PREDATOR 3: Új Vadászok

1998 nyara. Három év elteltével a Ragadozók visszatérnek, hogy felkutassák azt a harcost, aki 1995-ben végzett társukkal. Mike Harrigan már nincs a rendőrség kötelékében, de felkészülten várja az újbóli összecsapást. Mindig is sejtette, az idegenek visszatérnek, hogy ismét próbára tegyék képességeit. Ám az exzsaru nincs egyedül. Rajta kívül egy jól informált FBI-ügynök, Dutch Schaefer, a Conta Mana-i Ragadozó legyőzője és Leona Cantrell alkotják a kis csapatot, mely elhatározza, hogy a játszmában átveszik a Vadász szerepét…

1998 nyara. A levegő szinte perzsel, ahogy a szél finom szemcséjű homokot szitál a kihalt utcán. A világűr mélyéről három űrhajó közeledik megállíthatatlanul… És Mike Harrigan érzi, hogy ebben az átkozott hőségben hamarosan történi fog valami…
Valami, aminek már a gondolatára is verítékcseppek kezdenek gyöngyözni a homlokán…

Szukits Könyvkiadó (1999)
Rick Fraser (Bihon Tibor): Predator: New Hunters (1995)
ISBN 9639278 06 8

PREDATOR 3: Új Vadászok (rpg.hu ismertető)

Rick Fraser: Új vadászok (Ragadozó 3)

Amikor Schwarzenegger főszereplésével mozikba került a Predator, elég szép sikert aratott. És legalább annyira megmozgatta az emberek fantáziáját, mint az Alien. A sikeren
felbuzdulva – a jól bevált recept szerint – csináltak egy folytatást is. Ami egyszerűen más volt. Aztán jöttek a könyvek.
Előbb a filmekről, majd továbbgondolva a sztorit különféle rendű-rangú és minőségű folytatások. Nem is szólva a képregényekről. Majd a Ragadozók találkoztak az Idegenekkel, és vidáman gyilkolászták egymást a különféle emberlakta bolygókon.
A második részben történt események óta három év telt el. Úgy tűnik, ismét elkezdődik a vadászidény a földön. Három Ragadozó (gondolom vadászjegyet váltva) eljő hozzánk, hogy Harrigant a fekete bőrű ex-zsarut felkutassák és begyűjtsék a trófeáját. Hiszen így megy ez már számtalan vadászat óta. A préda azonban már nincs egyedül. Az első részből megismert –
majd eltűnt – Shaefer (Arnold) csatlakozik hozzá az idegen jelenlét első nyilvánvaló jeleire. Kiegészíti őket egy FBI ügynök, aki segítségül hozza az eltelt évek alatt kifejlesztett fegyvereket és egyéb nélkülözhetetlen eszközöket.
Az esélyek még így is bizonytalanok, s a nyári forróságban nemcsak véres bandaháború veszi kezdetét, hanem egy vadászat is, melynek kimenetele egyik résztvevő fél számára sem kétséges. A többit kár lenne elárulni, úgyis kiderül a történetből. Mely tisztes akcióregény módjára száguld az eseményekkel, nem vesztegetve az időt holmi érzelgősségekre. Másik érdekessége a könyvnek, hogy szinte nem találkozni benne civil lakossággal.
Bandák, rendőrök, idegenek, és hőseink kicsiny csoportja alkotja a szereplőgárdát. Ha valaki kíváncsi, miként lehetett volna folytatni a Ragadozót, ne habozzon, olvasson!

14 Hozzászólások

 1. alienpred

  Ha valaki olvasta, írja mán meg, hogy milyen!

 2. ragathol

  Szerintem legalább olyan jó, mint a Betondzsungel. Van benne néhány elég szépen megkomponált vérfürdő, a történet is jó – habár nem kell széttépni az agytekervényeket, hogy megértsük. Amolyan igazi délutáni kikapcsolódásra való regény. Az egyetlen hibája, hogy ahhoz képest, hogy mennyire pörgős, elég rövidke.

 3. alienpred

  Miért? Hány oldalas?

 4. ragathol

  232, de evannak benne üresek is, mert úgy nyomtatták, hogy a fejezetek mindíg a jobb oldalon kezdődjenek. Így jobban el tudták nyújtani.

 5. alienpred

  De a lényeg hogy jó. Meg, szerintem, inkább legyen rövid és jó, inkább mint egy marha hosszú, és nem tetszik!

  Amúgy, mi ketten itt jól elbeszélgetünk, nem?

 6. ragathol

  Jah.
  De legalább ki van használva a topic.

 7. alienpred

  Igaz.
  Nem tudod, hogy ezt még valahol meg tudnám-e venni?

 8. ragathol

  Csak azt ajánlhatom, hogy figyeld folyamatosan a Vaterát és a hasonló lapokat. Én még akkor rendeltem, amikor kiadták. Azóta még antikváriumokban sem futottam össze vele.

 9. alienpred

  Kösz, figyelem. Talán lesz valami….

 10. Glendower

  Hahó..beleszólok,hogy ne ketten legyetek: ez a legjobb Predator regény,amit olvastam. Hű az eredeti szellemhez, hőség, vérontás, a vadász meg vadászik, nem csak gyilkolászik. Csapj le rá,amint tudsz! :D

 11. alienpred

  Múltkor megakartam venni a Bookline-ról, de mire rendeltem volna, elvitték! Így vettem a Szövetségben a Halállalt.

 12. VarosiVadasz

  Nagy csalódás. Sok hűhó semmiért. Valahogy nem akart kialakulni. Hosszas előkészület után 4, vagy 6 oldalon elintézték a végső “összecsapást”. Rettenetesen felületesnek éreztem. Nem hagyott nagy nyomot bennem.

 13. Alienskiller

  Elég béna lett, szerintem. Van néhány vérfürdő, újra a nagyvárosi dzsungelben játszódik. Összevonták a Predator 1 és a 2 főhősét, de minek? Azért a pár oldalért amit a végén összebohóckodtak, szánalmas volt. Sokkal jobbat vártam volna ennél

 14. Alienskiller

  Elég béna lett, szerintem. Van néhány vérfürdő, újra a nagyvárosi dzsungelben játszódik. Összevonták a Predator 1 és a 2 főhősét, de minek? Azért a pár oldalért amit a végén összebohóckodtak, szánalmas volt. Sokkal jobbat vártam volna ennél.

Vélemény, hozzászólás?