PREDATOR Trilógia: Betondzsungel, Jég és Vér, A Nagy Játszma

PREDATOR: BETONDZSUNGEL (1. kiadás)

Újra Visszatérnek A Ragadozók
New York. Forró nyár a betondzsungelben.
Emelkedő hő- és bűnözési hullám.

Schaefer és Rasche nyomozóknak azonban nem ez a legnagyobb gondja.
Mennyezetekről lelógó, megnyúzott testek jelzik az utóbbi évek legbrutálisabb gyilkosának útját, és ők kétlik, hogy közönséges sorozatgyilkos rejlik az esetek mögött.

Schaefer felidézi mindazt, amit évekkel azelött öccse egy földön kívüli Vadászról és az ügy kormány általi eltussolásáról mesélt, s érzi, hogy a történet még korántsem ért véget.

Szukits Könyvkiadó (1997)
Nathan Archer: Predator: Concrete Jungle (1995)
ISBN 963 9020 57 5

PREDATOR: BETONDZSUNGEL (2. kiadás)

New York. Forró nyár a betondzsungelben. Emelkedő hő- és bűnözési hullám. Schaefer és Rasche nyomozóknak azonban nem ez a legnagyobb gondja. Mennyezetekről lelógó, megnyúzott testek jelzik az utóbbi évek legbrutálisabb gyilkosának útját, és ők kétlik, hogy közönséges sorozatgyilkos rejlik az esetek mögött.

Schaefer felidézi mindazt, amit évekkel azelőtt öccse egy földön kívüli Vadászról és az ügy kormány általi eltussolásáról mesélt, s érzi, hogy a történet még korántsem ért véget.

Szerző: Nathan Archer
Ár: 2590 Ft
Megjelenés: 2011. június 15.
Oldalszám: 208
Kötés: Puhafedeles
Méret: 130 x 197 mm

PREDATOR: JÉG ÉS VÉR

Vér a jégen.
A jeges szibériai pusztán valami lezuhan az égből. Nem sokkal később brutális gyilkosságsorozat kezdődik. Az áldozatok rénszarvaspásztorok, katonák és olajmunkások.
A holttesteket fej nélkül, kizsigerelve, póznákra tűzve vagy felaggatva találják meg. Az orosz hatóságok értetlenül szemlélik az eseményeket. A Pentagon szakértői a kémműholdak adatai alapján hátborzongató következtetésre jutnak: egy idegen űrhajó zuhant le Szibériában.
Amerikai kommandó érkezik a helyszínre. Az elit katonáknak meg kell akadályozniuk, hogy az idegenek technikája az oroszok kezébe kerüljön. A csapat tagja egy New York-i rendőr, Schaefer – azok egyike, akik már harcoltak a ragadozók ellen és életben maradtak. Schaefernek csupán egy szövetségese akad, egy fiatal orosz hadnagynő.
Feladatuk túlélni a legiszonyatosabb harmadik típusú találkozást, és megfékezni a csillagok közül érkezett vadászokat…

Szukits Könyvkiadó (1998) (2013)
Nathan Archer: Predator: Cold War (1997)
ISBN 963 9151 33 5

PREDATOR: NAGY JÁTSZMA

Valahol Új-Mexikóban egy különös légi jármű ér földet a sivatagban. A közeli katonai bázis parancsnoka kiküld egy különítményt, hogy megvizsgálják.
Enoch Nakai tizedes, a navajo származású katona az egyetlen, aki látja, hogyan gyilkol az ismeretlen lény, aki a járművel érkezett. Egy ősi navajo történet kel életre a szemei előtt, melyben a Földön megjelent a Szörny, és lemészárolta az indiánok vadászát. Nakai az ősi legendára támaszkodva, a navajók tudását és rendkívüli képességeit felhasználva megküzd a Ragadozóval.

Szukits Könyvkiadó (2006)
Sandy Schofield: Predator: Big Game (1999)
ISBN 963 497 121 0

57 Hozzászólások

 1. A Betondzsungel nagyon jó könyv (Az 50 oldal lapalján van a legjobb szöveg :D)
  A Jég és Vér se rossz, bár szerintem kissé gyengébb lett, a Nagy játszma meg…hát olvasható de elég sok hülyeség volt benne.

 2. mrtrent

  Hali vki nem tudja hol lehetne megvenni eredetiben a Betondzsungel ill, a Jég és vér könyveket???
  előre is köszi

 3. Berci1

  Hi!

  Nekem is kellene a Betondzsungel és a Jég és vér! Ha tudtok pls help!

 4. drakomen

  hol lehet megveni a jég és vért és a betondzsungelt nagyon kéne.

 5. Xhavios

  tudjátok vannak olyan helyek, hogy antikváriumok…nagyon érdekes helyek, soksok régi könyvet találtok ott..:D

 6. Red Queen

  A Nagy Játszma mindíg kapható a Szukits kiadótól.

 7. Yautja21

  Ha körbenéztek a neten pár helyen még fellelhetőek. Csak egy kis időt vesz igénybe a böngészés.

 8. Gailix

  Én most olvasom a nagy játszmát most olvasom de valamit nagy marhaságnak tartok:d a Pred M-16 gyilkolászik:D

 9. Xhavios

  a nagy játszma eleve egy nagy birkaság…k.b. az avp2-höz tudnám hasonlítani mondanivaló ügyében.

 10. Gailix

  Állandóan csak fejeket vág le.Amúgy a múltkor nézegettem a vatera.hu-t és az összes eddig megjelent alien, predator alien vs predator könyv-re lehet licitálni, kikiáltási ára 18000 ft

 11. Xhavios

  nem rossz, nem rossz!:)

 12. Serius Ben

  Őszintén szólva ez a ” nagy játszma “… Hát szóval jobban járt volna a világ, ha meg sem jelenik…
  A végén : Ha jól Emlékszek le esik egy fáról, és összetöri magát, meg a csavó egy pisztollyal megöli a ragadozót. — UGYANMÁR!!!
  Meg a halott szellemtesó minden egyes fejezet elején szinte ugyan azokat mondja el

 13. schatz

  Szerintem a Nagy játszma nem rossz föleg amikor a pumáva vagy mivel verekszik de a halott szellem tesa nagy baromság mert egész végig mondja hogy majd ő neki kell segíteni az élő tesójának erre a végén egyy kiss durranást okoz azt késsz. Bár tényleg voltak benne furcsaságok de szerintem összeségében nekem tetszettt !

 14. Xhavios

  van benne k.b. 2-3 jó rész, de:
  1.- azt várom/vártam, hogy a harmadik résznek szerintem mindenképp schaefferhez, és a témához kellett volna kapcsolódnia.
  2.- összecsapott munka, és nagyon sok logikai buktató van benne.
  3.-a pumás rész tényleg nem rossz, de amit serius írt az tuti…:D szellemek súgják, hogy mizujság, meg minden…?!?!hagyjuk már…szégyen:D

 15. Red Queen

  Xhavios, egyetértek az első pontoddal.

 16. Tipikus tesztoszteron sztori, szerintem a South China Sea is ilyesmi lesz. A szellemes dolgot leszámítva egész tűrhető, bár a bázis felrobbanása után amiket a Predator leművel az már Terminatorhoz illik. :D

 17. VarosiVadasz

  A Nagy játszma elég nevetségesre sikerült.
  A Betondzsungel és a Jég és vért honnan lehetne megvenni?

 18. Serius Ben

  Antikvárium… Vatera…
  Találd fel magad:)

 19. Joci.

  Mind a 3 nagyon jó, de a Jég és vér borítója hát… nagyon rosz!xD de azért jó könyv:D

 20. GoDach

  Az első 2 egy remekmű.
  A betondzsungelbe az akció, a jég és vérben pedig Sheafer szövege…
  Nem vagyok egy pucérszáju, de ha belehalok akkor se tom megszerezni a Nagy Játszmát :(

 21. VarosiVadasz

  A Nagy játszma egy rakás sz.r. Unalmas, nevetséges.

 22. gergej

  Nekem tetszett a Nagy játszma, de ebben valami elmebeteg ragadozó lehet, mert nem válogat, megöl mindenkit…Nem baj, biztos van ilyen példány is.

 23. VarosiVadasz

  Erről a Jég és vérről is kitalálták, hogy ritka – ergo DRÁGA. A Vaterán olyan magas árat kérnek a tulajok, hogy szégyen.

 24. VarosiVadasz

  Hát nem is tudom. Most olvastam ki a Betondzsungelt, de nem voltam megelégedve. Unalmasnak találtam. A könyv közepe teljesen kimaradt. Semmi érdekesség, csak az, hogy ez ide ment, az oda bújt el. A vége még jó is lett volna, csak az író nem írja le az eseményeket úgy, hogy mi azt lelki szemeinkkel lássuk. Magyarul leírás semmi, csak lejöttek a predátorok öldököltek, emberek meghalnak, és elmennek. Semmi részletesség, hogy “lássuk” a cselekményt. Elnagyolt. De ez jellemző, az Új vadászoknál is erre figyeltem fel. A semmitmondó részeknél meglepően nagy részletességgel van tárgyalva a könyv, akciónál pedig durva elnagyolás.

 25. alienpred

  Sajnos a három közül egy sincsen meg!
  De a Betondzsungelt már megrendeltem, szóval várom, hogy milyen is lesz valójában.

 26. alienpred

  Csak a Betondzsungel van meg a három közül, az viszont rohadt jó!
  Mondjuk, egy kicsit hasonlít a 2017 – Hűhullám New Yorkban-ra, de jó.

 27. Northeusz

  A nagy játszma hogy jön ide?Más az író,mások a szereplők…én még nem olvastam,annyira nem is vagyok kíváncsi rá,mert már olvastam néhány kritikát,és azok alapján azt veszem észre,hogy a színvonal is más…

 28. Zsotya

  Szerintem nagyon befejezetlen lett a vége, mondjuk csodálkoztam is rajta, hogy csak 204 oldal, amellett még a legdrágább is, amit eddig vettem! Mind összességében viszont a legjobb volt, amit eddig olvastam és simán megcsinálhatták volna ebből a Predator 2 forgatókönyvét is! Sőt még ma is megcsinálhatnák! Jó kis film lenne belőle!

 29. Zsotya

  Nyilván a Betondzsungelről írtam, de valószínűleg mindenkinek leesik!:)

 30. Zsotya

  Azért azt valaki megírhatná, hogy véletlenül a jég és vérben nincsenek-e kiköpötten erre utalások hogy mit tudtak Phillipsék csinálni az űrhajókkal, vagy mi lett Schaeferrel vagy Rascheel, mert ez, hogy csak elszökött, aztán hat óra múlva úgyis mindennek vége zárlat kicsit böki a csőrömet. Rakhattak volna bele még + 40-50 oldalt, aztán leírhatták volna normálisan, mi is ennek a vége!

 31. razel89

  Hi all, én még olvastam anno a Betondzsugel első kiadását aminek ugyebár elvileg ez az ujrafordított második kiadása. Nah már most annak nem itt van vége, van tovább is a stori jócskán tovább. szerintem ennek is lesz egy folytatása egy másik könyvben, gondolom én azért szették ketté hogy így több a profit.

 32. alienpred

  Na várjunk!
  Azt mondod ez nem az egész könyv??? Csodálkoztam is, hogy hogyan lehet ilyen rövid!!!

 33. ragathol

  Ez tényleg nem a teljes könyv. Még hátra van az, hogy Scaefer visszatér New Yorkba, és összecsapnak a predekkel.

 34. alienpred

  Tehát akkor a lényeget kihagyták. De ez mire volt jó? Nekem is megvan az első kiadás, és így már értem, hogy miért ugyanannyi oldal mindkettő. Hányadik fejezetig van?

 35. ragathol

  A 27-el zárul. Már írtam a kiadó vevőszolgálatának. Kíváncsi vagyok, mit válaszolnak, de szerintem nyomtatási hibáról lehet szó. Elég valószínűtlan, hogy a fennmaradó 8 felyezetet külön akarták volna kiadni.

 36. Zsotya

  Basszus! Nem mondjátok, hogy kiadtak egy fél könyvet! Pedig ez lehet, az első kiadásokban volt még tovább is? Én ilyet még nem láttam, de nem is hallottam! Így is 2500 Ft a bolti ára, erre még bakiznak is!

  Megkérdeztem tőlik, jönni fog-e valamikor a Jég és Vér is, azt írták vissza igen, mert az a céljuk minél teljesebb legyen a sorozat, akkor most szépen visszaírom nekik, hogy amit itt elmulasztottak azt szépen nyomtassák hozzá a folytatásához! Felháborító! Mert 50 oldal kedvéért biztos nem szedték ketté a könyvet!

 37. ragathol

  Az én mailemre még nem válaszoltak, mindenesetre a könyv már eltűnt a honlapjukról és már az Alexanrdától sem rendelhető.

 38. Zsotya

  Jah elmennek a francba, ha most visszaszedték a selejteket és kiadják a teljes könyvet ugyanazon az áron!

  De ha ez lesz, akkor én előkeresem a blokkot visszaviszem nekik a könyvet és kicseréltetem az biztos!

 39. Zsotya

  Fel tudnék robbanni ilyenkor!!

 40. ragathol

  Válaszoltak. Kicserélik a hibás példányokat, miután kijött az új, javított kiadás.

 41. Zsotya

  Remek, de azt gondolom nem mondták mikor! Még jó hogy megvan a blokk!

 42. ragathol

  Azt írták, már folyamatban van. Nekem nincs meg a blokkom, de van rá lehetőség, hogy a könyvet egyenesen a kiadónak küldöd vissza és cserébe küldenek egy javított kiadásút.

 43. Zsotya

  Esetleg, ha valamit tudsz a visszacseréléssel kapcsolatban, vagy, hogy a javított példányokat mikor küldik ki, lécci írjál! Köszi!

 44. ragathol

  Egyelőre semmi infóm sincs, de majd jelzem ha lesz valami előrelépés.

 45. ragathol

  AZ új kiadás már fent figyel a kiadó honlapján. Lehet cserélni.

 46. ragathol

  Múlt csütörtökön feladtam a hibás példányt és ma meg is jött a javított kiadás.

 47. kainde amedha

  Én most vettem meg a beton dzsungelt.A Nagy Játszma már meg van egy ideje.De arról inkábbnem beszélnék….. Viszont a Beton dzsungel az nagyon ott van a szeren.Jó story kerekedett belőle.Itt is a legjobban a vége tetszik ahogy a ragadozók egyszerűen csak tovább állnak, de azért még utalnak rá h ki a király.

 48. cosmic

  a Betondzsungel egy baromi jó könyv!
  folyamatos történések, izgalmas, érdekes, akciódús, tartalmas!

  nagyon jó!
  annyira nagyon meg lehetne filmesíteni!
  mint egy újabb Ragadozó film.
  és kapcsolódhat a Predator 1 és Predator 2-höz is.

  nagyon sajnáltam hogy ilyen kis rövid, kompakt könyv. csak 260 oldal.
  na mindegy.
  talán az egyik legjobb predator könyv!!

 49. Thrawn

  Mit keres egy alien a Jég és vér borítóján?Amikor először néztem,azt hittem egy predator maszkja,mert elég szögletesen van megrajzolva,aztán megnéztem még egyszer jobban,és tényleg egy alien!!

 50. ugyanazt, amit a Predator 2 filmben az űrhajó trófeagyűjteményében! ;)

 51. zsolesz00

  én karácsonyra kaptam meg a betondzsungelt király könyv. remélem nem okoz csalodást.

 52. zsolesz00

  és ti is irjatok.

 53. zsolesz00

  én tegnap olvastam ki a könyvet nekem nagyon tetszet nem volt egy unalmas részse én minden predator 2 rajongói ajánlom hogy olvassák ki a betondzsungelt. császtok.

 54. Serius Ben

  A Betondzsungellel kapcsolatban szeretnék kérdezni… Igszából amíg olvastam, igencsak sok pontban egyezett e könyv, a 2017 hőhullám New Yorkban -. nal….ez is olyasmi kapcsolódás, mint az AVP Kelepce, meg az AVP préda közt?

 55. ragathol

  Pontosan. A Betondzsungel az azonos című képregény adaptációja. A Hőhullám pedig szintén a képregényt vette alapul.

 56. Darth Maul

  Betondzsungel

  Az első Predator regény, amit életemben olvastam. Már régóta megvan, úgy talán 2-3 éve, de még csak most jutottam el odáig, hogy elolvassam.
  Szerintem a történet olyan, mintha a Predator 1-2 filmeket vegyítették volna. Az eleje ugyanis New York-ban kezdődik, egy drogháborúval, aminek a kellős közepébe belecsöppenek a földönkívüli vadászok. Ez az esemény nem lehet túlságosan ismeretlen azok számára, akik már látták a Predator második részét, hiszen az is egy drogháborúval kezdődik, annyi különbséggel, hogy a helyszín nem New York, hanem Los Angeles. Viszont a történet néhány fejezeten át egy közép-amerikai dzsungelben is játszódik, ami engem leginkább a Predator 1-ben megtörtént eseményekre emlékeztettek. Ezért is gondolom úgy, hogy a történet részben a két film egyvelege.
  Vannak azonban nagyobb hibái is a regénynek: például a Schaefer nevezetű főszereplő néhol Dutch bátyja, néhol pedig az öccse. Vagy megemlítik a regényben Arnold Schwarzenegger nevét… Na, ez már szerintem egy kicsit túlzás. Emellett még helyesírási hibákban is bővelkedik a könyv. Ráadásul a szerző szerintem nem túl választékosan fogalmazott, de nem volt annyira rossz. Például azokat a jeleneteket, amikor a Ragadozók felbukkannak és harcolnak, kiválóan leírta.
  A vége szerintem egy kicsit összecsapott lett. A Ragadozók megmutatták magukat a nyilvánosság előtt, ami a filmektől eltérően számomra egy kicsit furcsa volt, hiszen a filmekben mindig csak néhány ember előtt mutatkoztak.
  Összességében szerintem egész jó regény a Betondzsungel, a kisebb-nagyobb hibái ellenére is. Predator rajongóknak kötelező!

  10 / 8,9

 57. Darth Maul

  Ez a Nagy Játszma biztos, hogy beletartozik a sorozatba? Mert szerintem csak kétrészes…

Vélemény, hozzászólás?