Prometheus – Hivatalos poszter és előzetes

Ehhez nincs mit hozzáfűzni, az elkövetkező fél év hosszú várakozás lesz!

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

49 Hozzászólások

 1. pred161

  Jó lesz!

 2. pred161

  Viszont, ahogy látom, az nem elefánt szerű lény…

 3. Genesist

  Ez fantasztikus! Nagyon tetszik! A trailer közben több kérdés is felmerült bennem:

  1.) 0:31-nél vajon az sav lehet, ami ott füstölög?
  2.) 0:34-nél ott az asztalon (?) egy Space Jockey feje látható?
  3.) 0:36-nál mi lehet az a sárga valami, amit az android kihúz abból a tartóból?
  4.) 0:44-nél amikor a jól ismert szék kiemelkedik, a kép jobb oldalán egy Space Jockey látható? Egyértelműen ott áll egy humanois lény.
  5.) Vajon xenomorfokat is láthatunk majd ebben a csodában? :-)

 4. pred161

  1 – sav
  2 – igen
  3 – azt én se tudom
  4 – igen, és nincs ormánya… :S
  5 – lesznek, csak kicsit mások lesznek, mint az elődökben

 5. Facehugger

  Maga a rendező nyilatkozta, hogy bármennyire szeretnénk, NEM lesznek benne xeno-k! (sajnos) de még így is iszonyat várós ám a film! :)

 6. Genesist

  Ezt szomorúan hallom. :-(
  De sebaj, ettől függetlenül nagyon várom már én is.

 7. pred161

  Maga a rendező nem ezt nyilatkozta, hanem hogy más formában, de lesznek benne…

 8. Vajk1000

  Lehet tudni, hogy milyen besorolású lesz a film?

 9. idegen93

  Na ez az előzetes! HŰŰŰŰ! :D Remélem igazatok van és lesznek benne xeno-k! :) Ez a film egyre érdekesebb…

 10. Nagyon várós! És milyen messze van a jövő nyár… :(

 11. Genesist

  Véleményem szerint 0:44-nél az nem egy SJ. Eléggé logikátlan volna a trailerben mutogatni azt, ami a film egyik legnagyobb vonzereje, pláne 6 hónappal a premier előtt. Bár ötletem nincs, hogy mi lehet, de mindenesetre érdekes. Aztán lehet, hogy tévedek.

 12. pred161

  Pedig az az… halványan, de kivehető a karjain az a fajta redőzés, ami az Alien 1-ben is látható volt rajta… Mondjuk bele kell, hogy tegyenek valamit erről. Am. meg mi más lenne, mert ahogy látom elég méretes lény! Na mindegy, a filmben kiderül és tuti, hogy ütni fog!

 13. Nordbright

  kepfeltoltes.hu/111224/Jockey_skull_www.kepfeltoltes.hu_.png

 14. Nordbright

  Más fórumokon elég nagy a vita arról, hogy a humanoid figura-e a valódi Space Jockey (vagy engineer).

  Az tény, hogy sem elefántszerű, sem a vizsgált “koponyához” nem hasonlít.

  Az alábbi képek szerint…
  kepfeltoltes.hu/111224/Engineer_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  kepfeltoltes.hu/111224/Engineer_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  kepfeltoltes.hu/111224/Jockey_skull_www.kepfeltoltes.hu_.png

 15. Levenx

  Néhány kérdés:
  1. : Miért van fenn ezen a honlapon és miért az a címe hogy alien ha nincs benne xeno?
  2. Mi a francért kell ilyen felesleges filmet csinálni ha mindenki egy hátborzongató előzményfilmet várt xeno-kal. Tökre beszivatták az alien rajongókat.
  3. Korhatár? mert volt már 18 16 13 12 mag sztem még korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető.

  Összegzés:én nagyot csalódtam hogy nincs benne xeno lehet meg se nézem csak neten….

 16. Gabe Logan

  1. Mert az alien univerzumában játszódik.
  2. Várták? Nem szivatott be, már az elején kijelentették, hogy nem előzményfilm és hogy az eredeti lény nem fog felbukkani, arról viszont szó sem volt, hogy más milyenek lesznek-e.
  3. –

  Amúgy nem tudom, mit sír mindenki az alien után, lejárt már, elcsépelte hollywood a resurrectionnel, avp1-2-vel… ezért nem is akart hozzányúlni ridley szerintem, nincs már benne lehetőség, én várom, hogy valami újat lássak, és hogy visszatérjen a gyermeki borzongás és remélem az egész sagaban az alien létforma csak a jéghegy csúcsa volt ;)

 17. pred161

  Már nem azért de az a szó, hogy alien ugye idegent jelent és az elefánt-szerű lény is az. Nem csak a xenomorph jelent meg a sorozatban… ha belegondoltok, az idegen űrhajó előbb megjelent a filmben, mint a szállított tojás. Ez egy része ennek az univerzumnak, véleményem szerint nagyobb borzalmak is vannak ennél. Kíváncsi leszek, hogy mennyire fog engem beparáztatni!

  De ha már itt tartunk, elméletileg benne lesz pár xeno is kicsit más formában. Ezt olvastam egy cikkben, ahol azt rebesgették, hogy a forgatáson láttak pár idegennek öltözött színészt, akiknek a ruhájuk hasonlít az első filmben szereplő idegenhez csak szélesebb vállal, meg pár változtatással… nem mellesleg, aki emlékszik az Alien első részére, emlékszik arra is, hogy a space jockey bordázata kifelé állt, mert kitört belőle valami… Na azt láthatjuk majd a filmben…

 18. Nordbright

  Csak az a baj, hogy az elefántszerű lény sem lesz egyáltalán elefántszerű, hanem inkább egy “hétköznapi ember” (humanoid). Mint ahogy a fentebb általam linkelt képeken is látszik.
  Szerintem nem láthatjuk a filmben amint a SJ bordái közül előtör valami, mert elvileg a film nem az LV426-on és nem az Alien SJ űrhajóján játszódik.

  Szóval némileg tényleg eltávolodik az eredeti Alien sorozattól, de szerintem attól még itt a helye.
  Egyébként akkor miért van itt a Predator az oldalon, ha Aliensonline? Ugyanaz a válasz.
  Különben meg a AVP Galaxy is napi szinten foglalkozik a Prometheus-szal, és Alien kategóriába sorolják. Van helye…

 19. Gabe Logan

  “aki emlékszik az Alien első részére, emlékszik arra is, hogy a space jockey bordázata kifelé állt, mert kitört belőle valami… Na azt láthatjuk majd a filmben…”

  Miért ilyen biztos benne mindenki, hogy előzmény film, mikor kijelentették, hogy NEM ?? :D
  (Persze szivathatnak, de azért annyira ne éljétek bele magatokat, mert nagy koppanás is lehet belőle.)

 20. Levenx

  Nem tom én nagyon visszasírom a xeno-kat mert igazából nekem ők az idegenek! De ahogyan jópáran írtátok tényleg belegondolni is nehéz mennyi szörnyű dolog lehet azon az idegen bárkán…

 21. Dezard

  Ahogy megláttam a trailert egyből az Alien 1 trailere jutott eszembe :) a hasonló effektek, valamint az a jellegzetes hang. Nagyon eltalálták. Remélem jogosan mondhatjuk majd hogy igen Ridley Scott visszatért, és nagyot alkotott.

  Aki esetleg nem látta Az Alien 1 trailert

  http://www.youtube.com/watch?v=LjLamj-b0I8

 22. Szerintem ez egy megcsavart előzményfilm lesz.

 23. Nordbright

  Ez annyira megcsavart előzményfilm lesz, hogy alig lesz köze a korábban megismert Alien filmek témájához/világához. Természetesen lesznek átfedések, utalások, de a jelek szerint inkább elszakad, mint közelít a korábbiakhoz.

 24. http://www.intergalaktika.hu/video/prometheus-trailer-official-hd?xg_source=activity Az intergalaktikán folytatott Galaktika házifeladatnak remélem eleget tettem, az Alien származását illetően, nos a Prometheus próbál majd egy más vonalat megragadni, de a lényeg az hogy xenomorphok nélkül nincs Alien szerintem, ők adják a lényeget bele.

 25. XenoReD

  Nagy meglepi fog érni mindenkit ! Ez a film majdnem ugyan olyan lesz mint a Nyolcadik utas a halál ! Ez a film annak az előzménye ! És az SJ-ról majd ebben kiderül minden. Ridley nagyot alkot , végülis az ő fejéből pattant ki az egész mindenség :D De most itt a hangsúly azon az űrhajón lesz meg a SJ-en !

 26. pred161

  XenoReD, honnan tudod? :P Láttad már? (am. még kész sincs teljesen, utómunkálatok mennek még)

 27. DaveXeno

  Jól néz ki,és tényleg faja lesz megtudni az Alien előzményeit…de.. ne újítsanak/rondítsanak bele a fekete banánfejükbe. a világ így szereti/ismeri őket. Én legalábbis mindenképp. Kicsit vegyes érzelmekkel várom ezt a filmet..

 28. XenoReD

  Nem láttam még XD Ezt csak ki következtetésképp írtam mert ez a film mindenképp a SJ-ról és arról az idegen űrhajóról fog szólni !! :D Majd meg látjátok… Mert mikor el készítették az 1. részt csak úgy bele tették … És semmi infó nincs rólla és hát ez elég furcsa hogy rá 33 évre csinál Ridley egy olyan filmet ami majd magyarázatot ad erre LOL de mindenképp érdekes lesz és tuti hogy előzmény film !!!

 29. XenoReD

  Egyébként nagy a valószínűsége hogy nem lesznek benne Xeno-k de ha lesznek is szerintem az lenne az igazi hogyha olyanokat raknának bele mint amilyen az 1. részben is volt mivel az az eredeti “Alien” ha lehet így mondani azért mégis csak Ridley fejéből pattant ki az egész… Ha újra tervezik őket akkor pocsék lesz főleg hogyha olyanokat raknak majd bele mint amilyenek a Ressurection-ba és az avp sorozatban volt pffffff. :D De Ridley nem fogja el B*szni “sztem”

 30. pred161

  Amíg aludtam, az emberi értelem ennyire visszafejlődött volna? :P Azt mondtam, hogy az alien az első részből fog hasonlítani, viszont lesznek rajta változtatások, ha igazak a hírek, amiket hallottam pár helyről. Az elején még azt se tudta senki, hogy lesz e benne az űrutas.

 31. XenoReD

  Tudod mit pred161 várjunk a megjelenésig ne vitatkozzunk. De úgy is nekem lesz igazam :P

 32. Gabe Logan

  Amúgy aki elvakultan állít minden félét, miért nem a tényekre alapoz? xD
  SJ-check
  (egy) idegen űrhajó (koránt se biztos hogy ua) – check
  alien univerzum – check
  fantasztikus színészek – check
  ridley – check
  alienek – check / vagy csak megtévesztésből kajáltak alien maskarában a színészek az egyik forgatáson?

  Személy szerint nem örülnék, ha az idegenek lenne a hangsúly MEGINT…jézusom már a 7. film is erről szóljon?? :/

 33. pred161

  Én nem vitáztam eddig se :P Csak azt tudom mondani, amit eddig megtudtam, és az nem csak a trailer-ből szűrtem le. Ennyi.

 34. DaveXeno

  annyit változtattak már ezeken a “lényeken.” és többnyire nem hogy nem jobb,de rosszabb lett. nem kell változtatás. ~szerintem!~ de mindenesetre érdekes lesz.

 35. Hát érdekes lesz anyíszent ebböl még semmit nem lehet leszürni mien is lesz konkrétan(legalábbis én) na majd meglátjuk reménykedek hogy nemlesz bukás.

 36. Nos az Alien nem R.Scott fejéből pattant ki, hanem Dan’O Bannonéból és amennyiben képbe kerültünk a Prometheus történetével az is közösködés eredménye, noha nem Dan’O Bannonnal. Eredetileg ez egy előzmény filmnek induló projekt, aztán hogy mit zagyvál- nak össze-vissza az addig rejtély míg nem láttuk. De maradjon szerintem is az Alien berkeiben!

 37. Colos

  Nemazért de abba senki nem gondolt bele hogy amikor a “Nyolcadik utas a halál”ban leengedik Kent-et. ott csak egy sáv van megvilágítva, a többi mind sötét, nemtudni mivan bennük… ill amikor itt mennek a hatalmas arc felé az előzetesben ott már nem a szokásos tojásokat látjuk, amikor a “az android valami sárgás dolgot húz elő a fagyasztóból… nah az pont olyan hosszúkás hogy egy a triller elején láthtó nyújtott “tojásba beleférjen…
  Ez azt is megalapozná hogy a SJ-nak miért olyan a faje az első részben mint amilyen hisz az arctámadó nem minden esetben tud már lemászni az áldozat fejéról és nekem határozott véleménym hogy az egy másik fejlődési fázist követő idegen Arcmászó…
  Hisz azt mind tudjuk hogy az “alienek” fejlődése nagyban fögg a gazdatestől (alien 3 pl) Valamint feltételezem hogy a SJ-k az értelmesebb életformák közé tartoznak és így a genetikai beavatkozások az idegeneken sem kizárható opció, nnek fényébené azt vonom le hogy egy biológiai”fegyvert” akartak kifejleszteni a SJ-k ezeknek az egyik eredménye a az alien filmek során látható xenomorf ami SZERINTEM csak egy genetikai ivadék a sok közüll…

  Ha mindezeket összevetjük még az is beleillik a képbe hogy miért tűnik a 0:44-nél látható “SJ” másnak mintt amit a székben Összeszáradva megtaláltak Dallasék… Genetikai módosítás vagy egy másik vonalon fejlődött Face Hugger-el egyben maradva megkövült…

  Ezek fényében mit mondtok? :]

 38. Én nagyon óvatosan állok hozzá ehhez a filmhez. Az Alien univerzumnak sosem volt igazán nagy szüksége előzményfilmre, így csak remélni merem, hogy nem lesz tele erőltetett, az Alien filmek világába nem illő magyarázatok és momentumok tömkelegével.
  Hosszú ideje figyelemmel követem az alakulását, és felemás érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Végeredményében négy pontba szedtem azokat a dolgokat, amiket biztosan nem szeretnék a kész műben látni, ha ezeknek megfelelne, akkor én már nyugodtan tudnék aludni.
  Az már más kérdés, hogy sajnos nagyon úgy látszik, hogy mind a négy kritériumomnak nem fog megfelelni a mű. :(

  Elvárásaim a Prometheus filmhez:
  – Ne legyenek Idegen Istenek (Scott által félig-meddig cáfolva sajnos)
  – Ne legyenek túlságosan emberszerűek az Űr-utasok (Erről nem tudni biztosat)
  – Ne az Acheroni SJ kalandjait és zuhanását meséljék el (Erről sincs elég infó)
  – Ne ebben a filmben jöjjön létre a jól ismert Xenó forma (Sajnos egy színész szerint pedig ez lesz, de hát a színészek mondanak néha hülyeséget)

  Remélem a legjobbakat, mást úgysem lehet. :D

 39. Arról nem is beszélve hogy már a megszületett AVP történeteket lerombolja, ha itt fejlődnének ki elsőkörben a xenomorphok. Mint tudjuk az AVP szerint már az emberi civilizáció hajnalán is voltak a predik jóvoltából. Persze a történet többszálú is lehet a space jockey jóvoltából.

 40. Mondjuk én speciel utálom az AVP filmeket, szóval ha azoknak ellent mond valamiben, de az Alien filmeknek nem, akkor az nem zavar. :D
  Egyébként, itt olvasható Sir Peter Weyland rövid életrajza, amiben leírják, hogy ő alapította a Weyland céget, és hogy az apja egy programozó volt:
  avpgalaxy.net/2012/02/28/prometheus-viral-marketing-begins/#more-9975

  Szóval az AVP kapásból meg lett cáfolva, hála a jó Istennek! :)

 41. Ezt a videót tegnap láttam már, Ted Weyland beszél benne ha jól vág az agyam, és az egyik őse az AVP 1-ben debütált mint a Weyland vállalat alapítója /Lance Henriksen alakította/, így már nem kikerülhető, meg szerintem az első AVP jó film is egyben. Nem lett semmi megcáfolva! Ebben a videóban úgy tudom bejelentik az androidok gyártását is, legalábbis a hivatalos Prometheus oldal is ezt írja.

 42. Javítanám magamat, Peter Weyland beszél, ezt csak elírtam az imént. :)

 43. Pedig semmi köze az AVP-s Charles Bishop Weylandhoz. :)
  Itt egy részlet Sir Peter Weyland önéletrajzából:

  “Sir Peter Weyland was born in Mumbai, India at the turn of the Millennium. The progeny of two brilliant parents; His mother, an Oxford Educated Professor of Comparative Mythology, his father, a self-taught software Engineer, it was clear from an early age that Sir Peter’s capabilities would only be eclipsed by his ambition to realize them. By the age of fourteen, he had already registered a dozen patents in a wide range of fields from biotech to robotics, but it would be his dynamic break-throughs in generating synthetic atmosphere above the polar ice cap that gained him worldwide recognition and spawned an empire.”

  Az apja egy programozó volt. És Sir Peter alapította a céget, amihez a támogatást a sarkköri jégtakarók feletti atmoszféra szintetizálásával szerezte. ;)

  Szerintem ez már alapból kihúzza az AVP filmeket a történetből. :D

 44. Akkor itt az ideje a tisztábatételhez: http://avp.wikia.com/wiki/Weyland-Yutani In Aliens vs Predator 2010, it is revealed in an audio diary from Karl Bishop Weyland that Weyland-Yutani’s primary purpose behind capturing the Xenomorphs using any and all means at their disposal is to exploit them and create weapons out of their biology so they can ensure humanity is the elite species in the universe, and not so much because of profit.
  Weyland-Yutani is a modern example of the longstanding trope of the evil megacorporation in science fiction

 45. Azt azért észben kell tartani, hogy a link csupán egy nem hivatalos avp wikia, ráadásul a játékokat is magába foglalja. :)
  Szóval tisztába nem nagyon tesz semmit. ;)

 46. Karl Bishop Weyland

 47. Igen, ő például csak az új, 2010-es avp játékban volt. ;)

 48. Jó akkor szerintem nézd meg az AVP első részét, még Lance Henriksen wikijén is írják. http://en.wikipedia.org/wiki/Lance_Henriksen http://en.wikipedia.org/wiki/Alien_vs._Predator_(film) Gazdag gyáros Charles Bishop Weyland ( Lance Henriksen )szerel egy csapat tudós, hogy vizsgálja meg a hőforrást, és azt állítják, hogy az ő multinacionális távközlési vállalat Weyland Industries. Igaz nem Karl, hanem Charles, de a lényeg ugyanaz. Ha nem kedveled az AVP-t azt még megértem, de félremagyarázni azért nem kellene a dolgokat!

Vélemény, hozzászólás?