Predators – Előzetesek!

[2010.06.28.] Japán TV Spot:

[2010.06.23.] Nemzetközi előzetes:

HD-ban letölthető innen: Predators_Intl_OnlineTrailer_062310_wmvhd.wmv

[2010.06.21.] TV Spot 2.:

[2010.06.11.] TV Spot:


[2010.06.06.]i” játék előzetes(ke):

[2010.05.09.] Noland:

[2010.05.09.] Cuchillo:

[2010.04.21.] Isabelle:

[2010.04.16.] Íme Edwin, az orvos, aki nem véletlenül került a “csapatba”:

[2010.04.13.] Német feliratos (!) interjú – melyben Nimród is megszólal -, jópár pillanatnyi új filmrészlettel dúsítva:

[2010.03.30.] “Az első forgatási klip és az előzetes után megérkezett a harmadik kedvcsináló Antal Nimród Predators-ához (hazai premier: július). A rövid klip Adrien Brody figuráját, Royce-t mutatja be: Robert Rodriguez producer elmondja, hogy Royce egy ex-katona, aki most bérzsoldosként működik, magának való figura, akinek cseppet sincs ínyére, hogy egy egész csapatot kell kommandíroznia a predatorok bolygóján – de sajna nincs más választása.” (origo.hu)

[2010.03.20.] Alternatív, pár jelenettel többet mutató előzetes:

[2010.03.19.] Megjött az első “igazi” előzetes:

[2010.03.13.] Beindult a Ragadozók hivatalos honlapja, melyen egy rövidke betekintést is kaphatunk a nyáron bemutatásra kerülő filmből. Az előzetes után pedig egy galéria található, melyben egyrészt pengeéles “screenshotok” találhatóak az Teaser-ből, valamint fotók, melyek az SXSW rendezvényen készültek (ahol az előzetes is debütált) és ahol Antal Nimród és Robert Rodriguez is mondott egyet-s-mást a filmről!


SXSW Galéria:

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

201 Hozzászólások

 1. Ez eddig nagyon nem bejövős. Nem értem hogyan beszélhet a klasszikus filmről, miközben ilyen undorító kutyákat mutogat.

 2. Yutani

  Tetszetős a videó…18-án teaser trailer – elég későn, de beindul végre a média szerkezet.
  Csak nekem tűnik úgy, vagy ezek a címben szereplő betűk tényleg hasonlítanak a Terminator Salvation betűtípusához? bár nem teljesen ugyanolyanok…csak hasonlóak…

 3. Danesz

  Ha még a kutyák meg a sólymok nem is fognak túl jól elsülni, attól még lehet belőle egy egészen feelinges film.
  Az AR-ben sem mutatott túl jól az újszülött. de maga a film mégis elég jóra sikerült (már akinek persze.) Én optimista vagyok és reménykedek, hogy egy remek kis akció-sci-fit kapunk, bár vannak momentumok amik nekem se igazán jönnek be. Pl:

  1: A Predatorok sólymai. A kutyák még bőven elmennek, azt még beveszi a gyomrom, hogy vannak efféle segítőtársaik, viszont ez a sólymozás szerintem már tényleg túlzás. Ennyire azért nem kellett volna a földi vadászokhoz hasonlítani őket, mert ez egy bizonyos szinten már valóban nevetséges. Abból a szempontból viszont jó, hogy újat ad az univerzumhoz, hisz a készítők nem gazdálkodhatnak minden új filmben csak abból amink van, építeni kell a predik világát.
  A Black-Super Predatorokkal nincs bajom, talán annyi, hogy bőven elég lenne Black Predatoroknak hívni őket, már az is simán kihangsúlyozná, hogy különlegesek.

  2: Már megint ez a “tisztelegjünk az elődök előtt!” marhaság. Nimród képes csak azért dzsungelesíteni a Predik bolygóját, csak mert az első részben is dzsungel volt. Hát köszönjük, de mi ilyet már láttunk. Mi értelme van, hogy megnézünk egy újabb összecsapást majdnem ugyanabban a környezetben? Miért hiszi azt Anderson, a Strause fivérek és még Nimród is, hogy ha telipakolja a filmet egy csomó utalással az előzményekre, akkor jobb lesz? Inkább próbálkoztak volna egyedi dolgokkal előállni és ki tudja, talán születtek volna újabb sikerfilmek? Jó, tudom, hogy most ez így mondani könnyű, de egy jó rendező szerintem képes lenne ezt véghezvinni.
  A Predatorok bolygóját különben se dzsungelesnek képzeltem, hanem valami vulkános, homokos, területnek és ezzel szerintem nem vagyok egyedül.

  Ha valaki nem értene egyet velem, kérem ne szedje le a fejem, de nekem ez a személyes véleményem. Mindezek ellenére (mint mondtam) roppantul várom és kíváncsi vagyok a filmre. :)

 4. Danesz! Biztos azért képzeled vulkános helynek, mert láttad az AVPR-t, ahol konkrétan láva is csordogált. Egyébként nekem ezzel még nem is lenne bajom, mert egy bolygó elég nagy, lehet rajta többféle vidék. Nem ugyanolyan az egész. De ez, hogy a predik embereket hurcolnak el, hogy a saját környezetükben vadásszanak rájuk… nekem nem nagyon jön be. A vadász sem viszi haza a vaddisznót, hogy a kertben lője fejbe. Az alieneknél még megértem, hogy szállítgatják őket, mert azok kicsit komolyabb gyilkológépek és veszélyforrások mint az ember. Megfelelőek az újoncok kiképzéséhez. De az ember… Kíváncsi lesz a film végére. Vajon beveszik a megmaradt embereket mint Noguchit? Vagy az emberek elfoglalják a bolygót? :D Nagy baromságnak tűnik ez az egész. Egyébként nem tudja valaki, hogy mik azok az előreálló izék az egyik predator álla alatt? Mintha a vállából jönne ki, de nem értem mi funkciója lehet.

 5. Uhh… kivilágosítottam a képet és olyan, mintha ez a két izé a maszkból jönne ki. Remélem nem az agyara akar lenni. :S
  users.atw.hu/g101/agyarvagymi.jpg

 6. Danesz

  Huhh, hát a bolygóval kapcsolatban valóban igazad van, tényleg nem muszáj ugyanolyannak lennie az egésznek, szóval ezt teljes mértékben aláírom. Ezt a Star Warsban se értettem soha, hogy mindig bolygónak van egy külön ismertetőjele, ami az egészre igaz. Lehet csak emiatt hittem hasonlót is.
  A láva-ötlet nem nem igazán az AVPR-ből jött. Őszintén szólva nem is nagyon emlékszem olyan jelentre ahol szerepelt volna Predibolygó, de ez valószínűleg azért van mert eddig csakis egyszer láttam azt a filmet (nem azért mert annyira szar lenne, hanem mert ez a túlsötétített kép nekem egyszerűen nézhetetlen és nem bírom másfél óráig ennyire erőltetni a szememet), így nem sok mindenre emlékszek már rá.
  A vulkámos táj onnan származik, hogy egyszer találtam egy háttérképet, ahol egy ilyesféle lávás-vidékbe szerkesztettek egy predit és szerintem klasszul mutat. xD
  Ami pedig az emberrablás logikáját illeti, az tényleg hagy még némi kívánnivalót maga után, de talán a filmben megkapjuk rá a választ. Ha a karakterek nem lesznek teljesen hülyék, szerintem ők is felteszik majd ezt a kérdést. :D

 7. Danesz

  Hát ha még a maszkból is jön ki, szerintem ez még elviselhető momentum. Hisz minden prednek külön tervezésű maszkja van, biztos vannak akik “feltuningolják”. :D

 8. Danesz

  Ja és akit érdekelne az általam említett kép, ime:

  hatterkepek.hu/picdownload.php?path=normal/www/Vanessa/20040622_185741/predator01.jpg

 9. Harkat

  Ez a baj, hogy sokan elképzelnek valamit, belebeszélik magukba, és ha már nem úgy van az a filmben, akkor az szar. Ezt arra mondom, írjátok, hogy zavar titeket, hogy a ragadozók a bolygójukra viszik az embereket, meg hogy van kutyájuk vagy mi. Kérdem én, honnan tudjátok, hogy nincs? Hogy náluk nem szokás a prédát magukhoz vinni? Azért mert most lett írva pár könyv, meg egyebek, attól nem az az alap. Én az első filmet tartom annak, és ott semmi se derül ki. És az a jó benne. Sok dolgok nyitva hagynak.

 10. Danesz

  A Ragadozó-bolygó megismerésével semmi bajom, sőt szerintem egész jó ötlet, hogy most az kerül “teríték alá”! A Föld az már úgyis unalmas szerintem.
  A kutyáról meg a sólymokról való véleményemet lásd fentebb.
  A prédahurcolásról se említettem semmi rosszat, csak mindössze én is megkérdőjeleztem ennek az értelmét. Ám ahogy látom Nimród nem hülye, szóval csak kapunk majd a filmben valami magyarázatot rá.

 11. Szerintem oda kéne figyelni az eddig megteremtett történetekre és világra, nem mindent elhagyva kitalálni a hülyeségeket. Nem véletlenül szidja mindenki a Mindörökké Éjfélt sem, hiszen az se vett figyelembe korábbi dolgokat. Attól mert egyesek nem szeretnek olvasni, van pár Predator könyv, ami alapműnek számít a rajongók körében. És ugye ha rajongok érte, akkor nem nézem jó szemmel, ha nem veszik azt figyelembe csak azért mert ez film.
  Danesz! Hoztam neked 2 képet a Predik bolygójáról. Alul csordogál csak a láva, de az elég, hogy befűtsön nekik, hiszen a hőséget kedvelik. A te képeden már túl meleg lenne számukra is. :) Ráadásul moccanni sem lehetne a lávatengerben.
  users.atw.hu/g101/planetpred1.jpg
  users.atw.hu/g101/planetpred2.jpg

 12. De végül is nem mondta senki, hogy csak egy bolygójuk van. Lehet akár 100 predatorok által lakott bolygó is.

 13. captainmorgan

  Nekem ez után a videó után nagyon szimpatikus! Egyet értek Harkat véleményével, szerintem sem kell előre lehúzni a filmet és remélem hogy méltó folytatása lesz az első és második résznek.

 14. Danesz

  Nos, ez már kicsit merészebb gondolat, de akár…

  Amúgy nekem még az nem tiszta a Ragadozókkal kapcsolatban, hogy ugye az első rész végén a Pred levette a maszkját és láthattuk azt a vöröses tartományt ahogy a saját szemükkel látnak.
  Nade viszont a második részben mikor az ottani vadászról lekerül a maszk, ahogy én veszem észre neki ugyanúgy megmarad a hőlátása.
  Akkor, hogy is van ez?
  Talán baki, de az is lehet, hogy csak én nem tudok különbséget tenni a két látásmód között. :D

 15. Az szerintem csak baki a második részben. Nem figyeltek oda, hogy már maszk nélkül volt és bevagdosták a hőlátásos nézetet.
  Jó, persze a 100 bolygó tényleg túlzás, de 2-3 azért lehet.

 16. predator

  Én elfogadom a sólymot és a kutyát is,engem az a hatalmas agyar aggaszt.Olyan “természetellenesen” néz ki. Lehet az mondatja ezt velem,hogy más Predatoron még nem láttam ekkorát,a fene sem tudja!
  Az “emberi” szereplők viszont nagyon jól mutatnak azzal a sok “fegyverrel”. Kíváncsian várom a filmet.

 17. Nekem az fáj a legjobban, hogy nem Alan Silvestri a zene.
  Hiszen az I-II is az Ő nevéhez fűzödik!
  Várom!!!!!

 18. Danesz

  Attól, hogy idegenek, nem muszáj mindegyiknek pont ugyanúgy kinézniük. Talán az egyiknek rövidebb az agyara, a másiknak nagyobb.
  Vagy talán ő a Black Super Predator és ezzel (is) akarják kihangsúlyozni, hogy ő bizony nem olyan mint a többi!

 19. ripley001

  Nekem nagyon tetszik.Remélem most közelebbről mutatják be a ragadozókat, mint az előző két részben(meg az AVP-nél is jobban)Nagyon várom!!!

 20. sdperry

  Nekem tetszik ez a kis bemutató.Biztosan jó film lesz. A kutya meg a sólyom az külön bejön. Bár igazat kell adnom az agyarral kapcsolatba kétkedőknek.Eléggé furin néz ki, bár ez is csak nézőpont kérdése.Nem lehetnek mind egyformák.Nézd az emberek egy némelyik egész különcül tud kinézni. A bolygó meg megint olyan amilyen.nem hiszem h sokat elvenne belőle h dzsungelben lesz. Valószinüleg így izgibb mint egy predi faluban ahol van 60 viskó vagy vmi hasonló.

 21. idegen93

  Eddig nekem nagyon bejövős és az itteni ötletek is tetszenek. :)
  És az új maszk nekem tetszik tuti valaki levágja neki a szarvat vagy mi és akkor majd nagyon bosszús lesz. ;)

 22. dvd24

  Én csak annyit kérdeznék, hogy hol látjátok hogy az a predator “kutyája”, és milyen sólyomról beszéltek?

 23. Danesz

  Ja, amúgy g101, köszi a képeket, csak most vettem észre azt a kommented! :D De a fenébe is, ez a jelenet mikor volt, ilyenre csak emlékeznék! XD

  Abban amúgy igaza van Harkatnak, hogy a filmekre kell alapozni és én azt is teszem (bár eddig én még csak két Predator könyvet (Mindörökké Éjfél, Szerepcsere) olvastam, szóval nincs is sok alapom hozzá. Én mindössze csak arra céloztam, hogy a tisztelgésnek és az újításoknak is meg van a határuk. Egyiket se szabad nagyon túlzásba vinni.
  A tisztelgést azért, nehogy átessünk a ló túlsó oldalára (lásd: AVP, ahol annyira tiszrelegtek a filmek, könyvek valamint a játékok előtt, hogy végül semmi egyedi sem maradt a filmben), az újítást pedig azért, hogy valamit azért kell hagyni a további filmeknek is, ha a jelenlegi siker lesz. Márpedig tudomásom szerint Adrien Brody több filmre írt alá szerződést, asszem ezt az AVP Univerzum fórumán olvastam.

 24. Madovick

  Üdvözlet mindenkinek!

  Eddig csöndes megfigyelő voltam már jó ideje de most kiborult a bili :D . Úgy érzem magamat mint egy rossz vígjátékban mondjuk a Jay és néma Bob-ban amikor nézik a mozibuzi honlapon a bejegyzéseket. Sok taknyos ül a gép előtt és a meglévő kulisszák mögötti képek alapján próbálja megítélni a 2 órás filmet és még Trailer sincsen de már most lehúzzák a filmet. Kérem szépen ez óvoda kiscsoport. Bárki bármit mondd a Predator 1 amiben még a hőn ámított Terminatorunk játszott az egy történelmi film, az az alap abból indult ki minden. Csinálhatnak még vagy 40 filmet a ragadozóból egyik sem lesz annyira jó mint az első lehet egy avatar feelingű ahol kemény a látvány lehet egy Die Hard ahol csak akció van de azt az igazi borzongást és izgulást egyik sem fogja vissza adni, mint az első. Bele kell törődni, hogy annál jobb filmet ebben a kategóriában nem fogunk látni max látványosabb lesz vagy több lesz benne a vér ennyi. A predatorsban rengeteg merész ötlet és újítás van ez igaz. De rengeteg kiskapu maradt nyitva, csinálják majd amikor lesz a premier és megnézzük a filmet nah utána lehet lehúzni a filmet vagy isteníteni de addig sztem csak nézhetjük a trailert. Persze ott van ez a kutyás dolog nekem kissé Avataros beütése van, de miért ne lehetne?! Nem láttunk már olyan Sideshow-os figurát amikor egy predi egy alien lovon ül?! Dehogynem! Akkor meg?! Képregényekben is van pár képen. Sólyom?! Érdekes. Továbbá azt sem tudjuk hogy miért viszik el pontosan az embereket a bolygójukra, ezért kár is ezen töprengeni. Lincseljetek meg, de sokkal többet várok ettől filmtől mint anno az AVPR-től… Nagyjából ennyit akartam, kinek nem inge ne vegye magára :). Üdv Mado.

 25. Danny

  Madovick, itt senki sem húzta le a filmet, mindössze megtárgyaltuk a különböző híreket és előzetes infókat, nemhiszem, hogy a világban mi lennénk az egyetlenek akik ezt teszik.
  Én legalábbis csak elmondtam ami kissé aggaszt ezzel kapcsolatban és ezeket próbáltam normális érvekkel alátámasztani, nem úgy mint az általad említett “taknyosok”, akik csak azt látják, hogy “Úúú, az AVP-k szarok, szóval ez is de béna lesz!!!”
  Ja és a kommentjeimben többször is kihangsúlyoztam, hogy az apróbb kétségeim ellenére messze nem írtam le a filmet, optimistán állok hozzá és rendkívül izgatottan várom.

  Szóval nyugi, békevan! ;)

 26. Jogos! Ne feledjétek az első részben még azt sem tudtuk ki vagy micsoda vadászik Dutch csapatára.
  Csak annyit tudtunk, hogy hőlátása van és kerreg veszettül.
  A lényeg: júliusban újra megkezdődik a vadászat…

 27. Nos én végig néztem a videót. Nem is egyszer. Volt ami reményre adott okot. De volt ami nagyon elkeserített. És én csak arról beszélek most amihez tényleg értek. A fegyverekről.
  De őszintén. Én egy katonát sem tudok elképzelni ahogy a valós csatamezőn egy kurva nagy minigunal mászkál. A Teamfortresben jó..de a valóságban egy katona se tenne ilyet. A valóságban nem hiába hordanak például minimi golyószórót. Egy ekkora fegyverrel nem lehet fedezékbe bújni és futni. A predatorban is csak azért tetszett mert a faszi csak közvetlen a lázadók lerohanása előtt vette elő. És persze a szakértő szeme egy rakás hibát felfedezett. A mesterlövész csajon majdnem sí,rva fakadtam. Bár nem sokat láttam róla akció közben. De az ahogy a távcső gumis részét a szeméhez nyomta pont elég is volt. Nekem ezzel az elraboljuk az emberek koncepcióval már akkor is bajom volt mikor a mindörökké éjfélben találkoztam vele. Ha már annyi energiát pocsékolnak arra, hogy figyeljék az emberiséget, és összeválogassanak egy szuper hiper katonákból álló csapatott amit otthon levadásznak, akkor már miért nem támad meg inkább egyedül egy katonai támaszpontot? Számomra nagyobb bátorság bemenni a medve barlangba, mint az általam jól ismert hátsó udvarban “macska vadászatot” tartani. A kutyás dolgot csak azért tartom nevetségesnek, mert a predátorok eddig mindig a fölényes technikai fejlettségükre támaszkodtak. Nem hiszem el, hogy megbízhatatlan állatokra kik tévedhetnek bízzák a préda felkutatását. Mikor pl az AVP ben is tökéletes térképük volt a hazai terepről, és végig pontosan tudták merre járnak az emberek. Nevezhettek nyugodtan szőrszál hasogatónak, de az új AVP játékban mégis figyeltek ilyenekre.
  Áhhhnem is mondok többet. Még Mr Madovick megkeres és lezúz, mint Jay és Néma Bob. ;D
  De én személy szerint egyre jobban rettegek ettől a filmtől. Az biztos, hogy 9-es körzet szintjét nem várom már tőle.

 28. Harkat

  Vaskalap!
  1. Honnan tudod, hogy itt is nem akkor vette elő a fegyvert? Tudod, hogy ő a film elejétől fogva azzal fog rohangálni vagy mi?
  2. Honnan veszed, hogy figyelik az emberiséget? Ez nem derült ki az előző két részből.
  3. Meg láttad a filmet, hogy tudod miért kerültek oda az emberek? Sokan írják, hogy a ragadozók gyűjtötték őket és vitték oda. Én azt is olvastam, véletlenül zuhan le oda a hajó.
  Szerintem a történettel várjuk meg a filmet, felesleges addig lehúzni.
  Nem tagadom, lehet szar lesz, de várjuk meg azért.
  Meg már megint AVP emlegetése. Szerintem elég világos, hogy ez a Predator szálat követi, azért is Predators a címe. Itt annyit tudni, volt a falon egy xenomorph fej, és kész. Többet nem. :)

 29. Madovick

  Széééép jóóó délutánt!
  Félre értrésbe ne essünk uraim és esetleg hölgyeim. Én senkit nem akartam megbántani vagy sérteni. Én bevallom hülye vagyok a fegyverekhez ha a mesterlövész fegyót nem úgy kel tartani ahogy a hölgy tartja a filmben akkor oké engem hidegen hagy csak legyen jó a film… Nem fogom elfelejteni amikor a Ragadozó egyben előkapják a nagypapát:)). Amúgy ahány ház annyi szokás. Persze engem is érdekel, hogy a pimpilimbe kerülnek majd emberek a vadászok bolygójára anno sok olyanról hallottam, hogy voltak emberek akik a nagy utasszállító repülőgépek kerékjárataiba bújtak el és így utaztak ki külföldre de persze a magasban megfagytak és meghaltak. Nah most kérdem én, pár elitalakulatos hősünk akik a haza védelme érdekében elbújnak a predator űrhajó kerékjáratában és jól meglesik, hogy mit csinálnak otthon?:D DE vaskalap barátomnak van egy kis meglepetésem ajánlom szíves figyelmébe: janespalstoys.com/predatorhorse2.jpg
  Érdekes sokan ilyeneken vannak felakadva, hogy minek a predatornak állat?! Ez ugyan olyan, hogy a XXi. ik században még mindig van aki inkább lóval közlekedik, aki megteheti és olyanok a körülmények. Látom vannak emberek itt akik egy séma szerint gondolkoznak csoda, hogy azon nem kezdtek el hüledezni, hogy egymást is megölhetik a ragadozók?! HÍÍÍÍ EZ HAZUGSÁG :D. Ím példa: predatorstuff.com/blogimages/blog_bb_title02.jpg
  (lehet, hogy ezek csak figurák de én ezekben élek, és nekem ez ugyan annyit jelent mint egy könyv egy film vagy képregény)
  Hát nem tudom vaskalap szerintem neked nincsen kutyád, jó dolog. Okos ügyes és értelmes. Megint csak azt tudom mondani h az XXi.ik században még mindig használnak kutyát pl VADÁSZATOKHOZ :)
  Üdvözlettel: Mado.
  Kinek nem inge ne vegye magára :)

 30. Juj srácok. köszi. Egy jó kis vita. :)Én szeretem az ilyet, és nem sértődök meg. Remélem ti sem.
  Nos én abból a feltételezésből indultam ki, hogy egyszerre egy időben a föld különböző tájairól csak akkor tudnak ennyi elit harcost össze gyűjteni, ha figyelik az emberiséget. Hiszen a csapatban van japán jakuza, ami katona, ruszki specnaz, francia idegenlégiós, izraeli, dél amerikai drog karteles, psziho amarikai rab. Vagyis amik csak így gyorsan eszembe jutnak. Amúgy meg szerintem teljesen logikus, hogy figyelnek minket, ha már meg tanítottak minket piramist építeni. Daniken is ezt mondaná.
  A minigunra vissza térek még egy pillanatra. Orosz katona amerikai fegyverrel? Nem túl valószínű. Már csak azért is mert a minigunnak van egy nagyon nagy hátránya vagy kettő. Nem lehet vele célozni, csak figyelni, hogy merre csapódik be és helyesbíteni. Kettő zabálja a lőszert. Nem tudom ki lőtt már automata fegyverekkel. De egy minigun azt a hátizsáknyi lőszert ami a pasi hátán van kb 1 perc alatt lövi el. Ami nem sok. de igazad van. lehet, hogy csak éppen elő vette..bocsánat.
  Az emberekkel teli lezuhanós hajó ötlete szerintem meg még nagyobb képtelenség. Főleg ha a csapat összetételét vizsgáljuk. mert akkor valami nagyon sántítana. De legyen igazad és én tévedjek.

  Madovicknak annyiban igazat adok, hogy az állatos vadászat lehet náluk esetleg valami “reneszánsz” dolog. De most ha a mi vadászainknak lenne csuklóra szerelt szuperszámítógépe ami segít a vadászatban ők is azt használnák nem? Elvégre a kisvárosi csatorna rendszert gyorsan felderítette egy ilyennel a AVP2-ben. :)
  És tök faszák a figurák. Nekem is kellenek olyanok.

 31. Harkat

  Én nem szoktam, ha kúltúrált a vita. :) És próbálok én is úgy viselkedni. Olyankor egész jó eszmecseréket lehet folytatni. :)
  Amúgy még aznap este én is rájöttem, sántít a hajó lezuhanásos dolog, mert tényleg, egyik ember öltönybe van, másik rabruhába. Bár én ezt csak olvastam. Bár ez a minden honnan elrabolnak valakit is sántít nekem, de majd kiderül mi is lesz valójában.
  Minigunnal kapcsolatba még mindig azt mondom várjunk, hogy milyen környezetbe kerül bele a filmbe. :)

 32. Madovick

  Jó reggelt!
  Vaskalap nem tudom mennyire szoktál Youtube-ot nézni, ott van egy felhasználó orbitálisan nagy szobor gyűjteménye van a kis mackótól a nagy Predatorig, félelmetes az ő felhasználó neve ha komolyabban érdekel Fakenrite. És rendelkezik egy lenyűgöző honlappal melynek neve predatorstuff.com Itt lehet kalandozni ha komolyan érdekel valakit, a honlapon lévő keresőbe ilyeneket írjatok be, hogy Narin’s Predator vagy Bad blood, Death warrior. A többit nem árulom el tessék szörfölni a neten :).A fegyverekbe nem tudok nagyon hozzászólni! Jah DE egyszer elfogy a lőszer :D. Nah ma is mondtam egy okosságot. Remélem volt pár jó vita témám :)
  Üdvözlettel: Mado
  Kinek nem inge ne vegye magára :)

 33. Miller

  Kiváncsi leszek Brodyra. Remélem tényleg belead apait anyait a szerepébe.

  Vaskalap, ez film. Itt nem fogy el olyan gyorsan az a lőszer. Vagy ha mégis, akkor valahonnan van tartalék, vagy ha nincs, akkor csak izgalmasabb lesz a film. :) Amúgy az első részben amikor előkerül a “nagypapa”, azonnal ott a hiba, hogy ha te eltekered a csövét úgy, hogy a lőszer már benne van, akkor elsül a fegyver. Ha viszont nincs benne lőszer akkor is ugyan olyan felesleges tekergetni.

  Magánvélemény nem csak erre a filmre vonatkozóan: nem értem, hogy miért kell filmekben nőket mesterlövészként szerepeltetni. Voltak is meg vannak is jó sokan női lövészek, de ezzel én úgy érzem, hogy nagyon alábecsültté válik a “szakma”. Nem annyiból áll a dolog, hogy pontosan tudok lőni 200 méterig távcsöves puskával és akkor én vagyok a király…

  Amúgy nagyon várom már a filmet, Fishbourneben bízok, hogy egy kemény hidegvérű fazon lesz. A Predatorokról meg nem szólnék semmit, engem is nagyon furcsán érintett, hogy “háziállataik” vannak, nagyon remélem, hogy nem rontják el a filmet ilyen dolgokkal.

 34. tomkoo

  “Amúgy az első részben amikor előkerül a “nagypapa”, azonnal ott a hiba, hogy ha te eltekered a csövét úgy, hogy a lőszer már benne van, akkor elsül a fegyver. Ha viszont nincs benne lőszer akkor is ugyan olyan felesleges tekergetni.”

  Ezzel nem teljesen értek egyet. Bár nem tudom hogy pontosan milyen a minigun felépítése, de a fegyverek 90%-ra igaz hogyha raksz bele töltényt attól még nem lesz csőre töltve, így szerintem valószínű hogy amikor megforgatta a csövet akkor töltötte csőre.

 35. Fenn a trailer! ;)

 36. LordQuincy

  Sziasztok!
  Szerintem, nagy gondok vannak, ha ennyire előre leírjátok a filmet. Attól még, hogy csalódtunk az AVP-ben és még nagyobbat a az AVPR-ben, attól még ez jól is elsülhet, az egy két bugyutább ötlet ellenére is. Ha valaki tud jobb forgatókönyvet, az küldje el a FOX-nak…komolyan, addig ne pofázzon senki, amíg elő nem áll egy teljesen kifogástalan sztorival.
  Az embereket azért is hurcolják el, mivel a már AVP filmekben alkalmazott földi séma már kezd az emberek idegeire menni és miért ne gyűjhetne össze pár Predi, pár megfigyelt elit, földi harcost? Menjen el Irakba ahol a sok lúzer még egy nyamvadt aknától is meghal?
  Danny Glovert is “becsalta” mondjuk így végül az űrhajóba, ott se nyílvános utcán verekedtek össze…és már a Predator 2-ben is elég lúzer volt a Predator szóval jobb, ha maradnak a dzsungeles sémánál és ahogy a trailer is mutatja, azért nem csak dzsungelt fogunk látni…a kutyákkal semmi bajom, mivel, nem szó szerinti értelemben vett kutyák…idegen bolygó…idegen lények, ez a természetes. Szerencsére a sólymokról nem tudok.
  Akinek nem tetszik már most, az meg se nézze…én addig nem húzom le a filmet, amíg nem láttam. Pár jelenetrészlet és pletyka alapján nem ítélkezem.

 37. LordQuincy

  Oh…bocsánat a kommentem egy két dúrvább részéért nem olvastam rendesen vissza. A lehúzós dolgok visszaszívva…

 38. Danny

  Határozottan tetszik. :) Nem lövi le előre a poénokat, viszont rendesen megadja az alaphangulatot! ;)

 39. ripley001

  Látszik rajta, hogy még tartalmaz”rejtélyeket”,de nekem ez tetszik a legjobban. Kár, hogy még kell rá várni.

 40. Épp minap láttam a Predator eredeti első előzetesét. Még csak nem is mutatták benne a szörnyet. Érdekes volt…

 41. idegen93

  Hát igen régi előzeteseknél nagyrészt nem is lehetett látni a szörnyet.De így legalább az ember elgondolkodhatott róla hogy “Ez most mi a francról is fog szólni?!”.

 42. Danny

  A régi trailerekben ez volt az egyik jó dolog, hogy nem lőttek le bennük semmi poént a filmből.

 43. LángVágó

  Hmm vajon kik azok az arcok akik nem az elit gyilkosokhoz közé tartoznak ? Pl a szemüveges srác.

 44. Danny

  Ezen már én is gondolkoztam, kicsit össze is lettem zavarodva.
  Még a legelején úgy volt ugye, hogy egy csapatnyi tengerészgyalogosról lesz szó a történetben, majd később már egy jó pár híres gyilkosról szóltak a hírek. Szerintem ezek az ötletek valahogy “összekeveredtek”, mert úgx látszik mindkét fél megtalálható a filmben (bűnöző: (többek között) Danny Trejo és tengerészgyalogos: (többek között) Adrien Brody).

 45. Ha ez a Predatorok bolygója, akkor nem kéne fullaldozniuk az embereknek?
  Úgy tudom a Predatorok nem ‘teljes’ oxigént lélegeznek. Vagy rosszul tudom?
  Csak azért mert a Predator II-ben is, amikor megszabadították a maszktól, akkor sokáig nem bírta, a tetőn sokszor szippantott az erre rendszeresített valamiből…

 46. Didus

  CSg!
  Szerintem ezért van maszk az arcukon, ha a saját bolygójuk lenne( lehet h “tulajdonba vették ezt” )akkor mi megdöglenénk, és nem lenne vadászat.

 47. A maszk is ad némi levegőt a predinek, de a földi légkör is megfelelő neki a lélegzésre. A Predator 2-ben azért szippantott abból a micsodából szerintem, mert sérült volt. A maszk elég sok funkcióval rendelkezik. Nem egy lélegeztető, inkább egy multifunkciós számítógép. A bolygó légköre lehet, hogy nem azonos a földi légkörrel, de azért még simán lehet jó az embereknek, ha nem nagyon tér el.

 48. LángVágó

  CSg, ha visszaemlékszel a pred1 ben simán lélegzett maszk nélkül. A 2-ben valszeg azért kellett neki a cucc mert Harrigan szarrá lőtte a tüdejét :D vagy nemtom. De amúgy valóban említik a metán alapú levegőt. Abban az AvP ben amit a magyar srác írt és felviszik a csajt a törött agyarral együtt a hajójukra meg Bishopot.

 49. LángVágó

  Miller tekergethet a csövét ha nincs kibiztosítva :D Ha megnézed dvd-n mielőtt lő vele van egy pecek az oldalán amivel élessé teszi.

 50. Harkat

  Amúgy az első részben, egy ragadozó, könnyedén kicsinált egy elit osztagot. Itt meg több ragadozó fog szarakodni 7 emberrel?
  Amúgy most vettem észre csak, hogy Fishburne kezében ott van egy maszk.

 51. LángVágó

  Harkat azért olyan könnyedén nem :) Szinte mindegyiket úgy intézte el hogy esélyük sem volt. Igaz akkor már nem volt nehéz neki.

 52. LángVágó: a magyar íróktól származó A, P és AVP történeteket NE keverd bele semmibe, köze a hivatalos univerzumokhoz a nullával egyenértékű!

 53. hát nem tudom, nem akarok csalódni inkább meg várom a vég eredményt

 54. Igazad lehet LángVágó! ;)
  Én szerintem a trailerben két helyszínt láthatunk.
  Az első a dzsungel az még a földön játszódhat, ott vannak ezek az ‘elit’ katonák. Szerintem innen fogják a Predatorok elrabolni őket, arra a második helyszínre, amit látunk, arra a sötét, viharos helyre, ahol szépen egyenként elkezdődik a vadászat.
  Persze ez csak elmélkedés, majd kiderül minden.
  Nagyon sokat várok a történettől, de még többet a hangoktól és a látványtól!
  Sajnálom, hogy nem Alan Silvestri a zene, mint az előző kettőben, ne feledjük, hogy a Predator I zenéje ha jól tudom Oscar díjat kapott, de javítsatok, ha nem így van.
  (A látvány biztosan kapott!)
  Sajnos azt se tudom (én legalábbis), hogy mennyire kapcsolódik az előző két film történetéhez. Lesz-e átfedés, vagy ez előzmény???
  Volt szó Arnold cameo-ról is, ezekkel mi van? Elvetették??
  Ti tudjátok?

 55. Danny

  Csg, ez az ötlet, hogy a földi dzsungelből rabolják el őket, nekem kifejezetten tetszik! ;)
  De végülis ha ez nem is így lenne, az mennyivel lenne jobb, ha oxigénpalackkal rohangálnának az emberek?

 56. Oxigénpalackkal? Ezt nem értem Danny boy…;)
  Jó lenne, ha az új sisak mellett, feltűnne a jó öreg disc is, nagyon kamáztam a II-ben. Az, hogy eldobás után visszaszállt hozzá, szerintem zseniális ötlet.
  Mostanában sűrűn tekingetek a falamra, ahol az AVP:R-ből ismert Wolf 1:1 sisakja található a sideshowtól…..Szerintetek miért? :D

 57. sdperry

  CSg szerintem nem biztos h a dzsungel a földön van mert a néger csóka ugyebár már 10 éve ott van.És a dzsubgeles jelenetek javában ott van. De én is rohadt kíváncsi vagyok h milyen lesz valójában.És szerintem az előzetest direkt úgy csinálják h mi vmi teljesen mást várjunk és így az újdonság öröme üljönk az arcunkon a moziban. Mert egy igazi rajongó szinte össze is rakhatná a filmet fejben ha mindent konkrétan elárulnának előre (ki honnan miért meddig)

 58. wedge

  Csg:csak a speciális efektusok voltak oscárra jelőlve,de nem nyert.

 59. A zene viszont két díjat is nyert, csak nem Oscar-t. :)

 60. idegen93

  Amúgy ott a hatodik képen elég érdekes az az új fegyver.(Vajon predator vagy egy emberbújik a maszk mögött?)

 61. wedge:köszi a javítást!
  Igen ezek a traileres dolgok érdekesen vannak kitalálva…
  Emlékszem az AVP:R trailere nagyon tetszett, nagyon vártam, aztán a film….. hát tudjuk mi lett a vége…:(

 62. LángVágó

  Mano nem kevertem bele semmibe csak elmondtam hol találják az emberek azokat a momentumokat amiket felemlegetnek. Ettől függetlenül nekem tetszenek a magyar irományok és mivel meg vannak eredetiben úgy látom hogy korábban íródtak mint a “hivatalosak” ettől persze még merőben elüthetnének az eredeti felállásoktól, de szerintem nem szembetűnő. Sőt nekem még tetszik is az a verzió hogy az egész WY cég és amire épül az idegenek felhasználása Dutch Schaffer műve.

 63. wedge

  idegen93:szerintem a hatodik képen Lawrence Fishburn karaktere látható(a trailerben is benne van,csak akkor a maszkot a kezében fogja).

 64. idegen93

  Ja ja igazad van. :) De jól jönne nekem is egy ilyen ruha és stukker. :D

 65. Hááát, fogalmam sincs, hogy mit keres a kezében egy sisak.
  Azt meg pláne nem értem, hogyan fogja felvenni, hiszen mint tudjuk, jóval nagyobb egy pred feje, mint egy átlagos emberé.
  Ráadásul ahhoz, hogy használni tudja szüksége lenne a karon lévő szuperszámítógépre, mellyel vezérelni tudja az egyes funkciókat, mint pl: a látásmód, lézerágyú célkeresztje stb…
  De biztosan mindenre fény derül júliusban…;)

 66. wedge

  a képen tisztán kivehető,hogy csak a sisak eleje van az arcán,tehát akár bőr darabbal is a fejére köthette.

 67. sdperry

  Vagy egy tanuló ifjoncot nyírt ki az erdőben és az ő sisakját használja álcából.Mert használni ugyebár nem tudja.De én kicsit félek h ez egy nagy ellentmondás vagy baki lesz a filmben mint pl a 2.részben mikor leveszi a sisakot de a hőlátása megmarad.

 68. LángVágó

  Sdperry az a baki az első részben volt. A másodikban miután Harrigan leveszi róla a maszkot már nem mutatják amit a pred lát. Azt én sem értettem miért lát infravörösben de nyilván akkor ezt találták ki. Ahogy azt sem értettem miért hevíti fel a pengéit a 3 pöttyös lézerirányzékával. Ezt valszeg csak McTiernan től tudhatjuk csak meg :)

 69. Zsotya

  Nálam már csak a bemutatóról ítélve is 10/8 as értékelésről fog indulni a film, annyit minimum fogok rá adni. Úgy érzem sikerfilm lesz, és tetszik a környezet is, van a videóba egy kopárabb rész is, ahol végigmennek, meg van bent bunkeres jelenet is úgy hogy azzal nem lesz probléma. Nagyon tudom díjazni, hogy Nimród meghagyta a régi hangjukat (a felkiáltás a végén az a jellegzetes predator). Itt háború lesz a ragadozók és az emberek között, szerintem az lenne nevetséges a végén, ha az emberek közül valamelyik is megúszná. Mondjuk a fegyverzetük tényleg brutális, de ettől függetlenül max két túlélőre tippelek, vagy egyre, aki a végén letudja győzni valahogy a fővezért, s ő is kap valami csecsebecsét persze a szabadságával együtt. Valahogy így képzelem el, de majd meglátjuk. Nagyon várom.

 70. Igen, az eredeti hangoknak én is nagyon örülök, (“anytime”), sajnos az AVP filmekben a kerregést is elszúrták (szerintem)…
  Sokat várunk ettől a filmtől, jó lesz ez gyerekek…;)
  Mindent bele Nimród…:D

 71. Aliensking

  LángVágó: “Ahogy azt sem értettem miért hevíti fel a pengéit a 3 pöttyös lézerirányzékával.”
  Szerintem úgy könnyebb lefejteni a hút a csontról.

 72. LángVágó

  Aliensking hehe :) igazából itt a dramaturgiára gondoltam, hogy kb semmi értelme hogy felvették mint jelentet. Legalábbis ettől nem tűnt vérszomjasabbnak a pred vagy ilyesmi. Viszont engem meg elkezdett macerálni a gondolat hogy ami eddig a sisakjában volt mit keres a kezében és miért hevít mikor csak céloz vele :)

 73. Ez körülbelül akkora baki, mint amikor a Predator II-ben a csuklópenge kirepült és a woodoo négert leskalpolta…:D
  Vagy legalább is a kamera mozgása erre utalt!
  Pedig mint tudjuk, a csuklópenge nem tud kirepülni, max szétnyílni, hogy Dutch feje közéférjen…;)

 74. Danny

  Végülis honnan tudod, hogy nem tud kirepülni? :)
  De amondó vagyok, ne akadjunk már ki ezeken az újításokon. Ez is hivatalos pred film lesz, ahol a rendezőnek egyszerűen joga van újítani, ami ugye sose árt (de ezt már az első ide tartozó kommentembe kifejtettem).
  Azt is megértem, hogy a 2 AVP után féltek ettől a végeredménytől (néha engem is elfog a borúlátás ezzel kapcsolatban), de higgyétek el, attól, hogy 2 film még nem a legjobban muzsikál, az korántsem jelenti azt, hogy a többi ne lenne élvezhető. Ez a 2 AVP még semmit sem jelent, nincs előre megírva, hogy “nos, most már akkor csak szar filmek lesznek”. Ez mindössze csak sűrű előítéleteket szül, ami ha eluralkodik rajtatok, valóban szarrá fogja tenni a Predatorst a szemetekben. Ne úgy üljetek majd le elé, hogy “Na, nézzük meg ezt a szart!”, ne írjátok le előre a filmet, mert akkor biztosak lehettek abban, hogy nem fog tetszeni.
  Az Aliensben is, mekkora lépés volt már Camerontól, hogy bevállalta a királynő szerepeltetését. Az is elég nagy újítás, nem? És az tetszik nektek. Miért? Szerintem többek közt azert, mert az régi film, és nemtudom miért van ez az íratlan szabály a rajongók körében, hogy “ha régi egy film, akkor az már fél siker”. Nyitottnak kell lenni az új dolgokra is.
  Tegyétek a szívetekre a kezeteket és mondjátok meg őszintén: ha az Aliens mostanában jönne ki,akkor is így elfogadnátok a királynőt?

 75. Danny

  Ja és bocsi a kisregényért. ;)

 76. Danny: Isten látja lelkemet, nem írjuk le a filmet, csak beszélgetünk!
  Nekem személy szerint,az AVP filmekben is tetszettek a ragadozók, sokan megszólták őket, hogy nagy darabok, meg minden, de hát az emberek között is vannak vékonyak és kigyúrt állatok…;) Nemde?
  A történet olyan amilyen, de a karakterek jól sikerültek, szerintem. Persze ez csak a saját véleményem!
  A Predators jó lesz, ez nem kétség!

 77. Danny

  Ja bocsi, lehet keverem a helyeket. Csak az AVP Univerzum fórumán vannak ilyen pesszimista egyének, érted… xD

 78. idegen93

  Amúgy másis észre vette hogy a harmadik képén lévő “szitakötő” farkán egy csukló penge kinézetű fullánk penge van?

 79. idegen93

  Ahogy látom az egy jó kis rászerelt fegyver nemrossz. :)

 80. Igen idegen93, az egy csuklópengére hasonlító fullánk!
  Valószínűleg a természet alakította így és ennek mintájára készítették a ragadozók a sajátjukat.
  Tudod, mint nálunk a hódfarkú cserép…:D

 81. Ha jobban megnézzük a ‘szitakötö’ fejét, még a maszk vonalait is felismerhetjük!

 82. A csuklópenge az AvP-ben is kilőhető volt. :) A Predátor1 ben meg én mindig is úgy gondoltam hogy a maszkról le tudta venni a lézert, hogy azzal élezze meg a késeit. talán állítható az energiája ezért forrósítja fel a fémet is. A képek között van pár fura dolog. remélem az a szitakötő, nem lesz a filmben. Az már sok lenne. Először leírtam a filmet, de a trailer meggyőzött, hogy jó lesz, és Brody szerintem jó ide. Ja,..és én vagyok az egyetlen ember a földön, akinek nem tetszik a Cameron féle Aliens. :)

 83. Glendower

  Nohát, egész hosszú monológokat olvashatunk,és én is hozzáfűznék egyet-kettőt a Predator bolygó témához.
  Szóval, szerintem a legnagyobb baj, hogy a filmben túl sokat kezdenek mutatni a kultúrájukból – ettől persze még lehet jó a film. De elveszik egyrészt az, hogy mindenki saját maga agyal ezeken a “titkokon”, hogy honnan jöhetett, miféle lény lehet..stb. És ez adja az idegen-filmek egyik alapját. A másik: a Ragadozók szép lassan vadászból, szörnyből egyszerű slasher-ikonná válnak, még rosszabb esetben pozitív szereplővé (lásd AvP).

  A dzsungellel nekem igazából nincs bajom: elvileg ugye a hőség és a háborúk vonzzák őket (még egy öngól az AvP-nek), úgyhogy a hőmérséklet optimális. Lávamezőn meg ráadásul bajosan vadászhatnának emberekre. Mondjuk, ez a hazaviszem a vadat-dolog tényleg erős kissé, nekem valahogy pont az tetszett eddig, hogy nem azért volt Predator 2 a cím, mert 2 vadászt öltek meg benne, hanem hogy egyetlen raszta UFO is nagyon kemény ellenfél volt. SZóval ez a sólymos hajtóvadászat azért sántikál. De a trailert naponta ötször-hatszor lesem, tényleg meggyőző. A betűtípus mondjuk valóban terminatoros:D

  Apropó, nekem a cím sem tetszik:D Egyszerűbb lett volna valami alcím, ha már a Predator 3-at elvetették, mert nem jelezte, hogy ez egy új széria. A Zongorista-Kommandós főszereplőben kellemeset csalódtam. Már várom, hogy Nimród uraság a következő részhez szerződteti Csonka Picit:D De tényleg jól fest amúgy, viccet félretéve. Ki tudja, a fináléban talán felcsendül az is, hogy “Ding-ding dong”…:D

  Összegzés: Jó lesz ez, emberek, ha nem, akkor meg elfelejtjük!

 84. LángVágó

  Csekkoljátok a hivatalos oldalt ! Felkerült egy másfél perces spot a Adrien Brody által alakított karakterről.

 85. Én nem találom… :(

 86. LángVágó

  Ott vannak alul a kis flash animációk, hogy trailer meg sneak peak és ott van hogy royce meg majd lesz a többi szereplőről is de itt egy link : ropeofsilicon.com/article/predators-character-featurette-focusing-on-adrien-brodys-royce

 87. Köszi LángVágó!
  Imádom a hangokat a filmben………..:D

 88. LángVágó

  Én is. Remélhetőleg a klasszikus effektet köszönnek vissza. A plasma-gun hangja az első rész óta nem olyan jó mint akkor volt.

 89. Az új AVP játékban is a ragadózó ha átvált hőlátásba, nem a szokásos hangeffekt van, hanem szívverés…hát elég érdekes…..:(

 90. Igazából az a jakuza mit bohóckodik azzal a Hattori Hanzo karddal? Azzal akarja megállítani a predsereget? Vagy épp készül az öngyilokra?
  :D

 91. Danny

  Figyelj, ha nincs jobb…:D
  De ez legyen a legkeveseb ;) Legalább így változatosabb, h nem mindig csak géppuskákkal meg nehézfegyverekkel támadnak.

 92. LángVágó

  CSg nem tudom miért zavar a szívdobogás. A 2 Predator filmben is hallatszott :) Amúgy meg a szokásos hangváltás van a 2-ből :)

 93. Danny, ne felejtsd el, hogy járt Billy az első részben, mikor kiállt a Conta Mana-i vadász elé egy késsel…. :D
  LángVágó, nem zavar a szívdobogás, csak hiányzik a megszokott effekt!
  Jaj de várom már a filmet…már mennék a mozijegyért! :)

 94. Harkat

  Amúgy A. Brodyt sokan leírják, hogy nem való neki ez a fegyveres karakter egy idegen bolygón. Pedig pont neki való. Ő járt Kong szigetén, és ép bőrrel megúszta. :) Dínók és óriás majom után mi neki pár ragadozo?:)

 95. Danny

  Ja Csg, tényleg! :D Bár végülis abból se lett sok minden, mert magát a rövid összecsapást sajnos nem láthattuk. De igaz, hogy valószínűleg egy kard se sokat ér, szóval van egy olyan érzésem, hogy a jakuza az elsők között fog elhalálozni.
  Bár végülis ki tudja, közelharcban még egész ügyesen fel lehet használni…

 96. LángVágó

  Én nem írnám le a jakuza csávót ha tényleg lesz közelharc :) Csak hát az a kérdés mi lesz a ragadozók taktikája. Mert hiába van az embereknek fegyverük ha álcázzák magukat és hőlátás is aktív kb semmi esélyük :)

 97. Ezzel mindent elmondtál! :D

 98. idegen93

  Vajon fog a Predator 3-nak annyi komment összeegyűlni mint anno az Avp 2-nek? :)
  A jakuza csávó biztos kihív egy vagy több predit penge harcra. :P

 99. Danny

  Végülis nem mondtál hülyeséget. Én el tudnák képzelni egy “kard vs. ikerpengék”, esetleg “kard vs. lándzsa” összecsapást. Ha jól megkoreogrefálják (remélem jól írtam le) egész tökös jelenet lehetne belőle.

 100. remszarvas

  Mé kellett túlzásba vinni?!
  Akkora mordájok nevetséges egy inváziós hadseregnek nincs ilyen tűzereje.
  Mér nem lehetett csak simán szúróvágó fegyver meg mondjuk ökölharc stb. ?
  Tök jó lett volna Brody pl. lekungfuzza a predátorokat :)
  Mé hülyeség lenne, ha Machiko Noguchi-nak sikerült?

 101. idegen93

  Ja vagy csak annyi lenne mint Billy-nél hősies beállás azt üvöltése messzebről. :D

 102. Miller

  Tomkoo, LángVágó a fegyver működési mechanizmusa miatt kell elsülnie ha a elfordul a cső, mivel vele együtt forog egy dob is amin a zár- és az elsütőszerkezet is van. Ahogy a cső elkezd fordulni a lövedéket a töltényűrbe tolja és elsüti ahogy fordul tovább, a hüvelyt a csőből kihúzza, a túloldalon pedig kidobja.

  LángVágó amit említettél az valószínűleg a fegyver akkumulátorát működteti vagy a csövet biztosítja, hogy tudjon fordulni.

  Itt egy animáció róla: youtube.com/watch?v=7_7zG7RSgss

  Itt meg egy kis ismertető a néhai Birds of Prey honlapról:
  “első bemutatkozása az 1987-es ‘Predator’ c. filmben volt, ahol egy erősen átalakított M134-et használt Jesse Ventura szinész/wrestling birkózó (jelenleg pedig Minnesota állam kormányzója). Ez át lett alakítva direkt a film céljaira, hogy vaktöltényel is működhessen. A 4kW-os elektromotort a szinész nadrája alatt elvezett elektromos kábel látte el árammal, és védőmellényt viselt a repkedő hüvelyek miatt. A Termiátor második részében ugyan ez a fegyver szerepelt immár Arnold Schwarzenegger (immár szintén kormányzó) kezében. A filmek által sugaltakkal ellentétben, az M134 nem alkalmas semilyen szinten kézifegyvernek. A tömege üresen is kb. 19kg, emellett még el kellene látni árammal, ami ilyen szinten akumulátorokat jelenthet (számoljunk 10kg-al, bár ez erősen optimista becslés) és lőszerrel (1000db 7.62x51mm NATO lőszer tömege durván 17kg, ehez még jön a heveder és a lőszertároló tömege, legyen mondjuk összesen 25kg), az egész hóbelevanc nyom úgy 54kg-ot, optimista becslésem alapján. Hát bizony nem árt, ha minimum olyan fizikummal rendelkezünk, mint Jesse és Arnold fénykorában, ha ezt szeretnénk cipelni. A gond azonban akkor kezdődik, ha lőni is szeretnénk vele. Az M134 ugyanis mintegy 120kg-os (~1200 Newton) visszarugással rendelkezik. Namost ezt azonban már senki sem fogja meg a valóságban…”

 103. tomkoo

  Hmm… Nagy valószínűséggel neked van igazad, azonban nekem van egy elméletem, így írásban nem nagyon tudom elmagyarázni ezért csináltam egy ábrát: noob.hu/2010/03/30/minigun_0.png
  Nem tudom mennyire, de azért remélem érthető, elég sokat gondolkoztam rajta, de lehet hogy tévedek. Igazából jobban kéne ismerni az egész fegyvert, igaz jó ez az animáció de ez ugye működés közben mutatja be a fegyvert, de azt nem tudjuk meg belőle hogy pl. egy tár első tölténye hogy kerül kilövésre, az ábra amit csináltam nagyjából ezt mutatja be, de ez csak az én elképzelésem, ami legalább is remélem, logikus valamennyire.

  A kommented második felével, a bemásolt szöveggel viszont teljesen egyetértek, nincs olyan ember aki ezt lövés közben meg tudná tartani.

 104. Hát, a rövid klip ami Edwin figuráját mutatja be, és 03.30-ra lett ígérve, nem igazán lett feltéve… :(

 105. Red Queen

  Forrón remélem, hogy a szinkron legalább majd olyan jó lesz, mint várjuk… ;)

 106. Miller

  Hű a mindenit Tomkoo megfogtál. Amint lesz rá időm ennek utánajárok alaposabban.

 107. LángVágó

  Azóta van új sznípík a hivatalos oldalon.

 108. A hangok zseniálisak, a baj csak az, hogy szinte mindegyik videóban ugyanazokat láthatjuk. Semmit nem mutat, de azt nagyon…

 109. LángVágó

  Egy távcsöves puska mindig jól jön, de mire lő vele ? :) Igaz ha jó a szeme és meglát egy fura örvényt mozogni a fákon elég ha eldurrantja tuti fájni fog a prednek.

 110. Csak ne feledjük, hogy a pred válaszként pár másodperc alatt kiszámítja a lövés irányát, (ha egyáltalán ki kell, mert azt gondolom, hogy katonáink világítani fognak a dzsungelben) és akkor jaj a buxának….. ;)

 111. tomkoo

  nekem eléggé úgy tűnik hogy az egy thermal scope, amivel elvileg lehetne látni a prediket még ha álcázzák is magukat, persze az már más téma hogy az ilyen puskákat nem a 20-30m-re levő gyorsan mozgó predik ellen fejlesztették ki :D

 112. idegen93

  Ha egy kutya szembe fut vele már tuti nemis lesz nagykedve keménykedni. :)

 113. Red Queen

  Kemény film lesz, szerintem az elitkatonák majdnem szó szerint “vért izzadva” fogják megtudni a ragadozók céljait… :D ;)

 114. idegen93

  Majd fejnélkül csak csak kijutnak valahogy. ;)

 115. mbalazs

  Nem várok túl sokat! Az avp2 óta B-horror henteléssé silányítják ezeket a patinás filmeket!
  Rodriguez-ről is csak a Alkonyattól pirkadatig, illetve a Terrorbolygó nevű B-vackok jutnak eszembe!
  Már eleve az is h egyszerre 3-4 lézerkereső fog be egy szem embert is butaság! Ha olvasott vki egy könyvet, akkor tudja h a shoulder cannon-t a vadászatnál ritkán használják és csak zöldfülűek maximum vészhelyzetben! Nem atomizálni akarják a prédát hanem levadászni…! Szal nem várok sokat…!

 116. LángVágó

  mbalazs szerintem a sok lézerkereső amolyan visszautalás a predator 2 végére. A zöldfülűek nem használhatnak shoulder cannont. Épp hogy az öreg tapasztaltak használják főleg emberre vadászva mivel az vissza is lő és komolyabb fegyverarzenált igényel. De végül is mind1 mert ahány könyv annyi utalás.

 117. Danny

  A könyvek szerint a zöldfülűek használják, de ez nem a könyveket veszi alapul, semmi köze hozzájuk. Mivel a filmek már előbb voltak, így a könyveknek kell a filmekhez igazodni, és nem fordítva.
  Ezt amúgy se szeretem, mikor a fanok a könyveket veszik alapul, és felháborodnak, ha egy későbbi filmben eltérnek attól. Ezért se értem, hogy mégis honnan vették, hogy a predatorok klánokban élnek? Oké, tudom, a Perry regényekből, de azok csak regények és javítsatok ki, de nem emlékszem, hogy az első két pred filmben ilyen klánozást említettek -vagy szerepelt volna.

 118. Danny

  Ja amúgy Brody lézerkeresős becélzása nekem baromira tetszik, szerintem egész dögös kis jelenet lesz belőle.
  Igenis sokat várok ettől a filmtől. Rodriquezzel nem törődök, végsősoron Nimród a rendező, róla pedig rengeteg jót hallottam, így reménykedek.
  A pletykák szerint meg amúgy kb 120 perces lesz a film, ez pedig (feltéve ha igaz) már fél siker, ugyanis azt jelentheti, hogy nem lesz összeb*szva a történet és még a karakterekre is jut idő. Szintén pletykálják az R-es besorolást, ami véres és brutális jelenetekre adhat okot. Ettől különösebben nem jövök izgalomba, engem a horrorfilmekbe sose igazán a kilószámra ömlő vér és levágott végtagok repkedése fogott meg.

 119. ragathol

  Szerintem az a becélzós dolog csak finom zélzás akar lenni arra, hogy a vadászat elkezdődött és illenék menekülni. Csak hogy izgalmasabb legyen a dolog.

 120. mbalazs

  Nem feltétlenül a könyveket veszem alapul hanem a józan észt! A mai vadászok sem tankkal lőnek ki egy szarvast! De jó ha ez a zárórész akkor ok!

  Lehet h Rodriquez nem a rendező, de az avp2 óta nekem sajnos minden új rész gyanús h (B)horror henteléssé silányítják ezt a patinás horrort némi profit fejében!

 121. Danny

  Hát kövezzetek meg, de nekem az eddigi Predator filmek se voltak olyan “hűdejó világmegváltó” horrorok, mint pl az Alien. Az első rész még csak-csak kultikus a szememben, a második nekem viszont néhol már-már röhejes azokkal az “űberbrutálkeménykáromkodós szuperzsarukkal”. Bár a fináléja valóban zseniális. Meg még az a rész tetszik belőle mikor Harrigen leveszi a predink maszkját.
  A többi viszont nekem átlagos. Csak hent. Néhány ötletet egy az egyben lenyúltak az Aliensből (remélem senkinek sem kell magyaráznom mely jelenetekre gondolok), a metrós jelenet pedig inkább zavaros, mint izgalmas.

 122. LángVágó

  Magyar tréler : youtube.com/watch?v=Vp_Ffv7wpk4

 123. Danny

  Basszus, pont ma gondoltam rá, h milyen jó lenne már szinkronosan megnézni! :D

 124. Danny

  Na megnéztem újra. Nos azért remélem nem ez lesz a végleges szereposztás.
  Széles Tamás (Royce) hangja nekem már kicsit uncsi, de talán csak az Avatar és a Titánok harca miatt érzem így. Mostanában nagyon felkapott. Meg szerintem nem is illik igazán Brodyhoz.
  Cuchillo hangja talán még illik is valamennyire a figurához, de mivel eddig többnyire csak öregemberek szinkronjaként hallottam őt, így kissé nehéz lesz megbarátkoznom a gondolattal.
  Nolanddal részemről semmi gáz nem lesz, ha a filmnél kissé több átérzéssel próbálkozik. A “Hallanak minket… éreznek… látnak…” rész, szerintem suttogva hatásosabb lenne.
  Jól hallom egyébként, hogy a kivégzésre ítél rabot (nem jut eszembe a neve) Holl Nándor szólaltatja meg?
  Amúgy kissé vicces, hogy az elején a narrátor azt mondja: “Robert Rodriquez bemutatja…”, majd a végén: “A Kontroll rendezőjének filmje.” Ez kissé félreértésekhez vezethet.

 125. Danny

  Mégegyszer megnéztem.
  “Úgy volt, hogy 2 napja kivégeznek.”
  Ezt a mondatot mégis, hogy…?????

 126. Danny: Valószínűleg mivel az ipse bűnöző, ezért elítélték, de villamosszék helyett ‘más’ megoldást találtak a likvidálására…. ;)

 127. LángVágó

  A szinkron is fos de ez “jönnek, tanulnak javulnak” elég gáz. Valami ütősebb szöveget is kitalálhattak volna.

 128. tomkoo

  Hát ez a magyar hang gyerekek… Ezért nézek inkább minden filmet feliratosan az eredeti hanggal.

 129. LángVágó

  youtube.com/watch?v=wfs5bf7sgYY Úgy néz ki Moprpheus túlélte a ragadozókat :)

 130. Danny

  Alaposan frissült a hivatalos honlap. Csekkoljátok, nagyon pöpec lett, rengeteg új dolgot pakoltak fel, és ha minden igaz még továbbra is várhatók ínyencségek :)

  predators-movie.com/main.html

 131. queensryche

  Nem célom, hogy belekössek, én nagyon várom a filmet, de – elnézve a trailereket – arra azért jó lett volna odafigyelni, hogy bármilyen jó és tapasztalt színészek is, azért a férfi szereplők átlagéletkora alsó hangon is vagy 45 év. Nem sok ez egy Predators filmhez…?

 132. mbalazs

  Emléxem, amikor a Kontroll-ban amikor Csányi és a barátnője megtalálta a gyilkost egy lyukban akkor is teljesen Aliens feeling-em volt!

 133. Red Queen

  Kontroll: egyik kedvenc filmem, eyek szerint nem veletlenul… ;)
  Amugy ay csak valamifele alom lehetett… marhogy mikor megtalaltak a “lyukat”. :D

 134. Red Queen

  mar alig varom… :P :P :P

 135. mbalazs

  Ja lehet. Csak, amikor anno láttam rögtön az aliens 3 feeling-je jött át. Ott is egy ilyen földalatti csőhálózatban játszódott az egész film! A jelenet meg kb. olyasmi volt, amikor legelőször megtalálta a kifejlett idegent egy lyukban!

 136. bakokrisz

  …nem spoiler akar lenni…
  Royce: az autók királya; vagy királynője!? :) Amúgy Antal és Pados mellett Brodyban is van magyar vér (écsanya ajándéka)
  Noland: hontalan – a tag állítása szerint éveket töltött a predatorok bolygóján, még saját trófeára is szert tett ellenei közül; vagy lehet valami helyi lomtalanításon lelte!?
  Hanzo: kire utalás, ha nem a hangzatos nevű Hattori Hanzo-ra Tarantino Kill Bill-jéből? (amúgy HH 1 1koron élt híres szamuráj neve is)… na és Billy, a nyomolvasó indián ugyancsak pőrén állt anno arnie predátora elé, akárcsak Hanzo yakuza tetkóban, egy szál karddal – a yakuzák a végső leszámolásig (el)rejtik kasztosító testrajzaikat…
  Isabelle: latin-amerikai nő mindkét Predator filmben megjelent már…
  Nikolai tényleg a jó öreg Jesse Ventura (Blain) minigunját szorongatja. Arnienak is jutott egy példány a Terminator2-ben, „Fene a csúzliját!”-de erről fent szakik többet írnak!
  Nolanddal kiegészülve 9en vannak feleink, ami ha jól tudom az emberiség száma.
  A klasszikus predatoron (Classic P.) kívül lesznek Super Predators: az általam olvasott cikkek hármat emlegetnek: Dog Handler (gondolom ez a „kutyaidomár”), Falconer (csak valami solymász ősmagyar leszármazottja lehet, akit az előzetes még nem leplez le), Black Predator (a trojka feje, akit „Mr Black” néven suttognak a barátok-családtagok és csak ő veszi majd le ikonikusan a látó-célzó-légzéssegítő-védősisakját) VISZONT Royce b(r)ody-ján legalább 15 ʽcélkereszt’ villan a hivatalos honlapon közzétett előzetesben … akkor hány predator is van valójában? Mindenesetre többen vannak, a Predators cím is mutatja, meg hát vélhetően olyan státuszt akar kivívni a film, mint amilyenné az Aliens vált egykoron…
  Biztosan vannak hasonló meglátásaitok, please comment.

 137. idegen93

  Tyű bakokrisz.Ettől most megmozgattad a fantáziám. :) Egyre inkábbúgy érzem hogy jó filmet kapunk. (Csak nehogy az legyen mint a két Avp-nél. :S)

 138. bakokrisz

  Örülök :) Csak remélhetjük, hogy nem AvP-t kapunk!!! Azért bizakodom, mert az előzetes(ek)ben látok utalásokat az Alien filmekre, sokkal többet az originál Predator-ra, de egyet sem az AvP filmkezdeményekre: ahogy begórálják a csapatot a vadrezervátumba, éppen olyan hatást kelt, ahogyan arnieék ereszkedtek le dzsungelükbe annak idejét, csak hát ők a meló miatt mentek oda, emezeknek meg gondolom lett volna jobb dolguk is kis Földünkön. Azok a kúszva-mászva közlekedhető folyosók éppen olyan klausztrofób érzést keltenek, mint amilyenekben Dallas görnyedt az Alien-ben, vagy Ripley és létszámhiányos társai mentették az irhájukat az Aliens-ben. A vasajtón dörömbölő predator is az Aliens egy jelenetére emlékeztet. Danny Trejo (Cuchillo) kozmetikai kezelésre szoruló arcát a Heat (1995) óta komálom, bár az nem Rodriguez produkció, de ők ketten elválaszthatatlanok. A két vállra akasztott géppukkkájával hasonlatos (lehet) Dillon fájdalmas végkimenetelére az eredeti Predator-ból. Edwin doki figuráját viszont nem értem… mit keres ő ott? Gondolom lesz valami csavar vele kapcsolatban.
  Nagyon érdekes, amikor Royce azt mondja: „And we are the game.” Az Antal-Rodriguez interjúban úgy látom „Und wir sind das Spiel.”-ként feliratozták németül, de a ʻgame’ szó nem csak ʻjáték/játszma/móka’ jelentéssel bír, hanem ugye ʻvad’-at is jelent, amire hobbiszerűen lehet vadászni, aztán az agancsot meg szépen kiaggatni a kandalló fölé és szivar-konyak társaságában esténként nézegetni :) Remélem magyarul helyrébben fordítják majd le az ilyesmiket, az efféléktől lesz igazán nagy egy film… asszem…

 139. Gomez

  Nem értem mi a bajotok az AVP-vel nekem az 1 az be jött sőt nagyon is tetszett, a 2 meg inkább nem is beszélek róla az nem volt az igazi.De ha megnézzük az AVPR trailerét meg a Predators trailerét akkor azért sztem van külömbség,ez sztem jóval ütősebb filmnek ígérkezik!

 140. bakokrisz

  Nem is tudom Gomez, sokat filóztam h miért nem dobban a szívem az AvP(k) kapcsán: számomra a karakterek nem egészek, nem fejlődnek, nem emlékezetesek. A Predator prédáit név szerint sorolnám (azokat büszkén emlegetném fel a tábortűz mellett, ha ragadozó lennék), de még a Predator2 óta is Danny Boy néven szólítunk egy Dani nevű barátomat :) Fentebb többen emlegették h miért pont egy jéghideg klímát választottak ezek a hőséget kedvelő idegenek!? Ez az AvP-ben elvarratlan szál marad, nem tiszta, zavaró… akárcsak a túl sötét képi világ, ahol néha nem csak kontúrokat nem, de konkrétan semmit se látunk. Ilyesmik. A Predators-tól mást várok: merész újításokat, alátámasztott sztorit, kiváló karakterrajzokat, egyértelmű és rejtett utalásokat az előd(ök)re – pl Stans figurájának a nyakán egy komoly tetovált skorpió mászik…

 141. Gomez

  Sztem egyáltalán nem zavaros h miért a jéghideg tájt választották mert mikor odaépítették a piramist nem biztos h a föld alatt volt mert az évszázadok esetleg évezredek során rengeteget változhatott a föld arculata és mikor kezdték találgatni a filmbe h ki is ezek meg h mit akarhatnak akkor ott álltak a predatorok a piramis tetején és az elég meleg környezetnek néz ki.Szóval lehet h úgy voltak vele ha már ott van a piramis akkor miért is ne hiszen elég jó hely a vadászatra!És sztem nem volt sötét de az AVPR-re már nem mondanám ezt azt moziba néztem de már alig vártam h vége legyen,szó ami szó az nem tett rám nagy benyomást:Sde ettől a filmtől jóval többet várok mert mit látjuk a trailerbe elég jó kivehető minden azaz nem lesz az az éjsötét film aminek nagyon örülök!Mindenesetre én már nagyon várom.Nekem csak egyetlen egy vmi nem jön be és az az a név h Black Super Predator!Szem elég gagyi nemkem úgy jön le mintha vmi supermanos vagy vmi pókemberes filmből szedték volna a nevet!Elég lett volna a Black Predator,de ez persze az én véleményem.

 142. mbalazs

  Gomez: Nekem bejött az avp1. Én egy jó iparosmunkának tartom! Az eredeti trilógiához persze nem érhet fel, de pl. nekem bizonyos szemszögből jobban tetszett, mint az Aliens4.
  Az avp könyveket : (túlélők, kelepce), már vagy 15 éve elolvastam a film persze nem annyira jó, de azért elég sokat megvalósít belőle!

  Még Bishopot is becsempészték a filmbe! Remélem a késes utalást mindenki észrevette :)
  Mondjuk az igaz h az avp2 játék nekem jobban bejött, mint a film :)

  Az avpR-t inkább hagyjuk b-horror szutyok…!

 143. Gomez

  Igen én rögtön kiszúrtam Bishopot meg a késes témát,de azt gondoltam h lehet egybe fog függeni vmiben az Aliensel mert az a jövőbe játszódott ez meg lehetett volna az előzménye.Na de ez nem így történt de mindenesetre nekem tetszett!Én a prédát akarom majd elolvasni mert állítólag az jó könyv.Még egy vmi nem tiszta nekem h állítólag lesznek vmi sójmok is a filmbe de én kerestem de sehol nem találtam neten egyetlen képet sem róla,van aki azt mondta h benne van az előzetesbe de az még sem az szóval ha vki tudna egy képet mutatni róla annak örülnék.

 144. Aliensking

  milyen késes téma?

 145. Gomez

  Mikor Bishop az AVP-be leteszi a tenyerét az asztalra és az ujjai közt szurkálja mondjuk itt nem Bishopnak hívják de mindegy.A lényeg h ez van az A2-be csak ott androidot játszik.

 146. szabod

  De az AVP-ben is Bishopnak hívják, mert a teljes neve Charles Bishop Weyland. )

 147. idegen93

  Tyű!Nemrossz de én már az egészet szeretném látni! :D

 148. cosmic

  késes témához visszatéreve: :)

  nem tom megfigyeltéttek e de az első Avp gameban is a marine küldetésbe egyik pályán VAN egy kés beledöfve az asztalba! :D

  asszem az ebédlőben! :)

  nagyon jó geg! vagy utalás, nem is tudom !

 149. idegen93

  Ez is egy jó trailer-let!Csak nehogy az legyen mint az Avp2-mél… :S

 150. DanXeno

  én várom :D bárki bármit mond, márcsak azért is megéri,mert rég volt jó Pred-film… megnéztem a Predator hármat(DNS vagy mi..) hát 1 barominagy mocsokszar…. a Predator fegyvertelen KISFIÚT öl!! miután megölte, a semmiből előkerül a srác faluja, a pred eltűnik,és utána a csávó,aki egész addig fosott mint a nyúl, ÖKÖLLEL szétveri a Predet.. nagy tárgya hányadék az egész :S

 151. idegen93

  Ööö…Te most arról a filmről beszélsz amit folyton a film+-on adnak?Ha igen akkor sejthetted volna hogy baromi sz@r lesz. :D

 152. na jó…megakarom nézni O.O

 153. DanXeno

  idegen93:
  neem xd én nem nézek TV-t,úgyis csak politikai sz@rságok mennek annó még DVD-n vettem meg(pontosabban nem én,hanem szomszédom) elkértem,megnéztem,éshát… :S mit ne mondjak :S egy trágya domb az egész

 154. Nordbright

  De azt remélem tudjátok, hogy Mark Dacascos féle nagyszerű alkotás azért nem hivatalos PREDATOR film, csak az ügyes magyar “címfordítók” adták neki a Ragadozó 3 nevet, hogy valaki meg is nézze.
  Az angol címe is DNA (DNS)… Kb. annyi köze van a predatorhoz, hogy hasonló “hőérzékelő” szerű látása van és kész. És már jött is a magyar asszociáció… akkor ez ragadozó bakker.

 155. Nordbright

  Egyébként mi a hivatalos magyar bemutató?
  Mert már júl 7-9 között mindent láttam.

 156. Danny

  Gondolkodok, hogy megnézzem -e a nemzetközi trailert…
  Aki látta, attól kérdezem: nagyon spoileres? Látunk benne olyan poénlelövő dolgokat amiket az eddigi kiszivárgott hírekben nem említettek? A pár nappal ezelőtti képáradatot nem számítva, mert elővigyázatosságból azokat is kihagytam.

 157. Te jó ég, ez qrva jó lesz!!!!!!!

 158. Hát igen ez a leg spoileresebb előzetes eddig, és a legvéresebb is. Kiderül néhány szereplő sorsa is :) Mindenképpen moziban nézős, már alig várom.

 159. Danny

  Hejjhajj…
  Szerintetek nagyon az élvezet rovására menne majd, ha most ezt megnézném? xD

 160. Danny

  Csak mert most majd tényleg izgulni és félni szeretnék majd ezen a filmen, amit sajnos még egyik Alien és Predato mozin se tudtam. Ne értsetek félre, csak az Alieneknél és az AVP-nél én barom előbb a könyveket olvastam el, így később a filmeknél ugye már tudtam mikor mi fog következni. A Pred 1-et a tv-ben láttam először, ami ugye reklámokkal telepakolva nem ugyanaz az élmény, a Pred 2-nél meg finoman szólva, nem épp a félelemkeltésre gyúrtak.

 161. bakokrisz

  Egyetértek Danny-vel, ami a félni akarást illeti :) Remélem az alkotók pusztán mazochisták és nem perverzen azok: azaz bízom benne, hogy megfelelő adalékban tartják majd a ʽcsúnya jelenetek’ megmutatását és a ʽtaláld ki-képzeld el’ részeket. A nemzetközi trailer valóban kiad egy-két titkot, szerintem aki a moziban szeret mindent először látni, az ne nézze meg. Én speciel az a típus vagyok, akit egy jó film újra és újra kalandra hív. Az események ismerete után is… a Predators ilyen lesz, tuti!

 162. AVP Galaxy-ba Az van hogy 13 Nap 10 óra múlva játszák a filmet…

 163. Ogdru Jahad

  A Predators International Movie Trailert megnéznetek nem kell félnetek jó lesz én nem ellenzem.:-))))

  – “Who are you?”
  – “I’m the one, you don’t fuck with…”

 164. Danny

  Egye fene, megnéztem.
  Szép, hangulatos és nem is annyira spoileres mint gondoltam. Jó, 3 karakter halálát láthattuk, de mivel azzal tudattal ülök le majd a film elé, hogy valószínűleg Brody kívül úgyse éli túl senki, így az nem sokat veszt a film élvezetéből, hogy 3 halálesetet közvetlenül látok.
  Nos, remélem nem viszik túlzásba annyira a vérengzést, nehogy átessenek a ló túlsó oldalára, én is csak egy bizonyos fokig bírom a látványt. A CGI-k nekem elfogadhatók, de úgyse azt szoktam figyelni elsősorban. Jó, Brody zuhanásánál eléggé feltűnő a beanimált háttér, de hát nem várhatjuk el Nimródéktól, hogy olyan magasról lehajítsák a szerencsétlent.
  Magukból a predikből nem sokat látni és szinte csodálom is, hogy ennyire ellen tudnak állni a kísértésnek, hogy jól megmutassák őket. Amúgy csak nekem tűnt úgy, hogy kissé túl sötét a kép? Remélem nem követik el ugyanazt a hibát mint Strause-ék.
  No, lényeg, hogy nagyon várós a film. Ki tudja, lehet nem fogom kibírni a magyar premierig és letöltöm…

 165. Ogdru Jahad

  Nekem nem tűnt sötétnek, bár én a HD-t néztem meg.

 166. DanXeno

  kicsit tényleg sötét,de, szerintem még így is élvezhető :D

 167. DanXeno

  sőt! egyenesen étvágy gerjesztő :D

 168. LángVágó

  Engem egyvalami nagyon zavar. A hőlátást miért kell ennyire elbénázni ? Az első részben 1 az 1ben volt megcsinálva. Kicsit szét is csúszott. A másodikban már odafigyeltek rá elég részletesen látszódott minden, de ugyanúgy megmaradtak a tipikus hőlátás a forró részek inkább vörösek a kevésbé melegek narancssárgák-sárgák zöldek kékek. Itt meg mi van mint az avp-ben van piros meg sárga azt hello. Semmo kontraszt meg színesség. Kíváncsi leszek mi lesz az a predator balhé ami miatt kikötözik az egyiket és vajon segít e majd az embereknek. Meg érdekes lesz honnan szereznek elegendő töltényt az áldozatok avagy majd rohannak az életükért.

 169. Danny

  Az új látásmód nekem is feltűnt, de

  1: Ki mondta, hogy ez hőlátás?
  2: Honnan tudod, hogy a látásmód nem maszkfüggő?

  Amúgy ne izgulj, ha Nimródék tényleg hitelesen akarták visszahozni a Classic Predet, akkor szerintem ő a hagyományos hőlátást fogja megkapni.

 170. DanXeno

  reméljük :D de én is kíváncsi vagyok,hogy annak a kikötözött Prednek mien sorsot szánnak

 171. Danny

  Véletlenül nem tudja amúgy valaki, hogy lesz -e ebből filmregény? Mert, hogy képregény lesz, azt tudom, csak ugye a 2 nem ugyanaz, az olvasáspártiaknak az nem elég. xD
  Remélem lesz, már a Requiemnek is hiányoltam. Talán könyvben jobban követni tudtam volna a sztorit.

 172. Ogdru Jahad

  Aki nagyon keresi (nagyon keresni sem kell) az megtalálja a forgatókönyvet a neten. Filmregény helyett az is megteszi egyelőre.

 173. bakokrisz

  Bezony! A forgatókönyv kiváló, de úgy látom módosították néhány ponton a filmet, mármint amire az előzetesek engednek következtetni. Lassan minden kötelező irodalom elolvasása és a videók kikockázása után már csak a moziélményt kell várnunk! Tágra nyílt szemekkel…

 174. LángVágó

  Végre old school hőlátás a japán spotban :)

 175. bakokrisz

  Enyhén szólva a yakuza kapja a ‘főszerepet’ a japánoknál. Mezítláb tolja Hanzo, valahol egészen az elején sáros lesz a lábbelije és megválik tőle. Aranyos, Dutch-hoz hasonlóan ő is szivarozik, de filigránabb a füstölője. Egyébként összehasonlítottam: az eredeti Predator-ban több a főbb életfunkciók körül a piros, amúgy meg zöld a szín, itt inkább a (sötét)sárga dominál. A Super Predators szűrője lehet ez; kíváncsi leszek vajon a klasszikus predator ‘eredetiben’ látja-e a világot!?

 176. idegen93

  Ahogy látom igazunk volt egy gyönyörű kis párbaj lesz predi és yakuza között.Nem úgy mint Billy-nél. :P

 177. *.*
  már nem azért de a csávóka mit hitt?:D
  megakaromnézni!!!

 178. Én azt gondolom, hogy Billy nem is akart harcolni a Conta Mana-i vadásszal, Ő megmondta: “mind itt halunk meg!”
  Ő egy intelligens indián harcos volt, azért is vágta meg magát, hogy jelezze, nem kíván harcolni, megadta magát!
  Jaj, nagyon várom a filmet!!!!!!!!!! ;)

 179. predators9218

  szerintem így látatlanban is Hanzo elég sokáig fogja bírni harcot

 180. predators9218

  sorry, a harcot

 181. bakokrisz

  Hát Hanzo nem mond nemet az egy az egyben küzdelemre, az már biztosan nyugtázható. A forgatókönyvből az is kiderül honnan szerválja a katanát, azaz a szamuráj kardot. Meg az is izgalmas, hogy a super predatorokat mely hőseinknek és főként hogyan sikerül likvidálniuk…

 182. Augusztus 19. től a Mozikban :'(

 183. Nordbright

  Ez már a hivatalos? Hol találtad?

 184. Hát csak Rá Kerestem Hogy Predators Magyar premier,és hát a poszteren az a bizonyos dátum szerepel:

  http://premierfilmek.freeblog.hu/tags/predators/

 185. Nordbright

  Nekem ez kicsit húzós, hogy (ráadásul magyar producerrel) a hivatalos bemutató után MÁSFÉL hónappal mutassák be. Ekkora késés nem jellemző.
  Aki tud nyomozni valamit ez ügyben az kérem tegye közzé! :)

 186. Ogdru Jahad

  Nem hinném, hogy sok beleszólása lenne a magyarországi bemutató időpontjába a “magyar producernek”, aki egyébként is rendező, ráadásul amerikai (más kérdés, hogy magyar származású). Aztán lehet, hogy a szinkron elkészítése tart ennyi ideig (ha szinkronos lesz). Vagy ki tudja.

 187. idegen93

  Akinek jó szeme van az észre veszi a magyar előzetesben hogy 1:23-nál az Avpr jelenete látható (Mikor Wolf a fáról nézi a zsarukat).

 188. Nordbright

  Ogdru – bocs valóban elírtam a rendezőt, csak hát mindig Robert Rodríguez ugrik be, mert az van “nyomatva” mindenhol.

  Ettől függetlenül ez nagyon gyatra, hogy majd másfél hónapot kell a magyar bemutatóra várni. Hamarabb lesz meg torrenten keresztül “mindenkinek” mint, hogy a moziban menne.

 189. bakokrisz

  Valóban RobRod nevével “nyomatják” a filmet, ahogy Nordbright írja, de Antal neve is egyre jobban közkézen forog, ahogy közeledik a bemutató… amúgy éppen holnap lesz Austinban, ezt most kihagyom :) Pénteken meg más helyeken — kiábrándító, hogy nálunk augusztusig kell várni!
  Csöppet zavar, hogy az eredetiben meg magyarul is minden (szinkron)színész kialakítja a mesterkópé-mély-hangom-van technikát.
  http://www.avpgalaxy.net/ Gondolom néztétek már: van itt 3 forgatáson készült felvétel (egy ponton magyarul is hallhatjuk a rendezőt beszélni Padossal) és 4 “teljes rész” a filmből: “Over here”, “It’s here”, “We’re the game”, “Rude Awakening”. Kötelező kör: spoiler warning!!!

 190. Ogdru Jahad

  “A Sztensz és a Múmbasza elég szépen megvolt, de a Múmbaszának meg lehetne érkeznie a végére.”

  Ez nagyon tetszett. A stáb magyarul nem tudó tagjai meg csak néznek ki a fejükből.:-)))

 191. Cody

  Csak a tömegfilmek, amik (valószínűen) sok embert érdekelnek, és nagy durranásnak vannak szánva…mint pl. az Avatar volt, azok világpremier. De a Predators nem az, pl a KIck-Ass is rengeteget késett, és még csak nem is volt szinkronos. A Palace mozik honlapja szerint ez viszont szinkronosan is jönni fog. Én nem cseszek ki magammal a torrentekkel. Moziban kell nézni.

 192. Cody

  Ja,… és 106 perc. :)

 193. Nordbright

  Gyatra kifogás :P
  Akkor miért nem ezt rakták előre a többit meg mögé?

 194. Yutani

  Jelentem, hogy a film megnézve…nem fogtok benne csalódni…ez tényleg egy vérbeli Predator film. :) még mindig a hatása alatt vagyok…a trailerben látható Royce testén megjelenő rengetek plazma-lézer célzó pöttyökre meg ne számítsatok…olyan sajna nem volt a filmben…csak a trailert turbózták fel egy picit…10-ből olyan 8.5 pontot adnék rá.

 195. Nordbright

  Vagy csak kivágták és a special editionben lesz benne DVD/BD-n :) :)

 196. bakokrisz

  Valahol olvastam, hogy a new breed predator-ok többszörös célzó berendezéssel bírnak – csak ezzel lehetett volna magyarázni a Royce testet fedő piros pötty garmadát. Valóban lehet h „csak” a dvd special edition tartalmazza majd ezt a jelenetet. A wikipedia szerint amúgy a Predators éppen olyan hosszú lett, mint az eredeti Predator: 107 perc (Predator2: 108 perc, AvP: 101 perc, AvPR: 94 perc). USA-ban láttad, Yutani? Milyen volt a mozi-hangulat? Megoszlanak a Rotten Tomatoes kritikusi véleményei, a film jelenleg 70%-on áll: http://www.rottentomatoes.com/m/10012256-predators/

 197. Yutani

  Nordbright kétlem, hogy a special edition-be benne lenne majd az a jelenet…nem tart ki addig és csak a Berserker predi van ott – utánna közvetlenül, hogy megállapodik Royce fején a lézeres bemérőke már vki – nem mondom meg, hogy ki :) – hátulról ráugrik.
  bakokrisz, a film kb olyan 110 perc körül van. Hát a mozihangulat az megvolt – délután 4 órakor nem sok ember ténfergett be a moziba. Mondjuk én ezt kefejezetten szeretem, ha nincs tumultus.
  Jah és nem az USA-ban néztem, hanem idehaza szlovákiában – legalább ennyi előnye van, hogy szlovákiai magyar vagyok. + angolul ment feliratokkal…szóval, aki tud angolul, az nyugodtan átruccanhat ide moziba :)
  A rottentomatoes-ra pedig nem mindig jó hallgatni…mint azt írtam, én a filmre 10-ből 8.5 pontot adnék…voltak benne egy kicsit vontatott jelenetek, de annyi belefért…a hatása viszont nagyon megvan – főleg a záró képsoroknak.
  Egy poént elárulhatok: a film végén, amikor elkezdődik a végefőcím feliratok az a szám szól, amelyik a Predi 1-esben a helikopterben…mondjuk szeritem nem passzolt oda, de haluz volt újra hallani.
  Zene terén viszont hozza a klasszikus motívumokat, ami nagyon príma, ráadásul néhány helyen némi rock-stílussal fel lett turbózva, ami szintén jó húzás volt.
  Helyre top filmecske ez.

Vélemény, hozzászólás?