Márciusban két új regény!

[2008.03.20.] A két regény adatlapjára felkerültek a hivatalos ismertetők a kötetek hátuljáról, valamint egy-egy nagyobb méretű fotó a borítókról:

[2008.03.18.] Íme a két magyar borító (Sanyinak köszönhetően!), egyelőre csak két ilyen pici képen, de végülis jól látható rajtuk, hogy ugyanazok, mint az eredetiek:


[2008.03.17.] Pár perce esett be a postaládámba a Szukits kiadó hírlevele:

Lesz mit olvasni a húsvéti hosszú hétvégén! :D

[2008.02.22.] ragathol szemfüles volt, és sikerült elkapnia a szukitskiado.hu frissítését.
Az Előkészületben menüpontban két örömteli hír is fogad minket, és mindkettő hamarosan megjelenik:

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

61 Hozzászólások

 1. remélem sokkal jobb lesz, mint az eredendő bűn…

 2. Egyetértek. Az Eredendő Bűn sajnos rossz kezdés volt, de én örülök neki, hogy ennek ellenére sikeres az “ÚJ” Aliens sorozat.

  Az Amazonon elolvastam sebtiben pár kritikát. Az egyik illető azt írja, hogy a DNA WAR a legjobb Aliens történetek egyike, bár nem nagyon tud elszakadni a már ismert és járt elemektől: pl idegeneket mindenáron idomítani akaró tudós…
  Azt is mondja, hogy olvasás után még egy hét múlva is elgondolkodott pár részleten… Na majd kiderül, ha mi is elolvastuk! :D

  A Forever Midnight-ról azt már tudtam, hogy sokaknak nem tetszet, de csupán azért, mert nem az ismert Predator regényeket folytatja. Ennek ellenére nagyon (NAGYON) sokminden kiderül a Ragadozók hátteréről, életükről, szokásaikról.
  HAHA, feltesznek egy érdekes kérdést is: Miért Mindörökké éjfél a címe a kötetnek, ha egy olyan bolygón játszódik a történet, amelyen a több Napjának köszönhetően mindörökké NAPPAL van? :D

 3. Mert mindörökké várják, hogy éjfél legyen :D

 4. Forever Midnight, hát… amit eddig olvastam róla, abból az derül ki, hogy sikerült egy olyan írót szerződtetni, akinek lövése sincs az egész univerzumról. John Shirley saját bevallása szerint nem olvasta a korábbi Predator vagy AVP regények egyikét sem, ezért nem is igazodott hozzájuk, hanem egy szép új világot teremtett könyvében.
  Ez alapvetően nem is lenne baj, de a Ragadozók hátteréről, életükről, szokásaikról kiderülő dolgok olyan jellegűek, hogy az eredeti regényeken felnőtt rajongók agonizálva tépik le arcbőrüket, miközben olvassák. Shirley úr aszexuálisan szaporodó, a nemüket változtató (!), esztelen gyilkológépekké transzformálta a Yautj… pardon, a “Hish-qu-Ten”-eket, ahogyan ő nevezte el őket. Nekem ez így látatlanban egyelőre nagyon nem tetszik.
  (Sajnos a Flesh and Blood című könyvben is ezzel a Predator-verzióval fogunk találkozni.)

 5. Ezek szerint “reboot”-olták a Ragadozók történetét! :D

 6. Predator2

  Klassz. Bár nem értem ha nem olvasta a Predator regényeket akkor minek ír ilyeneket? Kíváncsi leszek rá

 7. ragathol

  Azért remélem az író legalább a filmeket megnézte, hogy ne írjon teljesen hülyeségeket.
  Amúgy ha valaki olvasta a Predator 1 felmregényt, a vadász ott is teljesen más lény, mint amit a filmből, vagy a többi hasonló műből megismerhettünk.

 8. predator

  Nagyszerű !Azt hittem hogy sohasem akarják már kiadni!Tavaly csak az Eredendő Bűn jelent meg,ami nem volt olyan jó mint ahogy beharangozták!Remélem attól jobb lesz!Én szerintem meg kéne hagyniuk a Predatoros borítót mert rohadt jó,bár ezen a hazai kiadó mindig változtat.Mindkettőt várom már,de ez aggaszt,hogy olyan fazon írta aki nincs is otthon a Predik világában,de ha jó akönyv akkor engem meggyőzött! Lehet ,hogy a kiadó ezzel akar bűnbocsánatot nyerni mivel ezeket a könyveket már tavalyra igérték!Amúgy a Perry-család könyveit is várom már, ők mindig marhajókat írnak!

 9. Ha ez a DNS Háború tényleg olyan jó, mint ahogy a külföldi fan társaink mondják, akkor nincs ok az aggodalomra, viszton ez a MIndörökké Éjfél erősen betesz majd nekünk…
  Egyébként nem tudom mi van a mostani borító készítőkkel, de nagyon majmolják a figurákat, mintha nem lenne ötletük. Ennek a Predes regények a McFaralne Toys-os Celtic Predatorja van lefestve.

 10. LángVágó

  Mano és a Blood is in the air mekkora béna pojén már :):) egyébként a forever midnight is valami zenére emlékeztet engem.

 11. predator:
  A Perry család NEM ír Aliens regény, csak Stephany! :D

  Nodika:
  Az új borítókat mind Stephen Youll rajzolta. Szerintem az elején a Predatoroknál erősen megkötötte a kiadó a kezét, hogy kapcsolódjanak az AVP filmhez. Ezért lehet, hogy ezek a szekrényes Predacsok vannak rajtuk.
  Ezt támaszthatja alá a Turnabout borítója is ( http://www.aliensonline.hu/?page_id=516 ) ami, bár még mindig hajaz az AVP-s Ragadozókra, viszont kifejezetten dögös!

  LángVágó:
  Nem értelek! :o

 12. A DNS háborút tuti megveszem. Úgy tűnik, jobb lesz, mint az Eredendő bűn.
  Mindörökké éjjfél… hát, még az ez előtti Nagy játszmát sem vettem meg, szóval kérdéses.

 13. LángVágó

  Mano van az a sláger hogy love is in the air http://www.youtube.com/watch?v=NNC0kIzM1Fo. Na nekem egyből az ugrott be amikor néztem a boítón a feliratot.

 14. hydrafactor

  DNS háborúnak ez lesz Magyarországon is a borító? Csak személyes véleményem, de nekem nagyon nem tetszik.

 15. Rákérdezek a kiadónál.

 16. Hmm, ennek a Predator reboot-nak nem nagyon örülök. :(
  Aszexuális, hermafrodita predatorok. Rosszul hangzik. >:(

 17. Ha abból indulunk ki, hogy ezeddig egyetlen egy film vagy regény sem számolt be a szaporodási szokásaikról, vagy hogy milyen neműek lennének, akkor ez legalább egy írott lehetőség. Más nincs lévén.

 18. De hiszen Perryék már írtak egy lehetőséget. :( Az valahogy közelebb áll hozzám. :)

 19. LángVágó

  Jaja írták hogy büszkeség tölti el amikor arra gondolt hány yautja nőbe veti el magját :)

 20. Pontosan. ^^ Meg aktus közepén a nőstény átdobta a szoba másik végébe. :)

 21. Ciki, de erre nem emlékszem… :o

 22. A Prédában van. Törött Agyar emlékszik vissza az esetre. Valamint mikor meglátja, hogy Noguchi nő, magában említést tesz arról, hogy a Yautjáknál is vannak nőstények. :)

 23. Skynet-TX

  Szerintem az Alienek idomítása mindig jó ötlet egy könyvhöz, viszont az új Predator megírását olyan emberre kellett volna bízni, aki legalább az első könyvet elolvasta/filmet megnézte. Ez az új név olyan, mint az Eredendő bűnben az új titkos társaság: teljesen felesleges. Az pedig már az első könyvből is kiderül, hogy a Predatorokat sok mindennek lehet nevezni, csak épp eszetlen gyilkológépnek nem. Ez a szerep az Alieneké (mármint a gyilkológép). Amellett, ha aszexuálisan szaporodnak, akkor minek váltanak nemet? Az aszexuálisan szaporódó élőlények vagy nem nélküliek, vagy csak az egyik nem (általában a nőstények) létezik. A vadászok viszont hímek, ergó, nem szaporodhatnak aszexuálisan. Ha valahol találok majd online változatot ebből a könyvből, biztos, hogy letöltöm, mielőtt megvenném, hátha sikerül alulmúlnia az előző két regényt. Önálló regényként persze lehet aránylag jó, csak le kell cserélni a borítón a Predator feliratot mondjuk “Hunters”-re, és indulhat az új sorozat a Vadászok Népének egy másik fajáról. :)

 24. Remek! De mind2 regény egy napon jelenik meg? Fura.
  A borítóról van hír?

 25. Kértem, remélem küldenek hamarosan.

 26. Red Queen

  Forever Midnight: ezek szerint a szaporodásra fog koncentrálódni a könyv?!

  DNS Háború: végre egy új alienes könyv. :D De nehogy elba***ák nekem… :D

 27. Red Queen

  Elnézést.

 28. Red Queen

  Rosszul fogalmaztam.
  Végre lesz mire gyűjtenem.

 29. HM, furcsa, hogy nem egységes, a cím és az író valamelyiken fordítva van! ;)

 30. hydrafactor

  A fene. Látom maradt ez a csúnya borító a DNS war-nál. Na mindegy, story a lényeg.

 31. dallaskapitany

  Akkor most már kapható a két regény?

 32. A megjelenés ilyenkor azt szokta jelenteni, hogy ekkor kerül ki a nagykereskedésekbe a kiadótól.
  Onnan még el kell jutnia a könyvesboltokba is, ami általában 1 hét szokott lenni, de hátha ezek már Húsvét előtt beszerezhetőek lesznek.
  De szerintem jövő héttől biztosan kaphatóak lesznek!

 33. Most nem viccelek…

  Én mindíg úgy képzeltem el az ragadozók szaporodását, hogy hármasban csináják. Két megtermékenyítő, és egy kihordó. Az előző kettő amolyan vadász féle, a harmadik meg amolyan értelmiségi, avagy szakrális vezető. A tres-szexualitást azért találtam ki, mert a párzás túlzottan Földi módszer volna. Az osztódás nagyon hülyeség volna, az egynemüség meg újfent elég képzelet hiányos ötlet volna.
  Tehát a két vadász, kik a legméltóbbak voltak a “gondolkodó” figyelmének elnyeréséért, ünnepélyesen átnyújtják neki, örökítő anyagukat. Ő sebet ejtve magán, becsepegteti azt a megfelelő helyre. Itt most nem valami féle vaginális szervre gongolok, hanem inkább a véráramhoz hasonló testen belüli valamiféle folyadék rendszerre… Nos, ezután a petét egyszerre 2 ivarsejt termékenyíti meg. Ezért létezik a ragadozóknak egy harmadik molekkuláris spiráljuk is, mi azért felel, hogy az “összeolvadáskor” ne jelentkezzenek anomáliák. A kettős megtermékenyítés lényege, a belterjesség lehetőségének hosszas kizárása. A ragadozók, és úgy általában a bolygójukon velük fejlődőtt élőlények, a miénktől eltérő anyagcsere folyamatot alkalmaznak. (Metán légzés.) Az élőviláguk íly eltérő tulajdonságai, (Gravitáció, légsűrüség, elektromágneses tér különbsége), az élő selyteken belül is eltérő anyagviselkedéseket produkál. Így a mutáció jóval potenciálisabb brobléma ott, mint a földi élőlények körében. Hát ezért válhatott általánossá náluk, a hármas örökítés rendszere.
  Az aktus is eltérő a ragadozóknál, mint az embereknél. Ugyanis ott nincs szexuális vágy, túlfűtöttség, avagy ragaszkodás. Csupán az utódlásnak egyfajta apatikus ösztöne, mely az emberi psziho szemszögéből nézve, nem képezhetné a fajfentartás akaratának kikezdhetetlen permanenciáját.
  ( kivétel tán Al Bundy….)
  Tehát bekövetkezik a terhesség, s majd a szülés. A magzat, a szülője két lába között “kel ki”. Ugyanis fel kell szakítania a külső bőrt, hogy kijuthasson a szülési csatornából. Habár a nyílás addig teljesen zártnak tekinthető, X irányú perforáció helyezkedik el rajta, mi megkönnyíti a szakadást. A művelet elmúltával a seb összeforr.
  Tehát a nemek inkább jelentenek felépítébéli és kaszton belüli különbséget náluk, mint az embereknél megszokot érzelmi kötődést… S hozzá kell még tennem, a ragadozók nem emlősök! Ergo, nincs nagy mellük, nem szoptatnak, és gondozzák, de nem babusgatják utódaikat.

 34. Most szóltak, hogy megérkezett a Valhallába mindkét könyv, úgyhogy este már meglesz mindkettő. Tehát lehet máshol is keresni, van rá esély!

 35. Én ma voltam a debreceni Alexandra könyvesboltban, ott a Plázában és azt mondták, hogy Szombaton fog hozzájuk érkezni a könyv. :(

 36. Miskolc közelebb van Budapesthez… :D

 37. alien

  A Nagykanizsai alexandrába már van, már meg van mind a kettő!

 38. Red Queen

  Ha egy AVP-s könyvben van EGY – mondjuk őrült vagy hasonló – tudós, tapasztalat hogy lesz egy kis bibi a könyv élvezhetőségét illetően… így járt a Labirintus is, habár khm azt csak régen olvastam és egyszer.
  És az még csak Aliens “alcímes” volt.

 39. drakomen

  huh én ma néztem meg az alexandra könyv boltban nehezen találtam meg de nagyon kull a predator nagyon vastag könyv és ezért egy kicsit drágább de nem vészes.

 40. drakomen

  ja és mindegyiknek a magyar boritója is úgyan ez.

 41. hydrafactor

  Mennyibe kerűlnek ezek a könyvek?

 42. drakomen

  nem sok.

 43. hydrafactor

  konkrétabban?

 44. ragathol

  Az Aliens 1700 vagy 1800 a Predator 2200 Ft.

 45. Egészen pontosan: 1890 Ft és 2190 Ft. :D

 46. hydrafactor

  Na. Meg is vettem a két könyvet. Kellemes csalódás volt. Ugyan is mind a kettő jó vastag :D
  (Aliens könyvnél ez igen ritka)

 47. Hát én nem csalódtam a Mindörökké éjfélben. Ritka rossz könyv, kb. mint az Erdendő bűn volt, sőt ez rosszabb. És még csak nem is az új Predator szaporodás miatt… ha csak annyi baj lenne, hajjaj…

 48. drakomen

  # 33 1234 te beteg vagy de ténleg azért ez a szaporodási mod elég brutál szerintem és atol hogy hasonlitanak a hüllőkre atol még nem jelenti azt hogy nem szoptatják kicsinyeiket vagy nem nagy a mellük ez olyan mint a kacsacsőrü emlös az is tojásal kelti ki kicsinyeit még is szoptatja őket.

 49. Facehugger

  Én már elolvastam a DNA war-t és az eddigi Aliens és Predator könyvek színvonalának tudatában sztem nem a legjobb de kétségkívül szuper! Ajánlom mindenkinek!

 50. Red Queen

  Jah, láttam én is az Alexandra Online-on… csak nekem van olyan érzésem h nem ütik meg a mércét?

 51. Hát, valóban nem a legjobb könyvek. Bár a DNS háborút most fejeztem be, és az nagyon tetszett! Élvezetzes olvasmány volt, és ez a nyomozós stílus egész jó benne. :)

 52. Malakian

  Jééééé, három napja voltam fönt Budapesten és a Moszkva téri metróállomás egyik könyvesboltjában megpillantottam a Predator: Mindörökké Éjfél-t! Ott volt a kirakatban, eleinte gondoltam is rá, hogy talán megveszem… ma pedig feljövök az aliensonline-ra és a cikkek között csupa véletlen megtalálom ezt! Mik vannak… Mondjuk csodálkoztam volna, ha nem írt volna itt senki semmit egy új Predator regényről:) Az Aliens: DNA War azért nekem szimpatikusabbnak tűnik.

 53. Vipera

  Tegnap vettem meg Debrecenben az Alexandrában a Mindörökké Éjfélt. Közel 350 oldal, még nem kezdtem bele, de már alig várom :) Remélem nem lesz csalódás számomra, mint a Túlélők. Na az olyan szar volt, hogy nem bírtam végigolvasni. A kétharmadánál letettem.

 54. Hát, pedig a Mindörökké éjfél lesz akkora, ha nem nagyobb csalódás. :S Viszont a DNS háború nagyon jó, azt nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek. ;)

 55. drakomen

  én most vetem meg a DNS-háborút minjárt megyek és elolvasom.

 56. Vipera

  Rykov! Kezdek neked igazat adni… még csak a 92. oldalnál járok a 375-ből, de már elég vacak. Amíg nem tett említést a predator univerzumról, a világukról addig egész jó volt. Ez a nemváltás elég baromság, holott a többi könyvben meg egyértelműen leírják, hogy vannak hím és nőstény predatorok is!
  Szerintem már csak kíváncsiságból fogom elolvasni…

  De ezt a John Shirleyt sem értem! Miért ír könyvet a Ragadozókról, ha nem ismeri a világukat?

 57. Pénzért. :(

 58. hydrafactor

  Bakker, akkor a szomszéd Irma-nénit miért nem kérik meg, hogy írjon egy Predator regényt?

 59. Hudsonfan

  Én csak a mindörökké éjfélt olvastam de az nagyon jó volt

 60. Hudsonfan

  Amúgy amikor most olvastam a többi kommentet szerintem nagyon is jól megcsinálta a predik világát SZERINTEM és ezért ne szeggyétek le a fejem.
  Bár az nagyon morbid volt amit Gerorgi művelt még szerencse hogy kinyírták de nekem megmarad a jó öreg Mannen remélem a mennybe jut és nem a pokolba ahova Summers kívánta hisz a hibáját kijavította am meg amúgyis a ragadozóktól volt. Bár most olvasom az Eredendő bűnt eddig egész jó de nem a legjobb és szerintem is a Perry könyvek a legjobbak megvan az egész trilógi a : humoros akciós és érdekes csak a Ripley egy android dolog abszult egy kicsit azt nem kellett volna beleírni.

 61. Hudsonfan

  Má nem azé de Rykov te mié letté ennek az ipsének a rajonkója nem akarlak megsérteni de énnekem nagyon nem jött be ez a marha má bocs bár azt nem értem akkor azt mié nem kritikázod ho Rykov tábornok zuhanet vagy 10 métert

  ELNÉZÉST HA MEGSÉRTETTELEK

Vélemény, hozzászólás?