Megjelent az Eredendő Bűn!

Közel három évszázaddal ezelőtt a Weyland-Yutani társaság csillaghajója, a Nostromo vészjelzést fogott az Acheron nevű bolygóról. A Nostromo legénysége egy földönkívüli életformára bukkant – egy ravasz gyilkológépre, mely gyorsabb és erősebb volt mindennél, amit az emberiség addig ismert. A találkozást egyedül Ellen Ripley élte túl, aki megsemmisítette a Nostromót, és ezzel megakadályozta, hogy az idegen organizmus elérje a Földet. Nem akkor találkozott utoljára ezzel a fajjal. Most, évszázadokkal az eredeti Ripley halála után klónja folytatja a harcot. A második Ripleynek egy Call nevű android, egy brutális zsoldos, Johner és egy kerekesszékben élő mechanikus, Vriess segít végrehajtani az örökölt feladatot, kideríteni a titkot, ami borzalmasabb, mint azt bármelyikük sejtené… A legújabb Ripley-regényben, mely a “Feltámad a Halál” közvetlen folytatása Michael Jan Friedman azokat a kérdéseket feszegeti, melyek mindig ott lappangtak az idegen lényekkel kapcsolatos események hátterében. A válaszok pedig teljes mértékben megváltoztatják az Aliens univerzumot.

Megvásárolható a jobb könyvesboltokban 1790 Ft-os áron.

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

23 Hozzászólások

 1. Na végre. :D
  Szombaton meglátogatom Debrecen néhány nagyobb könyvesboltjait, remélem lesz majd addigra.

 2. idegen93

  Ez jó hír végre egy könyv amiből szinte mindent megtudhatunk. :)

 3. yozsoo

  Nekem már megvan:D…
  Kíváncsi leszek, hogy mien kérdésekre kapunk választ…szal megyek is elolvasni…

 4. ..::_Lacee_::..

  Lehet ezt filmesítik meg Alien 5 nek :D

 5. hydrafactor

  Juhééé!

 6. idegen93

  Az tényleg király lenne hogyha ez lenne benne az Alien5-ben akkor legalább lenne egy alien film amiben kiderül hogy jutnak oda az alienek.

 7. Remek, jövő héten meg is veszem.

 8. alien

  Hú,de jó,azonnal meg kell szereznem!

 9. Dr.Jekyll

  Hát ez… Na jó, itt nem írok semmit, de akit érdekel a véleményem, az jöjjön a könyves fórumba és olvassa el.

 10. király, ezt én is tuti megveszem :D

 11. BishopII

  már meg is rendeltem :)

 12. Predator2

  Naq vééégre! Már nagyon vártam :)

 13. Nna, tegnap megvettem, és azon melegibe el is olvastam :). Sorolhatnám a pozitívumokat/negatívumokat, de inkább átrágom még egyszer, utána véleményezek

 14. Sikerült nekem is beszereznem. Ma a suli után ellátogattam a Plázába az Alexandra könyvesboltba. Hirtelen azt hittem üres kézzel térek haza, mert a szokásos helyen csak a Préda a Lidérces utazás és az AVP filmregény volt, aztán a hátam mögötti polc mellett a földre levolt rakva vagy 20. Rögtön fel is kaptam egyet aztán megakadt a szemem egy dolgon. Az utolsó üres lap aljára egy vonalkód volt ragasztva. Átlapoztam még vagy 3 másik könyvet és annak is. Minek kell így összecsúfítani ezt a szép könyvet? :(
  No mind1, hála megvan. 254 oldalas amúgy.
  Jah még mielőtt kimentem volna odavetődtem a filmzenei CD-k osztályára és megláttam az AVP filmzenei CD-jét és kemény 5000 Forintért árulják. Nem drága ez egy kicsit?

 15. Na és egy kis kötözködés:
  A könyv hátoldaláról idézek: “egy kerekesszékben élő mechanikus, Vriess segít végrehajtani az örökölt feladatot…”
  Na várjunk csak! Vriess nem otthagyta a kerekesszékét az Aurigán mikor lement úszni egyet Christiennel? Vagy több széke is van?
  és most Spoiler a székhez, aki még nem olvasta a könyvet (még én sem olvastam végig szóval ha valami tévedés lesz ezer boccs)
  34. oldalon: “Johner, Vriess és Krakke a folyosó közepén járt, amikor hangos, fémes csattanást hallottak – mintha nehéz gépek vagy műszerek zuhantak volna a padlóra…A kerekes széknek volt egy titkos rekesze, Vriess abban tárolta azokat a dolgokat, amelyekért nem fizetett…..A rekesz ajtaja időként kinyílt, általában a lehető legrosszabbkor…”
  Na tehát ha 2 kerekesszéke van akkor 2 ugyan olyan ugyan azzal a hibával? Vagy most akkor mivan? :)

 16. BishopII

  Nodika, ezekre én is felfigyeltem, és örömmel látom, nem vagyok egyedül.
  perce olvastam ki, és (VIGYÁZAT KICSIT SPOILERKEDEM!)——-> az író a történet végét nyitva hagyta. Tehát várható folytatás esetleg?

  A könyvről:

  Nekem semmi bajom a könyvvek, DE mindazonáltal szerintem felesleges volt, ugyanis az Alien univerzumról vallott és hitt nézeteimet felborította. A könyv a válaszokat kínálja a felvetett kérdésekre, DE nekem a válaszok nem tetszettek, én már túl abszurdnak és úgymond “gagyinak” vagy inkább eltúlzottnak gondolom azokat. De ennek ellenére tetszett a könyv, mégsem tudtam az eredeti Aliens vonalhoz kapcsolni ezt a történetet. Már túl különcnek éreztem (tudom, ez a betegség már az Alien 4 esetében mutatkozott!).

 17. Én is elolvastam, maga a könyv elég jó volt, viszont a “Space Jockey” és az idegenek eredetére adott válasz nekem sem tetszik. (Nekem újdonság volt az idegenekre használt “encephalopod” kifejezés.) Szerintem eléggé földhözragadt és gyenge magyarázat, ráadásul több egyszerűbb megoldás is lett volna a “mala’kák”-nak az idegenek kitenyésztésére.
  Egyébként érdekes hogy kinek lenne “joga” hiteles történetet írni az Alienek eredetéről, mi az a magyarázat amit hitelesnek lehetne tekinteni egy fikciókból álló világban, ami tökéletesen illene az Alien filmekben (leginkább az első két film) lefektetett alapvetésekhez…

 18. RxMorpheusz

  Én is most olvastam ki, de kicsit homályos nállam az a bizonyos kép. Tudnátok segíteni?

  Innen SPOILER következik :

  Arról lenne szó hogy a mala’kák ki aakrnak tenyészteni valami új alient, aminek segítségével valahogy biztosítják a fajuk fennmaradását. De minek van nekik szükségük arra, hogy a botanikustelepre kerüljön egy tojás (ami ugye ki is kel, és lesz is belőle egy újabb ága az alieneknek)? Csak mert ha jól vettem le a tojás mellett volt még vagy 11 lény meg úgy mellesleg egy királynő is … akik pont olyanok voltak mint ami kikelt a botanikus fasziból. Tehát mi lett volna ebben az akcióban pláne a mala’kák fajának, ha egyszer már nekik is megvolt ez az ÚJ lény?

 19. Spoiler:
  Én is ma olvastam ki, hát szerintem közel sem volt olyan élvezetes könyv mint amiket pl.: Perry-ék írnak. ÉS amik benne vannak azok is csak az író sajátos (?) gondolatait fejti ki, szóval én arra nem alapoznék annyira + picit erős volt nekem ez az űr-utas – ember üzlet.

 20. dallaskapitany

  Akkor megint egy kevésbé jó könyvet kap az ember a pénzéért? Vagy azért annyira nem rossz ez a könyv?

 21. hydrafactor

  Na, hát én is ugyan ott vettem meg a könyvet mint Nodika. Sunyik ezek. Az Eredendő Bűn teljesen el volt dugva. A polcon a legalsó részébe tették (megjegyzem valahol a lábadnál) és ha ez még nem elég, akkor még a köteg elé rakták az AVP könyvet.

  Na mindegy, lényeg az hogy I’m very happy.

  Ja, és amúgy nekem is rondítja a könyv belsejét egy csúnya vinyetta.

 22. Yuta

  SPOILER veszély!!!

  Megvettem, elolvastam, és elégedetlen vagyok. Persze azért volt benne olyan, ami tetszett, amik:
  – Jól folytatták Ripley-ék történetét
  – Tetszett a botanikusokhoz bejuttatott tojás körüli történések leírása, kicsit Alien (8. utas a Halál) fílingem volt, miközben olvastam, szegény Kane jutott eszembe
  – Tetszett a “encephalopod” megnevezés, ami az idegenek “hivatalos” faj megnevezése lett. Kezdett suta lenni számomra az “idegen” kifejezés, kellett már valami becsületes név, és ez tetszett

  Aztán ami nem tetszett:
  – Megint egy “odamegyek-gyakok-menekülök” történet lett
  – Az űrutasok és emberek kapcsolatba kerülése egymással el lett kummantva, csak a már kialakult helyzetet írja le a könyv
  – Az űrutasok szaporodási problémájára kitalált megoldás még rendben is lenne, de hogy ezért embereket áldozni fel… Ha komplett univerzumot veszünk alapul, akkor biztosan lenne olyan lény az űrutasok bolygóján is, amelyekben szaporodhatna az encephalopod, de ha nem is, a földön van annyi fajta háziállat, hogy azokból tuti fel lehetne áldozni a szaporodáshoz akármennyit. Miért csak az ember jó? Genetikailag sincs semmi közünk az űrutasokhoz!

  Én azt hiszem, és lehet, ezzel eretnekséget követek el, a Torky-féle Végső megoldásban megismert Napméhe népe, a Napszülöttek sokkal szimpatikusabb és többet ígérő elképzelés, mint ez az Eredendő bűn által bemutatott változat.

  Úgy érzem, a szerző valami nagyot szeretett volna alkotni, de sajnos nem igazán sikerült neki.

 23. lackovirus

  Eredendő bűn -kiadni/olvasni-

  Minden ami az “Alien-univerzummal” kapcsolatos azt falom!
  Beetettek ezzel a könyvvel rendesen.
  Elöször felcsigázák szegény rajongokat egy “ÓRIÁSI” titokal ami a könyvböl derül ki.
  -Hát kérem a titok olyan banális és ostoba, hogy minden sci-fi olvasónak elkerekedne töle a szeme.
  Az, hogy valamilyen irányba próbálta -szegény- írónk terelni a történet az még rendben is lehetne, ha nem kiszámítható és érdektelen lenne a sztori.
  Ám azt a magyarázatot lenyomni az olvasó torkán, hogy a földönkivüliekkel szövetkezve próbál valami társaság hasznot húzni “szeretet banánfejünkböl” hát kérem……
  Nem, értem miért kellett a Da-Vinci kódhoz hasonló titkos évszázados társaságal megspékelni ezt az univerzumot???
  Könyörgöm írjon már valaki olyan erős könyvet, amit olvasva láttom magam elött a belöle készült filmet.
  Olyan nagy kérés ez?
  Többet érdemel a téma és a rajongók is!

Vélemény, hozzászólás?