Box Office: Nimród hollywoodi pályafutása eddigi legjobb eredményét hozta (FilmDroid)

Arnold Schwarzenegger filmjeiben megküzdött mindenkivel, összetűzésbe keveredett terroristákkal, bűnözőkkel, de egytől egyig leszámolt velük, még maga a Sátán sem tudott nyerni ellene, sőt egy spéci felszereléssel rendelkező űrlényt is legyőzött. A Predator nagy siker volt, jött a folytatás Danny Gloverrel, amely már eléggé gyér bevételt tudott felmutatni, néhány éve azonban újra visszatértek a mozikba a ragadozók, ezúttal az Alienekkel együtt voltak láthatóak. Az AvP mindkét részét szétszedték a rajongók és a kritikusok, a két rémség útjai ezek után különváltak, az Alient legközelebb Ridley Scott hozza el nekünk, a Predatorokat pedig Robert Rodriguez készíthette volna, de a rendezői feladatokat inkább Antal Nimródnak passzolta le.

A sci-fi akció 10,5 millióval kezdett pénteken, az érdeklődők nagy része letudta a filmet, szombatra pedig ahelyett, hogy nőtt volna, inkább csökkent a bevétel, a hétvége összeredmény 25 millió dollár, amely teljesen korrektnek nevezhető, főleg, hogy nem is vetítették 3000-nél több filmszínházban, csak 2669 helyen adták. A Ragadozók nem jutott az AvP sorsára, a nézők kedvelték a filmet, ezt tanúsítja az imdb-s 7,5-es átlag. A kritikusok többsége is elégedett volt, habár a kezdeti pozitív nyilatkozatok után hamar megérkeztek a negatív vélemények is, de a 65 %-os átlag jónak mondható, főleg egy horror, akció és sci-fi egyveleg esetében. Roger Ebertnek nem jött be a produkció, bár a kritikusok olyan kérdéseket vetett fel, hogy mi értelme van annak, hogy a lények elhurcolják az embereket egy másik helyre, illetve az első adandó alkalommal miért nem végzik ki őket.
Meddig húzhatja a film? Az AvP:R 9,5 millióval nyitott és 41-nél hagyta el a mozikat, az AvP pedig a 38 millió után 80-ig húzta, ezeket azonban negatív visszhang kísérte, Nimród művét pedig szeretik az emberek, a 80 milliót nem valószínű, hogy eléri, de a 60-as határ elérése elég szép lenne. Nimród mellesleg hollywoodi pályafutása legjobb eredményét produkálta, Az elhagyott szoba és A szállítmány se jutott el 20 millióig. (filmdroid.blog.hu)

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

5 Hozzászólások

 1. T-800VZ

  Hát ok, ez mind érdekes lenne, csak az a bökkenő hogy a többi film is jó. http://www.origo.hu/filmklub/blog/boxoffice/20100712-dobogos-antal-nimrod-filmje-amerikaban-ragadozok-gru-amerikai-boxoffice.html Ezt ma találtam.

 2. csillagharcos

  A legnagyobb bökkenő pedig szintén az, hogy szintén olyan kritikusok írnak véleményt akik vagy egy részt sem láttak, de biztos, hogy egy könyvet sem olvastak az egészről ilyen kérdést, hogy “mi értelme van annak, hogy a lények elhurcolják az embereket egy másik helyre” az ilyen aki nem tudja sem a hiarhikus felépítést sem az egész működését. Az ilyen valamelyik Barbi mesét kritizálja.

 3. halfevil

  Először lássuk a mozit, aztán osszuk az észt!
  Én bízom benne, hogy nem a kritikusoknak lesz igaza, de majd meglátjuk. Viszont nem értem az eltolást augusztusra, hacsak nem Antal Nimród akar predátornak öltözve jegyet szedni az itthoni bemutatón! :)

 4. Darkness

  Antal Nimród rendezéséért rajong a CNN kritikusa

  Cikk az Infórádió honlapján:

  http://inforadio.hu/hir/kultura/hir-365622

  A hírbeküldésnél akartam feltölteni, de nem működik.

 5. darkmore

  Már melóhelyen is beharangoztam, hogy lehetne ilyen csapatépítéses mozit nyomatni :D (Max Payne és T4-nél összejött), már kíváncsi vagyok a filmre, természetesen nem várok el egy über filmet, sajnos egyetlen film sem tud már kb. 20 évet fiatalítani rajtam, hogy hasonló élményben legyen részem, mint 8 évesen, de remélem jó mozis élmény lesz!

Vélemény, hozzászólás?