Az Űr-Utas

Hét vagy nyolc méter magas lehet, két lába van.
Arca olyan, mintha elefánt lenne, ha annak idején a civilizáció ösvényét választja és két lábra áll. Átlátszó lemezû sisakot visel, melynek mindkét oldalán egy- egy csáp vonaglik.
Rózsaszines szürke bõrének egy-egy foltját , boltozatos homlokát és orrát (vagy talán ormányát) kivehették, minden mást elrejt bõ, lebenyes szkafandere.
A szkafander hátul kitüremkedik – rövid és csökevényes farokra utalva.
Csizmáin valamiféle hasítékok, fúvókák vannak, így a monstrum talpa nem érinti a talajt, hanem pár centivel afölött lebeg.
Pupillái kereszt alakúak, és szélesebbek mint magasak. Olyan mintha egy halott szemei lennének.
Valamint telepatikus képességekkel is rendelkezik.

84 Hozzászólások

 1. SzBende

  Ez a kedvenc idegenem!

 2. idegen93

  Hát ja tényleg nemrossz vajon hogy nézhet ki az az alien ami kitört belőle?Hmm…Fura.

 3. Aliensking

  tudja valaki, h mit keresett 1 ilyen űr-utas az AVP2 játékban?

 4. Red Queen

  Mégis, melyik fajjal? Melyik pályán?

 5. Red Queen

  Amúgy ez összehasonlítható a zerg Overlord-dal.

 6. Aliensking

  a tengerésszel az utolsó pályán. amikor ki kell nyírni a királynőt.

 7. Red Queen

  Az AvP2 a Primal előtt játszódik, tehát szerintem csak kellék és maga a hatás miatt tették oda.
  Furamód a queen-t elég szépen meg lehet szívatni meg utána kinyírni, nem úgy mint az Aliens-ben…

 8. Red Queen

  Mondom hogy olyan mint az Overlord! :P

 9. drakomen

  jó lene öt látni az avp 3-ban.ti nem örülnétek neki?

 10. idegen93

  Dehogy nem. ;) És az lenne a legjobb ha mondjuk az derülne ki hogy hogyan kerültek össze az űr utasok az alienekkel.

 11. drakomen

  elvileg az űr-utasok üzleteltek a tojásokal.jó lene ha az űr-utasok is benne lenének az avp3 harcában és akol ez lene alien vs predator vs spacejoker.

 12. idegen93

  Ja az nagyon jó lenne. :) Akkor legalább lehetne tudni hogy hogyan néznek ki úgy hogyha nincsenek a gépben.

 13. SzBende

  Az lenne a legjobb, ha az összes lény és mutáns szerepelne az AVP 3-ban!!!

 14. SzBende

  Az Űrutas elször élve az “Aliens 4 Idegenek a Földön régi változat 252. oldalán szerepel. A könyv szerint megvárja az Alienek és az emberek közti csata végeredményét, és a győztest leigázza és elfoglalja a földet! Mondjuk tényleg parázni kéne tőle, mert egy lövéssel megölt kb. 50 Alient!

 15. szefo

  Nos az igazság az,hogy jó lenne valóban ha megjelenne.De… még korainak tartom.AvP2 elég sokkolo volt történetileg.Ezért azt kellene tisztába tenni először nem?

 16. Alien9559

  Az még jobb lenne ha készítenének egy olyan Alien filmet amely minden kérdésre választ adna! Pl honnan származnak9 meg ilyenek. jó lenne nem?

 17. Aliensking

  jah! :) Pl. az AVP3-ban. És úgy kezdődne, h az Antarktisz jege alatt megtalálnák a királynőt és elszállítanák a Falkland-szkre 1 titkos Weyland-Yutani bázisra. ott kísérletezgetnének, alieneket tenyésztenének,kb úgy mint az AVP2 gameban. aztán elszabadulna a pokol , legyilkolnék szinte az egész szigetet.Lenne megin 1 csomó predi és Lex is szerepelne benn megin. aztán jönne 1 ű-u ,h…na kitalálja vki? Naná, h azért jönne, h leigázza a Földet is.

 18. Alien9559

  Most olvastam egy alien könyvet, és azt írják, hogy az űr utasok nem voltak valami szaporák ( lehet hogy meddők voltak, ez most nem jut eszembe), és hát látták, hogy az idegenek milyen gyorsan szaporodnak, és az ezért felelős gént akarták belőlük kivonni.

 19. Gailix

  Kedves Alien9559 . Amit most elmondtál az az Eredendő bűnbe olvasható, egy alternatív Aliens 5.

 20. Alien9559

  Igen, abban olvastam, de más könyvekben is van ilyen utalás (pl. Idegenek a Földön).

 21. Gailix

  Aha ,az Idegenek a Földönt nem tom sehol se beszerezni még az antikváriumba is megnéztem de nem találom sehol se. De vasárnap megnézem mégegyszer az Alxandrába.

 22. Gailix

  Köszi mano megnézem. Örök hálám üldözzön

 23. Lv 426

  Amúgy meg szerintem aki nem tudja hogy ki, vagy mi lehet ez az űrutas, annak én csak azt tudom mondani hogy ugyanolyan Alien mint a többi. Mertha belegondoltok hogy az Alien alakja attol függ hogy miből kel ki
  akor egyértelmű hogy ez is az, csak egy más idegen organizmusból fejlődött ki. Aki pedig azt kérdezi hogy
  mért kelhetett ki belőle is egy Alien annak csak aszt tudom mondani hogy nézzen utána a Neten, az AVP első részének mert találhatunk olyan képeket amiken világosan látszik hogy az Alienek egymásba is képesek belepetézni.Én utánna néztem és találtam ilyen feljegyzéseket.Az Alien filmekben persze ebből semit semit sem lehet látni, amúgymeg az AVP-ben sem. Én azért mondtam hogy az AVP 1-ben van mert én ezen a címszón találtam valahol a Neten róla képeket.

  Hát… tömören ennyi!

 24. PredAlien

  Látta valaki, hogy az AVP-R trófeaszobás jelenetében van egy űr-utas koponya? Egy triceratops, és egy allosaurus koponyát láttam, de viszont nem tudom az űr-utasé tényleg ott van-e.

 25. Predalien: Itt egy kép neked, talán segít megtalálni a koponyát:
  http://i186.photobucket.com/albums/x135/symbiote24/gdfgdfgfdgdfg.png?t=1208723240
  [ NAGY FELBONTÁS! ]

 26. idegen93

  Tényleg ott van a jobb oldalon.És ezek a predik tényleg nem semmik hogy ilyen rég óta fenn vannak hogy még a dinoszauroszok kora óta is vadásznak és még ki tudja.

 27. Aliensking

  ööö…:S
  én nem találom…

 28. idegen93

  Ott van a jobb fenti sarokban.

 29. Red Queen

  Nekem is erős a gyanúm, hogy az Idegenek a Földön-ben egy példányuk szerepelt a végén. És telepatikus képessége is volt/van!!

 30. schatz

  Mekem rémlik varami hogy a ragadozó 2. filmben is van egy jelenet ahol a trófeákat mutatják majd ráközelítenek 1 ember koponyára, de nem emlékszem hogy még milyen “trófeák”vannak ott még!

 31. schatz

  Amúg tényleg jó lenne egy olyan AVP film ami egy messzi-messzi bólygón játszódik a jövőben amit már az emberek próbálnak gyarmatosítani és rengeteg idegen szörny megjelenne(hogy megtudjuk milyen harok folytak amíg nem jelent meg az ember) és elősszőr egyrészüket az alienekhasználnák fel és sok-sok típúsú alienfejlődne ki belőlük másik részüket a ragadozók ritkítanák majd a nagy őssze csapás kellős közepébe kerűlnének az emberek majd megkezdődne minden idők negnagyobb, legszebb, legnagyszabásubb harcjelenete(közbe felbukkenhetna az űrutas is)! Haaaaaaaj! Csak álmodozok hogy milyen jó lenne egy ilyen filmet megnézni!Álom…..

 32. Xhavios

  a predator kettőben nincs űr-utas koponya. nyugodj meg.:D

 33. Benjamin

  Azt észre vettétek hogy az egész ülés és maga a kép, egy picit emlékeztet a predator vállágyújának egy részletére… ? Nekem legalábbis ez jut rolla eszembe, persze ez nem jelenti hogy bármi közük is lenne egymáshoz.

 34. schatz

  Tényleg! És mivel a predátorok más civilizácioktól szerzikmeg az új technikájukat lehet hogy az “űrutas”-októl szerezték meg a cuccot amit átalakitás után válágyú ként ismerünk! Van benne valami…Nem?

 35. schatz

  Vagy hülyeség???

 36. Xhavios

  jaj istenem ne legyetek már ennyire birkák!…
  nem más civilizációktól szerzik meg b@zdmeg, attól hogy kiolvastad azt a szutyok mindörökké éjfélt, attól el is felejtheted!
  nem, nem onnan származik a vállfegyver, a vállfegyver egyedi tervezésű, semmiben sem hasonlít ehhez a szerkezethez. az egyetlen hasonlóság az a forgófejszerű téma ott a fej előtt.
  ne szőjetek már ilyen birka összeesküvés-elméleteket, kérlek…a két lény eredetileg külön-külön lett kitalálva, csak aztán olvadtak össze…teljesen más brigád dolgozott a két alaplényen!!!

 37. Xhavios

  http://www.nsidecollectibles.com/images/space_jockey_4.jpg

  tessék.
  itt pl rohadtul nem hasonlít.
  ennyi.

 38. Lv 426

  Az senkinek nem jutott eszébe hogy az űrutasnak hogy néz ki a lába , mert a karját meg a fejét mutatják, csak a lábát nem. És eggyetlen egy fotón sem mutatják!

 39. Xhavios

  http://i40.photobucket.com/albums/e201/timothydead/SpaceJockeyAP.jpg

  itt egy elképzelhető rajz róla.
  bár a teljes lábat nem látod, szerintem el lehet képzelni, hogy hogyan fest.

 40. Lv 426

  Nem is rossz talán kicsit hülyén néz ki ilyen nagy hassal és talán ,sőt elég valószínű hogy emiatt kaphatták el az ALIEN 1-ben az idegenek.

 41. schatz

  Vagy mert egy gépben ült és nemtudott hova elmenekülni..

 42. drakomen

  dejó nekem is a predator vállágyúja jutott eszembe róla :D

 43. Már bocs de szerintem béna az űr utas

 44. Serius Ben

  Szerintem nem béna, mert az első részben teljesen megadta azt a misztikumot, amit kellett, már bocs.

 45. Hudsonfan

  Szerintem azok a lények építették azokat a romokat az AVP2 ben (mármint azért “rom” mer Tomiko írta ho “These ruins are …..”). Amúgy én is kíváncsi lennék hogy mien lehetett az az idegen ameik kijött belőlle

 46. Hudsonfan

  Amúgy nekem mint kellék csak annyit tesz hogy nem találom meg a fegyvereket pedig nem is tom má vagy tizegyére jácottam ki ha nem többegyére.

 47. Hudsonfan

  Bár a telepatikát a Steve Perry:Idegenek a földön könyve is megerősíti ahol ez az elefántman egy lövéssel elintézett egy halom idegent , továbbá írta azt is hogy ez a lény gyűlöli ezeket a lényeket 8bár azért írt rólla olyat is hogy a majom állatja a dobozban lévő tojás fölé hajol ,hogy mié azt ne is kérdezze senki).

 48. Alien95

  És az még senkinek nem jutott eszébe hogy ez az alien nevű faj úgy jött létre hogy ez az űrutas pl.elkapott valami betegséget és ez egy olyan folyamatot indított be a szervezetébe hogy kifejlődött belőle az alienkirálynő és utána meg lerakta a töbmillió tojásait aztán meg jöttek a Nostomóval aztán rátapatt a fejére aztán….

 49. idegen93

  Hát érdekes gondolat Alien95 de nemhinném hogy ez történt volna. :P

 50. Aliensking

  Hát…szerintem meg saját maguk fejleszthették ki. Végülis elképzelhető, hogy valami fegyvert akartak létrehozni és nagyon melléfogtak. Vagy az is lehet, hogy üzletelni akartak és így kerültek a tojások az Archeonra.

 51. Alien95

  Aliensking : Az az első gondolatod szerintem is előfordulhatott hogy maguk fejlesztették ki.

 52. Alien95

  itt van még egy elképzelhető kép az űr-utasról :
  media.photobucket.com/image/space%20jockey/Megatoph/ASpaceJockey.png

 53. Force Unleashed

  Am lehet hogy semmi jelentősége sincs csak azért tették a filmbe hogy legyen min gondolkodni.

 54. Szerintem sincs benne semmi rejtélyes. A lezuhant hajó pilótája vagy utasa lehetett azt kész. :D

 55. Force Unleashed

  Igen és szerintem ha lett volna valami jelentősége akkor megtudtuk volna a többi filmben de azt meghagyták misztikumnak bár azért jó lenne tudni hogy mi is az.

 56. idegen93

  Én tudom…Egy titokzatos hallott idegen egy alien tojásokból álló rakománnyal eggyütt. :P

 57. Force Unleashed

  Amúgy az a távcső vagy micsoda ami előtt ül. Lehet hogy hülyeséget írok de az véletlenül nem úgy néz ki mint a plasmavető ami a predator hátán van csak nagyobban?

 58. trolialien

  Kedves rajongó társak!
  Biztos hallottátok már hogy lesz Alien 5 ami az előzményeket mutatja be. Hogy ebbe a kedves Űr-utas barátunkba hogy került bele a Királynő.
  Köszönöm hogy végig olvastátok:)

 59. idegen93

  trolialien honnan tudod hogy királynő bújt bele?

 60. Red Queen

  :P

 61. trolialien

  Az a Űr-utas elvileg az 1. részbe volt. Egy lezuhant űrhajóban. És elötte azt a bolygót nem uralta semmi. Tehát csak királynő lehetet, hogy tojásokat rakjon egy felderitetlen bolygón.
  Ha nem hiszed idegen93 nézz utána sg.hu/cikkek/67712

 62. idegen93

  trolialien azt tudom hogy az űrutas a Nyolcadik utas a halál-ban bukkan fel.De nembiztos hogy királyő volt lehet hogy egy sima volt ami valahogy kiesett a hibernációból és belepetézett az űrutasba.A királynő az aliens-be pedig a Newt apukájába ment bele ha jól emlékszem.De lehet hogy királynő volt az űr utasban de akkor nem két királynőnek kéne lennie? (Amúgy nembántásból irtam sem az előző kommentemet sem ezt csak kérdeztem.)

 63. Barracuda68

  Bocs hogy így ismeretlenül be(le)szólok de mia halálnak kellene 2 királynőnek lennie?Nem vágom mert ha arra célzol hogy az űrutasból kikelt királynő még élt amikor jöttek a telepesek…vagy nemtom mit akartál kihozni ebből…
  Am jól belelohaltátok magatokat ebbe az űrutas cumóba…szerény és jelentéktelen véleményem szerint (legszivesebben énis nyulakkal mutatnám be és 30 másodpercben)űrutasunk valahogy beszívta a hadif@szt belepetéltek kikelt a királynő azmeg lepetélt kiszikkadt és meghótt minden az űrutastól a királynőn át a tojásokig aztán jött kane… de ez hülye ötlet mert nem magyarázza azt a kék fényt ami alatt a tojások voltak(lehet a királynő mielőtt beadta a kulcsot hamar megtanulta használni a technikát és lehibernálta a tojásokat…na ez milyen összeesküvés elmélet….kitudja lehet még Frodó Obivan meg king kong is arra járt ?)

 64. e.norby

  Namármost ha a játékokban olvastátok volna a “podokat”, kiderül , hogy csak akkor lehet királynőből 2 ha a boly létszáma hatalmasra duzzad.Ilyenkor kiválnak a bolyból egyedek és új észket hoznak létre új királynővel.
  Az itt boncolgatott kérdésekre a válaszok jó része megtalálható a játékban.
  MIndkét avp játékban látható az űrutas. első rész derlecit marine küldetés, másodikban mikor lezuhansz a járógépel és egy pisztollyal bemész a mamihoz.2010 februárjában kiderül lesz e a harmadikban.
  A játszhatósághoz.Én aki jelenleg 1200×1024 ben játszom 4x es élsimitáshoz elég egy core3 e 7300 és és egy radeon 4670 minden mai játék játszható ebben a felbontásban.Mivel az avp3 unreal motoros nem valószinű, hogy nagy gépigénye lesz.Persze aki 1900×1200 ban játszik annak kell a core2 e 8500 és a radeon 4890.

 65. idegen93

  Nos úgy gondoltam hogy kikelt az űrutasból a királynő és lehibernálódott vagy ilyesmi.És így azért kettő mert amelyiket Ripley kicsinált avval eggyütt volna kettő.
  (Tudom hogy nemvolt két királynő csak leírtam hogy gondolom.)

 66. R.Gonzo

  Érdekes téma ez, jó gondolat lenne tőlem az, hogy az Űrutasok tenyésztették ki az idegen fajt, de megcáfolom magamat azzal:D, hogy akkor már többszáz éve ott kellett volna lennie a Sulacon, ami igy nem túl hihető. A hajó maga predatoros, de el lehet azon is gondolkodni, hogy azok a tojások hogy kerültek oda, hol a királynő? Ha eddig senki nem járt az űrutason kivűl a bolygón (és ki tudja mikor) azok a tojások miért pont akkor keltek ki mikor odaértek a kereskedők? Ha meg a hajó az űrutasé akkor ez oyan mint az Imperium galactica, hogy mint a Solarionok, ők voltak a kereskedők, ugye voltak a vadászok meg a szörnyetegek! Maid az 5ik részből kiderül! Ami azért rossz, elveszi a vitatkozás és a fantázia gyönyörét:)

 67. idegen93

  Nos csak egy tojás kelt ki az Alienben mikor Kane be eset a tojásokhoz amik egy kék hologramos védőburok mögött voltak.Kane mikor beesett biztos megrontotta annak a tojásnak a hibernálását.Igaz több tojás volt együtt de ezt avval tudom megmagyarázni hogy mivel a fejével eltakarta a hologram egy kis részét pont az elötte lévő tojásnak arról elmúlt a hibernálás.Hogy Kane miért nem hibernálódott le.Nos talán az űrruhája miatt vagy mert a hibernáció lassan működik.

 68. PredatorKing

  Aki azt hiszi hogy az űr-utas-ok hozták létre az alieneket azok sztem tévednek !! Mert én úgy tom hogy a predatorok hozták létre őket (méghozzá egy bogárból ami a predatorok bolygóján honos) , mert mint tudjuk a predatorok szeretnek vadászni , és hát mert nem hülyék (sztem) ezért nem egymást kezdték el gyilkolgatni (csak ha hatalmi harc , vagy ilyesmi volt) . De mert az alient semi és senki nem tudja írányítani (teljesen) ezért elszabadultak . És mert rájöttek a predik hogy ezek a lények úgy szaporodnak hogy tojás – artámadó – mellkasrobbantó – kifejlett egyed , nem akarták hogy sok társuk úgy hajón meg hogy egy arctámadó belerakja a petét , ezért a földre (mi bolygónk) próbálták (kissebb-nagyobb sikerel) vinni az alieneket . Mert így vadászhatak (úgy hogy elmentek a földre) , de mégse volt így veszélybe a bolygójuk .

 69. idegen93

  Oké nos az alien és predator filmeknek akkor még semmi de semmi közük nemvolt egymáshoz makszimum most találják ki ezeket a történeteket.

 70. Aliensking

  Idegen93-nak igaza van! Régen semmi közük nem volt egymáshoz. Aztán egy állat /viccesen/ belerakott egy predator képregénybe egy alient(vagy fordítva, alien képregénybe predet) és így született az ötlet. aztán megincsak hülyültek a Ragadozó 2. részében, amikor beleraktak egy alien koponyát a végén. XD És végül így született az Alien vs Predator.

 71. A probléma csak az, hogy az Aliens vs. Predator képregény még a Predator 2 előtt jelent meg…

 72. Aliensking

  Igaz. Bár azt nem mondtam, hogy utánna jött az avp ötlete, csak azt, hogy “hülyeségből” rakták be.

 73. Az is furcsa, hogy amikor a Nostromo fogta a jelet a bolygóról, akkor a Földön a cég már tudta, hogy mi van ott és ezért vezérelte oda őket, illetve még a Nostromo indulása előtt tették be Ash-t avval a céllal, hogy hozza haza az Alient. Vagyis az új film azt fogja feldolgozni, hogy miképp szereztek az emberek is tudomást az idegenekről, szóval tuti volt mészárlás még az első rész előtt is az ember vs- Alien témában.

 74. Aliensking

  Nem rosz gondolat! :D Bár azt kétlem, hogy a Földön észlelték volna. Szerintem valamelyik a bolygóhoz közel elhaladó másik hajó vette észre – elképzelhető, hogy egy WY csoport meg is kezdte a kutatást, – és esetleg ugyan az történt, mint a Nostromó legénységével. A többi rész meg már azon az alapon állt, hogy haza kell egy idegent hozni.

 75. alien97

  Sziasztok !
  Én magamis Alien univerzum rajongó vagyok.És érdeklődve olvastam a ti 4-évvel ezelőtti vitáitokat az űr utas fajról.
  Meg tudlak titeket érteni ugyanis én is hasonló cipőben járttam akkoriban, mert akkor még nem jelent meg a PROMETHEUS című film ami pontosan az űr utas rejtélyes népéről szól és ezzel egyetemben még el is meséli az alien faj történetét.
  Érdemes megnézni egy alien rajongónak kicsint kuszák benne a szálak de egy kis költői fantázia mindent megold, nézzétek meg ti is.

 76. Hát az, hogy az Űr-utas külsejét egy bioszkafanderré degradálták, és maguk a lények szinte szó szerint emberek lettek, nem éppen a legjobb fejlemény ami történhetett az Űr-utasok megmagyarázásával.
  Inkább el se kezdték volna a Prometheus-t…

 77. Yutani

  Rykovban egy (Alien) világ dőlt össze :D

 78. Yutani

  MIndezek ellenére azért benne lesz a gyűjteménybe, nem igaz? :) egyébként ha már Űr-utas, akkor én sosem szerettem az elefántarcú rajzokat, mármint, hogy élő lények. z az ábrázolás bár sokkal egyszerűbb, mint a másik, de mégis művészibb. Mintha két lábon járó szobrokat látnánk.

 79. Dehogy lesz ez a gyűjtemény része. Engem tényleg taszít ez a kopasz, kigyúrt űr-utas ábrázolás.
  Nagyon letaglózott ez a dolog, számomra eddig ez a legnagyobb csalódás amit a filmvilág ki tudott termelni magából.

 80. Yutani

  látom nem néztél még Uwe Boll filmeket :D na de az Asylum verzióra leszek majd kíváncsi, mint Alien prequel :))

 81. Volt szerencsém mindkét entitás filmjeihez. XD
  De azok nem is piszkáltak bele nekem kedves dolgokba. :D

 82. Yutani

  OFF szerűség…a Bloodrayne kapcsán nem mondanám :( viszont az Asylum is elkészítette a maga Alien vs Predator filmecskéjét.

Vélemény, hozzászólás?