Harcos

Egy Idegen külalakja a gazdatesttõl is függ (mutánsok). Egy átlagos kifejlett példány testén (mely akár két és fél méter magas is lehet), kiálló bordák és légzõcsápok nõnek.

Gerincoszlopa folytatásaként hosszú, “kard”-ban végzõdõ farka van, mely általában tesmagasságának hosszával egyezik meg. Egyensúlyozásra használva ennek segítségével tud két hátsó lábán is járni.
Lábai és kezei végén 5-6 karmos ujj nõ.
A feje kerek és nyújtott, a koponyájában fémes metszõfogak sorakoznak melybõl egy újabb 'szájat' tud kiölteni.

Nagyjából hasonló bioszociális rendszerük van mint a földi rovaroknak (hangyák, méhek), de értelmi szintjük sokkal magasabban van mint bármilyen társadalmi életet élõ ízeltlábúaknak, és képesek bizonyos fokú gondolkodásra is.
Kommunikálásra is képesek de ez eléggé egyirányú a fajtájukon belül: magas hullámhosszon képesek “társalogni”, ami fõként a királynõ parancsaiból áll.
A fejében található a kommunikációs központja: egy vese alakú szerv. “A felületét fulleritburokba zárt hurlantium borítja. A belsejében kúp alakú kinövés látható azokban pedig neuronok vannak. Ez az idegen lény 'pszichikai vevõberendezése'. A fullerit és a hurlatium felfogja az E- hullámokat, a kûpok pedig interferencia jeleket gerjesztenek az elektromágneses mezõkbõl. A lény nemcsak érzékeli az agyhullámokat hanem arra is képes, hogy a beérkezõ jelek alapján képet alkosson a hullámokat kibocsájtó élõlény fizikai megjelenésérõl.”

Mindegyikük hermafrodita azaz önmegtermékenyítõ, hogy még az egyetlen, elszigetelt egyed is fenntarthassa a fajt.
Eszerint a harcos is képes tojást rakni, de csak lassan, egyszerre egyet, míg ki tud fejleszteni egy királynõt, aki aztán átveszi e munkát.

Az Idegen tökéletesen szervezett organizmus. Nagyszerû felépítésû ravasz és erõszakos. Hihetetlenül erõs és szívós, rendkívüli életerõrõl tanúskodó faj. Parazita, amely prédájának tekint mindent ami lélegzik. A legzordabb körülmények között is hosszú idõszakot képes átaludni. Ám a fészkétõl elszakított, szaporodni képtelen példány elpusztul.

Egyetlen célja, hogy újraszülje önmagát és ezt kíméletlen céltudatossággal el is éri. Bármilyen környezetben rendkívül gyorsan feltalálja magát. Ez azzal magyarázható, hogy a gazdatestbõl kikelõ idegen örökli a gazda emlékeit, jellemzõi egy részét, külsõleg és belsõleg is. (Alien: Kane ismereteit figyelembe véve a lény minden zugát ismerte a Nostromonak, Alien3: a kutyából kikelt szörny ugyancsak nagyon jól tájékozódott a börtöntelepen, és egy kutyához mérten sokkal fürgébb is volt mint az elõtte megismert példányok.)

Ha megsebesülnek akkor maró sav spriccel szét a testükbõl, amely lehet, hogy egy független keringési rendszer alkotóeleme, amely egyfajta kenõanyagként szolgál a lény belsõ szervei számára, de lehet, hogy valami belsõ védelmi vonal része, amolyan folyékony belhám.
A kifolyt sav/vér egy idõ után vagy a különféle anyagokkal való állandó kölcsönhatás miatt merül ki, vagy egyszerûen elveszti az erejét és elmúlik a maró hatás.

109 Hozzászólások

 1. Metalx

  De ezek a rajzok is coolak

 2. Én speciel azon tudnék el gondolkdodni mivan ha macskára vagy esetleg párducra vagy egyéb állatra ugrana rá a “arc mászó” nagyon kíváncsi lennék mien egyed születne belőle :D

 3. ragathol

  Sima macskába bele se férne rendesen, de egy nagymacskát én is szívesen megnéznék. Talán még tökéletesebb ragadozóvá válna kecses mozgással.

 4. AlienPredator

  Én arra lenék kíváncsi, hogy mi lenne egy halból:)

 5. Hát, a CM-et még mindig nem volt lelki erőm elolvasni, mert a legrosszabbak egyikének tartják, de ha jól tudom, akkor dns keresztezések állnak a történet hátterében.

 6. idegen93

  Hmm…Egy catalien (macskalien) biztos olyan lenne mint ahogyan ragathol is mondja és persze tisztább is lenne biztos mindig pikkelyeket köpdösne.És egy fisalien (halien) biztos olyan lenne mint a cápaember csak alienesebb fejjel.De vajom milyen alien lehetne egy disznóból? ;)

 7. drakomen

  milyen lene egy hörcsögben?

 8. Elég érdekes lenne egy hörcsög fején egy arctámadó. Nem? Akkor a válasz: semilyen
  Miért nem kérdezel rá inkább a hangya alienre? Az még királyabb lehet……

 9. idegen93

  Belese férne egy hörcsögbe de amúgy biztos fojton koptatná a fogát.Na és egy kesejűből milyen lehetne?

 10. ragathol

  Nyilván elkorcsosult szárnyszerűségek lógnának ki a hátából, de szerintem inkább a melegvérű emlősökre buknak. Macskából meg biztos nem lenne semmi, mert akkor a Nyolcadik utasban Jonsey-t is kiragasztotta volna falra Dallas meg a többiek mellé.

 11. e.norby

  Érdekes ez az alien dolog, mert ugyebár 5 fajta van belőlük, a drone, a runner, a prdealien, a pretorian és a királnynő.Egyébként a 2 játék sokmindenre választ ad.AZ avp2 és aPH ra gondolok.HA van türelme az embernek és elolvassa az eldobált podokat meg papirokat sok mindent meg lehet tudni az idegenek formáiról.Azt mondják, hogy a runnerek ami a 3. részben kutyából kelt ki az ősibb faj.Kisebb , gyorsabb mint a drone.Egy jó oldalnyit lehet olvasni a 2 fajról.Asszem az a Ph ban van, és ha a predtorral játszol, ott lehet megtalálni azt a podot amit ha elolvasol leirja a két faj eredetét.MEg, hogy a tudósok olyan feromon előállitásával foglakoztak amit a chestbuster termel fejlődése közben, hogy ne bántsák azokat az embereket, akikben már van kisbaba.Igy akarták magukat megvédeni.Ami ugye tudjuk nem sikerült.

 12. idegen93

  Öcsém én meg nem is értettem a papirosokból szinte semmit mert akik a játékot lefordították azok tök béna munkát végeztek.

 13. drakomen

  figyú nodika én is tudom hogy hörcsögöből nem tud ki kelni csak egy VICC volt!!!!! érted?

 14. Aliensking

  Én sokat szertek rajzolni, mangákt meg ilyeneket. Szóval nekiáltam 1 AVP-s képregénynek, ami a Falkland szigeteken játszódik. Na itt sok pingvin van. Arra gondoltam, h h nézne ki 1 pingvin alien. Rajzoltam is 1-et. hááát elég furcsa lett. Szerintetek, h nézne ki 1 ien alien?
  és 1 elefántalien?
  a hörcsögre vissza gondolva,…….he,he,he^^

 15. idegen93

  Az elefántalien nos lenne egy ormányszerű képződés és egy nagy hártya a fülfele.Egy pingvinalien pedig totyogna és hosszú úszó szárnyai lennének és egy kis sárgás csőre is lehetne. :)

 16. Aliensking

  hát valahogy én is így képzeltem. XD

 17. Xenomorph

  Egyébként egy Zsiráfalien vayg egy fókaalien is jol nézne ki :)

 18. e.norby

  CSak azt nem tudom illetve nem jöttem rá, hogy hol fejlódik ki a kis dög az emberben vagy állatban.Mellkasban?Ott hol?Elméletileg a gátorüregben elférne hisz ott akár 2 kg os daganatok is lehetnek de ez már igencsak panaszt okoz.Egy ilyen lény a növekedése során ha ott fejlődik ki nyomnia kellene a szivet ,idegeket, tüdőt,meg az immunrendszer hogyhogy nem figyel fel, bár Kane lázas volt mikor magázhoz tért.Az ami úgy igazából nem nagyon szúr szemet, ha az emésztőtraktusban fejlődik a lény,ez magyarázatot adhat a lény savas mivoltára, ugyebár mert a gyomor Ph-ja 1-2 körül van,és oda elég sokminden belefér, egymás után 5-6 korsó sör is ami 2-3 kg(korsó nélkül).

 19. Red Queen

  Biztosan olyan anyagú lehet, mint a gyurma, ezért nem érez a gazdatest semmit (egy ideig) picit még gyurmásabb… mármint hogy átcsúszik mindenen.

 20. idegen93

  Ja nyúlós ragacsos kis nyálas kukac a mellkasban. ;) Amúgy egy fóka aliennek biztos farka helyet egy uszony lenne és jól úszna bár a szárazföldön lassú lenne.

 21. Aliensking

  1-et nem értek. az Alienek, h tudnak a falakon és plafonokon mászkálni?

 22. idegen93

  Mivel az alienek ugyanolyanok szinte mint a rovarok ezért rajtuk is vannak azok a tapadó izék és így tudnak mászni a falon.

 23. Aliensking

  Érdekes én eggyetlen “tapadó izé”t se láttam rajt

 24. idegen93

  Azért mert mikrószkopikusak a bőrőn vannak és ezeket akkor használja amikor csak akarja te még sosemlátad a pókembert na az aliennek is valami ilyesmi van.

 25. Aliensking

  De és ezt elég valószinütlennek tartom. Olyan pici szőrszálak vagy mik, nem tudnák megtartani sem az ember súlyát, sem 1 alien súlyt.

 26. idegen93

  Hát de több milló van rajta mindenbizonnyal a lábain és a karjain biztos ennyi elégneki.

 27. Aliensking

  DE A SÚLYA MIATT KISZAKADNÁNAK!

 28. Red Queen

  Alienskingnek igaza van.
  A farkukkal (is) egyensúlyoznak.

 29. idegen93

  Azok meg minden bizonnyal vissza is nőnek gyorsan vagy ki tudja bár én azt nem értem hogyan egyensújoznak a farkukkal bár szerintem hagyuk az egészet végül is a rovarok is villámgyorsan tudnak mászni a falon most a csótányokra gondolok pedig azoknak sincs farka mégis másznak gond nélkül de ezt a farkával egyensújzik dolgot nem értem tuzottan. :P

 30. idegen93

  Bár minden bizonnyal semmi köze ezekhez amiket it irtam szerintem ez egy filmes kamu csak úgy ki találták hogy izgi legyen minden bizonnyal valami ilyesmi ál a háttérben.

 31. Red Queen

  És nincsenek “tapadó izék” a kezükön. :)
  Iszonyatosan hosszú kezük van, ezért bármibe bele tudnak kapaszkodni. :P

 32. idegen93

  De akkor hogyhogy nem méjesztik a karmukat a falba és hogyan tudnak a plafonon aludni úgy hogy fejjelefele lógnak és csak két lábuk van a plafonon. :P

 33. Aliensking

  Hosszú kezük van? Ez most, h jön ide? Talán tenyerük és hosszú ujjaik vannak. De Te + honnét szetted, h a plafonon alszanak? főleg két lábbal? Hát ezt nehezen tudom elképzelni.

 34. idegen93

  Egy az Avpr ben a csatornában úgy alutt az egyik másodszor az Avp2 játékban a marine 1. szintjein a harmadik pályán amikor a szelőzőnél felmész a létrával ott van a fürdő és ott a plafonon alszik egy.

 35. Ideális állapotban a fészekben alszanak nem? Nos ha a falon vannak, már mint a fészek falán, vagy falában, ” A falakból jönnek elő”, és ott akarnak szunditani nem (csak) bele kapaszkodnak, hanem a könyökükből kiálló nyulványokat, a légző csápok között lévő tüskés nyúlványt (amit az ALiens után remekül hanyagoltak az idegenekről) belenyomják a fészek falába. Szóval ezáltal a karmuk szabadon marad az esetleges támadáshoz. Most az, hogy a játékban van az egy dolog. Az AVPR-ben nem tudom melyikre gondolsz, de szerintem az csak látvány beállítás volt…
  Szvsz, egyszerűen csak megkapaszkodnak a fészek falában, ahogy Red Queen is mondta… Igazából ez egy olyan dolog amire remélem soha nem kapunk választ egyik filmben sem. Maradjon csak ez is olyan titokzatos mint maga az IDEGEN lény.

 36. idegen93

  Hát ja engem meggyőztél. ;)

 37. Red Queen

  34-re: igazad van. Bocs, nem voltam pontos. A “kéz” ügy lezárva.

 38. Xenomorph

  Én csak azt nem értem, hogy az avpr-ben lévö alien warrioroknak recés a fejük…ezt miért van… például nézzetek meg egy avpr mozi plakátot… az azon lévö aliennek is olyan recés a feje… ez miért van? :)

 39. idegen93

  Nos mert így akarták a rendezők hogy hasonlítsanak az Aliens beli alienekre szerintem ezért.

 40. drakomen

  azért van a feje máshogy mert a környezeti viszonyok meg egyébb de az is lehet hogy csak úgy.

 41. Aliensking

  mindegyik alien más. Úgy mint minden ember.

 42. Alien9559

  a fejük amikor kikelnek még sima de az idősebbeknek már recés, bár mondjuk nem mindegyik filmben van így( pl AvP az az alien akit fejbelő a predator egy hálóval végig sima a feje, az Alien 2 ben mindnek recés a feje).Ameddig teljesen ki nem fejlődnek addig vedlenek és minden vedléskor a sima bőr visszahúzódik a fejükön így lesz recés.

 43. Igen, szép elmélet de az Aliens nagyon szépen rácáfol, mert ott ugyan is minden idegennek amit láthattunk ( és nem csak 1-2-t láttunk) redőzött volt a feje, pedig a fészkes jelenetből kiderült, hogy nem mind egy időben kelt ki, így látnunk kellett volna koponyaburkost is.
  + ahogy írtad az AVP-R-ben is redőzött volt az összes feje.

 44. Aliensking

  Aha Dmiből gondolod, h többször vedletek?

 45. Alien9559

  Azért egyformák, mert igen hamar fejlődnek ki (lásd 8. utas a halál). Mikor megkapják a vészjelzést az LV-426-ról és mire odaérnek addig hetek-hónapok telnek el, az alienek pedig pár nap alatt teljesen kifejlődnek.

 46. Látom még mindig nem értessz. Az ALIENS-ben nem mind egyszerre fejlődtek ki, monodm nézd meg azt a jelenetet amikor Dietrich meglátja a begubózott nőt. Belőle akkor kelt ki, kitudja másból hány órával azelőtt vagy kitudja, hogy másból hány óra múlva kelt volna ki? Elég valószínűtlen lenne, ha csak az a nő lenne az idegeneknek az utolsó gazdatest akit hetek óta nem fogtak el. Tehát kellett volna még lennie néhány koponya burkos idegennek is de egyet se láttunk.
  És megint csak: AVP-R. Mindegyik redőzött fejű…

 47. Alien9559

  Viszont az emberből frissen kikelt se keze se lába Aliennek sima a feje, tehát annak a sima bőrnek vissza kell húzódnia. AZ AVP-R-t meg még nem láttam, de ha te mondod…

 48. Aliensking

  Vagy vissza húzódott, vagy vólt még 1 vedlés. De különben van 1 rész az AvP-ben amikor az alien fejét közelről mutatják és akkor be lehet látni a koponyaburok alá.

 49. Aliensking

  Tudja valaki, hogy mennyi ideig él egy alien? (persze annélkül, h kinyírják őket XĐ)

 50. Red Queen

  Hát mindenesetre elég sokáig. Hiába, őfensége a tökéletes organizmus!

 51. Alien9559

  Hát több száz évig, ugyanis kaja híján hibárnálja magát.

 52. Gilgamesh

  Fiktív, a látvány sokkjára építő lényekről lévén szó kissé meddőnek érzem a fenti viták nagyrészét. :)

  Azért megfigyelhető, hogy a tenyerükön gumiszerű csíkozás/redőzet van, amivel, poliphoz hasonlóan, vákuumosan odatapadhat a plafonhoz; testük és fejük formájának nagyobb különbözőségét pedig, ha a filmek világában akarok maradni, generációs torzulásokkal magyaráznám. Szvsz (kizárólagosan és elsősorban) nem amiatt eltérőek, mert más emberekből keltek ki, hanem mert más királynőtől és/vagy vérvonalból származnak. A roncsban ezernyi összegyűjtött tojást láthattunk, ki tudja, hány különböző, más és más fejlettségű királynőtől/bolyból; a különböző világokból érkező, felmérhetetlen fajokból kiépülő, ennek megfelelően más tulajdonságokat “örökítő” szaporítók tehát eltérő alapfelépítésű lárvákkal operálnak. Olvastam itt valahol, hogy előfordult, hogy egy megszállt bolygón egymás torkának ugrottak a bolyok, ami nyilván a legerősebb kiválasztását, továbbszaporodását, fejlődését hivatott bebiztosítani – elvégre specifikusan ölő-“b*ó”-megszálló ösztönlényekről van szó, más dolguk sincs, mint terjeszkedni és tökéletesíteni terjeszkedési potenciájukat.

  Lehet, hogy rosszul gondolom (egy-két Aliens-regényt ha olvastam), de több értelmet látok benne, mint pl. a játékok magyarázataiban, ahol már az is nonszensz, hogy a kutyából kikeltet “ősibb fajnak” címkézik meg – háppeersze, nem véletlenül azért fürgébb és kisebb inkább, MERT KUTYÁBÓL KELT KI, az ég szerelmére??

 53. faresz

  Üdv! Valaki mondja meg légyszi, hogy hol van az leírva, hogy az idegenek hasonlítanak kicsit a gazdatestre!
  Én semmi ilyesmire utalóra nem emléxem sem az alap művekben sem a folytatásokban! Ha jól emlékszem az elefántemberből is normál idegen kelt ki! Vagy nem? Bár lehet ezzel a mutálódott idegennel nem találkoztak az emberek! Köszi!

 54. ragathol

  Ha jól emlékszem, akkor a Kelepcében foglalkoznak igyesmivel, bár teljesen nem vagyok benne biztos.

 55. drakomen

  elöször is ha lene eszed és megfigyelésed észre venéd magadtól a filmbe. am megtalálod a mutánsok részlegbe. mint látghathad alien3 idegenje egy kutyából kelt ki. nem volt légző csápja és legfökép 4 kézláb mászkált. ha látad az AVP-R akor láthatad a predalient akor a csápjai és a rasztái miat hasonlit a predatora. meg test felépitésileg. az elefánt ember. remélem ara gondolsz akit cirkusz mutatványnak használtak testét elepő óriási daganatok miat. nos. ő ember volt, és nem elefánt. nem rendelkezet semijen elefánt génel. ez egy becenév volt torz külselye miat. tehát ember génjei vanak. s nem elefánt. deh ha nem ara gondolsz bocs. deh akor is kaptál magyarázatott.

 56. Részben tényleg átvesznek valamit a gazdatest tulajdonságaiból, a filmekből ez egyértelműen kiderül. Arról nem is beszélve, hogy az AR óta az is egyértelműnek látszik, hogy a memóriából is megtartanak valamit. Bár ez elég burkoltan van jelen. :D

 57. Kopcos

  Szerintem faresz az Űrutasra gondolt az Alienből

 58. Akkor félreértettem a kérdést, bocsánat. :)
  Az Űr-utasból, azaz az Elefántemberből, ahogy faresz nevezte, egyik filmben sem láthattuk, hogy mi tört ki, viszont egy Aliens képregényben kitört egy Alien az Űr-utas valamelyik fajtársából, és ott egy normális Alien lett belőle, csak olyan jó Tyrannosaurus méretű. :D
  A képregény címét nem tudom sajnos, arra emlékszem, hogy valami Bagoly van a borítóján. :D

 59. Vader

  Lehet rosszul figyeltem meg, de az Aliensben a nőből kiugró kis xeno az nem egy királynő akart lenni?

 60. Aliensking

  Rykov szerintem te az ALIEN: apocalypse the destroying angel -re gondolsz. A magyarcímére nem emlékszem, de olvastam és sztem elég jó :D

 61. Vader: Nem. A extra lemezeken a videóból láthatod ahogy működtetik stb., szóval egy normál mellkastörőről van szó.

 62. Aliensking

  Gondolkodtató:
  Tegyük fel, hogy van egy család. Abban egy apa és lánya. Az apából kikel egy alien és később öszefut a lánnyal. Kérdés. Az alien hogy reagálhet aerre a találkozásra? Vajon felszínre törnének a gazdatest emlékei? Vajon elnyomnák az idegen természetes ösztöneit?

 63. Az Yvonne Navarro, Aliens: Rekviem című regénye egy hasonló kérdéssel (is) foglalkozik. Ott a válasz körülbelül annyi, hogy egy Alien érzelmi kapcsolata egy ember felé annyit tesz ki, hogy ha egy ismerőst kell megölnie, akkor egy pillanatra habozik. :D

 64. Aliensking

  Azt még nem olvastam, de nekem is ilyesmi a véleményem. XD

 65. Szerintem az Alienek nem is az ismerősöket ölik meg.Hanem azt akiről érzik hogy félnek.Mert nekik nincs szemük.Az ember agyát próbálják megérteni de nem megy nekik túl buták hozzá.És azt ölik meg akin érzik hogy nagyobb kárt thehet benn vagy aki fél tőle.

 66. Serius Ben

  Gondolom a kedvenc regényed a Labirintus…
  A név, meg ez az okfejtés… ismerős:D

 67. Aliensking

  Melléfogtá! Még nem olvastam. XD

 68. shard746

  Szerintem már kelt ki macskából alien! Van is olyan arcmászó méghozzá a runner-é ami rátud menni a macskára.(a runner kutyából kel ki)

 69. idegen93

  Hát nemis tudom…A kutya mégis csak nagyobb a macskánál.(Még hozzá sokkal nagyobb.) Maz nagymacskából.

 70. pf látom még mindig tudnak marhaságokat írni
  shard- ami az alien 3-ban van ugyanolyan arcmászó, mint ami az alien-ben, lényegtelen hogy milyen az arcmászó, a gazdatesttől függ mi lesz…

 71. Így igaz. Shard, ne keverd össze a super-facehuger-rel a dolgot, ami a királynőé volt, és csak a rendezői változatban látható!

 72. Serius Ben

  hm…
  Erről a “super-facehuger” – ről valaki mesélne egy picit?

 73. Az Alien3 rendezői változatában látható, mikor a vágóhídra vonszolják a Babe nevű ökröt, arendezőiben ugyanis ökörből és nem a kutyából tört ki az Alien. No, ott a vágón találja meg az egyik rab, de nem tudja mi az, úgyhogy nem nagyon foglalkozik vele, egy pillanatra látni csak, de van róla kép: http://database.aliensonline.hu/idegenek/images/arctamado_2.jpg

 74. Serius Ben

  köszi!

 75. Itt láthatsz róla több képet is, ha nagyon érdekel:

  nodika.atw.hu/index.php?spgmGal=superfacehugger

 76. Force Unleashed

  És hogyha Sylar-ra ugrik rá a hősökben… Akkor elég szuper alien lenne belőle.

 77. Csengeri

  Ne akkor ezeket már mindenki tudja betéve akkor sztem itt lenne az ideje ezek frissítésére ha már úgyis kb 2 éve nem lett megcsinálva!!!
  és még azért vannak itt is hiányosságok.

 78. sasukemisi

  Én halotam arról hogy ha a vérüket tűz éri felrobbanak ez egy kicsit ciki nekik nem?

 79. PredatorKing

  Hát hajól tom nem csak olyan van hogy harcos alien , hanem van pl.: dolgozó a. : csak a tojásokkal és a fészekel foglalkozik , őr a. : (filmbe nem volt de) őrzik a királynőt , “parancsnok” alien : a őrnek és a harcosnak a keveréke , brserker a. : a avp 1-be volt amelyiknek a predator háló nyom volt a fején , stb .

 80. sasukemisi

  Nos predatorking sokféle idegen van mely függ a gazdatestől is ugyanis azok dnséből is nyernek miközben fejlödnek ezel magyarázható hogy milyen jól kiismerik magukat idegen helyeken. Az én tudásom szerint van a drone mely multifunkciós alien sok dolgot tesz és a leggyakoribb a fészekbe, a runner kisebb de gyorsabb inkáb felderitésre, van a harcos a királynő védelmére és van a királyalien melyet ritkán látni szerintem nem sok fészekbe alakul ki csak ha szükség van rá, na és persze a királynő.

 81. Aliensking

  sasukemisi egy kicsit bonyolódjunk bele ebbe. PredatorKingnek részben igaza van.viszont akik a királynőt örzik, azokat preatorianoknak nevezzük. Az királyalienről a véleményem az, hogy egy nagy hülyeség. Egyáltalán nem logikus. Mikor halottatok pl hangya, vagy méh királyról? És olyan nincs, hogy brserker. amire te gondoltál azt úgy nevezik hogy vezér, maximum grid alien.
  Csak felvilágosítás képpen:

  A Bersekerek először akkor tűntek fel, amikor a külső kolóniákon annyira elharapózott a fertőzés hogy a hadsereg vesztesége ezres nagyságrendű volt. A Bersekerek nem robotok, hanem olyan automatizált harci öltözetek, amiket egy ember irányít /elmebetegek, és elítélt bűnözök/.
  Egy Berseker csapat elég kicsi. Két nehézfegyverzetű harcos, egy csapatvezető, plussz az ezeket karbantartó orvos, és technikus. A Bersekereket csak arra használják hogy végezzenek a fészek közepén lévő királynővel. A Bersekerek mindig kapcsolatban vannak a technikussal.
  Ha a Bersekerek nem járnak sikerrel, akkor egy termonukleáris bombával nyírják ki a fészket. Ezt a bombát csak a Bersekerek tudják hatástalanítani. Először mindig a nehézfegyverzetű Bersekerek, és a mesterlövészek kezdik meg a tisztogatást. A mesterlövész beszivárog a fészekbe (ő a csali, egy jeladó van rajta amit követ a csapat), vagy beviteti magát a xenokkal. Arra képezték ki hogy ne álljon ellent. Csak annyira van ellátva fegyverekkel hogy az arctámadókat, vagy a gyengébb idegenekkel végezzenek. A mesterlövész el van látva egy arcvédővel, ami megvédi az arctámadóktól. Az arcvédő be van kenve Nutragél bevonattal, és negyven évig kitart. Egy adóvevővel tartja a kapcsolatot az egységével. Miután a mesterlövész zavart keltett azután az egység behatol, és mindennel végez, ami csak az útjába kerül, majd azonnal végeznek a királynővel. A nehézfegyverzetűek pedig megsemmisítik a tojásokat. Majd az akció után megvárják az orbitális bombázást, hogy a fészeknek még a nyomát is eltüntessék. Az akció után a páncélzatokat ezután megtisztítják, és elzárják. A Bersekereket egy Bougainville fregatt szállítja, és egy TSAPC viszi le őket a bolygóra.

 82. Szerintem ennyire azért nincs kitalálva egy csomó dolgot meghagytak a képzeletünknek. Az “elefánt ember” re visszatérve szerintem itt is fenn áll az a kérdés, hogy mi volt előbb a tojás vagy csirke? lehet, hogy az első alienek nem is úgy néztek ki mint ahogy, lehet sokkal jobban hasonlítottak a gazdatestre csak amikor először találkoztak ezzel az “elefánt szerű” lénnyel a rendkívül erős DNS-e miatt lettek ilyen csontvázszerűek.

 83. Jah igen…a falmászás…ugye van valami közük az elektromágnesességhez…eléggé fémes kinézetük van lehet mágneses mezőt tudnak generálni és ezért bírnak tapadni

 84. idegen93

  Jaja.Ez is egy jó gondolat.

 85. Aliensking

  Nem rosz elmélet, de én láttam olyan alieneket (persze képregényben, no meg a filmben, a templomot építő kövek se fémből voltak, max valamilyen ércből) amik nem fémes felületen másztak.

 86. sasukemisi

  Nos a királyalien szerintem szükség alien mikor valamilyen okból nem tud kialakulni a fészekbe a királynő, és ő “helyetesiti”. Gondoljunk a királynöre mekkora mérete van nem mindenhova fér be. És léteznek például hangya királyok de nagyon rövid az életük és egyetlen dolguk a faj továbvitele. Én nem tudok róla hogy a királynő önmegtermékenyitő lenne. Na szóval a királyalien nagyon értékes és ritka lehet hogy csak feladata elátásáig él vagy jól el van rejtve a fészekbe.

 87. Aliensking

  Szerintem ez akkor is hülyeség. A királynő pedig önmegtermékenyítő, ahangyakirály meg..pfff…kérlk! Hangyakirály nem létezik! Ha a fészeknek nincs királynője, akkor vagy egy nagy tapasztalatú, erős idegen fejlődik tovább királynővé, vagy pedig egy hosszú és bonyolultr módszerrel létrehoznak egy tojást, mondjuk valamelyik idegen “lerak ” egyet. Ezt pedig különleges anyagokkal és feromonokkal táplálják, hogy super arctámadó fejlődjön ki.

 88. sasukemisi

  Jó amit mondasz arról én is halotam és igazad van, de hangyakirály létezik pontositva hangya királyok rövid életük van és egyedül a fajfentartás a feladatük és repülni is tudnak a fiatal királynökel együt születnek és utána elhagyják a bolyt igy lehet a legmeszebbre legrövidebb idő alatt jutni, ami a királyalien elméletem ileti halotam róla aszem regénybe, vagy könyvbe már nem tudom de szerintem egész jó ötlet mert a királynő mellé is kell valaki egy király csak itt a királynönek nagyobb a hatalma.

 89. Aliensking

  Hááát…nem tudom. De nekem akkor is sántít ez a hangyakirály, meg alienkirály. XD

 90. sasukemisi

  Na jó alien király ritka lehet de annyi féle alien mutáció és hasonló van hogy megeshet nem, ismerek valakit aki rovarász úgyhogy a hangyakirály biztos létezik.

 91. praetorian

  figyeljetek alien király nincs is csak Királynő és ha a QUEEN nem tud kifejlődni valameik dolgozó fogja magát és nemet vált az eleven szülő QUEEN-ről pedig nem hinném hogy önmegtermékenyítő lenne hanem a petesejt már alapból termékenyítve van.
  nem tudom mit gondoltok az elméletemről de biztosan van valahol baki benne.

 92. Aliensking

  sasukemisi, praetorian! Mindkettőtöknek igaza van. Legalábbis az én elméletem szerint.
  Egyrészt, valóban sokféle mutáció megeshet, akár egy olyan fajba is , ahol a királynő mellett király rang van (ne ez elég furán hangzott, de remélem tudjátok, hogy mire gondolok).
  Másrészt ami az Alien 4-be volt, ott szerintem kombinálódott az önmegtermékenyítéses “képessége” és az elevenszülés. Így születhetett meg, hím egyed nélkül. Lgalábbis ez a teóriám.

 93. Üdvözlök mindenkit!

  “Ám a fészkétõl elszakított, szaporodni képtelen példány elpusztul.”

  ezt a mondatot, hogy értitek, hiszen előtte ezt írtátok:

  “Mindegyikük hermafrodita azaz önmegtermékenyítõ, hogy még az egyetlen, elszigetelt egyed is fenntarthassa a fajt.
  Eszerint a harcos is képes tojást rakni, de csak lassan, egyszerre egyet, míg ki tud fejleszteni egy királynõt, aki aztán átveszi e munkát.”

  Önmagatokat, és az Alien első részét cáfoljátok:D

 94. PredatorKing: az avp-re ne alapozz, az egy fos:D
  emellett a praetorian az avp játékok szüleménye,ha jól emlékszem, javítson ki valaki ha tévednék, mert már elég rég ástam bele magam a témába, úgy néz ki újra elő kell venni a könyveket:D

  ALi: a fémes kinézet a kittin páncél miatt van, ennyi meg egy bambi:D

 95. ragathol

  De ha jobban megnézitek a 8. utast, látható, hogy nem is csak egy tojást készít el egyszerre.

 96. Aliensking

  Kver:
  1:Hát megfogtál ezzel! Jó nagy kis elírás! XD
  2: Az avp nem fos, egy igazán jó film szerintem!
  3: Tényleg az avp játékokban tűnik fel a praetorian. Az avp-goldba, meg olyan, mint egy nagyra nőtt runner. XD

  Ragathol:
  hol láttál te ott tojásokat!? :s Mert én egyet se.

  http://www.aliensonline.hu/galeria.php?spgmGal=ALIEN_vs_PREDATOR/Bakik
  Ezen megmondaná valaki, hogy hol van a baki! :S

 97. idegen93

  Aliensking:ragathol arra a jelenetre gondol amiben (SPOILER) Dallas fent van a falon és kéri Ripley-t hogy ölje meg eközben mellettük Lambert kezd átalakulni valami tojás szerűségé…Nos én is csak egyre emlékszem de most megnézem a felvételt amit most ide is linkelek:

  http://www.youtube.com/watch?v=FJUaH9KzH1s

 98. ragathol

  Másik tojás alatt azt értem, ami éppen Dallasból alakul ki. Legalábbis én úgy vettem ki, hogy a szerves organizmusokat alakítják át saját képükre.

 99. Aliensking – “Ezen megmondaná valaki, hogy hol van a baki! :S”

  Dehát be is van karikázva! ;)

 100. idegen93

  Vagy pedig ragathol az is lehet hogy belé költözne az új alien.Mindenesetre elég durva az a jelenet és még érdekesebb hogy akkoriban hogyan gondolták az alen szaporodását.
  Alien:más embereket átváltoztat valahogyan tojásá és abból ki kel az arcmászó mely megfertőz egy másiklényt
  Aliens:Egy királynő tolja ki magából tömegszámra a tojásokat
  alien4:Itt már a dokik klónozásának köszönhetően eleven is tud már szülni (egy) idegent.
  Avpr:A predalien kezd átváltozni királynővé és a petéit nőkbe teszi smárolás útján.

  És még van az is hogy vagy átalakul a sima harcos egy királynővé lásd:Aliens vs. predator 3 game
  vagy hogy aharcos letesz egy tojást amiből lesz a királynő arcmászó…

  Nemsemmi hány szaporodási módszerük van. :O

 101. Aliensking

  no, igen, a xenomorphok minden körűlmény között fenn tudják magukat tartani! :D
  Amúgy csórikám a falon szerintem csak kerűlt olyan helyzetbe, mint ha tojássá alakúlna, de ez csak az én véleményem.

  Meg van a századik hsz!!!! Bulizzunk! XD

 102. DanXeno

  elvégre ők”fegyverek” :D ;)

 103. Aliensking

  Amúgy megmondaná valaki, hogy mégis hova tűntek a képek!? :S

 104. idegen93

  Megettem…

 105. DanXeno

  xd finom volt? =D

 106. Aliensking

  Gonosz! Nem eszünk idegeneket! Rossz vagy! Szégyelld magad! :D

 107. brianaspirin

  én attól a gondolattól nem tudok szabadulni, hogy az alien-ben kane-ből több óra alatt (majdnem egy nap?) kel, majd fejlődik ki az idegen, míg az avp-ben úgy érezni, hogy szinte percek alatt megy végbe az egész. engem ez zavar a legjobban.
  ha legalább meg lenne, magyarázva, hogy pl a predik steroidozták a tojásokat, vagy ilyesmi. de így olyan suta lett nekem

 108. Steven

  szerintem csak gyorsították az eseményeket hogy ne legyen olyan hosszú a film

Vélemény, hozzászólás?