás is fut), valamint az Eredendő bűnben (talán az Acéltojásban is ők voltak). Mindenesetre nekem a fajjal kapcsolatos találgatások egyike sem tetszett és merem remélni, hogy egy esetleges filmben sem fognak többé hozzá nyúlni. Számomra pont az a jó bennük, és a Xenókban is, hogy semmit sem lehet tudni róluk. A titokzatosságuk teszi őket érdekessé.

 10. Colos

  Hát ami engem illet, én azt mondom írjatok egy E-mail -t James Cameron-nak és kérdezétek meg hogy honnan jöttek az idegenek…. X)

  Meglátjuk mitszól hozzá.

 11. morse.r

  Nem igazán kapcsolódik a témához de máshol sem találtam helyet a kérdésemnek. Nem tudja valaki hogy az első három film bevezető képsoraiban (Tudjátok..sötétség meg alien logo..) mivel csinálják azt a huhogó hangeffektet? Nekem eddig csak a kiürített kétlityós, műanyag kólás(fantás-szprájtos-akármilyen)üveggel sikerült eddig hasonlót produkálnom de kétlem hogy ők is azzal csinálták volna. Gondolom elég hülyén hangzik a kérdés de engem ez tényleg azóta érdekel hogy láttam (és az nem tegnap volt).

  Üdv!

 12. zsolesz00

  ugyan már.

1 pingback

 1. Kyle Nopeman

Vélemény, hozzászólás?