Predator – Ragadozó

Dutch Schaefer az Egyesült Államok hadseregének őrnagya, a különleges feladatokra kiképzett alakulat vezetője, osztagával rutinfeladatra készül. Conta Mana dzsungeléből, a gerillák ellenőrizte körzetben rekedt három politikust kell kimenteniük.

Gerillák helyett veszedelmes ellenséggel találják szembe magukat, a Ragadozóval. Ez a halált osztó Földön kívüli lény ezer évvel ezelőtt járt már itt a Földön. A maya regék megőrizték véres pusztításának emlékét. Lélektelen kegyetlenséggel gyilkolja meg egyenként a kommandósokat. Végül már csak Dutch Schaefer őrnagy veheti fel vele az egyenlőtlen küzdelmet. Az őrnagy tudja: nemcsak magáért, az emberiségért is harcol…

A regény az Egyesült Államokban egy időben jelent meg a filmmel, amelynek főszereplői Arnold Schwarzenegger és a Magyarországon ugyancsak jól ismert birkózó világbajnok “Body” Ventura.

Fabula Könyvkiadó (1990)
Paul Monette: Predator (1987)
ISBN 963 7885 09 9

6 Hozzászólások

 1. Nekem megvan mindké regény ezekből. Kisalakja miatt utazáshoz is kiváló:) Ami tetszett, hogy mindkettőben betekintés nyílik az aktuális ragadozónk gondolatmenetébe is :)

 2. alienpred

  Hány oldalas?

 3. ragathol

  Mindkét rész 221 oldal.
  Az elsőnek egyébként az az érdekessége, hohy nem a megszokott ragadozót kapjuk benne, hanem egy alakváltót, ami azért gyilkolja az embereket, mert őket nem képes leutánozni. Egyébként itt lándzsával gyilkol a csuklópengék és a vállágyú helyett.

 4. DanXeno

  hol szerezhető be?

 5. ragathol

  Én antikváriumokban vadásztam össze őket.

 6. Zsotya

  Vaterán van belőle jópár szerintem! Én is ott vettem a Hőhullámmal együtt 1100 Ft-ért + posta!Igazából nekem az Éjfél volt az első könyvem a témában és ott nagyon hurrogták a Predátorokat, milyen nem megszokott külsejűek, na ez ahhoz képes még alakot is vált és dárdázik össze vissza. Most akkor én is joggal mondhatnám, ez mi!! De nem teszem, mert el tudom nézni, de igazából a filmbeli és a jól ismert példánnyal jobb lett volna a könyv és néha vannak benne nagyon filmtől eltérő dolgok, ami persze érdekessé teszi kicsit, mivel lehet hasonlítgatni a filmmel, tetszett, hogy a kommandósok előéletét kicsit leecseteli, mert az a filmből hiányzott, kicsit régies a szóhasználata, de nagyon jó könyv persze! A Ragadozó ilyenfajta ferdítése miatt 5/4-et ér nálam!

Vélemény, hozzászólás?