Mellkasrobbantó

Amíg a gazdatestben fejlõdik olyan természetes mezõt tud gerjeszteni maga körül, amely felfog és elnyel bármilyen sugárzást, ezért a fejlõdés kezdeti szakaszában csak nehezen mutatják ki a röntgenfelvételek is.

Fakó piszkosfehér bõrét ekkor még bíborvörösen sötétlõ nyálka borítja.

Vaskos tömött (kb. 50 cm hosszú) teste van, melyen karmos kezek (esetleg lábak is) találhatók.
Feje ökölnyi, mely úgy vonaglik mint egy kígyó. Apró koponyája másból sem áll mint éles fogakból.
Egyetlen látható, külsõ szerv sincs rajta.

Mikor kikel és elhagyja az áldozatát, elõször még ügyetlenül mozog de meglepõ gyorsasággal föltalálja magát (…a tulajdonságok öröklése…).
Az embrió kifejlõdési idõszaka (emberben) nem több mint egy-két nap, de ez lerövidülhet pár órára is.

A királynõ embriója eltér a harcosétól:

Tömöttebb teste és négy keze van. Koponyája fölé hosszú lapos taraj nõ.

A kifejlõdési idõszaka sokkal hosszabb, hiszen bonyolultabb felépítésû lény lesz belõle mint egy harcosból.

16 Hozzászólások

 1. e.norby

  CSak azt nem tudom illetve nem jöttem rá, hogy hol fejlódik ki a kis dög az emberben vagy állatban.Mellkasban?Ott hol?Elméletileg a gátorüregben elférne hisz ott akár 2 kg os daganatok is lehetnek de ez már igencsak panaszt okoz.Egy ilyen lény a növekedése során ha ott fejlődik ki nyomnia kellene a szivet ,idegeket, tüdőt,meg az immunrendszer hogyhogy nem figyel fel, bár Kane lázas volt mikor magázhoz tért.Az ami úgy igazából nem nagyon szúr szemet, ha az emésztőtraktusban fejlődik a lény,ez magyarázatot adhat a lény savas mivoltára, ugyebár mert a gyomor Ph-ja 1-2 körül van,és oda elég sokminden belefér, egymás után 5-6 korsó sör is ami 2-3 kg(korsó nélkül).De akkor ez már nem mellkasrobbantó.

  Kommentáld Te is

 2. A szív alatt! Ott elfér és ott a szegcsont és a borda is védi!
  És ha a szív alatt akkor az arctámadó csak a nyelő csövön tudja lenyomni, mert a légcső a tüdőknél elágazik és nem ér le odáig.

 3. e.norby

  NEM fér el a rekesztől, gátorüreg anatómiailag megfelelne de mégsem, ha nervus reccurens megbénul nem tudsz lélegezni, ezért nem jó hely a mediastinum.

 4. Ne Nodikával vitatkozz, hanem az Alien3 készítőivel, ők tették oda :P (neuroscan jelenet).

 5. Elena666

  Az én tippem hogy a gyomorba helyezik el a tojásokat. Elvégre szeretik a savat, ott jó tágas nekik, és ha kajol az illető hordozó, akkor a táplálékot a fejlődéshez simán fel tudják venni. Emlékeztek mikor az első filmben felébredt az első áldozat? Felfalta a fél konyhát!

 6. NORBERTO

  Sokkal érdekesebb h hogyan fejlődik ki kifejlett Alienné? Mert azt sehol nem láttuk még,csak a vedlett bőrt. Meg h lesz a királynő? Meg ripleybe h kerül majd alien a 3.részbe vajon a film elején lévő arcmászó ugrot volna rá az utazás közbe? de h került a hajóra?

 7. Viszont ha a gyomorban fejlődget, minek vesződne azzal, hogy átcsócsálja magát a szegycsonton? Namindegy.

 8. Gyula0812

  A Feltámad a halálban van egy olyan jelenet, amikor egy csávó felordít és a kamera “belemegy a szájába” egészen a torkáig. (Ez természetesen csak animáció) És ott látni, ahogy a kis Alien mászik fölfelé, igen szűkösen. És ezt követően tör ki. De nem értem, akár ki is mászhatna az ember száján, és jobban is járnának az Alien-ek, mert egy gazdatestből több is kikelhetne. Na, de kakor már nem lenne sci-fi-horror:)

 9. Aliensking

  De az nem úgy volt, h akiben volt az alien az magához szorította az 1-ik faszit és ahogy kitört, úgy berégta magát a másik fasziba. Aztán elkezdett felfelé mászni és a koponyáját áttörte.

 10. Lv 426

  Én is úgyláttam. Bár én inkáb azt gondolom hogy a farkával löi ki magát agazdaszervezetből.
  Hisz az arctámadó is így löki ki magát atojásból.

 11. Xhavios

  a mellkasrobbantó a tüdők között fejlődik ki, a szegycsont alatt, ahonnan minimális mennyiségű tápanyagot von el a szervezettől, hogy fejlődni tudjon.
  hogy hogy kerül oda, melyik csövön keresztül, azt csak találgatni lehet, de a savban pl, ahogy elena666 mondta, heletetlen. a saját sava nem ugyanaz, mint a más élőlények gyomorsava, és honnan tudod, hogy nem szén alapú életformáknak sav van-e az emésztőgödrében?!
  az a lényeg, hogy ott van, és kész.:D innen rágja ki magát, majd elmenekül…
  bár az nekem sem tiszta, hogy pl ha tiszta a levegő, miért nem zabálja fel a gazdatestet?!

 12. drakomen

  igen a farkával lővi ki magát. az AVP-ben látható amikor a csaj lelöte a csávot és rá nézet a pred és alien látás módban ott látható hogy ösze húzza magát a farkával kilővi magát a testből. az alien resurrectionba meg nem úgy volt hogy berágta magát a másik csávóba és kijöt belöle mert a pali pont a mellkasához szoritotta a másik pali fejét. tehát nem úgy volt. és az arctapadó nem a farkávallövi ki magát vagy csak egy picit segit be neki a farka. lehet látni hogy elöször a farka eltünik tehát megfordul. és a lábaival elöre úgrik. van amikor elöször kijön a tojásból és akor a lábaival elöre úgrik pl: AVP

 13. sulaco76

  ha a gazdatestet nem kajázza akkor mitől nő meg annyira, hogy emberre támadjon?

 14. Red Queen

  LSD: AVP2 (Primal Hunt).
  :)
  Na jó, elárulom mire gondolok. A játékban egyszerűen csak apróbb állatokat eszik a kis mocsok, egy macskát kell benne keresnünk gyakorlatilag. Aztán, miután “megette” a Chestburster, aka Mellkasrobbantó, rövid idő alatt iszonyú nagyra nő meg, és Drone – hát, dolgozó van az AVP2-ben, éppen nem harcos de ez mellékes most – lesz belőle.
  Szvsz ezért nő meg. Tehát, kisebb állatkákat eszik. :P

 15. DanXeno

  Az “Idegenek a földön” c. könyvben azt írják hogy a gyomorban fejlődik,és egy kisebb érből nyeri a neki szükséges vért

 16. Sassy

  De az Perry mű :) Nem pedig a 20th century stúdióé. De valóban másképp van a Perry könyvekben mint a filmben. Mert más volt az írója a forgatókönyvnek ennyi. Ez már felmerült a Predátoros könyveknél is h olyan dolgokat említenek a könyvek amik néhol nem egyeznek a filmel, sőt van olyan, hogy két más ember által írt könyvben sem egyezik meg a leírás, de ez normális végülis senki sem tudja, hogy milyen lehet egy igazi Alien v Predator szóval a könyvek írói kicsit elengedhetik a fantáziájukat. :)

Vélemény, hozzászólás?