“Noomi Rapace visszatért a Földre.”

Noomi Rapace visszatért a Földre. Ezt érezte a svéd színésznő, amikor befejeződött a Prometheus (munkacím, hazai bemutató: 2012. május) forgatása. Ridley Scott visszatérését a sci-fi műfajához hatalmas várakozás előzi meg, és a svéd színésznő beszámolója csak olaj a tűzre: Bár a történetet az alkotók eddig sikeresen titkolták, az valószínűnek tűnik, hogy a Prometheus nem folytatás és nem előzményfilm, de nem is teljesen független az Alien – Nyolcadik utas a halál sorozattól. Rapace pedig a saját nyilatkozatai szerint a központi figura a történetben. – Körülöttem forog a sztori – nyilatkozta az ifjú sztár. – Egy történész-régészt alakítok, aki hosszú utat tesz meg: a film közepére harcos lesz, a végére viszont egyszerű túlélő. A forgatáson pedig: mintha elvarázsolták volna. – Alig használtunk vetített hátteret, greenbox-technikát – számolt be Noomi Rapace a munkáról, melynek során Michael Fassbender, Charlize Theron, Guy Pearce és Idris Elba partnere lehetett. – A fantasztikus díszletelemeket mind megépítették. Hónapokon át elvarázsolt világban éltünk. Amikor véget ért a munka Izlandon, tényleg úgy éreztem, mintha a világűrből jöttem volna vissza. Igaz, én hajlamos vagyok rá, hogy nagyon beleéljem magam helyzetekbe… (intercom.hu)

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

14 Hozzászólások

 1. Gabe Logan

  Na ez akár egy tökéletes elemzése és jellemzése is lehet az eddig ismerteknek.

  “Bár a történetet az alkotók eddig sikeresen titkolták, az valószínűnek tűnik, hogy a Prometheus nem folytatás és nem előzményfilm, de nem is teljesen független az Alien – Nyolcadik utas a halál sorozattól”

 2. pred161

  Majd kiderül. Majd az emberek megállapítják, hogy előzmény film e! :D

 3. Nordbright

  “alkotók eddig sikeresen titkolták” ??? Mi?
  Szerintem egyértelműen ki lett jelentve, hogy nem előzmény és nem folytatás, hanem független.Akkor miről beszélünk?
  Természetesen vannak közös szálak, de ez nem Alien 0.

 4. Nordbright

  Óriási üdvözlet a CGI lehetőségek szerinti mellőzésének! Elegem volt már “videójátékok” vásznon/DVDn való megnézéséből. Van ahol szükség van rá, de ahol nem, ott hagyjuk már a grafikát a francba. Még mindig nem tartunk ott, hogy teljesen élethű legyen minden helyzetben.

 5. Ez érdekes, nem mintha nem gondoltam volna erre a variációra is, bár az Alien széria oldalán állok.

 6. Weyland

  Felettébb kíváncsi vagyok rá!

 7. Zsotya

  Ha megépítették a díszleteket, akkor talán jó kis film lehet belőle, ha nem pakolták tele újszerű Alienekkel. Legalább is én a megszokott fekete, banánfejű egyedeket várom vissza nem valami teljesen mást, mert akkor ez egy más film, de biztos jó lesz. Annál több újítást nem várok, mint amit a Predators hozott. A Predatorsban még simán elmentek a dögök, annál jobban nem kéne szétkurni egyik fajt sem.

 8. fanyuvofeherlofia

  Olvastam egy spoiler-t amiben a teljes story-t kifecsegték, nekem nem tűnik rossznak az egyenesen alien 5.-nek átkeresztelt történet.

 9. Gomez

  Én Zsotya véleményével értek egyet,ugyanis ha tényleg mások lennének az alienek benne az sztem sokat vesztene a varázsából.De hát reméjük nem így lesz :) Én tavaly nyáron reméltem h ez már karácsonyra fog menni itthon,de hát még várnunk kell sajnos kicsit.Nekem tetszett a Predators,de sztem ez már jobban fest mint az.

 10. tomkoo

  Nagy reményeket nem fűzők ahhoz hogy ennek sok köze lesz az Alien filmekhez. DE, ne legyen igazam…

 11. Srácok a film végére látnunk kell legalább egy xenomorph királynőt, hisz a space jockey-ból kitört valami és nem hiszem hogy csak a kaki volt. Pláne az Alien 1.-ben rakott tojások is vannak. A Prometheus nyilván bemutatja a lezuhant űrhajó rejtélyét is, ezt a trailerből láthatjuk is hogyan csapódik be. Kérdés a Prometheust 1, vagy 2 részből hozzák-e ki, valahol (?-lel) olvastam erről. Dan O’Bannon se úgy képzelte eredeti ötletét hogy xenok nélkül lesz Alien szaga, és ne feledkezzünk meg H.R. Giger látásmódjáról se, ha ezt visszaadja a Prometheus akkor nyert ügy!

 12. zsolesz00

  Szerintetek milyen lesz valójában.

 13. pred161

  Olvastam azt, hogy mégis előzmény film lesz! Maga a rendező mondta el!

 14. ragathol

  Kíváncsi vagyok mi sül ki belőle, mindenesetre abból azért le lehet vonni néhány következtetést, hogy a címben nem szerepel az Alien.

Vélemény, hozzászólás?