Lesújtó kritikák az AvP 2-ről

Az Indexhez hasonlóan az sg.hu is inkább a sok negatív kritikának hisz:

December 25-én mutatták be Amerikában az Aliens vs. Predator: Requiem című folytatást, melytől a rajongók azt várják, hogy a sokak szemében félresikerült előd hiányosságait kiküszöbölje. Nos, az első visszajelzések szerint ez nem sikerült.
A folytatással mi is rengeteget foglakoztunk, a premierig szinte minden fontosabb történésről beszámoltunk. Nos, a bemutató megvolt, szóval lássuk az első visszajeléseket.
A Filmcritic.com beszámolója szerint “Az AvP: Requiem tipikus példája annak, hogyan képes a stúdiók hülyesége és két rajongó megszállottsága lerombolni egy filmet“. Az ötből mindössze kettő csillagot adó Keith Breese beszól a producer Walter Hillnek is, valamint kijelenti, hogy az Alien-mítosz ezennel véget ért.
A Rotten Tomatoes.com mindössze 15%-ot adott a filmre, azonban mégis az EFilmcritic.com kritikusa fogalmazott a legkeményebben. Brian Orndorf szerint Paul W. S. Anderson ma tuti nyugodtabban kelt fel, hiszen mostantól nem ő a legrosszabb Alien vs. Predator témájú mozifilm rendezője. Ráadásul a 86 perces film a kritikus szerint “egy hitvány, élvezhetetlen, sötét, hülye, amatőr, lenéző, zsibbasztó, kimondhatatlanul nevetséges és eszméletlenül beteg film. Ezzel bemutattak a közönségnek“.
Nos, ilyen előjelek után kiváncsian várjuk a január 31-i hazai premiert.


Az avpgalaxy-n is olvasható gyűjtemény szerint jelenleg így néznek ki az értékelések:

 • MovieWeb (3.5/5)
 • 7MPictures (3/5)
 • SKNR.net (3.5/5)
 • NYTimes (N/A)
 • Outtakes With Fiore (6/10)
 • One Guy’s Opinion (C)
 • IGN FilmForce (3.5/5)
 • Mania.com (C+)
 • Variety (N/A)
 • Arrow In The Head (1.5/5)
 • Austin Chronical (1.5/5)
 • BigPictureBigSound (2/4)
 • Bloody-Disgusting (1/5)
 • Boston.com (N/A)
 • BronsonFive (1/5)
 • CinemaBlend (1.5/5)
 • CinemaSpy (2.5/5)
 • Collider.com (F)
 • ComingSoon.net (4/10)
 • DreadCentral (2/5)
 • E! Online (D+)
 • eFilmCritic (1/5)
 • Fangoria (2/5)
 • FearNet (2/5)
 • FilmCritic (2/5)
 • FilmJerk (F)
 • LAWeekly (N/A)
 • MetroMix (1.5/5)
 • MovieHole (2.5/5)
 • MoviePulse (5/10)
 • Movies.com (D)
 • The Movie Blog (4.5/10)
 • The Stranger (N/A)
 • TheMovieBoy (2/4)
 • TVGuide (1.5/4)
 • UGO (C+)
 • WorstPreviews.com (4/10)

← Előző bejegyzés

Következő bejegyzés →

80 Hozzászólások

 1. hydrafactor

  Azért vannak pozitív kritikák is…

 2. az a baj, h manapság sokmindent várnak az emberek. Még a Pókember 3-at is sokan utálják, meg a legrosszabbnak tartják. (nekem ez a rész tetszik a legjobban a 3 közül). És ha még azzal is fikázzák a filmet, h túl véres, meg ilyesmi akkor mit mondanának a fűrészről. Annál kegyetlenebb filmsorozat eddig nincs.
  Érdekes, h mekkora hűhó volt az Alien 3 készítésekor, csupa káosz… Azt bezzeg ugyanúgy elfogadják, mint a többi A/P filmet. Mondom, azzal van baj, h az emberek nem tudják, h mit akarnak.
  De talán még is rossz volt olyanoknak adni a feladatot, akik eddig rövid reklámokat forgattak (szerintem onnan jött az idétlen ötletük, h ilyen rövid legyen a film).

 3. PredAlien

  Azért azt sajnálom, hogy 86 perces. Sok filmet láttam már amit az egekbe magasztaltak közben meg nem ér egy garast sem. Csak meg kell nézni, hogy az utóbbi hónapokban hány gagyi filmet vetítettek.
  Személy szerint én erre a filmre várok mióta a predatorok felszálltak az Antarktiszról.

 4. nessboth

  “….az Alien-mítosz ezennel véget ért.” Ennél a résznél görcsbe rándúlt a gyomrom.

 5. Apoth

  Ne hallgassatok a kritikusokra! Jó film vannak benne furcsa dolgok, de nekem tetszett.

 6. silo2

  A film sajna tényleg érezhetően rövid. Az elsőnél biztos hogy nem rosszabb , de valahogy többet vártam tőle. Sajnos viszont a trailerben túl sok poént lelöttek. Azért van benne egy érdekes dolog a predaliennel kapcsolatban. Az szerintem biztos hogy az alien , predator rajongok jól fognak rajta szórakozni ,de ne várjatok tőle túl nagy durranást mert akkor csalodást fog okozni. Ez nem fikázás csak figyelmeztetés. Nem rosz de lehetett volna sokkal jobb is.

 7. Túl sok pozitív kritikát nem láttam, és mivel még relatíve kevesen nézték meg, az sem jelent túl sokat. Azt még nem is figyeltem, hogy csak 86 perc. Persze ilyen “hosszú” film is lehet jó, de az A/P filmek eddig mind hosszabbak voltak 100 percnél. És ha belegondolunk, itt két idegen háborújáról van szó. Egy ilyen film min 120 percet érdemelne! A JP3 is sokkal rövidebb az első kettőnél, és bár nem olyan rossz, azokhoz képest azért kicsit gyenge. De már csak 19-et kell aludni és kiderül. :)

 8. Pár dolgot szeretnék elmondani.

  1 – Aki nem amerikában van éppen, és letöltötte és a pocsék warezt nézte meg, kérem szépen NE írjon nekünk itt semmit a filmről. Se jót, se rosszat, mert egy gagyi kamerás verzió nem film!

  2 – Tényleg eléggé megoszlanak a vélemények a filmről, de ez így természetes. Viszont ez soha senkit ne tántorítson el a megnézésétől. Most nem kampányolni akarok mellette, hiszen én sem láttam még, becsülettel kivárom a hazai premiert. De senki NE döntse el helyettem, hogy nekem hogy fog tetszeni. Majd megnézem, és utána ÉN eldöntöm. Szerintem MINDENKINEK így kéne cselekednie! ;)

  3 – Érdekesnek találom az IMDB jelenlegi állását ( http://www.imdb.com/title/tt0758730/ratings ). 33% 10 pontosra értékelte, mely bár ugyanúgy nem mérvadó, mint aki 1 pontosra, hiszen csak egy picit gondolkodjunk el a dolgon, hogy mennyire irtózatosan és gyalázatosan nézhetetlennek kéne lennie valaminek, hogy 1 pontot adjunk rá a 10-ből. Őszintén szólva én, amiről esetleg azt sejtem hogy 1 pontos, azt meg se nézem, de mivel nem láttam, nem is tudom hitelesen értékelni, ergo nem szavazok! :D

  4 – Örömmel látom, hogy sok újonc hozzászólt mostanában, vagy csak régóta csendben figyeltek!
  Üdv itt az AOL-on mindegyikőtöknek!

 9. Sziasztok!
  én vagyok a következő újonc és szeretnék én is beszélni róla. Sajnos a negatív kritikák gyűlnek és nincsenek pozitívak csak elenyészően, jól van, horrorfilmeket amúgy is gyakran leírnak. Jelenleg 16%-on áll a film, ami még mindig kevesebb mint 22%. Az imdb-n 6.4 pontos az átlag, ami szintén nem a túl magas színvonalat mutatja. A bevétel napról napra csökken, 9.51 millió keddre, 4.3 szerdára, és 2.9 csütörtökre, szóval ez is azt mutatja, hogy valamilyen szinten eltántorodtak a nézők tőle. A nagy rajongók nem nézik meg még egyszer, a kevésbé rajongókat pedig lebeszélték róla. Én nagyon bízom benne, hogy jó lesz a film, de ha tényleg igaz, hogy a poénok nagy részét lelőtték az előzetesben, továbbá nem is csodálom, hogy nem lesz sokkal több egy 86 perces filmben. 86 perc. Az előző filmekben meg sem jelent 86 percig Alien,csak a feszültséget fokozták. Na, most sikerült elsőre egy pesszimista hozzászólást írnom. Mindenesetre bízom, hogy élvezni fogom, de szerintem nem árt felkészülni, hogy Aliens-t már ne várjunk. De én mint rajongó biztosan ott leszek a 31-i premieren egy moziban. Szóval hozzájárulok, remélem többször is majd a film sikeréhez.

 10. Na akkor jönnek a pozitívumok! Most láttam a rottenen, hogy nőtt a népszerűség. 16%-ra ami még mindig nem sok, de van olyan, hogy Cream of the Crop. Azt hiszem, hogy ezek a legelismertebb kritikusok és náluk 29%. Az egyik valami ilyesmit írt, név szerint Neil Genzingler pozitívumként, magyarra lefordítva nagyjából, hogy “biztos nem lesz olyan sci-fi klasszikus, mint az eredeti Alien, de tökéletes tisztelgés a sorozatnak…”
  én mint rajongó ezt erős pozitív reménysugárként élem meg

 11. Mano: ha jol tudom, Szlovakiaban (3 kopesre innen) 27-en mutattak be, karoltve egy rakat masik orszaggal.
  Hogy van az, hogy nalunk csak januar kozepen/vegen?
  Az imdb szerint Angliaban is csak jan 18.-an fogjak.

  Fura dolgok ezek

 12. csillagharcos

  Én az igazat megvalva nem is szertném, hogy folytassák az Aliens-t Mert már így is sok bőrt lehúztak róla a második rész után és sajna nem túl sikeresen, habár olvastam egykét jó fojtatást.De tényleg ti mit vártok ezektől a figuráktól? Talán valami újat kellene kitalálni. A kritikusokra és a véleményekre annyit, hogy elég jó jeleneteket láthattunk eddig és nem hinném hogy olyan nagyon rosznak kellene lennie ennek a filmnek. Az amerikai izlést meg nem hiszem, hogy be kellene mutatni ott egy kicsit másra izgulnak Úgy hogy kitartás és bízzunk benne, hogy nekünk Európai rajongóknak tetszeni fog.

 13. csillagharcos: az a baj, hogy a film is amerikai, igy kevesse hinnem, hogy az europai rajongokra gondolva keszult volna a film

 14. Ogdru Jahad

  Üdv mindenkinek egy szintén újonctól!

  A kritikusok véleményével kapcsolatban hadd idézzem Markos Györgyöt. “Az a baj, hogy nem érdekel!”
  Szóval majd azt én tudom, hogy tetszeni fog -e vagy nem. Én egyébként nem is várok remekművet, írtátok, hogy már mindkét karakterről lehúztak minden bőrt, ezt én is így látom. A film hosza viszont lehet, hogy nem a rendezők sara, a stúdió is beleszólhat (gondolom bele is szól és ne csak ebbe). Pl. nekem megvan DVD-n az Apokalipszis most c. film, ennek egy extrájában a rendező Coppola elmondja, hogy eredetileg 4 órányi anyagot forgattak, de a stúdió úgy döntött, hogy a nézők márpedig két óránál töbet nem tudnak végig ülni, ezért a film felét ki kellett vágnia. Ki tudja, lehet, hogy itt is így volt. Aztán persze majd meglátjuk, ami eddig nyilvánosságra került az elég tömény, lehet, hogy a 86 percet is éppen jónak fogjuk érezni.

 15. Engem sem nagyon mozgat a kritikusok értékelése. Mint már elöttem többetek is irta (nem pontosan ezekkel a szavakkal), nehogy már mások döntsék el, hogy mi tetszik nekem. Én alapba nem várok tőle egy világmegváltó dolgot. Nekem mondjuk az egy is nézhető volt (Addig itt nem lesz kövezés még én azt nem mondom. Még ha az is mondja, hogy Jehova. Áááá… :D ), laza kis filmecske egy picit messze a horrortól, de valódi scifi.

 16. Először: A rottentomatoes csalóka, mert a kritikák száma alapján százalékol, nem a pontozást összegzi (bár azt is kiírja, /pill 3.1/10, ami szintén nem szívderítő)
  Másodszor: Az eddig fellelhető egyetlen letölthető verzió még a kamerásokhoz képest is borzalmas minőségű(pl. a vászon kb 1/3-a nem látszik) – mégis ki lehetett venni a csatákat, (én ezt persze onnan tudom, hogy… mondták. ;) ) szóval a T. kritikusoknak meg kéne tanulni akciót nézni…
  A legnagyobb hiba a filmmel kapcsolatban (a rövidsége mellett), hogy a legjobb részeket már a redband trailerben ellőtték, nem beszélve a többi videóról, állítom, a film nézhető részének felét össze lehet kaparni a netről. :/

 17. Én előre megmondtam!
  A világ Hollywoodban nagyott változott! Hol van már Ridley Scott? Vagy James Cameron, David Fincher, Jean-Pierre Jeunet? A Predator produkciókat ne is említsem…
  Amit még annó lehetetlennek gondoltam, az ma már valóság! Az alien – és predator mítoszt ledöntötték. És részben a Century Fox tette mind ezt. Saját gyermekeivel… Cunámi, árvíz, vulkán, háború, ést most ez. Teljes bizonyiték, a tömegkultúra szeméthalmozására. Reméltem, hogy az AVP film egy rövid botlás voltcsupán , s hogy “damnatio memoriae” a filmvilágból, de tessék! Itt a folytatása…
  Nem akarom senki film élményét hazavágni! De azt hiszem, hogy minden olyan rajongó, aki igazán tiszteli az alien, és predator alkotásokat, s igazán átéli mibenlétüket, és nem csak az az amerikai féle agyatlan comics zabáló, az megérti a probléma súlyát. Mert tudja, mi az a Science Fiction. Tudja, hogy nem csak az agyatlan akció, és vérengzés volt az eredeti filmek igazi alapja. De ha valakit tényleg érdekel a véleményem, az nézze meg az Alien4 werkfilmjét! A láthatja, hogy egy jó film milyen sokrétü is. No mindegy. Most várom a reménytelent, hogy megcsinálják az AVP3-t is, és semmi köze nem lessz az előző két részhez. És nem is fog, az eredeti filmek történetébe belerondítani. Hát, csodák még néha vannak…

 18. 1234 az a cumi, hogy elég nagy a valószínűsége, hogyha az AVPR nagyon sikeres lesz (és miért ne lenne, mert szerintem már az) akkor az AVP3-at is a tesók rendezik. És akiknek nem jött be az AVPR világa, annak az AVP3 (vagy kitudja mi lesz a neve) se fog.

 19. magyar vadász

  Na igen eléggé lesújtóak ezek a hírek, de bízom benne, hogy nem lesz egy rossz kör a moziban. Ha bejön akkor újramegyek az tuti. Habár az engem is zavar, hogy ellőtték a poénokat, hogy pl a szöszke tyúk meghal (ez a legjobb példa) az első előzetesben, közben meg a többiből ez a gyanú fel se merülne. ÉS még pár dolog , de ez mellékes most már.

  Viszont az a 86 perc az szúrja a szememet, sosem szerettem az ilyen rövid filmeket. Habár azért gondoljatok bele, hogy mégis ezeknek a srácoknak az első filmje szóval talán mégsem forgathattak egy 4 órás filmet. (na jó azért lehetett volna hosszabb is :P) Nekik ez a szárnybontásuk, hogy mennyire jön be aztán talán … ott lesz. Igen a régi filmekhez semi nem fogató, plusz az időtartam.(ahogy az istván a király Vikidál nélkük…) De ha igaz az hogy mennyire sok csata lesz benne akkor viszont ezzel a terjedelemmel egy nagyon ütős pörgős filmet kaphatunk, de ezt is csak találgatom :D Remééény, az él a legtovább!
  Csak remélem, hogy nem lesz benne olyan baromság, mint az első részben hogy az alienek kb, mit tom 10 perc alatt kitörtek a gazdatestből és kb 20 perc elteltével már kifejlett példányok voltak. Azért valamilyen időhöz kötöttség legyen benne!

  Még az, hogy amit eddig láttam a közzétett csatajelenetekből egyenlőre azt mondom nekem nagyon nem tetszettek azok a jelenetek. Majd a moziban ez is kiderül mennyire értékelhető, de nem éreztem valami … életszerűnek, jó ez hülyén hangzik, no de valahogy nem az igazi. És igen is 31-én vadászatra megyünk meglessük ezt a prédát.

  Részemről nem akkora baj, h az alien univerzum nem fog tudni érvényesülni, a predatort is nagyon szeretem, úgyis hiányzik már egy harmadik rész is, ezen majd kiélem magam :D Szóval csak jó lehet nekem. Mozira fel skacok! Ne tántorítson el semmi!

 20. Állítólag elég sok jelenet kimaradt abból amik a trailerekben voltak, és a DVD-n majd egy hosszabb (új filmkezéd is) verzió lesz.

 21. Valaki itt jelezte, hogy miért ne lenne sikeres… ki kell ábrándítanom, mert az első adatok szerint lényegesen az első rész alatt fog végezni. Nyitónapja 9.51 millió dollár elég korrekt eredmény, de azóta szinte csak csökkent, leszámítva a mai pénteket. 4 nap alatt alig több mint 20 millió dollár, márpedig az első napokon lényegesen magas eredményt kellene produkálni, pláne, hogy az első AvP film 3 nap alatt 38 millió dolláros bevételt hozott, és úgy tűnik, hogy a második rész 6 nap alatt nem fogja ezt teljesíteni, akkor lehet, hogy úgy dönt a stúdió, hogy nem kell több rész.

  mondjuk én szerényen megjegyezném, hogy jobban örülnék neki, hogy ha külön szinglin nyomnák tovább az ipart…

 22. Hát ha már az AVp de még az AVPR se tetszett, miből gondolod, hogy az Alien 5 (ami már nem lesz, ezt kijelentették) vagy a Predator 3 jó lesz? Hát nem lesz jobb ezeknél elhiheted és csak a sorozatokat rombolják tovább. Szóval ha új filmet akarnak csinálni, turmixoljanak csak AVP-be.

 23. thereaper

  Nodi:Honnan veszed hogy ne lehetnek jobbak a “szingli” filmek? Szerintem hasznos lenne, ha egy lényre (és a mellettük élő-haló emberekre) koncentrálnának végre az írók, és nem turmixolgatnák tovább az AvP-t. Mondjuk Alien 5 tényleg nem lesz, szal majd cirka 10 év múlva kapunk egy Alien vagy Aliens remake-et, gondolom. Blöe.

  Gorgoroth: Hiába mentek át mélyrepülésbe a bevételi mutatók, ha tényleg világviszonylatban nézzük, és hozzácsapjuk a további bevételt (pl. DVD), akkor elég nyereséget fog hozni, hogy zöld utat adjanak a harmadik résznek…

 24. Mondjuk nem lenne rossz egy AVP 3, bár nem tudom a 2 hogy teljesít és mennyi bevételt hoz majd. Már megnéznék egy jövőben játszódó filmet is. Én mondjuk örölnék egy Predator 3-nak is, de félő, hogy azt is elcsesznék, bár egy jó rendező és egy jó forgatókönyv mellett már csak tudnának valamit alkotni (valami értelmeset, ha lehet :). De ez egyenlőre csak álom :( Az ilyen dolgokat, hogy remake, meg szerintem hagyják a fenébe! Régebben olvastam vhol olyan (ál)híreket, hogy lesz Predator remake…ugyan mi a f…nak? De egy nagy kacsa volt valszeg az egész. Az Alien vagy Aliens remake gondolatától meg még a gyomrom is felfordul :S Akkor inkább az AVP-t vigyék tovább…reménykedem még mindig egy kicsit a tesókban, h azért 1°-kal jobb filmet csináltak, mint az első rész volt. Csak érjen már el ide is az a film! :@

 25. Ami az ‘1-lényes’ filmeket illeti, nézzük az utolsó két példát: AR és Alien3 mozis verzió. Akkor inkább ne legyen 5-ös rész. A legjobb az lenne, ha a Fox cakumpak eladná a jogokat egy lelkiismeretesebb stúdiónak. (Majd ha néger gyerekek potyognak persze, de azért szép belegondolni…)
  Az AvPR bevételei az első 2 napon zuhantak, azóta tartja a napi 3 milla körüli termelést. Most épp 23,6 m-n áll. 1 hét alatt 100%, hogy nem hozza be a gyártási költséget.

 26. Hogy egy hét alatt nem hozza vissza a filmet az AvP-R az biztos, de egy ilyen filmet a rajongók éltetnek, márpedig ők az első héten nézik meg, illetve minél hamarabb. Most négy nap alatt 20.19 millió dollárnál tart. Nem az a baj, hogy nem hozza vissza a gyártási költségeket, ami állítólag 30 millió dollár, hanem az, hogy nem kaszál annyit, hogy a stúdió úgy döntsön, hogy a következő részre hajlandó legyen olyan pénzösszeget adni, amiből igazán jó filmet lehet csinálni. Sőt, sajnos az a tapasztalat, hogy részről részre romlik az átlag. Mint az első rész 38 milliót hozott 3 nap alatt, addig a második részt ezt az eredményt 6 nap alatt nem fogja tartani. Ez alapján a stúdió miért döntene úgy, hogy egy következő részre mondjuk 2-3X annyi pénzt áldoz a minőség javára, ha az előző rész 170 milliós bevétele után is csak 30 milliót áldozott a folytatásra? Vagy adjon több pénzt és jó lesz nekünk a 12-es karikás film megint? Akkor meg az lenne a baj.
  Az egy lényes filmeket azért támogatnám, mert például az Alien sorozat szerint, nem feltétlenül szükséges a drága pénz, hogy minőségi filmet nyújtsanak. Az AvP filmek mindenképpen arról szólnak, hogy kaszabolás, háború, akció, oda mindenképp kell egy látványos harcjelenet, ami pénzt igényel, de egy 8. utas a halálhoz hasonló hangvételű csendes, félelmetes film nem igényel olyan magas bevételt, mégis jó lehet. Az a baj az AvP-vel, hogy túl összetett. Ami igazán kielégítő lenne szerintem egy olyan történet, ahol az idegeneket befogták és biofegyverként felhasználták egy másik, meleg bolygón, ahol épp háború folyik és ez alapán a Predator is odatévedt, mert ugye ő azt szereti, és ez alapján kellene legalább egy 120 perces filmet igényesen összerakni érdekes karakterekkel és sok izgalommal. De ilyen bevételi mutatók és kritikai visszhang nyomására nem hinném, hogy bárki támogatná ezt az ötletet, mert ezek után szinte biztos, hogy bukta lenne. Vagy 12-es karikás. legalább is én így gondolom

 27. Gorman

  Az a baj szerintem,hogy volt első rész.Ezt kellett volna először megcsinálni,mert most mindenki az elsőhöz viszonyít,hogy az milyen volt és ahoz képest most milyet vártak.Ha ez lenne az első rész biztos mindenki sokkal jobban szeretné,de az emberek megzavarodtak már nem is tudják mit akarnak,mit várnak egy AVP filmtől,ezért ez a sok negatív kritika.

 28. Gorgoroth: Erről van szó, az avp2 játékot kellett volna filmre vinni, már az elején. Akkor legalább az egyszeri mozinézőnek is lenne fogalma arról, mi is az AvP.

 29. cosmic

  én már azon is csodálkoztam anno, hogy AvP 1 lesz.
  és hogy Avp2 ? ez még meglepőbb.

  de hogy folytatás? szerintem tuti nem lesz. sem közös, sem külön utakon.
  nem lesz rá igény.
  Ha Predator 3 lehetne, már rég megcsinálták volna. szintugy Alien 5.

  én nem reménykedek semmiben. szerintem ennyi volt a “bőrlehúzás”. mindkét részről.

  bár látjátok, egy batman filmnél mégis megy. ott sikerült nekik feltámasztani. na ez hogy van?

 30. Szerintem ez az egész káosz a stúdió pénzéhsége miatt van. Egész egyszerűen ezt a 2 legendát nem kellett volna közös filmbe tenni. Ennyi.

  Részemről már az se mérvadó, hogy mennyi vér folyik. Nem ezen van a hangsúly. Csak a mai popkultúrához ez pont hozzátartozik. A magasszintű brutalitást meg kéne hagyni más jellegű filmekhez (motel, fűrész). Szerintem inkább a sci-fi vagy a horror stílusra kéne gyártani. Anno pl amikor a bolygó neve: halált néztem a moziban még kisgyerekként, majd össze….tam magam. Még évekkel később nézve is félelmetesnek hatott. Volt (van) benne valami rémisztő, ami sok v után is hat rám. Az új AVP film inkább sztem egy látványos akciófilm, pofátlanul a bevételekre kihegyezve. A studió ennek rendelt alá mindent. Az, hogy ez pont egy kisvárosban játszódik szerintem megöli az alien mítoszt. Ráadásul a jelenben…. Brrrrrr…

  Persze érthető. Nem volt pénz egy különleges látványvilág ill. atmoszféra megteremtésére. Már évek óta várok valami komoly vállalkozást, amikor egy valódi sci-fi egy idegen bolygón játszódik, ahol a helyszín látványa magával ragadja az embert, a lények nagyon kidolgozottak, a szereplők hozzák az elvárható szintet és a rendező bizony tudja a dolgát. Bárcsak James Cameron elvállalt volna egy alien rendezést még Paul Anderson remekműve előtt. Akkor most ez az egész nem lenne….

  Mielőtt valaki megkérdezné: igen, nagy alien és predator rajongó vagyok. De csak külön-külön.

 31. Penac

  Kicsit elszomorodva olvasom az AvP R-ről megjelenő írásokat mert nagyon vártam már ezt a filmet.
  Nem láttam még, de nem túl bíztató, hogy a legtöbben olyan rossz véleménnyel vannak a filmről.
  Csillogó szemmel olvastam az első híreket, hogy lesz új AvP,hogy nem Anderson rendezi (sőt, semmi köze nem lesz a filmhez),hogy a rendezők vissza akarnak térni a gyökerekhez.
  Itt vigyorgtam a monitor elött vagy fél óráig mikor megláttam az első trailert, most meg teljesen magam alatt vagyok , hogy megint nem tudtak a megfelelő módon hozzányúlni a franchise-hoz.
  Szurkolok, hogy ne így legyen (majd a moziban kiderül) de szerintem mostanában nem tudnak normálisan elkészíteni 1 akció és/vagy sci-fi filmet sem Hollywoodban(másmilyent se nagyon).
  Vagy a rendező béna vagy a producerek cseszik el a filmet.
  Ezért nem fűzök túl sok reményt ahhoz sem, hogy az ezután elkészülő Alien vagy Predator filmek jobbak lesznek mint például az AvP.
  Abból amit olvastam, úgy gondolom most a rendezők szúrták el.(Persze hogy megint a studió mert őket szerződtették)Filmtrükökkel foglalkozó tesók rendeznek ?
  Na mindegy legalább a szörnyek jól néznek ki.

 32. Na megvannak a becsült hétvégi eredmények
  Az Alien Vs Predator: Requiem az első hétvégén a bevételi listán csak a 6. helyen áll, míg nyitónapján a 3. helyen volt. 6 nap alatt a film kb 26.88 millió dolláros bevételt hozott, ebből a hétvégén vagyis az legutóbbi 3 napon 10.05 millió dollárt. Szerintem ez már jóindulattal sem fogja elérni az 50 millió dolláros bevételt, a nagyobb siker érdekében már csak a világ többi részében bízhatunk, de szerintem ott sem lesznek lényegesen erősebb mutatók tekintve, hogy az első rész USA és WW eredményei között nem sok különbség volt, bár az Alien Resurrection hasonlóan gyenge bevételéhez majdnem két és félszer ennyi WorldWide bevétel társult.

 33. NORBERTO

  Ez azért van mert nem szeretik az emberek az alien filmeket!

 34. Norberto: nem azért van mert nem szeretik az Alien filmeket, ilyen erővel az Aliens sem hozott volna 85 millió dollárt, mai árfolyamon ez talán közelíti a 200 millió dollárt. Három éve az első AvP film is 38 millió dolláros bevétellel kezdett 3 nap alatt, ezt most az új film 6 nap alatt jóindulattal mondhatjuk, hogy megközelítette. Azért gyenge a film bevétele mert
  1. csalódtak az első részben és onnan már nem is érdekli az embereket a folytatás
  2. nem volt elég határozott a marketing, nem tudnak róla, hogy ez most más lesz, én legalább is az aliensonline-on kívül nem sok helyen láttam új híreket
  3. sokan hisznek a kritikusoknak akik szerint gyenge a film
  4. sokan hisznek azoknak az embereknek akik csalódtak a filmben (mert ilyen is van), és inkább nem nézik meg egyelőre
  5. 18-as korhatárkarika, érdeklődő tinédzsereket nem engedik be a moziba, akármennyire is szeretnék

 35. Megleptek ezek a hírek, és eléggé elszomorít.
  Bevallom, hogy az első filmet rohadtul vártam.. annyira, hogy szemét módon megnéztem a hazai premier előtt. (Mindenki érti mire célzok) Értetlenül álltam a dolog előtt, nem hittem el, hogy ezt kapom ennyi várakozás után. Azóta sem bántam meg ezt a húzást, ugyanis kár lett volna ezért moziba menni. – Az új film kapcsán felreppentek a hírek és elkezdtem bizakodni. Aztán amikor egyre több és több derült ki, majd jöttek a trailerek, akkor kicsit megnyugodtam, de egy egészséges félsz azért megmaradt. Most a hírek kapcsán kezdek egyre inkább “elkenődni” és fontolgatom, hogy ezt a filmet sem fogom moziban megnézni, mert valószínűleg nem ér annyit az egész.. Jelzem nem vagyok “koca-predator” ill “koca-alien” fan.

 36. magyar vadász

  Nem értem az embereket! Az első rész úgy volt sz*r ahogy, teljesen más volt, mint amilyennek lennie kellett volna. Senki ne mondogassa azt, ami az Anderson hüyle fejéből kipatant, hogy ez önálló, így jó meg úgy jó. Ezt is azért mondták, mert tudták, hogy úgy tré ahogy van! Most filmes szemmel nézem a dolgot, nem pénztárcaevő stúdiószemmel.
  Egy film volt ami olyan címet viselt magán, mint Alien és Predator. Az avp film egy gyermek és mint utódnak örökölnie kellett volna az ősök vonásait. Az alien részt is és a Predator részt is, ez kézenfekvő! És hozzáteszem egyik film sem arról volt híres, hogy gyermekeknek készült volna. Gyomorforgató volt az izgalomtól a horrortól és a keményebb jelenetektől. Ez teremtette meg a film világát, melyet mesterien keverve egymás mellett vezetve kellett volna képernyőre vinnie ennek a VS. filmnek. Így kell kinéznie egy AvP movinak. Megtartani a két tényezőt és élményt, nem pedig elszállni a valóságtól. Kísérletezni elhet, de a fő vonal maradjon a színen! De e helyett mivan, közgazdász szakemberek mérlegelnek a stúdiók irodáiban számolgatnak, de annyi eszük azért nincs, hogy arra vegyék a fáradtságot, hogy egy kicsit megdolgozzák egy – két film színvonalát ami hozna is a konyhára! E helyett egy ilyen Anderson rendezget, akinek a Resident Evil-je után én nem adnám a nevemet hozzá. Ez “horrort”, meg hasonlókat. Amerika most nagyon a béka segge alatt csücsül a jó filmeket illetően, hosszu ideje nem tudnak előállni egy olyan filmmel amire azt lehetne mondani, hogy jó és eredeti. Megy itt a sorozatgyártás. Istenem, divat a világ, de ennyire??? Ott szídták az első rész milyen sz*r és igazuk volt erre ez még kevésbé tetszik, (egyenlőre). De igen ez a reklámokon is múlik.

  Na ne hagyjátok magatokat igen is az alapokat tartsa ez film (mármint kellene), de kevés az olyan filmes és alig tudnak érvényesülni akik tényleg azért csinálnak egy filmet, mert szeretik. Ez van.
  Amúgy a kisvárossal nem is lenne probléma, ha úgy valósítanák, meg, mint a Prédában, az volt a legjobb AVP könyv, nem hiába!

 37. PredAlien

  Mikor először hallottam, hogy lesz AVPR nagyon megörültem. Tetszett, hogy látni benne az Aliens stílusát és hogy visszahozták a pred látását, alienek hangját stb. Mikor befutottak az első kritikák egy kicsit elbizonytalanodtam. De én ezt nem hiszem el. Amit csak a tesók arcába vághatnánk az a rövidsége és a pár tini balek. Világmegváltó szerepet kapott de azt be kell látni hogy az eredetieket semmi nem szárnyalhatja túl. Az első rész nekem egy összecsapott filmnek tűnik(20 perc egy alien kifejlődesé? predator összeáll a nővel? ) , itt végre egy vérbeli vadászt láthatunk nem valami predator érettségit. Úgy gondolom bízhatunk a filmben hiszen lehet még benne akció és vér is a megmutatottakon kívül. Szóval ha a film király lesz akkor a kritikusokat előjegyeztetem embrió beültetésére.

 38. codename86

  Akkor sajnos el kell keserítselek. Én például azt hittem, hogy az 5 perces előzetes csak egy összevágott videó, azonban kiderült, hogy tévedek és valóban az a film eleje. Ez máris elárulja, hogy ebben a Predalien nemhogy 20 perc alatt fejlődik ki, de egyenesen 20 másodperc alatt… Ha túl leszünk a premieren, el kezdjük belátni, hogy bár az AvP-R egyáltalán nem rossz film, az első sem volt annyira szörnyű. Főleg, ha a kettőt összehasonlítjuk. Bármennyire is szidták, lejáratták Paul Anderson rendezését a tesók, ők sem alkottak sokkal jobbatt, pedig szentül fogadkoztak, hogy ez most aztán más lesz. Más lett. Jó lett. De nem lett sokkal jobb. Pedig tejjel-mézzel folyó kánaánt ígértek. Mind1, majd meglátjuk ki hogy fogadja. Csak aztán a többség nehogy dacból mondja azt, hogy márpedig sokkal jobb lett az elsőnél. Majd nézzünk magunkba és őszintén nyilatkozzunk mindkét filmről úgy, hogy felidézzük mindkét rész pozitívumait és negatívumait egyaránt.

  Nem akartam senkit megsérteni ezzel, ez csak úgy jött. Vagy nem tudom. :)

 39. csillagharcos

  magyar vadász igazad van!
  Ha leültek volna és olvastak volna néhány regényt talán jobban jártunkvolna illetve ha az eredeti vágásban hagyják a filmet amit ugye tujuk hogy “túl véres lett volna”. Illetve kaptak volna annyi pénzt mint a Pokolfajzat 2. részére (86 mill.) akkor szerintem egy mindenki számára jó filmet tudtak volna csinálni. De abban szerintem mind eggyet értünk, hogy már nem csinálnak olyan eredeti filmeket mint az első részek ill. ilyeneket is ide sorakoztathatnák mint: T2, Jp1, “Szellemirtók1”, Predator1……stb
  Ezek mind eredetiek voltak de holvan most a találékonyság? Talán csak a mi érzékküszöbünk csúszott túl magasra és már az ilyenek meg sem hatnak. Csak gondoljatok arra hogy az eredeti Orson W. Világok harca Rádiójáték Amerikát igaziból sokkolta mi ezzel szemben nevetünk az ilyeneken vagy oda sem figyelünk. Mamár ott tartunk ha ezek tényleg megtörténnek észre sem vennénk mert annyira nem érdekelne bennünket.
  Röviden ennyit a negatív kritikákról.

 40. Red Queen

  A kritika engem csak méginkább arra uszít, hogy megnézzem a moziban az AVPR-t. (!)
  Amúgy meg hajlamos vagyok a Predatorok világára is, szinte magával ragad a kíváncsiság.
  Valamint sunyin megjegyzem, hogy a “kelne ki belőled egy alien” megjegyzést csak azok használják, akik tudják is hogy mit írnak/mondanak…

 41. Witchlord

  Skynet-TX hozzászólását továbbgörgetve csak annyit, hogy egyszerűen értetlenkedve látom a nyomorult 86 perces játélidőt… : ( Nem értem, egyszerűen hogyan merik ledegradálni videókölcsönzős szintre az ilyen típusú filmeket? Hol vannak a hülye producerek, egyszerűen nem gondolkodnak? Basszus, ha én adok valamihez lóvét, zöld út, nesztek és csináljátok, akkor azt mondom, vazze ez itt 100-110 percnél NEM lehet rövidebb!!! Ez lenne a legelső kikötésem, ne már, hogy ne szólhassak ebbe bele! Karakterfejlődés, feszültségfokozás és minden, ami kell ahhoz, hogy ne csak egy nyomorult szombat esti videókölcsönzős B-movie-n csámcsogjunk végig alig másfél órán át… : (( Egyszerűen nem hiszem el, mindjárt sírok… A trailer alapján, ahol egy csomó happy családi pillanatot mutogattak, azt vártam, talán ez miatt lesz hosszabb a film és eléri a tisztességes játékidőt, ami nálam minimum 100 perc, de inkább közelít a 2 órához, erre most kiderül, hogy alig történik valami, harc meg még kevesebb, s mire felpörögne a film, addigra már végefőcímet láthatjuk… Egyszóval iszonyat csalódás most mindezt előre tudni és lássuk be, ha csak ennyit tudnak alien/predator-rajongó filmkészítők csinálni, akkor valami nagyon nagy gond van, mondjuk főként a filmkészítők világában… És akkor csodálkoznak, hogy mi miért töltögetjük le a filmeket az internetről… Úgy, értem, ki a franc akarja vesztegetni a pénzét olyan szarokra, amit ezek próbálnak megjelentetni mostanában? Azt hiszik a filmrajongókról, komplett idióták vagyunk, akik bármiért képesek vagyunk pénzt kiadni, tök mindegy, hogy az jó vagy szar-e. A filmipar sopánkodik, hogy milyen nagy probléma a kalózkodás, mégis azt várják el, hogy mozikban vesztegessük el pénzünket és időnket. Ez aztán szomorú lehet nekik. Lássuk be, néha azért tudnak csinálni 1-2 jó filmet, de összességében egy rakás szeméttel rukkolnak csak elő, ami nem éri meg az időnket. Hacsak a filmipar át nem gondolja azt, hogy ideje volna elkezdeni olyan filmeket gyártani (pl. Aliens – 1986!), amiért igazán érdemes elmenni a moziba, az emberek nagytöbbsége ugyanúgy folytatni fogja a filmek letöltögetését, hogy megspórolja pénzét más értékesebb dolgokra…

 42. magyar vadász

  Witchlord tökéletesen igazad van ugyan ezen a véleményen vagyok. Ezt mondom a töltögetésekre, meg amit művelnek ezek az istenverte tőzsdecápák. Imádkozom, h az a 86 perc egy igazán hosszú 86 perc legyen!

 43. NORBERTO

  Igen a korhatár ami nagy baromság! Azt csodálkoznak ha vki letölti a filmeket! Ugy is megnézi az illető igy v ugy v megvárja mig kijön dvdn azt megveszi , na enyit a korhatárról! Ha egy filmnek nem jó az első része attól a többi jo lehet, és senkit nem érdekel h menyi pénzt hozot a filmnek nem attól függ h megnézi e vki!!

  A HP főnix rendjénél volt nagyobb pénz hozó film is ( Férj és férj) pedig istenitik a HP-t meg már mániákusok is vannak belőle!

  Az a baj az emberekkel h ami fantázia film v képregényből v kitalált film az már többeknek hülyeség meg dedós meg ilyesmi! Engem ez bosszant !

 44. Engem az bosszant, hogy nem írod ki, hogy hogy, meg azt, hogy vagy, meg úgy általában a szleng…

 45. cosmic

  micsoda problémáid vannak, mano. ez hihetetlen. ez a mai szleng. , :) borzalom.

 46. LángVágó

  szerintem meg az a baj hogy de (meg az is 70es vagyok :) )

 47. nessboth

  Bírom azokat a rajongókat, akik ha észrevezik, hogy mondjuk 1 picit javult a film átlaga, akkor az szerintük már azt jelenit, hogy jó lesz(tipikus fuldokló esete a szalmaszállal). Ezt a filmet vagy kihagyom(nem akarok látni 2 kultuszt szánalmasan elvérezni), vagy csak azét nézem meg, hogy a bunkó módon lealázhassam…de én már régen megmondtam: Nem kell egy filmet látni ahhoz, hogy tudd jó lesz e vagy sem. Elég csak a szereplőgárdát, alkotókat és a trailert látni, hogy nyugodt lélekkel ítélkezhess. EZ A FILM HÁNYADÉK!

 48. Szerintem ez az egész káosz a stúdió pénzéhsége miatt van. Egész egyszerűen ezt a 2 legendát nem kellett volna közös filmbe tenni. Ennyi.

  Részemről már az se mérvadó, hogy mennyi vér folyik. Nem ezen van a hangsúly. Csak a mai popkultúrához ez pont hozzátartozik. A magasszintű brutalitást meg kéne hagyni más jellegű filmekhez (motel, fűrész). Szerintem inkább a sci-fi vagy a horror stílusra kéne gyártani. Anno pl amikor a bolygó neve: halált néztem a moziban még kisgyerekként, majd össze….tam magam. Még évekkel később nézve is félelmetesnek hatott. Volt (van) benne valami rémisztő, ami sok v után is hat rám. Az új AVP film inkább sztem egy látványos akciófilm, pofátlanul a bevételekre kihegyezve. A studió ennek rendelt alá mindent. Az, hogy ez pont egy kisvárosban játszódik szerintem megöli az alien mítoszt. Ráadásul a jelenben.

  Persze érthető. Nem volt pénz egy különleges látványvilág ill. atmoszféra megteremtésére. Már évek óta várok valami komoly vállalkozást, amikor egy valódi sci-fi egy idegen bolygón játszódik, ahol a helyszín látványa magával ragadja az embert, a lények nagyon kidolgozottak, a szereplők hozzák az elvárható szintet és a rendező bizony tudja a dolgát. Bárcsak James Cameron elvállalt volna egy alien rendezést még Paul Anderson remekműve előtt. Akkor most ez az egész nem lenne….

  Mielőtt valaki megkérdezné: igen, nagy alien és predator rajongó vagyok. De csak külön-külön.

 49. Lassan minden reményem szertefoszlik a filmmel kapcsolatban :'( Mindenféleképpen meg nézem moziban, mert, ha már az első mozijegyére tellett pénz, erre is fog. Az más kérdés megéri-e elmenni :S
  Sok igazság van a hsz-ekben (pl.: magyar vadásszal, meg csillagharcossal értek leginkább egyet)…T2, Jp1, Predator1: ezek tényleg olyan filmek, amik mellett nem lehet elmenni, rengeteg ember rajong értük, nagy bevételt hoztak, X év(tized) múlva is nagy slágerek lesznek. Már, ha valaki meg nem unja őket (én biztos nem:P), de szerintem ilyen Terminator 2 típusú kultfilmek ne migen vesznek ki a köztudatból. Bezzeg a mai filmek…
  Komolyan mondom néha már korlátozni kellene a filmesek CGI használatát (egyáltalán nem vagyok ellene, de manapság mindenáron ezt erőltetik, ezzel akarnak tarolni…stb, de közben a sztori meg az egész film összességében sz@r, semmi, giccsparádé, 0)! Most nem az AVP2 miatt mondom, hanem inkább a régi filmek miatt. Alien, Aliens, Predator 1-2 stb. Nem volt CGI, volt viszont jó történet, jó karakterek, hihetetlen klassz feeling, hozzáértő rendezők sorolhatnám…és lett persze nagy siker és nagy rajongói tábor. Manapság ezek a dolgok szépen lassan kivesznek a filmekből. Egyre gyakrabban nézek régi filmeket, amiket anno nem ismertem (vagy láttam, de nem tudtam sehonnan megszerezni) és komolyan mondom a mai filmek elbújhatnak mögöttük. Lehet, hogy mai szemmel érdekesnek tűnhetnek a trükkök benne, mégis megnézem és NEM bánom meg, hogy megnéztem. De hát az ilyen AVP féle “filmek”…nem azt mondom, hogy azt soha többé nem nézem meg, mert megfogom, csak nem éppen olyan sűrűn és olyan rajongással, mint az Alien vagy Predator filmeket.
  Most kiöntöttem a lelkemet rendesen, nagy kő esett le a szívemről (ami elgurult és Indyt üldözi…tütttürütttű-tűtűrű). A lényeg, hogy szerintem vissza kellene térni a gyökerekhez! Ne csak a pénzéhség motiválja már a rendezőket/producereket, hanem az, hogy alkossanak valami maradandót, ne csak arra gyúrjanak, hogy az első pár héten legyen pénz belőle, aztán a lőtéri kutyát sem érdekli, hogy az adott film jó-e vagy nem: megvetted a mozijegyet, de a film nem tetszett, a stúdiót nem izgatja ezek után már a néző. Neked nem tetszett, mégis sokan nézték meg a filmet (pl.: AVP), tehát a stúdió szerint az jó film! Na mind1 a lényeget már leírtam, ezen felesleges már tovább csámcsognom :S

 50. LángVágó

  Ez a profit éhes világ már elindult a lejtőn és senki sem állitja meg csak a káosz vagy ha kipisztul az emberiség esetleg lesz valami értelmes globális vezető, de az nem lesz mert a hatalom mindenkit megérszegit. Ahogy a stúdióóriásokat is. Megmondom mi a megoldás. Kell egy vagy több mocskosul gazdag
  lelkiismeretes de legalábbis normális filmrajongó ember akik összefognak és ha nem is versenyre kellnek a stúdiókkal, de csináltatnak jó filmeket a saját pénzükből. Én már kitaláltam ha megnyerném a lottót leforgattatnék egy normális avpfilmet vagy egy warcraftosat.

  Na jó ennyit az újévi ámlodozásról… buék mindenkinek

 51. cosmic

  ez igy van, Láng !
  ezeket veszem én is észre. mind filmben, mind a világban és pl. a zenében is.
  hol vannak már a régi, legendás, igazi, érző, minőségi zenét játszó és adó csapatok?
  sehol.

  én már annak örülök ha havonta találok/felfedezek egy azaz 1 db nekem tetsző zenét. komolyan.

  ez kicsit off volt, de ide tartozik. filmekkel is ugyanez.
  sajnos.

 52. Polllen

  Bele-bele olvastam ezekbe a kritikákba és csak mosolyogni tudok…

  Pl gagyi a sztori? Hmm. Miről is szól az első Predator film? Eltűnik a dzsungelben egy egység, erre utánuk küldenek néhány zsoldost. Kiderül,h egy idegen csontozta ki őket és mellesleg mindenki mást is, akinél fegyver van. Főhösünk pedig heroikus küzdelemben legyőzi, mindenki meghal csak a túl élők maradnak életben. Alein…hasonlóan összetett történet, bár tény hogy azért részletesebb;) (csak a filmekről beszélek!!!)

  Színészi játék…ööö svarci mindig arról volt híres, hogy minden tehetségét beleadva alakítja a kemmandóst…^^ Alienéknél sem volt túl sok oszkárjelölés…

  Akkor most ezeket a klasszikusokat tegyük az új film mellé…hm-hm…

  Imádom a Predator 1-t, meg az Alien 1-2-t, de sztem a mai kritikusok ezeket is simán lehúznák pont azokért amit a mostanit. Anno nagyot szóltak, valszeg első sorban a látvány miatt…Ma meg a számítógép mellett nehéz olyat mutatni, hogy tátvamaradjon a szánk…

  Uh sztem jó film, én is szívesebben látnék már egy avp-t a jövőben, de ez sem rossz, hogy meg kéne kövezni…akinek meg nem tetszik, forgasson jobbat!;)

 53. Azt hiszem itt egyesek komoly tévedésben vannak… figyelmesebben kéne nézni az Alien filmeket. A színészi játékokkal nincs semmi baj. A történetről nem is beszélve.
  A Predatorban meg az van ami kellett bele. Nem értem az ilyen embereket…

 54. rivike

  Azért abban is van igazság amit pollen mond…

 55. Mi is egész pontosan?

 56. Pollent, kicsit kijavítanám: “Alienéknél sem volt túl sok oszkárjelölés”
  el akartam kezdeni sorolni, de úgy döntöttem, hogy csak a linket küldöm
  Alien jelölései: http://www.imdb.com/title/tt0078748/awards
  18 díjra jelölték és 11-et nyert, köztük egy Oscart.
  Aliens: 21 díjra jelölték, ebből 15-t megnyert, köztük két Oscart is
  a link: http://www.imdb.com/title/tt0090605/awards
  Alien3-nak is volt egy Oscar jelölése, összesen 16 jelölése volt, amiből 3-t megnyert
  Alien Resurrection 14 jelölésből 4-t nyert meg

  Predator-nak is volt Oscar jelölése, és más jelölése is amit megnyert

  Színészi játék: naná, hogy számít, még egy Alien vs Predator filmben is, na és persze a forgatókönyv is fontos, hogy tudunk-e izgulni néhány szereplőért, vagy csak úgy ott vannak és csinálnak valamit. Szerintem igen is el lehet szúrni. Nem azt mondom, engem különösebben nem fog érdekelni a színészi játék, én már eldöntöttem, hogy tetszeni fog nekem a film, de attól még lehet, hogy gyenge lesz ez a film is.
  Hogy a mai kritikusok ugyanúgy lehúznák a régieket? kiváncsi vagyok mikori kritikusok értékelték az Alienst 100%-ra 38 értékelésből, 8.7 pontra a rottentomatoes-on, szemben az új filmünk 15%-ával és 3.0 pontjával 34 kritikából összesítve.
  azt akarom ezzel mondani, hogy valószínűleg felkészülhetünk rá, hogy távolról sem fogunk hasonló színvonalú művet látni, mint a régi klasszikusok, nem lesz jobb mint az első AvP film, csak véresebb meg rövidebb meg talán más. Én szeretem az ilyen filmeket, biztosan élvezni fogom, de azért tudom, hogy Alien és az Aliens milyen színvonalat képvisel, és hogy nyilván nem fogja az AvP-R sem megközelíteni ezt a színvonalat, viszont reménykedhetünk benne, hogy nekünk rajongóknak nagyon be fog jönni. Attól függetlenül tudok élvezni egy filmet, hogy vannak hibái, főleg ha elfogult vagyok, márpedig Alien filmnél elfogultabban nem állok semmihez sem

 57. Pedig bizony ellehetne hinni, hogy ma most dobnák ki pl.: az Alienst az is kapna kiritkákat, nagyon rosszakat….:)

 58. wedge

  Nodika:ha ma dobnák ki az Aliens-t akkor biztos teljesen más film lenne. pl.: az AVP-ben jobb fegyvere volt néhány kutatónak meg kalandornak,mint az Aliensben a tengerészgyalogosoknak :)

 59. LángVágó

  Na akkor tegyünk helyre pár dolgot. Az Aliensben és a Predatorban sokat nyomott a latba a színészi játék is de a lényeg a karakterken van szerintem. Az elején megkedveled őket amig kiderül melyik milyen és után sajnálod hogy őt is levadásszák pedig tudod hogy úgy kell lenni de mégis kicsit szomorú vagy. Egyesek kevésbé hiányoznak mások jobban. Gondolom anno mindenkinek tetszett valamelyik karakter pl. Hudson vagy a Mac. Az AVP Requimben meg gondolom nem lesz ennyire kiforrva a dolog mert mindenkinek pikkpakk pusztulnia kell tehát szerintünk nem igazán fontos a karkater pedig azért itt is kell valaki akinek drukkolsz de nekem wolf lesz az :) nem valami humán. Közben dumálok MSN-en úgyhogy elvesztettem a fonalat de a lényeg, hogy bár az első rész a béka segge alatt van azért annál csak jobb lehet szal talán átbillen a 0án a film és a jó felé mutat. Nekem már az pozitív, hogy a lények visszakapták az énjüket úgy mint hőlátás hangok kinézet erőviszonyok. Mondjuk szerintem hülyeség volt folytatni az elsőt mert igy ahhoz képest nézik az emberek. Inkább egy tökúj forgatókönyv kellet volna. Na mind1 mosmá ez van majd meglátjuk én meg bedőlök az ágyba. Tsöts

 60. Ragranor

  “….az Alien-mítosz ezennel véget ért.”

  Belőlünk ezt nem törlik ki soha, de sajnos a mostanában kijövő filmek és könyvek, a saját mi kis világunkba kényszerítenek vissza .

  A mi kis világunk amúgy a fantázia által hatalmas , és ember legyen a mai világban a talpán , aki ezt feléri bármivel is .

  De !!! (Remélem és bízom benne , hogy létezik az az “EMBER”)

  A film olyan amilyen, de egy ideig forgathatom a saját kis filmemet belőle tovább .

 61. zsocso

  Mellesleg az AVPR januar 1-ig $30,485,323-nal tart az USA-ban. Ha a gyartasi koltseg tenyleg 30 millio volt, akkor azt mar behozta az elso heten. Nalunk Szlovakiaban mar bemutattak. A kritikusok itt is lehuztak, de az Alien es Predator fanoknak tobbsegben tetszett.

 62. Lace

  +15 milla külföldi bevétel. A gyártási költségről pedig csak annyit tudni, hogy 40 m. alatt van.
  Egyébként igaz, vagy csak pletyka, hogy Japánban már behozta a gyártási költséget (A japán bevételekről nem találtam semmit, úgy emlékszem Colin írta avpgalaxy fórumára…)

 63. zsocso

  Bocs ha off de kivancsisagbol utananeztem 1-2 szamomra szorakoztato filmnek a Rottentomatoes-on ( amit mindenki annyira kedvel ) es osszehasonlitottam az AVPR-el ( 16% ). Alien3 32%, Predator2 25%. A tortenetben es szineszi teljesitmenyben total gagyi Transformers viszont 57 % es a szamomra nezhetetlen Oceans twelve 55%. Na ennyit a kritikusokrol.

 64. Én sehol nem találtam infót arról, hogy mennyiből csinálták meg a második részt.
  Az első 60M volt, szerintem ez is ekörül lehet, de ha kihozták 40-ből, akkor az csak dícséretes…

 65. pusycat000

  Hát tudjátok, én az Alien filmeken nőttem fel.szinte az anyatejjel szívtam magamba. :)
  Borzasztóan gyarló ember vagyok. :D egy haverom a lemezt lobogtatva jött át hogy nézzük meg. Persze fogadkoztam hogy ezt márpedig először moziban fogom látni.. de elbuktam.
  Sajnos manapság inkább az effektekre hangsújozzák a filmeket.és ez sajna ezzel a filmel sincs másképp!És a story meg a szinészi alakítás rovására megy!
  DE!!!!! nem tántorított el attól hogy megnézzem moziba! sőőőőőőőt!!! :)
  viszont félárú mozijegyet kéne árusítani rá, mert irtózatosan rövid.És ez bosszant kicsit.
  tehát 31-én irány a mozi, bárki bármit is ír vagy mond. :))))

 66. Polllen

  Kedves Gorgoroth!

  “Alienéknél sem volt túl sok oszkárjelölés” mondatom a színészi játékra vonatkozott!;) nem szép dolog így kiragadni egy mondatot…

 67. Lace

  A költségekről szerintem mindent elmond az, amit Ian Whyte ejtett meg egy interjúban (nem emlékszem a pontos szövegre): “Az első AvP-nél 3 filmre való anyagot forgattunk le, míg a Requiem esetében a tesók minden egyes jelenetet a legnagyobb odafigyeléssel csináltak meg.”

 68. Pollen!
  Sigourney Weaver az Aliens-ért Oscar jelölést kapott. De volt még a színészi teljesítményére vonatkozó jelölések a többi Alien filmmel kapcsolatban is.

 69. csutkakoma

  “Én sehol nem találtam infót arról, hogy mennyiből csinálták meg a második részt.
  Az első 60M volt, szerintem ez is ekörül lehet, de ha kihozták 40-ből, akkor az csak dícséretes…”

  Hivatalos infó nincsen, csak Colin erősítette meg.(Több kommentjében is) A gyártási költség még a 40 milliót sem érte el!! Olyan 30-35 millió között volt tisztán.Pl.: Amikor világviszonylatban elérte a 42 milliót a film, Colin mondta, hogy ez sok millióval több, mint a gyártási költségük és behozta az árát a film. Az AvP1 meg, ha jól tudom 45 millióból készült. A többi elment a reklámra. Szval mano most nézhetsz egy nagyot:). A Fox ennyire becsüli és tartja az Alieneket és a PRedeket.

 70. AVP film ez nem az ALIEN-mítoszhoz tartozik (hogy érne véget akkor????)

 71. Szerintem ez az egész káosz a stúdió pénzéhsége miatt van. Egész egyszerűen ezt a 2 legendát nem kellett volna közös filmbe tenni. Ennyi.

  Részemről már az se mérvadó, hogy mennyi vér folyik. Nem ezen van a hangsúly. Csak a mai popkultúrához ez pont hozzátartozik. A magasszintű brutalitást meg kéne hagyni más jellegű filmekhez (motel, fűrész). Szerintem inkább a sci-fi vagy a horror stílusra kéne gyártani. Anno pl amikor a bolygó neve: halált néztem a moziban még kisgyerekként, majd össze….tam magam. Még évekkel később nézve is félelmetesnek hatott. Volt (van) benne valami rémisztő, ami sok v után is hat rám. Az új AVP film inkább sztem egy látványos akciófilm, pofátlanul a bevételekre kihegyezve. A studió ennek rendelt alá mindent. Az, hogy ez pont egy kisvárosban játszódik szerintem megöli az alien mítoszt. Ráadásul a jelenben.
  Persze érthető. Nem volt pénz egy különleges látványvilág ill. atmoszféra megteremtésére. Már évek óta várok valami komoly vállalkozást, amikor egy valódi sci-fi egy idegen bolygón játszódik, ahol a helyszín látványa magával ragadja az embert, a lények nagyon kidolgozottak, a szereplők hozzák az elvárható szintet és a rendező bizony tudja a dolgát. Bárcsak James Cameron elvállalt volna egy alien rendezést még Paul Anderson remekműve előtt. Akkor most ez az egész nem lenne.

  Mielőtt valaki megkérdezné: igen, nagy alien és predator rajongó vagyok. De csak külön-külön.

 72. timprice

  A két legenda egybeolvasztását nem az AVP filmekkel kezdték, a könyvek előbb voltak és egyébként már a Predator 2 végén, amikor Glover kiköt az ürhajón is látszik egy Alien koponyája, mikor körülnéz. Na minegy, nem is ezt akartam…
  Én pont azért voltam mérges az AVP első része miatt, mert megint elővették ezt a 10 kicsi néger beszorul valahova és jönnek a szörnyek sztorit, ami már unalmas meg aztán az akcióhiány is… szóval nekem az egy az nem igen jött be. Ebből aszempontból a kisváros szerintem rendben van. Mi baj a jelennel, meg a földdel? Végülis mindig csak pár ember halt meg, most legalább látunk öldöklést, láthatjuk, milyen az, amikor nagyban megy, mert van sok keltető meg minden.

  DJK-nak igaza van, ill. én igazat adok neki a Bolygó neve a legjobb rész, ha mindent összevetünk. Valamit mindig elszabtak. Az egy még nagyon kezdetleges technikával készült a harmadikban vérlázítóan sz…r az Alien, bár megbocsájtható, mert az inkább pszihothriller mint horror – Fincher bravó! Hát a négyről ne is beszéljünk, hogy lehetett odaadni a rendezést egy ilyen francia kö…gnek? – nem is értem.

  Ami Az AVPR-t illeti, nem ritka, hogy tényleg lelövik a poént mostanában az előzetesekkel, ami hiba. PL. atombomba… pfffff. Nemá. HÁmátudomisasztorit wazze… Na mindegy ez se baj. Talán nem minden poént lőttek le. (Hozzáteszem, ha szexuálisan izgatna téma, én két hete a monitor előtt ülnék és tiriritarara… ) Véres lesz. Végre! Nehogymá azoknak készüljön AVP film, akik nem szeretik a vért! Igaz, a feszültséget nem lehet vérrel pótolni, de nem hinném hogy ne lenne benne feszültség. Ami meg a filmkritikusokat illeti: jó lenne, ha betiltanák az olyan szakmákat, amik abból élnek, hogy másokat elemezgetnek – színházkritikusok dettó. :)))

 73. Helyreigazítanám timprice mondandóját. Az AVP filmeknél tényleg hamarabb voltak a könyvek, de a könyvek előtt még hamarabb voltak a képregények! A képregényeken felbuzdulva került bele a Predator 2-be az Alien koponya.

 74. rivike

  Hát persze hogy az nekem a filmel azon kívül hogy sötét semmi bajom nem volt :) Aki tudja nézze meg… Itt Szlovákiában már megy a mozikban…

 75. Morse

  Elmúltak a régi szép idők gyerekek. Vége van a nyolcvanas- de már a kilencvenes éveknek is. Kíváncsi vagyok hogy Hálivúd képes-e egyáltalán majdani filmklasszikusokat teremteni még..Már a horror sem horror. Semmi lélektani hatás nincs bennük csak minél több darabolás meg vér legyen.. Ha jobban belegondolok akármelyik Alien filmben egy kezemen meg tudnám számolni a véres jelenetek számát. És mégis körbesz…tam tőlük a lakást. Ezektől a mostani “produkcióktól” meg nemtudom hogy sírjak e vagy röhögjek..úgyhogy sírva röhögök. Azért az mindenesetre szép dolog hogy ti még hisztek ebben az egészben. Riszpekt gyerekek. De lássuk be hogy a filmkészítők “sz…nak magukra és a barátaikra akik meghaltak” Persze énis elmegyek majd a moziba és megnézem a filmet mert kíváncsi vagyok. Aztán majd meglátjuk mennyire lesz gagyi vagy nem gagyi.
  Mellesleg itt megjegyezném hogy kéne csinálni egy saját Alien-filmet. :) Akár ha csak 20-perceset is.. A jóöreg oldszkúl hagyományos technikákkal bábokkal meg makettekkel. Mekkora volna… O_o
  Van itt valaki amúgy aki rendszeresen néz werkfilmeket?

 76. Ujra én a mester.
  Mint mondtam régen az ott a királynő, hogy megmondtam. A sok okoskodó meg magyarázta a dolgait a többi emg azt hiszi hogy az okoskodó nagy szakértő. Láttam részleteket, de becsülettel én is kivárom, mert egy ízig vérig predátornak (ez lennék én) úgy az élvezet, de az elején a hangoktól elkezdtem könnyezni aztán mondtam is barátomnak na ennyi elég volt a többit majd a moziban :D, hihetetlenül pred vagyok :D A régiekhez szólnék hogy természetesen igazam volt mindig is igazam volt mindenben és ez ki is derült. Remélem megtaláljátok még a kifejtéseimet a pred filmekről is, emlékeztek? Ideje átolvasni ;)
  szal üdv itt voltam és most álcázom magam egy időre ujra ;)

 77. codename86

  Én nem értelek titeket. Mindig a régi filmek… Az igaz, hogy nagyszerű alkotások egytől egyig. De félelmetesek? Igen. Mert fiatalok voltunk mikor először láttuk. És félelmetes volt az akkoriban épp fénykorukat élőknek is, mert moziban olyat még senki nem látott. De azóta eltelt egy halom év, és már lassan mindent láttunk. Minden félefajta filmet. Szerintem mi égtünk ki, nem is annyira a filmek. Bár nyílván a filmstúdiók pénzéhségében és a korábban felsorolt dolgokban is rengeteg igazság van.
  Bevallom én az Alien 3-at láttam először és utána minden sötét sarokban banánfejeket láttam. De könyörgöm még nagyon gyerek voltam.
  A többi részt már jóval idősebb fejjel néztem meg. Mind nagyon tetszett, de én például az Aliens-en egy percet sem féltem vagy izgultam úgy igazából. Én inkább sci-fi akciónak néztem az egészet. (Bezzeg az AvP-ben látott párbaj közben vizes lett a pólom /mikor először láttam/, hogy vajon ki kerül ki győztesen. :) Mégis a legtöbben azt mondják nekik az Aliens jött be a legjobban. Akkor nem értem mi a baj az AvP filmek pörgős akcióival. Főleg, hogy a képregények is inkább arról szólnak.
  Mellesleg szerintem egyáltalán nem volt hiba összeereszteni ezt a két dögöt a filmvásznon. Nekem még Anderson AvP-je is tetszik. (Szerintem messze a legjobb filmje. 1000x jobb mint például a Resident Evil 3, amit szintén ő rendezett. Az egy nulla. Bár anno az Event Horizon-t is szerettem. :) Pont azért mert nagy rajongója vagyok a témának, és én még képes vagyok örülni egy gyengébb filmadaptációnak is. Kövezzetek meg, biztos bennem van a hiba.
  Ja és Aliens sorozat. Nekem a 3. rész tetszett a legjobban. A helyszín, a hangulata, a szereplők, és a zene! Imádom a zenéjét!!! És maga a rendezés szerintem kiemelkedő. Sok művészi zárókép egy-egy jelenet végén. Az örök kedvencem. :) Második favorit az első rész, aztán a második és végül a negyedik amit a hybrid születéséig szoktam nézni csak. :D Ja és nem feltétlenül a rendező hibája az elcseszett epizód. Inkább az íróé szerintem…
  Szóval mindent egybevetve: ÖRÜLJÜNK NEKI, HOGY EGYÁLTALÁN VAN OLYAN FILM, HOGY AVP ÉS KÉSZ!!! MENJÜNK A MOZIBA ÉS PRÓBÁLJUK ÉLVEZNI A FILMET! Tegyük félre az előítéleteinket, és a kritikusok véleményével se foglalkozzunk! Ennyi.
  Mellesleg néhány kritikus véleménye az volt a korábbi filmekről is, hogy TILTSÁK BE! Meg hogy: Nem készülhet új epizód, a cenzúra úgysem engedi át majd! (Ezek után nem csoda, hogy miket írnak az új filmről.) Ezért akarták befejezni a sorozatot a 3. résszel, Ripley halálával. Csak később megváltoztak a filmes szokások és a folytatás zöld utat kapott. Bár Ripley-t én már nem erőltettem volna. Főleg így nem…
  No szerintem ennyi. Elnézést, hogy ilyen sokat írtam.

 78. opera

  Eh nem érttem mit szidja mindenki az Alien 4-et, nekem pl az a kedvencem.
  Régen a tipikus 1-és 2 rész volt a kedvenc de már így felnőt fejjel a 4. sokkal jobbnak véllem mindegyik résznél főleg a rendezői változatot .)
  Egyébként meg igazat adok az előttem szolónak!
  Ámbátor nagyon befizetnék már végre egy igazi avp fílmre amiben NINCS egy gusztustalan tetü ember sem! még csak box zsáknak valo sem! leginkább egy természetfílmet tudnék így elképzelni .))

 79. codename86

  Nem szidom, sőt! Egy bizonyos oldalról védtem a negyedik részt (vagy legalábbis a rendezőjét), azonban nem tetszett a klónozás dolog… Meg az se nagyon, hogy a királynő “megváltozik” és eleven szülő lesz. Ráadásul valami féligizé hibrid, keverék hogyishívjáknak ad életet. Amúgy ennyi. Egész rendben van és végülis nem útálom vagy ilyesmi, mert bármikor megnézném újra. Mint írtam alapjában véve mindegyik epizód tetszett. Ja és én ezt itt le is zárnám ha lehet, nem akarok senkit megsérteni, vagy vitát kelteni. Ízlések és pofonok. Természetesen nem lehet ugyan olyan az ízlése mindenkinek, és ez így van rendjén. :)
  Én szeretném ha lenne új film a későbbiekben, akár mindhárom kategóriában. Szívesen látnék már egy új önálló Alien filmet, de egy Predator 3-tól sem óckodnék… AvP 3 meg egyenesen kötelező! ;)

  Jujuj, csak legyen meg a várt bevétel, az sem érdekel ha isteni csoda folytán következik ez be… De én szeretnék új AvP filmet néhány éven belül. ÓÓÓÓ :D

 80. naraki

  Szerintem nem kell még egy film. Úgy is csak csalódnánk benne… A magam részéről meg én sokkal jobban szeretek olvasni, mint filmet bámulni. Jó, persze, nem azt mondom, hogy soha nem járok moziba, de szívesebben hagyatkozom a saját fantáziámra. Eddig azt kellett tapasztalnom (akármilyen könyvből készített filmről is legyen szó), hogy a könyv 1000x jobb volt, mint a film. És szerintem sokkal nagyobb az értéke is. Könyv esetében mindenki úgy képzeli el a szereplőket, a helyszíneket és-ez esetben-a szörnyeket, ahogy neki tetszik. Nem erőszakolják ránk mások elképzeléseit! Szerintem szabad teret kéne engednünk a fantáziánknak!

  Persze azért megnézem a filmet is! Ezt azért nem hagyhatom ki! :)

Vélemény, hozzászólás?