Női főhős lesz az Alien előzményfilmben

Ridley Scott két 3D-s Alien-előzményt akar – Ridley Scott a Robin Hood promókörútján jelentette be, hogy nem is egy, hanem rögtön két Alien-előzményfilmben gondolkodik. “Természetesen 3D-sek lesznek” – nyilatkozta, de a sztoriról csak annyit mondott, hogy 2085-ben, 30 évvel Ripley születése előtt fog játszódni. A főszereplő ezúttal is női karakter lesz, és megtudjuk majd, hogy ki volt a 79-es első részben látott Space Jockey, az elefántszerű, halott idegen az Alient rejtő hajóroncsban. Az első előzményfilm Ridley Scott tervei szerint 2011-ben vagy 2012-ben kerülhet a mozikba. (index)

Női főhős lesz az Alien előzményfilmben – Mint ismeretes az első Alien film rendezője, Ridley Scott ismét a kezébe vette a savas vérű űrszörny sorsát és maga fogja dirigálni a franchise következő darabját, amely nem közvetlen folytatás lesz, hanem egy előzményfilm. Scott nemrég az MTV-nek nyilatkozott a produkcióról. “Mellettem van éppen egy rakat lap, ami már a forgatókönyv negyedik vázlata. Immár nem álmodozunk a filmről, hanem dolgozunk is rajta. Kitaláltuk a történetet is” – mondta Scott, aki megnyugtatott mindenkit, hogy az előző filmekhez képest sokkal jobb karaktereket fogunk látni és olyan jól haladnak, hogy nem is lehet kérdéses, hogy belátható időn belül hozzá fognak látni a forgatáshoz.

A történet 2085-ben fog játszódni, 30 évvel azelőtt, hogy Ellen Ripley karaktere megszületett volna. A nyolcadik utas: A Halálban a Nostromo legénysége egy kihalt bolygón rálel egy elhagyott űrhajóra, amiben nem csak több alien tojást találnak, hanem a pilótafülkében egy nem emberi tetemre is rábukkannak. Ez a figura is szerepet fog kapni az alkotásban. Kiderült továbbá, hogy a főhős egy nő lesz. Scott elárulta, hogy anno mikor az első rész forgatókönyvén dolgoztak még úgy volt, hogy Ripley fickó lesz és nem nő. Aztán a szereposztásnál felmerült benne, hogy miért is ne lehetne hölgy a központi karakter.

A nagy kérdés, hogy mikor kerül a mozikba a kész film? Scott reméli, hogy 2011 végén már látható lesz a produkció, de szerinte sokkal reálisabb egy 2012-es időpont. (filmdroid.blog.hu)

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

16 Hozzászólások

 1. predator

  Jó hírek! Nagyon kíváncsi lettem,remélem valami,f@sza filmet sikerül nekik “tető alá hozni”. Mindent bele!Hajrá!

 2. Danny

  Végre már valami használható infó! Nagyon örülök neki! ;)
  Az előzményfilm gondolatával ugyan, még mindig nem vagyok teljesen kibékülve, de úgy látszik szoktatnom kell magam a gondolathoz. Csak én érzem úgy egyébként, hogy ez a 2085-ös dátum (a többi filmhez képest) nem is annyira távoli jövő?

 3. Danny

  Amúgy ez furcsa, mert én azt olvastam valahol, hogy Ridley most minden erejével a Robin Hood 2-re fog koncentrálni. Bosszankodtam is, hogy ez így akkor biztos keresztbe fog tenni az Alien 5-nek, de úgy látszik mégsem. :)

 4. Neeeeeeeeeeeee

  Átkozzatok meg. De nekem a tökös női főszereplőkből már elegem van. Annak rettentően örülök, hogy csinálják az ötödik részt. Ahogy azt is jó jelnek tekintem, hogy már a sokadik változatos forgatókönyvön dolgoznak.
  DE nekem már nagyon elegem van a Ripley “klónok”-ból. Az AVP-ben is fájt, hogy egy cicababa lett a főhős.
  Egy Hicks kaliberű csendes kemény fazont látnák nagyon szívesen. A nő pedig megmaradhatna egy érdekes kis romantikus szállnak.
  Lehet hím soviniszta vagyok. De már kezd elegem lenni a harcos amazon főhősökből. Már nagyon hiányolok egy régi fajta lovagiasságot amiben a férfi védelmezi a nőt. És nem a nő a férfit.
  A fenébe lassan kezdenek hiányozni a régi horrorok ahol a női színésznő dolga a mell villantás volt, és egy szép sikoly kíséretében való elhalálozás. A Péntek 13 jó példa erre :D

 5. Danny

  Szerintem nem baj ez a női főszereplőség. Igen, kissé tényleg látszik, hogy az eredeti sztorivonalra hajaz, de ha jól megcsinálják, akkor talán ez lehet az Alien filmek egyik jellegzetessége: a többi horrortól eltekintve itt a nők a tökösek! :D
  Annak viszont nagyon örülnék ha nem derülne ki, már a szereplőválogatásnál, hogy ki fogja túlélni az egészet. Mert valljuk be, az izgalom nagy része odavész, ha már az elejétől fogva tudjuk, hogy ki marad talpon és így nincs kinek szurkolni (kivéve persze, ha több túlélő marad).

 6. “A történet 2085-ben fog játszódni, 30 évvel azelőtt, hogy Ellen Ripley karaktere megszületett volna.”
  Nem akarok kötözködni, de Ellen Ripley 2092. Január 07-én született (a Holdon :) ). Ez testvérek között is csak 7 év :) Az angol szöveg szerint inkább azelőtt 30 évvel, hogy Ripley képbe került volna (egész pontosan, 37 évvel korábban).

  Amúgy szerintem is gáz. Igen elcsépelt, hogy az alienekkel mindig nőket állítanak szembe. Ripley, Lex, Kelly, uncsiiii.

 7. Danny

  Hát tudom, hogy nem így van, de nekem az AVP2-ben igazából Dallas tűnt a főszereplőnek. xD
  Őt valahogy jobban kidolgozták szerintem mint Kellyt.

 8. idegen93

  A nőci főszereplőt kicsit én is unom.De hát kit érdekel ha jól fogják megcsinálni!?Várandós nagyon a film. :) A Péntek 13-ban is voltak már női főszereplők szerinted ki ölte meg mrs. Voorhees-t tán egy nőnek kinéző férfi. :D

 9. mbalazs

  Sztem nincs baj a női főszereplővel. A könyvekben is gyakran nő a főszereplő. Ez kb. azt szimbolizálja h ha nagyon akarja az ember le lehet nyomni az alien-eket ha már egy nőnek is sikerül…
  Az avp2-t inkább hagyjuk…!

 10. Danny

  Engem a női főszereplő most nem igen foglalkoztat, sokkal inkább bánt az előzményfilm gondolata. Miért pont ELŐZMÉNY??? 31 éve abban a hitben élünk, hogy Ripleyék az elsők akik találkoztak az idegenekkel, miért muszáj ezt ennyire megmásítani? :@
  Nagyon felütötte a fejét ez az előzménykedős divat hollivúdban, nekem különösebben nem jön be, nektek? :S
  De sokkal jobban lenyelném, ha Ridley nem akarna benne itt magyarázkodni. Feltétlenül szükséges nekünk megtudni, hogy ki az Űr-utas? Szerintem nem. Ez szolgáltatta a legnagyobb misztikumot és rejélyt az Alien-univerzumban, nem hiszem, hogy jót tenne ha mindenre fény derülne.
  A koronát már csak az tenné fel az egésznek a fejére, ha Ridley (a régebbi ötleteihez hűen) a Földre hozná az idegeneket. Na, akkor esküszöm, bármennyire is szeretem az Alieneket, nem nézném meg az 5. részt.

 11. ragathol

  Nem hiszem, hogy ekkora hibát elkövetne. Szerintem arról szólhat inkább, hogy a társaság hogyan szerzett tudomást a hajóroncsról és rakományáról.
  Egyébként engem is nagyon irritálnak az előzmény-filmek.

 12. Miller

  Engem is zavar az előzményfilm. Olyan mintha kiesne a sorból. Az ötödik Alien film lesz, de igazából a nulladik… Máshogy is meg lehetne magyarázni az egészet, minek ugrunk vissza az időben? Az AVP úgyis visszaugrott már, az sem tetszett túlzottan.

 13. Danny

  Miller, a szívemből szóltál. Valóban meg lehetne ezeket egy folytatásban is magyarázni. De most így frankón elveszíti az univerzum a varázsát.
  De ki tudja, ez még változhat. Még kezdeti stádiumban vannak és még meggondolhatják magukat. A Predators is remake-nak indult…

 14. queensryche

  Nem vagyok Alien-szakértő, csupán egy laikus, aki kedveli az első 3 részt, de néhányotokkal ellentétben úgy gondolom, hogy R. Scott az előzményfilm ötlettel az egyetlen járható utat választotta – nagyon helyesen. Ezzel esélyes, hogy valóban egy ‘frissítést’ kap a történet.
  Egy lineáris folytatásból szerintetek mit lehetne kihozni ezek után?
  Szerintem nem sok jót. Sokkal nagyobb esély van a buktára, mint egy előzményfilmmel. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nem szívesen látnék egy az A v. P-vel totálisan elcsépelt ‘ küzdjünk meg sokadjára az éliennel, miközben majdnem mindenki meghal, de azért mégsem és jajj, de jó’. Én ezt már nagyon unom. Bizom Scott zsenialitásában és abban is, hogy nem hagyja a producerek kénye-kedvének kitenni a filmet. Nagyon örülnék, ha egy igazi ‘lelassult’ sztoris nyomasztó és infóban gazdag film születne. Sajnos tudom, hogy figyelembe kell venni azt is, hogy eladható legyen. Olyan belassult snittek, mint ’79-ben már nemigen lesznek :(

 15. praetorian

  nem tudom az alien 5 ből mit akarnak kihozni ha nagyon gondolkodnom kéne azt mondanám (RIPLI ÖSSZE JÖN EGY F*** FEJJEL ÉS TERHES LESSZ A PÁLCIKAJÓSKÁTÓL SZÜLETIK VALAMI MUTÁNS HÁLA A DNS KEVEREDÉSEKNEK ÉS A VILÁG NÉPESSÉGÉNEK NAGY RÉSZE ISMÉT EL HULLIK MIVEL A MUTÁSN SZAPORÍTJA FÉLRE SIKERÜLT FAJÁT VEGÜL VALAHOGYAN MÉGIS KI NYIFFAN AZ ÖSSZES FÉREG)
  és ezt pozitív elfogultsággal mondom

 16. Serius Ben

  Én is jobban örülnék annak, ha egy “Cukrosbácsi” szerű vadállat tolná az idegeneket, mint egy újabb Ripley – klón.
  Az előzményekről meg annyit h télleg maradjon meg a misztikum, és ne próbálják el b.szni olyanokkal, mint az acéltojás, vagy a Végső vesztes a Halál.
  Bár bizakodok.

Vélemény, hozzászólás?