Fészkek

A fészkek anyaga nedves és csillogó, leginkább megszilárdult gyantára, vagy ragasztóra hasonlít melyet nem építették hanem növesztették vagy kiválasztották hozzá az anyagot.

Itt- ott a fény néhány centiméterre áthatol rajta, felfedve bonyolult belsõ struktúráját.

A labirintus szerû folyosókon furcsa kamrák sorakoznak, a fél méterestõl egészen a tíz méter átmérõjûig, melyeket lakrészként valamint tárolásra használnak.

Ezeket törékeny pántok szövedéke köti össze, amely tüzetesebb vizsgálat után láthatóan az acélkábel erõsségével vetekednek.
Az Idegen, oly pontosan illeszkedik környezetébe a fészkeken belül hogy szinte lehetetlen észrevenni õket.

36 Hozzászólások

 1. MarciCFH

  Sziasztok! A fészekkel kapcsolatban csak 1 dolgot nem értek. Honnan szerzik az idegenek azt a sok nyálkát, meg szemetet amiből összállítják azt furcsa képződményt a falon. Azt ami úgy néz ki, mintha valamiféle csontváz lenne. Az avp-ben nem volt sok szemetük, meg mozdítható tárgy amit felhasználhattak volna, mégis úgyan úgy nézett ki a fészek, mint az aliens-ben.

 2. Emlékszel arra a jelenetre, amikor Grid Alien bekajolta az egyik Predatort? Amikor leestek egy szinttel lejjebb egy nagy csontvázhalomra… Ki tudja mennyi minden volt még abban a piramisban és környékén…

 3. MarciCFH

  Igazad lehet. Akkor viszont a sok gyanta vagymi honann van? Mert az meg csöpög mindenhonnan. Lehet hogy valamiféle baktériummal élnek az idegenek szimbiózisban, amik állandóan termelik azt a folyós valamit ami a falakból folyik?

 4. A nyálukból és az egyik beslő mirigyükből választják ki azt a gyanta szerű anyagot. A nyálukkal gubózzák fel a gazdatesteket.

 5. Ugyanilyen hihetetlenül hangzik az is, hogy a királynő folyamatosan nyomja ki magából a petéket (tojásokat). Pár hónapja láttam tán az Állati Bolygó csatornán egy hangyásfilmet, és tényleg képesek rá, hogy a testtömegük többszörösének megfelelő mennyiségű utódot futószalagon “gyártsanak”…

 6. MarciCFH

  Szerintem az idegenkhez leginkább a termeszek hasonlítanak. Mert a fészek királynője akár 20szor akkora is lehet mint a dolgozók, csak a különbség annyi, hogy a termeszkirálynő nem tud elszakadni a tojócsövétől, mert az egész állat 1 nagy tojócső.:D
  A termeszek is valamiféle feromonnal komunkiálnak, így egybentartják a fészket. Lehet hogy ezek szolgáltak alapul a filmek kitalálásához is.

 7. idegen93

  Az alienek tényleg úgy csinálnak fészket ahogyan Nodika is mondja.

 8. Red Queen

  Hát, a Starcraft-ban a zergeknek is hasonló a hierarchiájuk. A tojások, a (zerg) lények, a fejlődésük, a fészek-alj. Hihetetlen hogy a játékoknak is van némi valóságalapjuk…
  Bááár az idegenek fészke sokkal időtállóbb és szívósabb!

 9. idegen93

  Ja Starcraftban is megvan az alienünk király. :)

 10. Red Queen

  :)

 11. marcusmiller

  Nodikának igazavan.
  A saját nyálkájukat használjék a kaptár elkészítésére.:)

 12. TheMonstrum777

  1 kérdés . az Alien 4 -ben amikor elkapják Ripley-t akkor ott a fészek mint ha élőlénylett volna ? csak mert mintha lélegzett volna. tiszta Starcaft :D.

 13. idegen93

  Emlékszem én is régebben azt hittem hogy mozog ott a fészek.Nos az igazából nem a fészek része volt hanem igazából rengeteg alien amik mozogtak a sötétben ha jobban megnézed teis szre veszed a nagy fejöket.

 14. Lord Seius

  Sziasztok! Véleményem szerint a Starcraft zergjei nemcsak a termeszektől kapott öröklődést, hanem az alien-ektől. Mikor először megláttam őket magamban azt gondoltam “Te hát ezek olyanok, mint az alienek!”. A nyálkás cuccuk az biztos hasonlít, meg néhány “épület” is. Végülis lehet, hogy az alienben a fal is “lélegzik” hisz az egész olyan organikus. :)

 15. Red Queen

  STARCRAFT: TŰZKERESZTSÉG

 16. drakomen

  egyébbként az alien meg tervezéséhez egy nagy mélységben élő állatka adta meg az ihletet és van neki úgyan olyan feje mint az alienek és van rajta egy zacsko amibe kicsinyeit tartja nézétek meg a nagy kékséget és bene lesz de ténleg.

 17. Gyula0812

  Én sokat nézek természet filmet. Az egyikben a mélytengeri állatokkal foglalkoztak. Szó esett egy rákocskáról, amely egy halott medúzát hordozott magával, amelynek testében a lárvái fejlődtek. Majd a narrátor hozzá fűzte, idézem: “Ez a lény inspirálta az Ailen alkotóját.”

 18. Alien9559

  A murénának pedig kettős állkapcsa van!!

  Tényleg kéne valami jó Alien RTS is.

 19. Mekitattoo

  Szervusztok! Azért érdekes, hogy egy film és alkotóinak egyéb hozzá csatolható művei mennyire inspirálják az embereket, ez véleményem szerint igen megbecsülendő és rajtatok látható, hogy az ember fantáziája és tudás szomja mennyire végtelen, mint maga az űr. Már csak ezeknek a fantázialényeknek (bár lehetséges, hogy nem is annyira fantázialények) létezik-e valami evolúciós útjuk. Bár amit egyedül ezzel kapcsolatban olvastam (végső vesztes…) az nem volt tulzottan inspiráló, ha valaki talál ezzel kapcsolatban valami egyéb és érdekfeszitőbb információt az el tudná nekem külddeni?

  előre is hálás köszönet. Üdv: Meki

 20. Red Queen

  Lsd: Idegenek menüpont… Amúgy az Idegenek a Földön képregényben is van egy, az idegenek szaporodáselméletével foglalkozó téma… méghozzá a második részben! (ha jól tudom).
  De egy-két dolgot azért lehet tanulni a zergektől is. :D

 21. Gailix

  Tegnap egy kereskedelmi csatornán, a hal a tortán cimű műsorába, amikor bebe darálta a húst a kommentátor megyjegyezte: Ez ihlette Ridley Scott-t is amikor a Nyolcadik utas A Halált tervezte.
  vagy valmi ilyesmit:D

 22. berszerker

  van a dél-amerikai esőerdőkben egy fürkészdarázs-fajta, amelyik hernyókra száll rá beléjük döfi a tojócsövét és lerakja a petéit, ezután a kikelő lárvák belülről falják fel a gazdatestet

  am sztem az idegenek az anyabolygójukon vmiféle földalatti lények lehetnének ezért lehet benőve a szemnyílásuk

 23. etheleazostor

  Hello mindenki!
  A Starcraft zergjei nem az alienekre hajaznak, hanem a Warhammer 40000 tyranidáira, ugyanis a Starcraft eredetileg egy Warhammer 40k stratégiai játék lett volna, csak valami szerzői jogos hülyeség után a Blizzard nem akarta a jó ötleteit eldobni, ezért lett átdolgozva, és ezért lett Starcraft.
  Egyébként igen, tényleg jó lenne egy stratégiai játék alienekkel, megnézném szívesen, milyen egységtípusok lennének.
  Ui: azon viszont el lehet gondolkodni, hogy a Warhammer tyranidái mennyire alien forrásúak.
  Üdvözletem!

 24. Aliensking

  Hali! van 1 jó hírem! :D már van alienes stratégiai játék és az a címe, h AVP Extinction

 25. Red Queen

  De azért alapozzunk: szvsz az AvP2 jobb mint az StarCraft. ;)
  De azért ez most ne legyen vita tárgya.

 26. Red Queen

  Köszike mano!
  Azt hiszem, Megvan a szülinapi ajándékom! :)

 27. robikapa

  sziasztok mindenki minden zöldet beszél a fészket a harcos vagyis a dolgózók vedlenek ,,szó szerint” és a levedlett bőrt ragasztják fel azzal az anyaggal amit az emberekre raknak keltetéskorc a gubó anyagát láttátok már az ALIENS be (A bolygó neve halál) végén amikor a gubóbol szediki Ripley Newtot milyen ragadós a gubó??!!!!

 28. Aliensking

  Ne haragudj, de aki zöldeket beszél az te vagy. Ezt mégis honnan szedted? :S

 29. idegen93

  Így van sajna most te mondtál zöldet robikapa.Hiszen ha láttad az Alien rendezői változatát abban is csinált fészket egy alien nem is kicsit és a levedlett bőre nem lett volna ehez elég. ;)

 30. Aliensking

  Mi az hogy “most”? ilyen sokszor beszéltem hülyeségeket? XD

 31. idegen93

  De nem te. :D

 32. Aliensking

  Ja, ok XD Apropó fészek. ki tudna nekem mutatni egy rendes képet? vagy tervrajzot, esetleg videót, ami csakis a fészekről szól.

 33. praetorian

  gyors kérdés mennyi idő míg 1 alien létrehoz egy a Bojgóneve halálban szereplő fészket?Csak azért mivel ott sokan dolgoztak rajta és még ígysem készült el mire a marinok oda értek gondolom láttátok mikor behatolnak, hogy félbe maradt a fészek építése vagy nincs igazam?
  és az a tátongó juk a plafonon hogy került oda talán kint a tetőn fájtolt a here a telepessel? Nem való színü.

 34. Aliensking

  Ki tudja. Nem voltam ott. XD És igaz, hogy imádom az alieneket, de még akkor se akartam volna ott lenni. :P

 35. illegalfreq

  Sziasztok!

  Én még csak most jutottam az oldalra, csak annyit fűznék hozzá a Starcraftos Zerg – Alien vonalhoz, hogy annak idején a Games Workshop, a Warhammer 40.000 univerzumából készülő játék készítésére kérte fel a Blizzardot. Hogy miért, azt nem tudom, de végül nem egyeztek meg és a Blizzard saját franchise-t hozott létre, ez lett a Starcraft. Koppintásról, perelésekről szó sem volt sosem, de az tény, hogy a Starcraftos Marine az nem kicsit hasonlít a Space Marine-ra, a Protoss faj hasonlít az Eldákra, és nagyon hasonlít a Zerg faj is a Warhammer-es Tyranidákra. Az Alien mindenre hatással volt, ugyanúgy a Tyranidákra, mint ahogy aztán a Zergekre is :)

Vélemény, hozzászólás?