Arcmászó

Teste korong alakû, vastag rugalmas formájú, sok részbõl álló pókszerû lábakkal. Leginkább egy 8 ujjú kézre hasonlít.
A testet, melyhez az ujjak csatlakoznak, lapos, vékony, áttetszõ és nyers színû bõrféleség borítja.
(A királynõ arcmászója námileg eltér a többitõl. Nagyobb méretõ, sötétebb színû (barnás) és az “újjai” között hártya feszül.)
Felismerhetõ látó és hallószerv nincs rajta. A hátáról hosszú, izmos farok lóg.

A test hasi oldalán vékony nyúlvány található, amely leginkább elvékonyodott béldarabra hasonlít. Ennek a csõnek a segítségével juttatja az embriót (mellkasrobbantó) az áldozatba.

Védekezõ és egyben keiringési rendszere savas, mely mindent átmar, így már az arcmászó is képes savat kiválasztani a testébõl, hogy az “akadályokon” átjusson (Lásd – Alien: Kane ûrruhája).

Amely áldozatra rátapad, azt izomspecifikus neurotoxinnal bénítja meg. A méreg csak a nem létfontosságú szervekre hat, így a légzési és a keringési rendszert sértetlenül hagyja. A toxin az anyagcserével átalakul. Igen erõs de a szervezet le tudja bontani. Hogy áldozata ne haljon meg képes rá, hogy oxidokból vonja ki a szabad oxigént és ezt átadja a személynek akire rátapadt. Mivel nem csak embereket támad meg így képes eldönteni, hogy mire van szüksége a “partnerének”.

Miután az embriót a testbe helyezte nemsokkal késõbb elpusztul, de nem a gazdatestre rátapadva hanem maradék erejével “elbújik”.

5 Hozzászólások

 1. pallos13

  Sziasztok!Szerintem ezek a kis fickók nagyon erőszakosak mert amikor játszottam az AVP gold editionnal mindíg akkor ugrottak a fejemre amik nem számítottam rájuk.

 2. Aliensking

  Hehe. Akkor nem voltál elég óvatos. Bár néha azért engem is megizzasztottak XD

 3. idegen93

  Emlékszem Avp2-ben rámugrott egy arcmászó és anyám megkérdezte hogy mi ez a pénisze. :D

 4. praetorian

  a goldedittonnal régen játszottam mivel a marinnél halálfélelmem van az alient nehezen tudom irányítani a predatorral meg el akadtam a 3.pályán a predalien után tudjátok megölöm és nem tudom mit kell csinálni mert mindíg felrobbanok ha tudja valaki pls mondja meg előre is köszi

 5. Aliensking

  A harmadik pályán én meg a marival akadtam el. Minden “szelepet” elzártam, de egyszerüen nem találtam a továbbjutási lehetőséget. Aztán felmentem youtube-ra, ahol megnéztem a gameplay-t. Késöbb már tudta, hogy már mit kellett csinálni. Ajánlom neked is :D
  Írd be youtube-ra, hogy AvP Gold Edition – predator 3 DC
  Természetesen annak a fajnak a nevét írod be amelyiket akarod. A szám pedig a pályát jelöli.
  Amúgy nekem az aliennel minden simán ment minden :D, most csinálom a rendezői változatot :D(persze nekem magyarosítással van). A tengerész story-val én se vagyok jobban. Állandóan csipog a radarom :S EGyébként most a Gateway-en vok. :D

Vélemény, hozzászólás?