Predator: A Vadászok Szigete

Egy eldugott sziget a Dél-kínai-tengeren, egzotikus állatokkal benépesített dzsungellel. Egy magán vadászterület. A legkülönfélébb emberek jönnek ide, s azért fizetnek, hogy szórakozhassanak. Senki nem kérdezi, honnan jöttek, vagy hogy miért, mindenkinek megvan a maga titka.

Azonban más is rejtőzik a dzsungelben. A sziget kameráit és kerítéseit tönkretették, az illegális vadászatot vezető ezredes katonái is sorra tűnnek el, ahogy a sziget állatait is mészárolja valami. Nem is sejtik, hogy egy igazi Ragadozó gyűjti áldozatait, egy lény, aki ezer másik világon nézett már szembe a halállal.

A szigetre érkező embereknek nem csak a trófeákért, hanem saját életükért is meg kell küzdeniük. Az idegen ellenséggel csak a legjobbak vehetik fel a harcot. De vajon képesek-e szembeszállni a Ragadozóval, aki számára a vadászat maga a létezés célja?

Eredeti cím: Predator: South China Sea
Írta: Jeff VanderMeer
Amerikai kiadó: DH Press
Várható hazai kiadó: Szukits Kiadó
Amerikai megjelenés: 2008. október.
Magyarországi megjelenés: 2012. március

45 Hozzászólások

 1. ragathol

  Ez elég jónak ígérkezik. Ismét dzsungel, mint a Predator 1-ben.

 2. Jah tényleg jónak ígérkezik! Nagyon jónak, és a borítója is milyen csodás. :O

 3. idegen93

  Ja ahogy küzd a pitonnal nagyon állatt. :)

 4. Ez jónak ígérkezik?

  “[…]afrikai fegyverkereskedő, egy Román ex-pankrátor, két volt KGB ügynök, egy Thai kalóz, egy természetfilmes és egy kakukktojás John Gustat milliárdos személyében…”

  Elég legalja szereplők.

  “Mindegyiküknek megvan a maga személyes (vagy éppen titokzatos) indoka, hogy részt vegyen ezen az exkluzív szafarin, de amikor tagaik száma elkezd fogyatkozni, nem csak a valós okok derülnek ki, hanem az is, hogy ebben a játszmában nem ők a vadászok…”

  A sztori is jónak ígérkezik…
  Turnaboutban minden reményem. Perry mester hátha megmutatja.

 5. drakomen

  tök jó a boritóján lévő scar predator, ez úgy kb mikor jelenik meg magyarországon?

 6. …hogy kb mikor? Ott van a cikk végén, talán végig kéne olvasnod…

 7. Red Queen

  Állati ez a borító… :)

 8. A borító nagyon szép! :O A történet meg olyan, amilyen. :S Nem akarom előre leírni, ha megjelenik itthon, én kiváncsi leszek rá. Reménykedjünk, hogy kellemeset csalódunk! ;)

 9. .ZuzA.

  Ez télleg nagyon király ez a borító !! :O

 10. Xhavios

  ja, csak kár hogy mindenhova az az új avp láz befurakodott…és ez látszik is a képen sajnos…

 11. Red Queen

  A borító jó és szvsz rendkívűl újszerű, szóval forradalmibb.
  Kíváncsi lesze vajon a predátor hogy fog majd harcolni az állatok ellen.

 12. Red Queen

  Mármint az óriáshüllők ellen. :P

 13. Serius Ben

  Hát, az a baj, hogy az új írókban, meg az új Alien, Predator regényekben már sajnos nem tudok bízni.
  Már csak Perryékben hiszek…

 14. Xhavios

  na igen.
  sajnos csak perry maradt.

 15. Serius Ben

  Igen.
  Nagyon bírom, h mindenki egy állás ponton van Perryék iránt:D
  ( Legalább is az a mindenki, aki ért hozzá :) )

 16. .ZuzA.

  Úr Isten ez miylen sokára fog itthon kijönni…:SSS

 17. Sebaj, addig kiadnak majd más regényeket is. :D

 18. lioking01

  ez a boríró kegyetlenül bejön remélem nem változik…
  a történet pedig kellemesen felidézi a Predator 1et

 19. Weyland

  Húlljanak a koponyák, villodzanak a fények, legyen szép tűzijáték azon a vidéken. ):D

 20. DanXeno

  A borító nagyon-nagyon szép, azt el kell ismerni, remélem a történet is jó lesz, bár én “Aliens-párti” vagyok

 21. Harkat

  Engem is nagyon megfogott a borító, és a könyvet is várom már nagyon. Ennél az egy könyvnél érzem úgy hogy a Predator 1 filmjének a hangulatát kapjuk vissza. És remélem nem akar az író nagy változásokat beleírni, mint pl. a Mindörökké éjfél könyvben tette azt J.S.. Meg hát tényleg izgalmas történettel áll elő.

  És ami még nagyon tetszik az, hogy a képen egy kígyó ellen harcol. Mert eddig mindig csak azt láttam, hogy emberekre vadászik, de a nyakláncukon kis állati koponyák vannak. És nem értettem egy ember után mi olyan nagy szám egy kis állatban, de ezzel a képel rájöttem, hogy attól lehetnek azok az állatok is veszélyesek olyannyira, hogy megéri őket nyakláncra tűzni.

 22. Zsotya

  Amibe a terep dzsungel, az nekem már alapból tetszeni fog, az tuti .

 23. alienpred

  Ez a borító… nagyon jó!
  Remélem a sztori is ilyen jó lesz!

 24. gartner

  Amerikában 2008 ban jelent meg! Miért kell 2 – 3 év amire megjelenik nálunk?
  Ilyen nehéz lefordítani?
  Vagy a bürokrácia?

 25. Zsotya

  Ó hát még előtte van a Hús és vér meg a Szerepcsere is, meg gondolom még Aliens regényeket is akarnak kiadni . Szerintem ebből jövő nyárig semmi se lesz.

 26. GoDach

  Kíváncsi vagyok a kiadási procedúrákra, és hogy miként lehetne megvenni a jogokat, mert lassan kész az első regényem :)

  És mivel bátor vagyok, egyből trilógiában gondolkodom.

  ” Ez volt az első vadászata…
  A Prédákat akiket kinézett magának, színes jelek és ábrák díszítették.
  Nem tűntek veszélyesnek, felső ruházat nem is volt rajtuk, de rendelkeztek fegyverrel, amivel megvédhették magukat, így levadászhatóak voltak.
  A másik csapat már rég elment. Amint meglátta őket, hevesen verni kezdett a szíve, azt hitte hogy a két csoport megküzd egymással, ő pedig az erősebbekkel harcolhat. Csalódott volt, mert nem így történt. A másik csoport primitív szállítójárművel érkezett és fehér tasakokat adtak át a jelzetteknek, Ők pedig egy csomagot, aminek a tartalma számára rejtély maradt. Értelmetlenűl nézte miért nem veszik el, azt ami kell nekik. Cserekereskedelem… ismét egy ok hogy primitíveknek tartsa őket. Annyira belefeledkezett a gondolatmenetébe, hogy addigra már a másik csapat elment, de most itt az alkalom, hogy bebizonyítsa mit tud. Most egy másik primitív járműbe pakoltak, ami képes volt fölemelkedni a levegőbe, de nem volt képes nagyobb távolságra eljutni szerinte.
  Felegyenesedett az építményen amin eddig figyelte a lényeket, bekapcsolta az álcázó berendezést és leugrott.

  Az első préda nem volt túl messze, egy közeli tároló mellett állt, ami egy általuk használt földi járművet is el tudott volna nyelni. Nem volt senki a közelében, így azon gondolkozott játszadozik még egy kicsit vele. Hangosan kicsapta a pengéjét a csuklóján, és abban a pillanatban ahogy a lény oldalra fordította a fejét, vízszintesen csapott egyet a nyaka magasságába.
  Nem volt sem hang, sem erőlködés. A penge annyira tökéletes volt, hogy
  még csak érezni sem lehetett hogy az előbb csontokat, csigolyákat és inakat vágott át. Ahogy visszahúzta a kezét, a bal tenyerét fölfelé fordítva a lény csípő magasságába mellé tartotta, és hagyta hogy beleessen az első trófeája.
  Morbid látvány tárult volna egy ember elé, amikor a fej a gravitációt meghazudtolva, nem esett le a földre hanem megállt a levegőben, majd apró elektromos szikrák közepette, először fekete karmok, majd egy sárgás beteges színű kéz végül egy egész démoni alak került elő a semmiből.
  Behúzta a konténer mögé – ráér majd foglalkozni az irhával, ha a többi prédát is megölte – és az övére akasztotta a lény fejét, de ekkor a háta mögül egy hangra lett figyelmes…
  – Mi a Szent szar?
  Hirtelen visszanézett a válla fölött, és akkor látta meg a döbbent embert.
  Négy méter lehetett közöttük a távolság, de ez neki nem okozott gondot.
  Elrugaszkodott, és öklét hátrahúzva, az ember felé ugrott, aki még csak most eszmélt fel a rá támadó ragadozó látványából. Úgy tervezte hogy a pengéket az utolsó pillanatbam, az arca előtt csapja ki, és így is történt. Amikor az ökle lesújtott a férfi arcára, kipattintotta a pengéket amik akadálytalanul átszakították a szemeket, majd a koponyát. Tudta, mivel a trófea megsérül, és hibás lesz, úgy kell csinálnia, hogy a vadászat hibátlan legyen.
  Mindennel viszont ő sem számolt, így amikor a halál beállt a férfi ujja görcsbe rándúlt, és meghúzta a ravaszt, ami egy rövid sorozatot jelentett a ragadozó combjába.
  Tisztában volt vele, hogy hibát követett el amikor nem kapcsolta vissza az álcát de a jövőben majd figyelmesebb lesz, most nincs ideje mérlegelni, mert a gép hangos dübörgéssel elindult, rajta a prédáival. Bekapcsolta az álcát, és hihetetlen iramban elkezdett a gép felé rohanni.”

  Bocs az Offért csal szerettem volna megosztani egy kis részletet :)

 27. Nem rossz, de tényleg! Viszont ha itthon akarsz ebben a témában valamit kiadatni, akkor kösd fel a gatyeszt, próbálták már páran de nem ez olyan könnyen. Ajánlott más címet adni Predator helyett.

 28. GoDach

  Lehet megpróbálom kiadni az alcím nevén. Predator – Tűzeső lett volna a címe, de amíg nem rendelkezek a kellő anyagi háttérrel addig csak Tűzeső lesz.
  Am Las Vegasban Játszódik, de ezúttal nem a zsaruk lesznek a sablonos jófiúk :)

  ui: Köszönöm a bátorítást

 29. Zsotya

  Szépen fogalmazol az látszik, én is elkezdtem egyet írni nyár elején, de még sokat kell csiszolnom rajta Szerintem tök szemétség, hogy leszarják a magyar próbálkozásokat, főleg akkor, ha jónak igérkezik.

 30. Barracuda68

  Pontosan nem tudom mikor néztem ezt a könyvet, de már akkoris érdekelt a történet meg a Predator 1 feeling miatt, de a szereplők fúúúúúú mintha valaki egy viccet mesélne nekem: “ÚÚÚ ezt hallottad egy fegyverkereskedő egy román pankrátor 2 KGB ügynök egy Thai kalóz egy természetfilmes meg egy milliárdos bemegy a kocsmába, erre a csapos:-most ez egy vicc vagymi?” de majd meglássuk Columbus se amerikát kereste mégis mindenkinek bejött a cucc…
  (Történetesen énis írok egy AVP könyvet, de a kiadásos dolgoknak még nem nagyon jártam utánna, de Zsotyaval vagyok egy véleményen…mondjuk én nem a pénz miatt csinálom ha ti elolvasnátok én már azzal is elégedett lennék.:D)

 31. alienpred

  Várjuk.

 32. Skylis

  Kedves írni próbálkozók. Feltudok ajánlani egy kis segítséget. Szerkesztő vagyok, némi managger háttérrel. Ici-pici hal a könyvkiadás ismeretségen alapuló világában. Amiben tudok segíteni: Tördelés, nyomdai előkészítés. Lektorálást és borítótervet nem tudok biztosítani. Viszont ha valaki saját pénzen kitudná adatni (2000 db-bal számoljon max mindenki első körben), ismerek olyan kiadót aki nem bánná ha Kínából érkező konténerben más is foglalna helyet. Sokkal olcsóbb mint Magyarország.
  És ismerek két nagykereskedést.
  Anyagilag egyszer megbeszélheted velem a tördelést, ami pár száz mínusz, plusz árajánlatot kérhetek a kinyomásra, hogy a lehető legolcsóbban.
  Ha valaki csak a közösséggel osztaná meg igényes formában az is írhat, mert PDF-ben is jól mutat a nem nyers szöveg.
  Nekem ebben az az üzlet, hogy elolvashatom, és hogy beleírhatom a nevem, mint tördelő.
  Mondjuk ha túl sokan jelentkeznétek ingyenmunkáért, nem vállalnék mindenkit… :P Akkor ki írunkegys pályázatot.

 33. Zsotya

  Beírhatnád ide az E-Mail címed Skylis, vagy ha van MSN címed az is jó lenne. Engem lehet érdekelne a dolog, de azt nem itt akarom megbeszélni.

 34. ragathol

  Azt olvastam egy másik fórumon, hogy a Szukits már lefordította a még kiadatlan Aliens és Predator könyveket és ha minden igaz, akkor ezt adják majd ki legközelebb. Mellesleg várhatóak újabb Starcraft és Warcraft kötetek is, ami már rég volt.

 35. alienpred

  megjelenhetne már…

 36. ragathol

  Úgy tűnik egyelőre várnunk kell. Legközelebb ezek jönnek ki:
  Június 8: Dan Abnett és Mike Lee: A démon átka (Warhammer, Sötétpenge Malus 1) 3300Ft
  Június 15: Nathan Archer: Betondzsungel (Predator, 2. kiadás) 2590Ft,
  Június 22: Dan Abnett: Végső parancs (Warhamer40000, Gaunt 9) 2790Ft
  Június 29: Drew Karpyshyn: A Kettő Szabálya (Star Wars, Darth Bane, 2) 2690Ft
  Július 6.: Dan Abnett és Mike Lee: Vérvihar (Warhammer, Sötétpenge Malus 2) 3300Ft
  Július 13: David Bishoff: A királynő nevében (Aliens, 2. kiadás) 2590 Ft
  Július 20: Ian Watson: Inkvizítor (Warhammer40000, 2. kiadás) 2690 Ft
  Július 27: Timothy Zahn: A múlt kísértete (Star Wars, Thrawn keze 1, 2.kiadás) 2890 Ft.

 37. alienpred

  Ezek Szukits új honlapján vannak fent?

 38. ragathol

  Konkrétan a Cherubion oldaláról van az infó. Az egyik fórum tag ismeri a Szukits testvéreket és velünk is megosztotta, amit megtudott.

 39. alienpred

  Értem. remélem utána a jég és vért is megjelentetik

 40. ragathol

  Most néztem, hogy beindult az új honlap és már rajta is vannak. http://www.szukits.hu

 41. Levenx

  Mikor jelenik meg ezt várom már mióta :D de remélem megéri a várakozás

 42. Nem újdonság hogy állatokkal is foglakozik egy-egy Predator, vagy AVP sztori, szerintem is bízhatunk Perryben és teátrális a könyv borítója is.

 43. Harkat

  Fent van a Szukits oldalán a megjelenési dátum: 2012. március 28.
  S úgy tűnik a végleges címe pedig: A vadászok szigete.
  Még sajnos sokat kell várni rá. Pedig abban bíztam, hogy februárban már olvashatom. De türelmesen várunk akkor, s reméljük nem lesz csalódás:)

 44. Matvy55

  Valaki esetleg elolvasta már a könyvet ? Érdemes megvenni ?

 45. Yutani

  Jó ez a könyv (a Szerepcseréhez képest)?

Vélemény, hozzászólás?