Ridley Scott az Alien 5-ről

Miközben a hazai Alien-rajongók rettegnek, milyen magyar címet fognak kitalálni a kreatív elmék a sorozat ötödik részének, hogy most éppen mi lesz “a Halál”, addig az óceánon túl csigalassúsággal bár, de elkezdtek szállingózni a hírek a filmről.

Ridley Scott, miközben lányát, Jordant kísérte el első filmjének, a Cracks-nek a londoni premierjére, elejtett pár szó a közelgő Alien-filmről, melyet ő fog rendezni. Eddig arról szóltak a pletykák, hogy az előzményfilm azt ismerteti meg a nézőkkel, hogy a lények miképp kerültek az LV-426-ra, azonban a Scott által elmondottak után már ez sem vehető biztosra.

“Teljesen új módon közelítjük meg a mítoszt”, kezdte Scott, majd megemlítette, hogy már nagyvonalakban tudja, miről fog szólni a film, mint ahogy a forgatókönyv írását is megkezdték már. Elmondása szerint az előzményfilm jóval a többi előtt fog játszódni, de nem egyszerű a filmekre évszámot aggatni, így körülbelül 30 éves differenciát lát az 1. és az 5. rész között.

Az elmondottakból az szűrhető le, hogy Jon Spaihts sztorija nem annyira az idegenekre fog koncentrálni, hanem inkább az emberek oldaláról közelíti meg az eseményeket. De minden kiderül a filmből, melynek egyelőre még nem tudni mikor kezdik a forgatását.

Forrás sg.hu – Kösz Bálint!

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

23 Hozzászólások

 1. idegen93

  Éljen!Lesz Alien 5! :)

 2. ripley001

  remélem ez is siker lessz. Ezt is várom már naon!!!hajrá Scott

 3. predator

  Legalább az biztos,hogy lesz ötödik rész. Nagyon várom már én is!!

 4. Danesz

  Magának az ötödik filmnek én is nagyon örülök, hisz már a 4. rész is kezd kissé elavultnak számítani a kb 12 évével, szóval nem árt egy kicsit felfrissíteni az univerzumot.
  Mindössze 2 dologgal nem vagyok megbarátkozva. Ezek közül az egyik az előzményfilm gondolata, a másik Ridley Scott. Mivel már későre jár, így csak holnap fogok bele a magyarázatomba, így egyenlőre ne harapjátok le a fejem! :D Addigis sziasztok! ;)

 5. Gabe Logan

  Ő rendezte az alient, csak nem lővünk bakot…de kiváncsi vagyok miért nem vagy elfogult, bevallom én az vagyok:)

 6. Danesz

  Na szóval:

  Előzményfilm: valahogy nem jön be a gondolat, hogy 4 összefüggő folytatás után most hirtelen csak úgy visszaugrunk ekkorát az időben! Nekem speciel nagyon bejött a 4. rész beli igen távoli jövős feeling. Így az ötödik történetet is hasonlónak képzeltem el, mindenféle spéci cuccal, lézerfegyverekkel, vadiúj űrhajókkal, hisz ettől sci-fi a sci fi. Ehelyett visszaugrunk 200valahány évet abba az időszakba, ami a többihez képest talán még “ósdinak” is számít. Meg hát az alapkoncepció, hogy előzményfilm. Számomra az alien-sorozat egyik nagy erőssége, hogy a részek milyen szépen folytatják egymást, összefüggnek egymással. Ehelyett ilyen brutálisan megszakítják. Szerintem elbírna még egy részt a Ressurection időszakában, még ha nem is Ripleyvel a főszerepben. Nem feltétlenül muszáj neki szerepelnie benne, elég ha mondjuk megemlítik, vagy csak mellékszerepben tűnik fel a korára való tekintettel, hogy azért mégiscsak legyen valami kapocs. Nemtudom értitek -e mire gondolok pontosan, most így tudtam megfogalmazni :D
  Na és Ridley Scott. A sorozat másik nagy erőssége, hogy minden részt mást rendezett, másmilyen látásmóddal, ettől lett mind a négy rész olyan egyedi. Szóval van egy olyan rossz érzésem, hogy Ridleytől most csak egy “8. utas a halál” klónt kapunk :S Na, de reméljük, hogy nem így lesz, szóval csak pozitívan :D

 7. Gabe Logan

  “A sorozat másik nagy erőssége, hogy minden részt mást rendezett”
  ” Szerintem elbírna még egy részt a Ressurection időszakában”

  részben egyetértek részben nem, a második idézet ellen tüntetnék is hisz az a rész Istenkáromlásnak is elmegy..de ebbe ne menjünk bele, ízlések és pofonok
  …csak inkáb a ressurection-t hagyjuk, örülök hogy nem játszák sehol

  amúgy igaz mindegyik rész más volt…jó valaki viszont már 3. miatt is tüntetne, azt meg én védem foggal-körömmel, szóval megértem az álláspontodat, ha 4. rész folytatását látnád szívesen…de szerintem a 3. rész inkább maradt hű az előzményekhez mint utódja

  Szerintem az előzmény jó ötlet (és itt sem értünk egyet), valószínűleg Scott egy olyan világba ami nem is áll távol tőlünk a XII század, kb170 év múlva fog max játszódni az előzmény, gondolom sokkal életszerűbb lesz lézerfegyverek és űrmatrózok nélkül.

 8. Danesz

  Hát igen ahogy mondtad: ízlések és pofonok :)
  Nekem a Ressurection-beli szereplőkben épp, hogy tetszett, hogy jobban kidolgozottak, így szerethetőbbek voltak, szívesebben aggódtunk értük. Mindenkinek volt személyisége, nem úgy mint a 3. részben, ahol a rabok zöme mind ugyanolyannak hatott. De ne értsetek félre, az égvilágon semmi bajom egyik Alien résszel se!
  Egyébként kissé jobban megbarátkoztam az előzményfilm gondolatával, most, hogy állítólag nem az űrutas történetét dolgozza majd fel. Szerintem jó, hogy különálló történet lesz, annyi mindent ki lehetne még hozni ebből az univerzumból, hogy az idegenek eredetéről szóló mesének még nincs itt az ideje. Majd ha már biztosan nem csinálnak több részt, akkor amolyan végző lezárásként a mítosznak még jól is jönne!

 9. Ripley

  Ripleyt tegyék bele azé :)))

 10. Úgy tudom, Scott csak producer lesz, rendezni más fog ezúttal is, szóval emiatt nem kell aggódni.

 11. Danesz

  Csak producer lesz? Akkor jó, egyre jobb szemmel kezdek tekinteni a filmre! :D Nem az űr-utasról fog szólni, ismét más rendezi… a koronát csak az tehetné fel az egésznek a fejére, ha a Ressurectiont folytatná, de sztem ez nem fog megtörténni… xD
  Egyébként (és oké, kövezzetek meg a tudatlanságom miatt) valaki összefoglalná, hogy egy filmkészítéskor PONTOSAN mi is a dolga egy producernek? :D XD

 12. Red Queen

  Juj :D
  Hát én sem tudom biztosan, de semmi köze nincs a Rendezőhöz, teljes szavakkal élve produkciós vezetőnek nevezik…

 13. Gabe Logan

  Talán övé az utolsó szó joga?

 14. nessboth

  Sziasztok!

  Infok a predatorsról:

  Az avpuniverzumnak köszönhetően ismét némi plussz információval gazdagodhattok a Predators film kapcsán. Véget ért Hawaii szigetén a forgatás, a stáb ezek után stúdióba vonult és ott folytatják a felvételeket.

  – A Predators stábja összesen 22 napot töltött Hawaii-on, ezalatt kb. 15-16 millió dollárt éltek fel a produkció 40 milliós összbüdzséjéből. Az utolsó forgatási nap október 31-e volt. A teljes forgatási időtartamot egyébként 53 napra becsülték, tehát még pont 1 hónapot fognak a texasi stúdióban dolgozni.
  – Magát a Ragadozót fizikailag nem “alkalmazták” a 22 nap alatt. Amelyik jelenetben látható lesz, abba utólag dolgozzák bele, természetesen CGI formájában.
  – A Ragadozókat alakító színészek teljesen átlagos testmagasságúak voltak, ami azt jelenti, hogy valószínűleg forgatási trükkökkel oldották meg a magasságbeli különbségeket. Ezek a “hétköznapi” emberek azonban sportos testalkatúak voltak, szóval inkább karcsú Ragadozókra kell számítani, semmint az AvP jól megtermett testes vadászaira.

  No és lássuk melyik szereplő milyen fegyverrel fog nyomulni a Predatorok ellen, a képek csak illusztrációk.

  – filmdroid.hu

 15. idegen93

  Kössz az információt nessboth. :)

 16. Danesz

  Nessboth, nekem semmi bajom azzal, hogy infókkal jössz a Predatorsról, én mindössze csak azt nem értem, hogy mindezt miért az Alien 5 egyik témájánál???

 17. idegen93

  Mert nemvolt kedve lejeb mennie a görgetővel. ;)
  Vagy annyira kedveli a prediket hogy nem hadja őt békén az a gondolat hogy valamelyik cikkben nem említik meg a predit. :P

 18. A producerek dolga, hogy előteremtsék a pénzt a filmhez. Végül is magyarul ők a gyártásvezetők. Ők szereznek szponzorokat és tartják a kapcsolatot a stúdióval. Ők a felelősek a kiadásokért..és ők mondanak igent vagy nemet a rendezők kívánságaira..annak függvényében, hogy pl drága-e egy díszlet vagy nem és fel építhetik.

  Én az alien univerzumban igazán egy új nézőpontos filmet forgatnék. Teljesen a szörny szemszögéből. És azt próbálnám érzékeltetni, hogy milyen frusztráló lehet, hogy miközben én csak “ebédelni” akarok mindenki az én savamra pályázik. Hogy kell bujkálnom előlük a sötét nyirkos helyeken…. :D :D

  Ripley… kérlek bocsáss meg. De én az Alien négyet nagyon nagyon. Nem szeretem. talán azért mert nem értem. Nem vagyok túl tanult ember, de annyit értek a genetikához, hogy ne tetsszen amit abban láttam. És főleg nem értem miért kell klónozni egy palack vérből. Amikor elvileg a LV 426 on ott van még mindig az idegen hajó tele tojásokkal. Egy 20 megatonnás robbanás nem olyan hatalmas. Ha egy terepjáróval 20km/h fél nap az út a WY kolóniától a hajóig akkor ott már a légkör feldolgozó robbanása sem tesz kárt semmiben. A másik… nem értem miért kell Ripleyhez ragaszkodni. Egy rajongó számára nem ő a főszereplő, hanem a szörny.

 19. redman25

  Az utolsó mondattal, én nem értek egyet. (vaskalap: Egy rajongó számára a szörny a főszereplő). Szerintem Ripley is ugyanolyan fontos mint az alien, de ha nem ő mindenképpen kell egy emberi karakter. Ahogy James Cameron mondta az Aliens és hasonló filmek sikerét és népszerűségét az hozza hogy az emberek beleképzelik magukat a főhős helyébe, és ez okozza az izgalmakat, élményéket.

  Na már most ha ember vagyok akkor elég nehéz a ganétúró vagy akár alien fejével gondolkozni.

  Szóval szerintem az Alien sorozatnak a főszereplő karaktere nélkül negyed ekkora sikere sem lett volna. És most már rég a feledés homályába merült volna, akár egyes hasonló témájú, korabeli filmek.

  Azt el tudom képzelni hogy a nulladikba vagy egy valódi 5-ben nem szerepel Ripley, hiszen az is túlzás hogy állandóan ott van és túlél mindent, ráadásul több száz éven keresztül (hibernálás, klónozás, stb), és valljuk be elég érdekes lenne hogy egy korábbi részben a karaktert alakító színésznő 30 ével idősebb mint a rá következő részben.

  Én úgy vagyok vele hogy számomra az a jó alien film amiben emberek a főhősök, a jövőben játszódik (ha lehet ne a földön), és természetesen alien is legyen benne. Továbbá ha lehet ahogy Gabe Logan is írta legyen meg benne az a hangulat és atmoszféra ami az első 3-ban megvan, és a 4-ből hiányzik.

  Személy szerint nekem a második a fő a minden (6-évesen láttam először azóta a mániám), és az első. A harmadikat csak a negyedik tükrében kezdtem értékelni (ekkor jöttem rá hogy még ez is egy igazi alien film, amíg nem volt 4 nem igazán szerettem, de aztán rájöttem hogy csak azért mert a végén meghal Ripley, és story lezárul de legalább így kerek).

  Vaskalappal egyetértve a 4-et nem igazán csípem, újat akartak aztán nem lett belőle semmi. Úgy tűnik mintha egy utolsó próba lenne arra, hogy még egy kis pénzt kicsikarjanak az igazi rajongókból. Hiszen én is megszerzek mindent, a 4-el kapcsolatban is, de nem azért mert annyira tetszik hanem hogy egész legyen a történet. Továbbá ahogy láttam a werkfilmet az derült ki hogy a 4 készítésében már sok rajongó, illetve a filmsorozaton felnőtt ember (azaz nem független, és elfogulatlan) szakember dolgozott, rá is nyomta a bélyegét. Ennyi erővel mi is összedobhatnánk itt egy sztorit.

  Ezért is vagyok kíváncsi az új részre mert ez sem lesz egy független film, hanem a jellegzetessége hogy a nagy név visszatér…
  Kíváncsi vagyok és remélem visszatérünk az eredeti kerékvágásba legalább is ami a hangulatot és atmoszférát illeti…

 20. ElDeR

  nagyon várom már a filmet:D
  és remélem h sigourney weaver-t (ripley) is beleteszik…hisz nélküle nem alien az alien.

 21. Én nagyon félek, hogy elrontják a filmet. Szerintem pont az volt a varázsa filmben az idegen űrhajó momentumnak, hogy vagy el sem tudtuk képzelni mi lehet a története vagy pont, hogy annyira szárnyra kapott tőle a fantáziánk. Ahhoz, hogy az én tetszésem elnyerje nagyon nagyot kell alakítania Scott bácsinak. Van egy olyan érzésem, hogy belefűzik a storyba a manapság oly divatos időutazásos ok-okozat paradoxont. Kíváncsian várom.

 22. VarosiVadasz

  Az az érdekes (vagy rémes), hogy minden befutott filmnek csinálnak egy “előzmény” filmet. Ami általában elcseszett. Minek?
  Az embernek eléggé nagy elvárásai vannak, és úgy gondoljuk ez olyan, vagy jobb lesz mint az eddigiek. És persze nem.
  Azok a könyvek, amiket az előzményekről írtak, nekem nem tetszettek. Szerintem a filmmel sem lesz másképp.

 23. Danesz

  De ha minden igaz, hálistennek nem az űr-utasról fog szólni, ami azért kissé javít a dolgon :)

Vélemény, hozzászólás?