Tojás

Egy tojás nagyjából 40-50 centiméter magas, ovális bõrszerû képzõdmény az aljánál rögzítve, melynek zárt és védett burkában fejlõdik ki az arcmászó.

Amikor az arcmászó kifejlõdött, akkor a tojás tetején dudorok kezdenek el kinõni, mialatt áttetszõvé válig és végül annyira kitisztul, hogy mint az üvegen, át lehet látni rajta. Végül a teteje teljesen szétnyílik és rakétaként kilövelli a megtermékenyítésre kész arcmászót.

10 Hozzászólások

 1. Aliensking

  Szerintetek hogyan került az a két tojás a uss sulacora az alien3-ban?

 2. Mi volt előbb, a királynő vagy a tojás?

  Ha láttad az Aliens-t, akkor tudod, hogy a királynő járt a Sulaco-n… ;)

 3. Aliensking

  Igaz, de nem lett volna rá ideje, hogy felcsempészen két tojást….
  Am mefg valami eldugott helyen is voltak.

 4. idegen93

  De lehet hogy azon a kis hajón voltak elrejtve amin elmentek talán valahogy oda vitték fel a tojásokat vagy Bishop vagy néhány alien.Ha jól emlékszem még lehetett ideje az hogy felvigyenek és elrejtsenek ott két tojást mielőtt Bishop odaérkezett volna de már rég láttam. :P

 5. ragathol

  Vagy Bishopnak eszébe jutott, hogy nincs elég alapanyag a mélyálom utáni reggeli tojásrántottához, ezért párat magávalvitt, amíg Ripley Newtot kereste, csak kis mocskok előbb kikeltek.

 6. idegen93

  A fene tényleg igazad van!Rájöttünk. :D

 7. Harkat

  Én úgy tudom, hogy ha valami lény közel megy a tojáshoz, vagy ilyesmi, akkor az kinyílik és az arcmászó rátámad a gazdatestre. És az Alien filmben is csak akkor nyílt ki a tojás, amikor a pali odahajolt főlé. Viszont akkor valamit nem értek. A filmben a másik kettő gondolom lement a paliért, és közben nekik is le kellet mászni a tojásokhoz, és 1-2 tojásnak csak ki kellet volna nyílnia, és akkor őket is el kellet volna kapni, vagy nem?

 8. Aliensking

  Hát igen….ez tényleg furcsa benne. :S
  Tudja is a franc! XD Amikor készült, szerintem nem gondolkoztak ezen. Csak kértek egy lényt Gigers-től, azt berakták egy filmbe…annyire nem gondolkoztak el, hogy azért kicsit reális legyen a történet. ilyen filmek voltak 86-ban. XD

 9. ragathol

  Azok a tojások már több ezer éve ott szunnyadtak. Nyilván az arcmászók nem voltak maguknál, mivel az az egy is csak azután kelt ki, hogy összetaperolták a tojását.

 10. R.Gonzo

  Szerintem az 5ik részből fog kiderülni hogy Ripley maga is egy robot volt, oyan robot amit emberi szervezetbe építettek bele:D:D, ha már a Terminator-Megváltás féle gagyiságot vesszük alapul, és végig neki is az volt a célja hogy visszahozzon 1 idegent a Földre, ám ugy programozták be hogy ne legyen gyanus, emiatt öldökölnie kell a szörnyeket, és a 3ik rész végén is taktikai megfontolásból ugrott be a tűzbe, előtte megbeszélte a céggel, hogy majd 200 év mulva klonozzák újra, hogy az Újszülöttet a Földre hozhassa, de Ripley mint Ash meggajdult és megölte a halálfejes úriembert:Xdd

Vélemény, hozzászólás?