Királynő

Mivel a királynõ sokkal bonyolultabb organizmus mint egy harcos, ezért tágasabb helyre, és több idõre van szüksége a kifejlõdéshez.

A királynõ háromszor, négyszer nagyobb a harcosoknál. A koponyaformája is egészen más: hátulról egy széles, felfelé ívelõ taraja van, de ugyancsak fogakkal teli a koponyája, és benne a másik kiölthetõ 'száj'.
A hátáról hiányoznak a légzõcsápok.
Hat végtagja van: két láb és négy karmos kéz.
A has hátsó részérõl, pókhálószerû hártyákon tojásoktól duzzadó csõ alakú tömlõ lóg le, mely úgy néz ki mintha zsigerek végtelen tekercse lenne. A hasi tojástartóban megszámlálhatatlan tojás kavarog a lüktetõ tojócsõ felé. Ott az alattvalók máris összeszedik és biztonságos helyre viszik õket.

Az idegenek között a legfejlettebb kommunikációs képességgel rendelkezik. Egyedül õ képes irányítani a halálos falkákat.
Mivel a fajfenntartás az elsõdleges számára, nem érdekli ha harcosai elpusztulnak, de ha a tojásokat támadják meg akkor képes önmaga élete árán is megvédelmezni azokat.
Ilyenkor tojócsövét leszakítja magáról és hatalmas termetéhez képest meglepõ gyorsasággal mozogva támadásba lendül.
Éppen ezért a tojásrakáshoz olyan helyet választ ki ahol a tojásait biztonságban tudhatja és ahol nem pusztíthatók el anélkül, hogy a támadó is el nem pusztulna.

47 Hozzászólások

 1. b.norbi

  Szerintem minden fajból más KIRÁLYNŐ fejlődik ki pl: az Alien 2 -ben a királynő biztos emberből fejlődött ki ! Az avpr-ben a Predalien egy királynő szerűség lehet, mert nem sokkal hasonlít az eddigi alien filmekben látottaktól.

 2. b.norbi

  mármint a harcosra gondoltam

 3. Aliensking

  Hát igen! Tényleg furcsák voltak. A predalien is + az alienek is. Nézd meg az AvP2: Primal Hunt telepítésekor azt a képet! Merőben más mint a filmben. (szerintem a képen jobban néz ki)

 4. Aliensking

  Egy kérdés. Ugye jól láttam, hogy az aliensben, a végén amikor Ripley hozzáváhja a királynőt a falhoz, akkor letörnek a hátán azok a nyulványok?

 5. Red Queen

  Szerintem nézd meg újra, alaposabban. Jó szórakozást! :)

 6. lv426-7

  Nekem a 2. rész tetszett a legjobban.
  És csak ajánlani tudom mindenkinek!

  (Nem mintha azt gondolnám hogy nem látátok……)

  És sokkal jobban meg van benne csinálva a királynő, mint a 4. részben!

 7. Weyland

  Szerintem akirálynők alapjaiban véve ugyan olyanok, nézzük őket sorban: az alien1-ben nem látunk királynőt de a tojások a megszokottak, az alien2-ben a királynő emberből bújt ki a tojások megint a megszokottak, aliens3-ban egy kutyából is kikel egy lény amely a megszokott harcosokra hasonlítt csak a természete és mozgása más- Ripley ugyan ebben fertőzödik meg és ő belőlle is a szokásos alien királynő bújik ki, alien4-ben pedig a kiműtött királynő egy új alient szül testen kivüli méh segítségével de ez csak Ripley genetikai megbojgatásának eredménye -a lény már jobban emberi mint idegen, az avp megint a mogszokott lényekkel, avp2-ben a predatorból kikelt predalien tojásokat juttat az emberi szervezetekbe de a kikelt lények a megszokott idegenek-alien katonák és tulajdonságaik nem öröklödtek a predalientől.

 8. Weyland

  jobban csak tulajdonságaikban változnak más fajokkal való érintkezésekkor, kinézetük csak kivételes esetekben indokolható. Bár ez érdekes hogy az alien4 teremtménye teljes valójában átalakult: kinézet érzelmek pl.: Ripley iránt. Míg az avp2-ben a predaliennek csak a feje formája vitte át az öröklődést a predatortól. Az is érdekes hogy alien filmekben a királynő és utódai nagyban hasolítanak egymásra, míg a predalien utódai nem örökölték a predalien tulajdonságait maradtak olyan alienesek.

 9. Ha jól tudom, akkor a negyedik rész forgatásakor ugyanazt a királynő bábot használták amit a másodikban.

 10. lv426-7

  Hát szerintem nem!

  Mert gondolj bele: minek a régi, hisz anyi pénzt kerestek az előző 3 filmel , hogy akár egy hadseregnyit is csinálhatnának, és még mindig a negyedénélse tartanak a bevétel elköltésével!

 11. Én úgy tudom, hogy az ilyen szörnyes filmek forgatásánál direkt jelenethez készítenek egy-egy bábot. Pl.:Ha az alien fejét veszi a kamera, akkor egy olyan alien fejet vesznek elő, aminek kilehet nyitni a száját,kiölteni a belső állkapcsát.
  (kivéve akkor amikor az összes szörnyet számítógéppel csinálják meg)

 12. praetorian

  Én szerintem le a kalappal az előt ki ilyen lényt ki tud találni
  nem tom pontosan menyit keresett ezekkel a filmekkel de meg is érdemli
  és én csak ajánlani tudom mindenkinek mert nagyon jók

 13. Aliensking

  Mármint mit ajánlasz? A szörnyek készítését, vagy az alieneket? :D
  (tudom, ám, hogy mire gondolsz, de már unatkozom, hogy sehol, semmi hír és nem tok hova írni :S )

 14. Gomez

  Én láttam minden részt,de még nem jöttem rá h mi termékenyíti meg a királynőt!?vagy ki?talán hermafrodita???

 15. idegen93

  Hát a királynő önmagát termékenyíti meg.

 16. Weyland

  Hát ez így van, más magyarázat nincs rá. Legalábbis senki nem tud rá. :D

 17. Red Queen

  Olyan sokat biztosan nem tud hogy “igazán” megismerje a királynő életmódját… :D
  De a képregényekből, könyvekből stb. sok mindent megtudhatunk. A filmekből már kevesebbet..

 18. Aliensking

  Én hallottam egy olyan verziórol is, hogy a bolyban megküzdeneg a harcos alienek és a legerősebbel, aki mindenkit legyőz, azzal párosoik, de szerintem ez nem reális, hisz
  1.Nekem azért fura, mert a sajátgyermekével csinálja XD
  2. Nekem nem tetszik XD
  Red Queen hozzászólásához visszatérve ->
  Sok jó filmet lehetne csinálni és mégtöbb rajzfilmet. Gondolkodtatok már azon, hogy milyen lenne egy avp mese sorozat? :D Nekem bejönne.

 19. praetorian

  Aliensking nem tudom honnan jutott eszedbe a mese de tetszik az ötlet csak 1 kérdés merül fel
  Kinek lenne bátorsága, hogy bele vágjon az elkezdésébe?

 20. praetorian

  meg néztem az avp filmet és nem értek valamit a Királynő az élete árán is megvédi a tojásait eddig tiszta de hogyan a jó életbe élte túl azt a marhanagy robbanást amibe a csaj meg a predkó majdnem bele pusztult azmeg csak szépen előjön.Ez nekem homály.

 21. Aliensking

  Nekem lenne kedvem hozzá, de sajna egyedül ló****-se tudnák csinálni. :S
  Egyébként amikor a felvonóhoz értek, Lex felnézett és lehetett látni valami mozgolódást. Szerintem a rendezők arra gondoltak, hogy az a queen lesz. Szerintem ez eléggé irreális. Hiszen olyan hamar nem érhetett ki. Vagy nem tom’. :S

 22. ragathol

  Az a mozgolódás inkább az egyik bogár lehetett. A felszínen egy kicsit látszik a döge, mikor Lexék rohannak.

 23. Aliensking

  Mégis hol? mert én nem láttam :S

 24. ragathol

  Mikor a Pred leveszi a maszkját, a leányzó mögött ott van a háttérben. Valami oszlop alatt hever. Az egyik karja tisztán kivehető, meg valamennyi az egyik lábából és a törzséből.

 25. Aliensking

  NE MÁÁÁ’!!! XD
  LOL! Tényleg ott van! :D
  De ha ő kijutott… Kijuthatott egy másik is! :D Hehe, az tök jó folytatása lenne. Mondjuk feljutna Weyland hajójára. ott vagy, elkezdené öldökölné a személyzetet(de szerintem ez már lerágott csont lenne, lásd: Alien, Alien3), vagy pedig amikor kiköt a hajó, mondjuk valamelyik kisebb faluba, városba, vagy akármi, aztán ött kezdene gyilkolászni. Szerintem pofás kis folytatást lehetne ebből a teóriából is csinálni. :P

 26. ragathol

  Esetleg a partiőrség felfedez egy kihalt szellemhajót, mint a ColdFearben, csik itt alienek jönnének zombik helyett :)

 27. Aliensking

  Habár azt se tudni, hogy mi történhetett azzal az aliennel, ami a film legelején volt. Nem tudom, hogy láthattátok, de azért belinkelem :D
  youtube.com/watch?v=iSdp26ahE-M

 28. Aliensking

  hehe, az se rosz ötlet :D

 29. praetorian

  Az én elképzelésem az hogy a predator megölte és utána vissza ment az űrhajóra.
  Gondolom mindenkinek ez az alap ötlete

 30. ragathol

  Szerintem csak szimplán visszahibernálódott.

 31. Aliensking

  Lehet. A rendező bácsit kellene megkérdezni! XD
  Különben én Ragathollal értek egyet. Kizárt, hogy olyan gyorsan reagált volna rá. Amúgy, ha a vadászok jutalma a vállágyú volt. Hogy kerültek mindig vissza a szarkofágba? :S

 32. ragathol

  A jutalmuk a beavatás volt. A nehéztüzérség szerintem csak egy kis ráadás, ha esetleg elszabadulna a pokol.

 33. praetorian

  így van a predátorok nem a távolsági harcra hanem a közelharcra hajtanak mert igazi ömbizalmat a tapasztalat ad és ha az iker pengével ki tud nyírni egy vagy több alient akkor kap új cuccokat meg nőket meg mindent amire szüksége van de ehez élve kell megúsznia a küldetését és mint a filmekben látni lehet az alienek meg a predátorok valami oknál fogva mindíg meg halnak Pl: avp1 a predátor vérre menő csatát vív a QUEEN-nel és igaz megölik a csaj segítségével de bele hal a sebeibe/avp2 ott a predátor meg a predalien szintén át döfik egymást és jön az atom bomba külön az alieneket meg a predátorokat nem is említem

 34. Gomez

  Nem tom ti h vagytok vele de nekem sokkal jobban bejönnek az AVP1 alienei mint az AVPR alienei.Nekem vhogy nem jön be az a barázdás fej,és remélem h csak azért volt mert a predalien tojásaiból olyanok keltek ki és jó volna ha a következő AVP filme normálisak lennének már(persze ha lesz ilyen) de én bízom benne h igen!

 35. idegen93

  Ööö…Bocs ha tévedek de pont nem a bordás fejű az “igazi”.

 36. Gomez

  Biztos h nem,mert ha jól emlékszem akkor az csak az AVPR-be vannak,mert az Alien 4 részébe mindnek sima a feje.

 37. Predaliennek nincsenek tojásai…

 38. Gomez

  Tényle nincsenek?Akkor áruld már el légyszives h mikor KÓRhÁZBA A TErHES NŐNEK LENYOMOTT A TORKÁN EGY CSOMÓ GOMBÓCOT H MI BOLT AZ?Mert sztem nem az a kukoricás gombóc ami az indul a bakterházba volt;)

 39. ragathol

  AZok embriók voltak, nem tojások. A tojásból arcölelők kelnek ki. Amúgy az Aliensben is barázdált vol a fejük.

 40. Gomez

  Azt ne mond már nekem h az Aliens filmekbe is ilyen a fejük:
  filmbuzi.hu/files/film2007/avp-alien.jpg
  mert nem.Azok ilyenek voltak:
  freewebs.com/project_xii/aliens_vs_predator_2_x.jpg
  és sztem van külömbség a két Alien közt!

 41. Gomez

  Igen asszem az A2-ben barázdás de meg fogom már nézni megint őket de az A1,A4-be tuti h sima meg sztem a 3-ba is de abba már nem vok olyan biztos.

 42. ragathol

  Igen, a háromban is sima volt.

 43. Aliensking

  A fej típusa szinte mindig más volt. Szerintem a gazdatesten, a királynőn és a rangjától(dolgozó, katona) függhet.
  Amúgy itt vannak a sorozat alienejei:
  1. rész: http://moviechopshop.com/wp-content/uploads/2009/05/alien1.jpg
  2. rész: http://people.ucsc.edu/~cradt/Project%20Three/alien1.jpg
  3. rész: http://25.media.tumblr.com/tumblr_ku5nokAGY21qa1o5zo1_500.jpg
  4. rész:(itt had jegyezzem meg, hogy sima a fejük, de a koponya burok(vagy mi) átlátszó és az alatt “recés”)
  http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTk2MzYwODk1Nl5BMl5BanBnXkFtZTYwNDQ1ODU3._V1._SX485_SY335_.jpg
  avp1(szerintem őt mindenki ismeri :D ) http://www.aliensonline.hu/spgm/gal/ALIEN_vs_PREDATOR/Fotok/avp-foto-06.jpg
  avp2: http://www.aliensonline.hu/spgm/gal/ALIEN_vs_PREDATOR_2/Fotok/alien_vs_alien.jpg

 44. Aliensking

  Azt had tegyem még hozzá, hogy szerintem az Aliens(2)-ben és az avp-r-ben én úgy láttam, hogy ugyan azt a fejtípust használták. :D

 45. Sassy

  Nekem sem tetszettek az AvP 2-es alienek. De szntem függ az alien tulajdonsága attól, hogy miből v kiből kel ki. Gondolik itt a kutyás esetre és a Predatoros esetre.

  Ahhoz az ötlethez pedig, hogy a legerősebb katona termékenyíti meg a királynőt csak annyit szeretnék mondani h: És az első tojást amiből a legerősebb katona kel ki azt akk hogyan teszi le? :D Ez olyan téma, mint a tyúk meg a tojás. Először csak a királynő van és ő képes kell legyen egyedül is tojást rakni. Bár akk jöhet a kérdés, hogy a legelső királynő hogyan született? Mi volt előbb a királynő vagy a tojás XD

 46. Naja, próbáltak valamit összerittyenteni az avp2-ben, csak nem jött össze:D

 47. praetorian

  Egyépként tévedésben vagytok mert mind a 2 formálya az aliennek valós csak amelyiknek sima annak még nem volt utóvedlés a barázdásnak meg már volt szóval ha azt hiszi valamelyikőtök, hogy a barázdás az azért olyam mert a Predalien a főanya akkor az téved.
  (ez csak vélemény ezért ne pikkeljetek rám.)

Vélemény, hozzászólás?