Újszülött

Miután Ripley8 megtermékenyítette a királynõt az rendkívül rövid idõ alatt “felnevelte” gyermekét: az emberi és idegen DNS keresztezésének végtermékét, az újszülöttet, aki így nem tojásból fejlõdött ki hanem a királynõ tojócsövében fejlõdött ki.

Megjelenése eltér minden eddig ismert idegen kinézettõl az emberi gének okozta változások miatt.

Mérete hatalmas (2,5-3 m magas) és valószínûleg tovább nõtt volna, hisz a filmben még csak “csecsemõ” volt.
Bõre sápadt, nem fekete. Jobban hasonlít az embererek hámrétegére, mint az idegenek sziliciumpáncéljára, ám az átlagostól eltérõen, immunis a savas vérrel szemben.
Az emberi tényezõ közbeavatkozásaként a koponya homlokrésze alatt alatt két jókora szemüreg található.
A formás, kissé szögletes állkapocsban csillogó, fehér fogak sorakoznak, az orra helyén csupán két lyuk tátong.
Szájában nyelv van, nincs az idegenekre jellemzõ második állkapocs, viszont sokkal nagyobb “agyarai” nõttek.
“Az arca olyan, mint amilyennek az emberek a halált elképzelik”
Testén nincsenek légzõcsápok, és bármely más jellegzetes bordakinövés. Keze ugyanolyan nagy és erõs, mint az idegeneké, csak öt ujj nõtt rajta.

Értelmi szintje minden bizonnyal a többi idegen felett van, hiszen felismerte saját torzságát. Ennek következményeként pusztította el anyját, a királynõt.

32 Hozzászólások

 1. Alien9559

  Na ezt nem értem! Miért pusztította el az anyját?

 2. idegen93

  Hát vagy azért mert azt hitte hogy Ripley az anyja és a királynőt pedig ellenségnek nézte vagy mert dühös volt anyjára amiért egy ilyen szörny lett tudom az ulsó felelett bután hangzik.De amúgy ott a végén a válasz hogy azt felismerte magán a torzságát azt hiszem ez azt jelenti hogy emberi anyjához mégis jobban kötődött mint a királynőhöz de szerintem ezt roszul gondolom.

 3. Aliensking

  De amikor a filmben meghalt akkor 1 kicsit megsajnáltam. Ahogy látszottak az érzések az arcán…

 4. idegen93

  Hát ja azt én is kár hogy azért megölte a katonát és majdenem a robotnőt ki tudja lehet hogy akkor talán még Ripley is megtartotta volna.

 5. Aliensking

  jah lehetg :P

 6. Kopcos

  Hát igen ha nem nyírta volna ki szerencsétlen katonát akkor biztos hogy Ripley kiment volna vele az utcára.

  Most gondoljatok bele hogy kisfiam szabad az ilyet? Szabad letépni egy másik ember fejét? Most gondoljatok bele hogy most akkor hova vinné Ripley a Damient? /Igy neveztem el ezt a pokolian aranyos újszülöttet/. Ha beoltják akkor kinyirja a dokit.

  Ugyan már az Idegenekről azt kell tudni hogy nem lehet őket uralni. Ők a szabad pusztítás megtestesülései.

 7. Kopcos

  Amúgy amikor elöszőr láttam ezt a tüneményt azt hittem hogy a Damien, a Sátán Teddy Mackója. Most nem úgy nézz ki?

  Bár ha találkoznék szerencsétlennel egy sötét utcán akkor nem állnék le cikizni a külsejét. /Lehet hogy azt mondjátok hogy szép a belsője, de a film végén láthatuk hogy az sem:) )

 8. Nekem egy bajom van vele: Hogy tökéletlen. Egyáltalán nem tűnik az Ember és az Alien tökéletes egyesülésének. Sokkal inkább egy szerencsétlen valami.
  Ha valami igazán ütős szörnyet tettek volna a helyére, ez a film igazán nagyon jó lehetett volna, de így csak simán jó film. :)

 9. schatz

  Nekem az aranyos pisze orrocskája tetszik!!!Én röhögtem amikor megláttam …

 10. drakomen

  nekem egy szembe tűnő baj van vele. a lábai!! milyen vékonyak már! de én nagyon megsajnáltam szegényt amikor a vákuum kiszívta a hajóból és ahogy üvöltözött. jaj. ja meg csöcsei vannak. juj.

 11. sulaco76

  Az nőnemű lény volt! Lógtak a kannái. Szerintem azért ölte meg anyut, mert két királynőre nincs szükség! egyébként meg az nagyon gáz, ahogy kiszippantódott csóri.

 12. Yutani

  Ronda, egyszerűen fúj…már mért kellett egy ilyet kitalálni? Én inkább a Királynőt sajnáltam.

 13. Xenomorph

  Hát szerintem elégcsunyán elrontott karakter lett… :D konkrét problémám nincsen vele csak lehetett volna jobb is …

 14. gyugyu5

  lehet hogy hülyeséget irok, de szerintem kicsit haszonli az űr utasra ez az ujszülöt…. :) !! szerintetek nem ??

 15. idegen93

  Hát gyugyu5 végülis a szeme az igen meg egy kicsit talán a bőrszine meg a magassága. :P

 16. FolX

  Szerintem ez a lény nagyon király!!!
  Csak kár, hogy így halt meg…!
  Az az üvöltözés……
  SZŐRNYŰ!!!!!

 17. Aliensking

  Háát…igen. Én majdnem elsirtam magam, amikor halottam a halálsikolyát. Szegényke! T_T

 18. DanXeno

  Nem tudom.. nekem valamiért nagyon nem tetszett… valahogy olyan… hát.. nem volt “idegen szerű” inkább valami undorító izé… bár elég pocsék lehettt a szerencsétlennek h kiszívta a vákuum

 19. Weyland

  Szerintem nem volt méltó a 4. részhez ez a teremtmény. Úgy nézett ki mint egy sörhasú rúd ugró, aki most mászott elő az őserdőből. Egy szőr nélküli gorilla. Valami a filmhez méltóbb lényt kellett volna vászonra vinni.

 20. shard746

  Szerintem is ronda de nagyon szerette Repley-t! Ahogy nyüszített és ahogy nézett amikor kiszippantotta a vákum az egyszrerűen rémes!

 21. idegen93

  Vajon volt olyan aki sírt hogy meghalt a végén? XD

 22. Force Unleashed

  Én biztos nem :D

  Először fel se fogtam, de aztán vettem észre hogy abból jön valami… szörnyű volt de mégis nevettem de aztán sajnáltam amikor nézett Ripleyre…

 23. Red Queen

  Én azt bírtam az AR-ben, amikor az “Újszülött” szétcincálta a végén a gyalogos fejét… :D
  Apropó, miért mondta a begubózott tudós a végén hogy: “Ripley, a királynő immár tökéletes!” Azt mondta, hogy “az idegen közvetlenül a Királynő méhében fejlődik ki”, de ezt akkor sem értem pontosan.

 24. Arra érthette, hogy miután elfogynak a gazdatestek, a tojások és arcmászók nélkül is képes szaporítani a fajt. Az már más kérdés, hogy az Újszülött nemhogy nem előrelépés, de egyenesen egy evolúciós zsákutca. :D

 25. idegen93

  Jaja és minnél nagyobb annál biztosabb hogy nemjönki a fészekből.Ja és ostoba is megöli azt aki az anja.Mert mégis csak a királynő gyereke ő szülte meg hogy is nézet volna ki ha Ripley szüli meg.Pfuj… :S

 26. Force Unleashed

  Gyáááá…..

 27. trolialien

  Én az őszintét megmondom. Nekem az Alien 4 nem tetszett. Az első 3 részt azt jól megcsinálták de, a 4. rész valahogy nem ide tartozik szerintem. Az újszülöt Alien-be azt sajnáltam hogy nem fejlödött tovább.
  Ha jól hallottam akkor lesz Alien 5 is ami igazából Alien 0.

 28. R.Gonzo

  Látszik hogy a robotmechanikát az újszülöttre tartogatták a készítők, nagyon jól lett kitalálva, bár talán 4 lábon közlekedve hatásosabb lett volna. Az meg hogy kiporszívózta az űr a 4 Alien film legdurvább jelenete volt!:)

 29. Szerintem kolosszális ahogyan kitalálták. Jobban nem is lehetett volna. Az első 2 rész megalkotta a kultuszt, a 3. rész azért volt jó mert annyira beteges sötét elhagyatott reményvesztett hangulata volt. A 4. rész meg pont ezek a morbid genetikai mutáns elemektől volt oltári. Szerintem nagyon jól meg volt csinálva ez a dög … tényleg érződött rajta, hogy a gének annyira nem passzoltak össze, tudathasadása is volt nem tudta eldönteni, hogy ember vagy alien (de azért választott, ez is szerintem egy remek eleme a történetnek) még az emberből is a rosszat örökölte (emlékeztek amikor benyúlt a ketrecbe a droid csajért egy pillanatra álszent fejet vágott) igazi selejtes hulladék nagyon frankón megcsinálták.

 30. Sassy

  Szntem jól lett megcsinálva. Azért lett ilyen, mert Ripley is genetikailag módosított volt már. Eleve az h a királynőnek emberi méh szerüsége legyen meg hogy ne akarja megölni Ripley-t is egyfajta genetikai zsákutca már szntem -.-

 31. A 4. rész is hülyeség…, avp szint…:S

 32. DanXeno

  hát… meg hogy “elfogynak” az emberek,mikor a harcosok kiszabadulnak… nem’tom,nekem nem tartozik a kedvenceim közé…

Vélemény, hozzászólás?