Melyik filmben van a legtöbb hulla?

“A Machete az év egyik legerőszakosabb filmje, mégsem ér nyomába olyan filmeknek, mint a Titanic vagy a Mennyei királyság. Tudta, hogy az első Rambóban és Sátántangóban ugyanannyian halnak meg? És hogy az Egri csillagok lepipálja Kelly hőseit? Már ha nem számoljuk a felrobbant Halálcsillagokat, persze.

A filmes hullaszámlálásnak szép hagyománya van a neten, a Movie Body Counts című oldal kimondottan erre szakosodott. Szigorú alapelvek szerint, jelenetre lebontva határozzák meg a halottak számát jelző body countokat: csak a filmekben látható hullákat vagy elhalálozásokat veszik figyelembe. Bemondásra nem hiszik el, hogy amikor az első Halálcsillag felrobbantotta az Alderaant, kétmilliárd ember lett az enyészeté, és ugyanezért nem játszik a Galaxis útikalauz stopposoknak filmváltozatában a vogon útépítők sittjévé váló Föld sem. A honlap számaiból kiindulva (és azokat helyenként felülbírálva) megnéztünk több rajongói oldalt, blogot és az IMDB spoileroldalait, majd magunk is számolgatni kezdtünk, hogy megtudjuk, melyik filmben látható a legtöbb halál, egyszersmind el tudjuk helyezni a Machetét méltó módon a filmművészetben. … ”

… Az Aliens- és Predator-filmeknek külön grafikont szenteltünk – és jelentős kutatómunkát, ugyanis a Movie Body Counts oldalon komoly hiányosságok voltak mindkét sorozatnál. Ezeket a hézagokat az úgynevezett „megnézzük a filmet és strigulázunk, ha valaki meghal” nevű, roppant tudományos és összetett statisztikai elemző módszerrel töltöttük ki, de komoly dilemmák elé kerültünk eközben. Bishop például hullának számít? És ha igen, a második részben, ahol kettészakad, vagy a harmadikban, ahol még bekapcsolják pár percre? (Végül a harmadikhoz írtuk.) És a még ki nem kelt tojások hullának számítanak? (Végül nem számoltuk annak, csak a kikelt arctámadó szörnyeket.) Egyébként ha átlagolni akarunk, messze a predatorok bírják legjobban a strapát: sokat ölnek, keveset halnak. …”

A teljes cikk elolvasható az indexen.

Köszönet mindenkinek, aki beküldte a hírt!

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

13 Hozzászólások

 1. predalien87

  Jó kis összefoglaló,igazság szerint én nem szoktam számolni az áldozatok számát egy adott film megtekintése közben!!!:D

 2. idegen93

  Hmm… Ez megy a kedvenc híreim közé.

 3. fakanal

  “A gyarmatügyi flotta katonái kemény fiúk.” Milyen igaz. Messze A bolygó neve halálban remekelnek a legjobban az emberek. Azért mókás lenne könyvekre is statisztikát írni. Tuti az Őrjöngő halál lenne az első Alien irtásban. =D

 4. predator

  Érdekes egy statisztika…,én sem vagyok az a számolgatós fajta,de ha legközelebb megnézem valamelyik filmet összeszámolom és végén egyeztettem ezzel.:)))

 5. Ha művészi a mészárlás akkor van értelme számolgatni, az Aliensben láthatunk pár szép halált, ilyen Hudson halála.

 6. Pedig például a Bolygóneve halálban még visszaszámlálást is lehetne tartani. :)
  Ott pontosan tudni mennyi telepes volt. :D Ki van írva a film elején. :D
  Elképzelek egy helyzet szituációt..

  “Az impulzus karabély döreje felverte a folyosó csendjét, ahogy Hicks lekaszált egy feléje rohanó idegent. Elégedetten figyelte amint a 10 milliméteres golyók által szétszaggatott szörny elvágódik, és a savas vér alkotta tócsákban szép lassan eltünik. Az arcára egy megkönnyebbült mosoly ült ki, Bishop felé fordult.
  – Oké ma lőttem 6-ot, Hudson 3-at ha jól számolom akkor a robot ágyúk által szét lőttekkel együtt már csak 19 van hátra. Holnapra őket is levadásszuk, és már csak várnunk kell amíg értünk jönnek.
  – Sajnálattal közölnöm a számításai pontatlanok ugyanis nem számolta bele, az arctámadókat. – Eresztett meg egy mindent tudó mosolyt az android.
  – Micsoda? – Állt meg Hicks keze, miközben egy újabb strigulát akart húzni a karabélya tusára az ott sorakozó számtalan mellé.
  – Igen sajnos, hiába írtjuk ki a megzabálós idegeneket. Az orális szex kedvelő fajtáról nincsenek pontos számadataink…

 7. fakanal

  Vaskalap, te aztán készültél… =D

 8. csillagharcos

  Az Alien 4-ben nem 9 pusztult el hivatalosan 8 tojás volt plusz a királynő plusz az új Alien és mivel beleszámoltad az arctámadókat is így minimum+10-14db tehát összesen sok.

 9. XenoReD

  Aliens : A bolgyó neve halálban volt a legtöbb hulla ugyanis 156 telepes élt a bolygón ebből 155 meg halt kivéve a lány newt na meg vagy 1000 Alien pusztult bele az atombomba robbanásba mert az Alien-ek hajóját is érte az a bomba szóval elég hülyék vagytok már bocs …

 10. ragathol

  A statisztika csak azokra a halálesetekre terjed ki, amiket meg is mutatnak. Amúgy az AVP-R vezetne. Ott egy egész várost legyalultak kutyástól-mindenestől.

 11. Ez nem igaz. Sokan akik nem értenek a nukleáris fegyverekhez és robbanáshoz azt hiszik felrobbant az idegen hajó is.
  Pedig az nem semmisül meg. Valójában épségben marad.
  Csak az egyik légkör feldolgozó állomás és a kolónia semmisül meg. Később lehet Ripley dobott volna atomot a hajó roncsra is. De szerintem Hicks és Bishop sérülései miatt nem maradt senki aki le tudjon dobni egy atomot a Sulaco-ról.
  S bár egy 20 megatonnás termonukleáris robbanás hatalmas, de nem pusztít el akkora területet mint sokan gondolják.
  A 4 ik rész klónos sztoriját és 2 dologra vezetem vissza.
  Az első, hogy nem maradt senki aki tudja, hol van az idegen űrhajó roncsa, hiszen szerintem Burke indulás előtt eltüntette a saját felelőssége nyomait, valamint magának akarta a dicsőséget ha valami jó lesz a dologban.
  A másik hogy akkoriban klónozták az első birkát Dolly-t. És hirtelen nagyon nagy divat lett mindenféle dologban könyvekben filmekben klónozni. Mert a klónozás volt akkoriban az új közellenség. Elvégre embert klónozni Tabu.
  Ugyan ezért készült el a 2012 film is. Mert most ez a divat.
  De ha valaki logikusan át gondolta volna a második rész történéseit akkor rájön, hogy az idegen hajós száll egyáltalán nincs elvarrva.

 12. Sziasztok olvasom a statisztikát, az 1. részben a bővített változatban valóban két alien pusztul el, a 3 részben viszont nem értem a két pusztulást, csak nem a Sulacon lévő lenne? De hát az nincs beleszámolva a robbanásba?

 13. brianaspirin

  @kalyhakristof

  miért csak a bővített változatban pusztul el 2 idegen?
  az egyik az arctámadó ami kane-be rakja az embriót majd elpusztul, a másik a kifejlett idegen akit ripley nyír ki. ettől miben különbözik a rendezői?

  a 3. részben pedig ha így nézzük, akkor 3 idegen pusztul, az első az arctámadó aki ripley-vel csókolózik, a második a kutya/ökör idegen, a 3. a frissen kikelő királynő a végén. és az sem mindegy, hogy mozi változat, vagy rendezői, mert ugye az egyikben kutyából kel ki, a másikban ökörből.

Vélemény, hozzászólás?