Prometheus előzetes-áradat

Végre itt van a Prometheus második trailere, élő Space Jockey-val, üvöltve síró, pórul járt űrhajósokkal és a baltát lóbáló Noomi Rapace-szal. De vajon kit vagy mit lángszórózik ilyen veszetül a Prometheus nevű űrbárka legénysége? Mit mókol az androidot alakító Michael Fassbender azzal a két fémtojással meg a piros fénnyel? A Space Jockey-k tényleg négyméteres emberek, akik csak szkafandernek használják a csontvázpáncélt meg az elefántsisakot?

A film sztoriját még mindig csak találgatni tudjuk. Az már biztos, hogy Alienek helyett ormányos Space Jockey-k lesznek benne, ismét feltűnik a patkó alakú idegen űrhajó, amiről A nyolcadik utas: a Halálban a Nostromo legénysége áthozta az arctámadót, Kate Dickie, a Trónok harca tévésorozat Lysa Arrynja pedig egy Mudow nevű űrhajóst alakít az előzményfilmben. A színésznő beszámolója szerint a Prometheus több ponton is megismétli a 79-es Alient: a nyitójelenet egy mélyaltatásból ébredés lesz, majd nem sokkal utána a legénység összetalálkozik néhány gonosz, csontvázszerű idegen létformával, akik elkezdik őket üldözni az űrhajó folyosóin, a színésznőt pedig az elsők között koncolják fel. A film piros betűs premiernapja június 8-án lesz. (index.hu)

Magyar feliratos 2. nemzetközi előzetes:

2. nemzetközi előzetes:

2. amerikai előzetes:

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

19 Hozzászólások

 1. De messze van az a júni 8…
  Nem tudom ki hogy van vele, nekem hiányoznak belőle a négyfogsoros gézengúzok :P

 2. prometheus89

  Hát igen az Alienek (paci szerint gézengúzok) nem lesznek benne. Miért nem lesznek benne? Vagy majd a 2. részébe lesznek?
  Nah mindegy, majd meglátjuk milyen lesz a film.
  ALIEN 4ever

 3. Zsotya

  Nem csoda, hogy hiányolod belőle az idegeneket, szerintem köze nem lesz hozzá, vagy ha lesz is, olyan torzuláson mennek majd keresztül, aminek a negatív kritikái okkal jönnek majd azoktól, akik a régi lényeket várták. Rengeteg lesz az újítás szerintem, lesz bent néhány az előző filmekre utaló magatartás és kész. Biztos nagyon jó Fantasztikus film lesz, de ha tényleg azt várják, hogy a néző a többi Aliens filmmel egy lapon emlegesse, szükség lenne valami szoros kapocsra, ami szerintem nem lesz meg. Nagyon rejtegetik a lényeket, szerintem ez is annak a jele, hogy valami teljesen újat alkottak.Majd meglátjuk mennyire fut be.

 4. silo2

  Azért még nem biztos, hogy nem lesznek benne a már megszokott, vagy hasonló alienek. Nézzétek meg az amerikai előzetest 1:37 -nél. Az ott nagyon hasonlít egy xeno -ra a falban. Persze az már majdnem biztos, hogy nagy változásokon fog keresztülmenni az egész Alien mítosz. Nagyon kíváncsian várom ezt a filmet.

 5. avprequiem

  Szerintem mint hallhatjuk a magyar feliratos előzetesben:
  -Ez rám mászott, szedjétek le!
  Azokból a fém tojásokból valami arcmászó féle lesz. És szerintem az űrutasoknak az az ormányos “fémpáncél”-ban is van valami igazság. Aztán szerintem az emberből fog átalakulni az alien. Mert az első részben a xeno-nak koponya van a feje elején. Na de én is csak találgatok de remélem valahogy így lesz! De azok a fémtojik nagyon izgatnak! szerintetek mik azok?

 6. Szégyen, hogy ide jutott az Alien univerzuma. Ez egy újabb telibe erőszakolása lesz az egész frencsájznak. Lerántják a leplet a nagy rejtélyekről, megmagyarázzák amit nem kéne. Csodálatos.
  A fenének kell előzményeket csinálni mindenhez. Ennyire csökött agyúak nem lehetnek az emberek, hogy egy fikarcnyi titkot és misztikumot sem bírnak megválaszolatlanul hagyni. Muszáj mindig mindent pontosan tudni…
  Ezt kihagyom a mozizásból. Nem fogom finanszírozni egy forinttal sem az alien filmek további tönkretételét.

 7. Thrawn

  Nem tudom miért vagytok ennyire begyepesedettek.Én is nagyon szeretem az Alien-t, de egy kis újdonság nem árt.Ridley Scott tudja a dolgát, legalábbis én bízom benne.Ezek a Space-Jockey-k engem nagyon érdekelnek.

 8. Én nagyon szeretem az alieneket, fél gyerekkorom rettegésben töltöttem miattuk :)), de ettől függetlenül várom ezt a filmet. Egyrészt számomra a rendező garanciát jelent a jó filmre, másrészt biztos nagyon látványos lesz. Igyekszem majd elvonatkoztatni attól, hogy alieneket akarok látni.
  /OFF/
  Másrészről szerintem az AvP-k sokkal jobban meggyalázták a témát, kár volt őket a jelenbe tenni.. :-(
  /ON/
  Szóval csak győzzük kivárni! ;-)

 9. Thrawn, ez nem begyepesedés, ez kiábrándultság. Amennyi szörnyűség eddig megesett az Alien és Predator univerzummal, már békében kéne hagyni, és nem tovább birizgálni.
  Ráadásul az Alien pont egy olyan film, aminek nincsen szüksége előzményre. A nagyszerű rendezés és történet mellett a misztikum, a rejtély élteti. És pont ezt fogja kiölni belőle a Prometheus.
  És természetesen, hogy ne érezzük magunkat becsapva, azért hagynak majd nyitott kérdéseket, hogy meglegyen a misztikum… de az már nem ugyanaz…

 10. Egyenlőre úgyfest van benne egy emberről xenomorphra metamorfózis. Amerikai előzetes 2.32-nél, meg elötte picivel is. Ezenkívül az egyik pasi ijedten vizsgálja magát benne, ő alakulhat át. :D Ehhez persze látni kell végre a művet, akármi is lesz az pátoszi lesz! Azért bennem is ott van, hogy megölik az Alien mítoszt, de ha lesz a Prometheusnak 2. része, akkor ott végkifejlődhet klasszikus irányba a történet. Nem tudom, kissé szkeptikus vagyok, de biztos hogy grandiózus mozi lesz ebből!

 11. noobsaibot

  A kétkedőknek:a trailerekben látott jelenetek idomulnak az alien univerzumhoz.
  például:
  Az egyik kőnyvben szó van arról hogy a társaság emberei vitték a spacejockey hajót az lv426-ra.
  A spacejockey faj is hasonlít a xenokhoz azzal a különbséggel,hogy nekik a léthez van szükségük az emberekre,nem a szaporodáshoz.Merthogy ők vannak az acéltojásban.
  A trailerben látott xeno csak dombormű,viszont egyértelműen van benne facehugger.
  A film az Acéltojás és még sok más hivatalos alien regény alapján készül és valjuk be,volt miből meríteni,az elmúlt 25 évben elég minőségi alien kiadvány jelent meg ahoz,hogy ne keljen új baromságokat kitalálni,pláne a két avp borzalom után ami a kutyának nem kellene.

 12. szemee

  Amerikai előzetes 1:37! Egy ismerős…

 13. Én nem bánom ha megmagyaráznak pár dolgot pl a Predators kifejezetten jó volt rengeteg szálat nyitott meg másokat pedig elvarrt. Itt sokaknak úgy látszik kiesett vagy nem jött le az sem, hogy PROMETHEUST úgy mint az első Alien filmet is Ridley Scott rendezi szóval valszeg ismeri a storyt nem fogja elszúrni a második még jó volt Camerontól de az Avatar jobban áll neki a 3. még nézhető a Ressurection meg óvodásoknak való. Végre kapnátok megint egy jó filmet és mégis van aki képes húzni a száját? Egyébként az AVP filmek a maguk nemében elmennek mindegyikben van valami jó, az első részben bepillanthatunk egy beavatási szertartásba ami ugye preadtor story és nem jön át de legalább megpróbálták a xenomorphok háttérben vannak az AVP2 film meg egyenesen tökéletes lenne ha nem lenne benne az akkori időre oly jellemző tini love story ami nyilván besül mikor a csajt a Vadász a falra szegezi véletlen :) megint csak preadator story kb de csakazért se legyen az megölik a yautját megint amit nem értek egyébként, de az egész egybe van a legjobb alien vagy predator filmnek tartom eddig. Óriási botrány viszont, hogy valami eszement “begyepesedett” kritikus lehúzza a filmeket aztán szájról szájra jár a hülyeség, és úgymond bukás a film mert sokan mégse nézik mert fujjognak vagy beültették a kis agyukba hogy csak ..ar lehet, emberek annyit kérek sztem nézzétek meg az összes filmet nyugisan otthon találjátok meg a storyt ami mindig van és más ráhatása nélkül élvezzétek azt. MÁR ALIG VÁÁÁROMMMM JUNI 8.

 14. Én is néztem 1.37-nél, az mintha inkább egy xenoféle dombormű lenne, mint egy műalkotás, nem élőlény.

 15. ragathol

  Bocs az OFF-ért, de láttatok már ennél megkapóbb Alien relikviát? :)
  utos.me/legjobb-pez-adagolo-amit-valaha-lattam/

 16. Zsotya

  Az AvP-kben legalább a lények úgy néztek ki, ahogy kell, ebben a filmben viszont még abban sem vagyok biztos, hogy a kifejlődési fázisokat meghagyták-e. Már alapból ez a fémtojás, meg átalakul az ember ez nem ugyan az. Amúgy meg az első két Predator film is a közelmúltban játszódik, úgyhogy nem értem, miért nem kellett volna az AvP-t a jelenbe rakni, ha már így alakult.

 17. Az AVP filmek jelenbe helyezése alapvetően egy hülye ötlet volt, csak Predator részről elfogadható.
  Az Alien mint lény esszenciális részeként foglalja magába a sci-fi környezetet, ennél fogva a jövőben a helye.

 18. predatra

  William Rykov, valamilyen szinten egyetértek veled abban, hogy minek kellenek előzetes filmek….De annak viszont örülök, hogy legalább még foglalkoznak az Alien témával mégha nem is lesznek ( nem tudom) a filmben. Szerintem ez a film HR. Giger-ről fog szólni, az Alienek származásáról vagy valóban valami abszolút eltorzúlt scifi filmről ami más útra tereli majd az egész Alien mitoszt….ami nekem K**vára nem fog tetszeni….

 19. Gabe Logan

  avprequiem*

  Köszönet a félrefordítóknak, de nem ezt mondja valaki ennél a résznél, “hogy rám mászott! szedjétek le”, hanem azt, hogy “its in my suit!!!its in my suit!!!” , vagyis hogy a “ruhámban van”…a másik trailerben, meg csak annyit hörög valaki, hogy “get it off”…ami szimplán annyi, hogy “szedjétek le” …ennyiből nehéz következtetni.

  ÉN személy szerint HÁLÁS lennék, ha nem lennének már benn xenok, lejárt már szegény szörnyünk és disneylandben mutogatják…ÉRTITEK??? A scifi horror legismertebb fenevadja Csőrike mellett parádézik…nevetséges. SZóval fasza szerintem, visszatérünk az univerzumba, ami annyira hátborzongató és egy új vonalon haladunk ^^…azon a vonalon, amin már 3. vagy 4. részben kellett volna.

Vélemény, hozzászólás?